I'm still thinking about you

Idag fick jag sitta upp på en av mina favoritkillar. Så underbart att sitta på hans rygg igen'! Fina Sir Louie <3
 
 

Plötsligt händer det

I måndags red jag nog mitt bästa ridpass någonsin på Hoppzan.  Jag började värma upp om vanligt men han kändes konstig i högersidan som han har gjort till och från ett tag. Så någonstans mitt i uppvärmningen så gjorde jag halt för att kolla igenom hela mig själv och vad jag kunde göra för fel.  Det visade sig att jag red med den högra tygeln kortare än den andra. Jag har alltså plockat mer och mer i den högra tygeln tills det kanske skiljer runt 10 cm mellan båda tyglarna. Jag längde ut den och började rida igen. Då blev han så fantastiskt bra! Han kanske inte gick perfekt men jag fick en otrolig känsla i ridningen. Han var lätt att ställa och böja, han var väldigt lyhörd för hjälperna och arbetade på bra med ryggen och bakbenen stundtals. Ett extremt dåligt fel av mig som jag borde ha märkt tidigare men jag har helt enkelt varit för ouppmärksam på det. Nu ska jag bli extra noggrann på vad jag gör när jag rider, och i första hand fokusera på en bra känsla. Om någonting är fel så borde det sitta hos mig, så jag får ta en snabbare titt hos mig själv nästa gång.
 
Foto: Andrea Bergstrand (aabb.blogg.se)
 
 
 

FLagom

Trotts att jag jobbar så mycket försöker jag även hålla mig själv i trim. Jag försöker Zumba i alla fall varannan dag och försöker även springa så fort det går. Har haft lite problem med mina fötter på senaste tiden så det har varit svårt att hålla igång. Om 19 dagar ska jag i alla fall springa midnattsloppet i Stockholm så vi får se hur det går!
 
Det bästa med att vara zumba instruktör är nog att jag får lyssna på bra musik hela tiden och göra något jag brinner för. Det jobbigste måste nog vara att jag inte kan lyssna på en enda låt utan att känna efter takten, stil och massa danssteg till den...
 
 

Aldrig vila

Idag börjar ett nytt ridläger som jag ska vara ridlärare på. Vilket betyder att jag inte kommer har så mycket tid över till att göra annat än rida min fina kille. Jag ska försöka titta in här ganska ofta och skriva men förvänta er ingenting. De senaste veckorna har jag i princip jobbat och åkt iväg, omlott. När jag jobbar är jag så slut efteråt att jag lägger mig i soffan, vaknar till middagen och sen somnar igen. När jag väl är ledig åker jag iväg.  Som till Tallinn nu och innan det Göteborg. Men det är tur att jag gillar mitt jobb.
 
I alla fall får vi se hur uppdateringen blir de närmsta dagarna. På söndag börjar i alla fall nästa lediga period.
 
 

Mini paus

Åkte till Tallinn med Rikards familj i några dagar. Sofie var världens snällaste och passade och red Hopzo. Nu ska jag iväg till stallet igen och fixa det sista med målningen. Det har verkligen hänt mycket medan jag har varit borta!
 
Saknar min prinsessa <3
 

Min fina

Hårt dressyrpass på ängen och älsklingen är tom svettig på rumpan


Världens finaste killar

Idag har Rikard och Hoppzan gjort en mycket storbedrift. De har nämligen varit ett mycket fint ekipage. Jag red lite i början av ridpasset innan R satt upp. Han började med att få lära sig sitsen ordentligt samt hjälperna. Sedan var det bara att lära sig sätta igång i skritt ochgöra halt. Efter det kom styrningen. Tillslut red han runt själv, red snett igenom, serpentinbågar, gjorde halt och äventravade en bit själv. Jagär så lycklig att min fina faktiskt provar det här. Det känns faktiskt som ett väldigt stort stöd. Framförallt älskar jag att ha mina favoriter på ett och samma ställe. 
 
Jag själv jobbade hela morgonen, det ska jag göra fram till Onsdag då jag åker iväg med Rikards familj till Tallin. Söndag börjar jobbet igen och är inte ledig försen fredagen. VIlken tur att jag verkligen älskar mitt jobb. Annars hade det blivit tufft. Har bara stalljobb denna vecka, veckan efter har jag nämligen ett ridläger! :D
 
Världens finaste killar i mina ögon <3
 

Göteborg

Aldrig vila! Igår kom jag hem från mormor och morfar. Andrea och Jag tog tåget hem medan resten av familjen är kvar tills på Måndag. Vad har vi gjort? 
 
Torsdag
Skulle vara en lugn dag men slutade med att jag åkte in till Alingsås Akutmotagning. Jag hade lyckats ramla i en trappa på morgonen och fick superont. Gjorde lite saker och fick sedan för mig att jag skulle ut och springa för att få blodcirkulation i benet. Detslutade med att jag bara kunde gå på plan mark. Varken uppåt eller neråt utan att det känndes som jag ville gråta. Vi åkte till akuten och jag kom därifrån med diagnosen Kross-skada på mjukdelarna i vaden samt en stor skada på benhinnan på höger smalben. Super! Så jag går och har ont nu hela tiden.
 
Fredag
Drog Lisa jag och Andrea samt föräldrarna och Shoppade innan vi blev avsläppta på Liseberg! Vi var där tills 22.55 och han med extremt mycket. Som t.ex. vinna 4 kg choklad och senge bort det till några mycket rara pojkar. Andrea förvånade både mig och Lisa med att åka många av de värsta sakerna och gå deras spökhus Hotel Gasten. Dock följde hon inte mer oss upp i Atmosfear. I kön fick Lisa, jag och några andra personer försöka lugna ner en kille med panik. Som sagt hann vi med massor.
 
Lördag
Tåget hem och träffa min älskade pojkvän
 
En mycket fin bild på mitt fina skelett :D
 
 

Målardags

Dags att måla stall


Lisa och Challe

LIsa och Challe bjuder på några bilder :)
 

Ingen täckning

Jobbar på förmiddagen och sen drar viner till Göteborg. Kristin tar hand om Hoppzan och jag kommer inte att ha något internet. Så hörs på Lördag för då kommer jag hem :)
 
 

gymnastikhoppning

Drog ut lite bommar på utebanan idag efter jobbet. Två bommar med sockerbitar på sidorna samt ett räcke i anslutning. Började med att rida fram. Måste säga att det kändes som polletten föll ytterligare en bit och vi förstod varandra på ett bättre sätt. Hoppade sedan lite stutts för att få honom bli lite kvickare i benen och veta var han har sig själv.  Det måste vara svårt att hålla reda på en så stor kropp. Började lågt och ökade sedan höjde. Avslutade passet med att ha två höjda galoppbommar och avsluta på ett räcke.
 
Hoppzan var extremt bra hela ridpasset. Måste nog vara ett av de bästa någonsin. Rund och mjuk för skänkeln. Lyssnade bra på alla hjälper. Hans plats i mitt hjärta växer dag för dag. En underbar häst, en underbar individ <3
 
Foto: Sara Bjerkliden

A dream is a wish you make with your heart

Allt jag önskade när jag sålde min finaste prinsessa var att hon skulle få ett bra hem där hon skulle trivas med hennes nya ägare. Jag är så otroligt lycklig att det faktiskt blev så. De är så
Otroligt fina tillsammans. Sophia och Pam. Mitt absoluta favorit ekipage :)

Sophia la upp en bild på sin instagram
Som jag hoppas att det var okej att jag lägger upp här.

Ni ser ju själva vad fina de är


After work

Efter hårt slit hela morgonen är det nu dags för gymnastik


Lisa får hjälp

Lisa hjälpte mig ta in Hopzo, men även hon fick hjälp, väldigt snällt av Calle att vara så hjälpsam!


Tävlingbilder

Fick lite bilder från Sara Bjerkliden som hon fottade på Jälla när jag var där och tävlade.
 
 
 
 

Terrängen

Igår var det alltså första gången någonsin Hoppzan hoppade terräng.  Jag kände redan innan på mig att det borde gå super vilket det också gjorde. Han har extremt bra psyke och tänker helt rätt. Han är positiv till att prova nya saker och gör allting så gott han kan. Terräng tyckte han var super roligt! Började hoppa lite stockar vilket var bra att komma igång. Sedan palisaden vilket han skötte super. Trappan var lite svårare. Han är ganska stor och vi hoppade den lilla trappan för ponny så hade han lite svårt att få plats. Men han skötte sig alldeles utmärkt! Hoppade inte den stora vilket jag tyckte var bra. Han måste få in rutin och framför allt vänja sig vid denna typen av hinder innan man börjar utmana honom. Hoppade bank, dike, koffin, mur mm.
 
Extremt duktig var han och mycket mer sånt här blir det. Mest satsning inom hoppningen men lite fälttävlan ska vi nog hinna med!
 
 
 
 

Terräng

Idag invigde jag och Hoppzan terrängbanan. Han var dunder! Skriver mer om det senare när jag kan sätta mig ner och ta mig tid. Typ imorgon eller något sådant! 
Världens finaste kille <3
Foto: Josefin Andersson (www.jossanamigo.blogg.se)
 
 
 

Lisa och Challe hopptränar

Vi tog en tur till Bälinge igår och hopptränade som sagt. eller ja Lisa och rebecka hoppade på ponnysarna och jag stod i mitten och hjälpte till. Det gick super för båda två tycker jag. Det var roligt att se Rebeckas lilla Conny men också Lisa och Challe på bortaplan ( De ska ju tävla på fredag så önska de lycka till). De började värma upp på stutts och sen lite på en ått volt, sen en oxer sist blev det bana två gånger. Superbra jobbat av båda. Här kommer en liten film på Lisa och Challe!
 
 

8 Juli

Nu ska jag snart iväg till stallet för andra gången idag och kolla till och rengöra Hoppzans sår som han klumpigt nog gjorde igår. Han är inte särskillt svullen så om det läker bra tror jag nog at jag i alla fall skrittar imorgon så kanske jag är igång om några dagar.
 
Jag ska även till Bälinge RF och hjälpa Lisa och Challe och Rebecka och hennes ponny Conny att hoppa. Det ska bli kul att se hur det går för Rebecka och C och så hoppas vi att challe sköter sig. Försöker få med både kamera och filmkamera!
 
Ciao så länge
 

:(

Hästen skapade sig en egen sommarvila. Ingen ridning på ett par dagar alltså. Lila pyttehästen <3

Veckans ridpass

I måndags blev det ett enkelt pass på ovalbanan. Tog ut stegn ordentligt istället för att jag ska sitta och korta hela tiden så får han sträcka ut sig istället. I tisdags blev det ett dressyrpass och samma sak i onsdags. Jobbade mest med böjning och ställning så att han ska bli mjuk i hela kroppen. Även galopp ombyten stod på schemat. Både på böjda och raka spår.
Vila i torsdags och uteritt i fredags. Igår hoppade jag lite. Tre hinder på utebanan, två snett igenom och ett på långsidan så hittade jag på lite övningar utifrån det.
Han har skött sig utmärkt hela veckan, fina häst


We are one

Han har fått en så stor plats i mitt hjärta, en så stor plats i mitt liv. Han har ett hjärta av guld.  Oavsett vilket humör jag är på när jag kommer till stallet får han mig alltid att skratta. Han är en av de lekfullaste och personligaste individer jag vet och skulle aldrig göra illa någon med flit. Det har gått ungefär 6 veckor och jag är redan helst såld på honom. Han och jag kommer bli bäst. Det är någonting jag känner på mig.
 
Just nu är allting så himla perfekt.
 

Veckans jobb

Har varit lekledare för världens bästa och underbaraste ridläger elever den här veckan!  Så himla snälla och underbart söta. Deras ridläger slutar på lördag men imorgon har de terrängträning på kvällen så inga lektanter behövs då. Men jag får i alla fall skriva deras protokoll imorgon när de gör ett dressyrmoment!
 
 

Film - Löshoppning

 

Mitt hjärta <3

Han är ju för bra min häst, en riktig stjärna i mina ögon. Svävar över 150 cm ♥
 

Liten på stor

Två dagar i rad har jag nu jobbat som lekledare för ett glatt gäng barn och ungdomar. Alla är super härliga och jätte trevliga. Igår lekte vi mycket ute och lärde känna varandra medan det idag istället blev gymkhana. Ridskolehästarna Loyd och Gangzter var med och kämpade och var supersnälla mot barnen. Igår red jag mitt första dåliga pass på Hopzo och lägger ingen kommentar efter det. Idag följde Mattias (bror) och hanns flickvän och hennes lillasyster med till stallet. Jag och Lillasystern (Liza) turades lite om att rida på Hoppzan. Hon lärde sig gasa, bromsa, svänga och trava medan jag jobbade lite mer i de högre gångarterna.
 
Imorgon blir det ett pass på morgonen för  på kvällen är det jobb igen. Löshoppning!
 
Lite bilder från dagen som Mattias fotade:)
 
 
 

Jordanien

I fredags beställde mamma en resa till Jordanien. Jag fick reda på det i lördags och Rikard fick reda på det igår. Jag har nog i princip aldrig hört talas om landet. Det ligger i sydvästra Asien och gränsar till Saudi Arabien, Israel, Irak och Syrien. Men är det fredligaste arablandet. Vi åker dit i oktober och då är medeltemperaturen runt 34 grader. Vi bor längst ned i landet precis vid röda havet. Så det blir superhärligt! En vecka borta med familj och Rikard, det blir hur mysigt som helst. Kommer komma tillbaka som en röd kräfta misstänker jag redan!
 
 

RSS 2.0