Dag Sju Några saker ni inte visste om mig

Ja ni några saker ni inte visste om mig. Det här lär bli ganska svårt så jag måste komma på saker jag inte nämt här. Men lite roliga sker får ni i alla fall :D

  • Jag har aldrig skolkat! Det är faktiskt sant, aldrig i mitt 15 åriga liv, som mest har jag varit 10 minuter sen till en lektion inte mer! Det har heller nästan aldrig hänt, Alltid i tid med alla saker som ska vara på plats, imponerande va?
  • Mobil Beroende Jag överlever seriöst inte mer än 2 minuter utan min mobil, älskar när folk ringer och messar mig och jag skickar runt 150-200 sms om dagen, trots detta behandlas min mobil inte alls med respekt så jag har flera sprickor och den knappt regarar på lätte tryck längre.
  • Jag är Majsberoende, vem älskar inte majs? Jag äter minst en burk om dagen och så fort det finns i min närhet dras jag dit. Min sallad vill vara gul! Men som sagt finns det inte till maten går jag lätt och tar en burk efter!
  • Jag ramlar ur sängen! Det är något som händer nästan varje natt, jag somnar i sängen vaknar på golvet. Vet inte riktigt hur det går till men jag är som jag är och hamnar där jag hamnar. Vaknar av det ungefär varanan natt vilket är jätte jobbigt.
  • Jag sjunger i Duschen högt och ljudligt, allt mellan lugna låtar till hiphop, kan låta hur kul som helst, Om man är hemma här medans jag duschar kan man ha riktigt kul ska jag avslöja, många säger låter som en radio eller som om någon försökte spränga huset, men jag vet inte det är ju jag som gör alla läten.




Långt Hår

 

 Ja inlägget börjar med lite fina bilder men jag måste få kommentera att mitt hår har blivit väldigt långt, Fint eller fult?




Började som vanligt med matte lektion, samarbets uppgifter, Verkligen jätte kul, särskillt när jag får säga inför klassen hur vi räknade ut det...

Nya SYV hade information och det verkade enkelt och lätt det där med att söka och välja. Dagen fortsatte som vanligt även fast vi fick sluta en och enhalv timme innan vi egentligen skulle pga av utrymmning av övervåningen. Har jobbat både So och No hemma och ridit Allison samt gått med Pam.  En ganska full Måndag skulle jag säga. Tog även en fin bild på Syster yster. 


Lilla syster - Stora Syster :)


 


Kronprinsessan

Idag är det måndag, som vanligt en början på nya veckan och framför allt skolan. Tror att SYV skulle vara hon oss idag och vi ska få våra lösenord för att kunna välja gymnasium. Så det lär bli ganska chill. Vi får också sluta en timme tidagare pga att Kronprinsessan ska komma till våran skola och dela ut ett pris. Det är bara vissa elever som får vara med och vissa lärare så alla andra får gå hem vid två. Vilket jag tycker är bra. Plus att det inte är alla skolor som får ha Viktoria på deras skola!

Får se vad jag gör i eftermiddag, en promenad med Pam vet jag i alla fall att det blir.

Får bli en bild av Sapphire och mig igår,
Obs jag är inte så tjock i verkligheten
allt är västens fel :'(


Dag Sex Målen Med Pam

Alla har väll mål med sina hästaroch ponnyer, i alla fall dem som är ute och tävlar. Jag har såklart tävlingsmål inom både hoppning och dressyren.


Långsiktigt Hoppnig:  Jag tror att jag i alla fall vill komma upp till LA som är 110 cm höjd. Vi har hittills tävlat Lb (1m) och har ett och ett halv år på oss så jag tror vi hinner det. Om allt går som det ska kanske man till och emd hinner kvala Msv om det går.

Kortsiktigt Hoppning: Årets mål är att hoppa en LA gärna felfritt eller med ca 4 fel. Det är det vi tänker satsa mest på och träna som tusan för att komma dit!

Långsiktigt Dressyr: En LA här med men eftersom Pams benbrott kom ivägen nu så vet jag inte ifall det går så vi får se men det är ett mål jag strävar efter och dit vill jag komma.

Kortsiktigt Dressyr: Göra minst 4 LB starter i år. Ett svårt mål för mig men det ska vi klara och vi ska rida dem godkänt!


Intresserade

 Började dagen med Jobb com var klart vid ungefär halv ett. Åt Lunch med Bästa Kristin innen vi gjorde en videoblogg med stallet som inriktning, Vill ni se?  Sen red Jag ut på Sapphire och Kristin på Kasper. Riktigt roliga och vi diskuterade allt mellan himel och jord men som sagt slutade allting flummigt med Allsång och prisdiskutioner. Skrittade Allison en stund också. Gick helt okej. Kom ner till stallet och då hade Amanda och Elin kommit och Elin hade med en present åt mig. ETT HACKAMORE  SÅ Sjuuuuuuuuuuuult snällt och bara för det ska hon få ett schabrak av mig. Orkade knappt med något mer utan åkte hem vid halv sex. Nu har jag inte gjort så mycket spelat lite Harpan och funderar på att lägg upp Videobloggarna, Vill ni se dem, en visar vi runt i stallet och en så rider vi och där är alla gångarter inräknat plus dagens Outfit, Ni Bestämmer!

Nu ska jag ladda in lite bilder och sen blir det film :)

 


Yogi Björn

Nu är det ju så att en ny disney film hade premiär igår och eftersom vi inte kunde kolla då så blev det idag. Yogi Björn var filmens namn. Den handlade om två super smarta björnar som bor i en park. Men parken sa tas bort av den blivande statsmästaren. Under 100 års jubeleumet har Yogi och hans björn kompis Bobo på engen hand listat ut att de ska göra att vattenskidnummer som går så fel som det kan gå. Efter vissa händelser så är parken tom och skogschefen får sparken och hans medhjälpare blir nya parkchefen. Stdsmästaren beslutar att hugga ned skogen och då måste Yogi och hans vänner så klart rädda den.

Mer säger jag inte. Men det är jätte rolig humor i den och värd att ta en titt på.



Filmen bjöd även på tips om hur killar ska ragga!
 
Först ska man förfölja henne i två dagar och frusta och stöna, låt inga killar komma nära, sen urinerar man på dem och när de är torra så kommer de alltid att vara en kär!

Undrar om det verkligen funkar på riktigt, svårt att tro det!


Lördag

Åkte som sagt till stallet Pam fick en promenad inna jag skrittade på Allison. Skritatde ut en bit innan jag skrittade till ridhuset. Hon var helt okej. Hon är lite jobbig med det där att gå bakom lodplan och att hon böjer på nacken så fort man nuddar tygeln. Hon vill inte heller ta något stöd vilket gör det svårt att rida. Men hon är en jätte bra häst om man vill ha bättre självförtroende. Jag gjorde ett tappert försökt till att skritta ner, dock gick det int så bra då hon hellre stod på bakbenen en rörde sig framåt. Så jag slängde mig av efter några minuter och ledde henne ner. Nu mera inga skrittningar själv hem från ridhuset eller ut. Vill inte att hon ska hålla på så. Sen fick Pam en halvtimmes till promenad innan jag åkte till Uppsala.


Pam smakade på en gran medans vi var ute :')


Dag Fem Pam

Pam

2000

Imp England

 Då har vi kommit till den dagen då jag ska skriva lite om Pam. Pam är min ponny. Hon är ett sto på 147,5 cm och är svettfux. Hon är glad och alltid positiv till arbete och gillar att få uppmärksamhet.  Alla som är med henne brukar få en positiv känsla. Hon är hästen som alltid har öronen framåt vad du än gör, en riktig livs njutare. Hon kommer från en vildhästflock i England. Tro det eller ej men det är sant. Hon importerades till familjen vi köpte henne av vid 4 eller 5 års ålder skickades på tillridning då hon tydligen var en galet pigg ponny innan hon åkte tillbaka till dem. Förr ägaren var kvalad Msv i hoppning och red LA dressyr innan de sålde henne till mig. Hon gillar interiktigt olika människor då hon jätte lätt blir stressad. Utan hon vill ha en ryttare, det är lite tråkigt för då vågare jag inte låta många rida henne. Men när man har henne på sin sida är hon fantastisk och gör det där lilla extra!  Jag har hitills tävlat henne LB hoppning och LB dressyr och startfälltävlan som ligger på 70 cm.

När man rider henne är hon framåt och riktigt känslig, hon gör allt så gott hon kan och vill inte göra fel. Plockar man fram några hinder blir hon med äns ännu piggare och man får lägga i bromsen.  Hon hoppar allt bara ryttaren gör rätt och är inte tittig alls. Hon och jag har som högst hoppat 1,27 m. Vilket var en fantastisk känsla.


Vi har några år framför oss att utvecklas innan jag måste ge henne vidare till någon lite gullig tjej eller kille som vill ut på tävlingsbanorna.





Fullspeckad Lördag!

Snart tänkte jag bege mig till stallet för att promenera med Pam och rida Allison. Tänkte bli klar ganska snabbt innan jag drar in till Uppsala. Där ska jag träffa en kompis och så ska vi se på Bio. Tro det eller ej men vi ska se en Disney film. Vi ville ju egentligen se premiären en det var igår så det gick inte så vi fick köra idag istället. Filmen heter YOGI BJÖRN och jag hoppas på att den är jätte bra. Sen blir det väll att ta bussen hem och här har vi gäster. En familj som vi här kännt i princip hala mitt liv så det blir också kul. Men jag torr jag måste gå och lägga min ganska tidigt för imorgon ska jag jobba

 


Allmänt

Dagen gick på helt som vanligt. Eget arbete på Svenskan, dock blev ingenting gjort. No kollade vi på film Engelskan gjorde jag väll lite på och På idrotten var det skridskor. Jag kommer snart vara VM mästare i skridskoboll. Det är som fotboll fast på is med skridskor. Dock förlorade vårat lag men det vara bara för att de var en mer än oss!  So hela eftermiddagen och sen hem baka tårta till hoppgruppen. Sen till stallet och hopptränade på Louie

Här har ni mitt skolschema tänkte att jag kunde lägga upp det :D



Gjorde den lite förstor så ni skulle se xD


Dagens Ridpass

Hoppträning ikväll då. Fick rida en ganska ny storhäst vid namn Sir Louie. En fantastisk häst, Fastnade verkligen för honom. Stor och ståtlig. Hade dock lite kort trav men galopen var maffig och mycket kraft. Helt enkelt perfekt!
Hoppningen var jätte rolig den med. Han var enkel att följa med över fast han taggade till. Gick perfekt mellan hinderna men ungefär två galoppsprång innan tagade han till och tog i som tusan. Men väldigt lätt trots det. Skulle nästan vilja köpa hästen. Det kan bli riktigt fin. Travhoppade först ganska mycket vilket gick super bra och sen hoppade vi en bana som låg uppemot 80. Inte så högt men helt okej. Fick en bra känsla och allt flöt på.

Duktig Häst <3


Mobilblogg

Sitter på en helt värdelös kemilektion, vi kollar på film om hur ett företag rensar olika metaller. Ska sitta har i en kvart till, innan lunch har vi skridskor och det kan gå hur som helst. Den som lever får se, går hem efter skolan ska fixa en tårta till hoppgruppen efter min ofrivilliga avsittning för 2 veckor sen, gott ska det bli! Nej tillbaka till filmen nuB-)

T.G.I Friday

Godmorgon allihopa. Idag är det Fredag vilket betyder hoppträning. Undrar vem jag får rida på, kanske blir det Canon som förra veckan eller någon annan. Förstår inte hur man klara av att vara ridskoleryttare och gå i ovishet varje vecka. Måste säga att det är mycket bättre att ha en egen häst inte dock om den är skadad,. Nu måste jag läsa på det sista inför idag så jag klara alla läxförhör. SKulle vara skönt att göra det. Jag vet att förra veckan inte gick så bra i So då hon hade glömt att berätta en sak för oss men aja, det blev som det blev och det kan bara bli bättre. Ska även försöka skriva "DAG FEM" idag. Tror det handlade om Pam. Håll utkik!


Bli frisk nu tack <3

Gymnasie besök

Alla nior på Örsundsbro blev inklämmnda i en buss och så stack vi iväg till Enköping. Det var jag och två till som skulle till Ekonomi första passet så vi gick dit tillsammans. Det v ar nog en av de tråkigaste genomgångar jag varit med om man blir inte alls sugen av att börja där eller ens vara där. I stället för att lärarna skulle få oss uppmärksamma satt de flesta och sov.

Fordon var lite roligare så hade jag och tre vänner samlats och gått yill rätt hus men ingen var där. vI satte oss i deras uppehållsrum och väntade och väntade. Tillslut fylldes det på och en man kom och hämtade oss, vi fick följa med in i en lektionssal. En kort intdruduktion innan han började visa oss runt i verkstäderna och alla praktiska salar. Riktigt roligt att se något annorlunda.

Sen var det bygg- och anläggnigs programmet som var på tur. Vi fick gå ca 600 m innan vi var där. Vi fick en kort intruduktion innan han visade oss runt här också. Elverna hade byggt jätte bra och fint och man blev verkligen inspererad. Lärarna var roliga också vilket var ett stort plus. Skulle lätt kunna gå bygg- och anläggningsprogramet med inriktning måler eller trä...

Men jag har bestämt mig jag ska gå ekonomi, har även valt skolar har ett undantag där jag söker Nv men det är typ som 3:dje hands val. Vi får se hur det blir.

Dag Fyra Mina Drömmar

Alla har ju olika drömmar här i livet, jag har olika drömmar för båda mitt vardagliga liv och det som jag har på hästryggen.

Mitt vardagliga liv är väll det att jagvill uppnå den bästa lyckan. Det är nog det jag strävar efter. Jag vill kunna vara fri, ha ett jobb som tillåter det ha en underbar familj. Gärna ha mycket pengar och bo på en stor gård.  Det skulle nog vara mitt dröm liv. Bara följa mitt livs egen stig skulle man kunna säga.

På hästryggen vill jag faktiskt komma i alla fall upp till minst 130-140. Jag får nog satsa ganska hårt och träna för att komma dit men det är det jag vill nå. Det är dem klasserna jag drömmer om att hoppa. Jag har det som en dröm. Hoppas Hoppas att jag någon gång kommer dit. Det är nog det jag vill helst av allt.

Men drömmar ändras ju alltid det är inte säkert att jag har samma drömmar om ett år utan har kanske helt ändrat planer, den som lever får se :)


Söt bild på Lillasyster ;)


Dagens Ridpass

Red Sapphire ett pass idag. Han var fin dock lite stressad och ganska obrydd i högersidan men vi jobbade fram en mer kännslighet med hjälp av massa sidverts och övergångar. Jobbade med mellan gångarterna också´. Han var faktiskt lite mer stressad idag en han varit de senaste två gångerna men det var bara att försöka lugna ner honom. Annars gick passet hyfsat bra fick en bra kontakt med munnen och han lyssnade korrekt på mina hjälper. Så jag är ganska nöjd. Får se när det blir att jag ska rida honom en gång till :)


Westerlundska Gymnasiet

Ja det är dit vi ska med skolan idag. Kommer bli ganska flumm hela dagen tror jag. Inga onödiga lektioner eller jo en tyska på eftermiddagen hinner vi med men ingenting mer. Får se nu hur det blir med linjerna men jag önskade i alla fall Ekonomi, bygg och anläggning och fordon. De två sista känner jag är så seriösa. Ni får en uppdatering därifrån om jag hinner. Bussen går från skolan 8,20 så måste vara där i tid vilket inte brukar vara något problem alls. Ska jag vara ärlig har jag inte kommit försent till en lektion på hela nian.

Sen blir det skrittning på Allison och ikväll ett pass på Sapphire. Dagen är fullt upp men så är det och jag gillar det. Dagar när det inte finns någonting att göra är ganska tråkiga. Imorgon är det hoppning som står på schemat. Lördag är det yogibears´, ja mer om det senare!


Ni får en söt bild på Elin

Snabbt inlägg

Tänkte vara duktig att sova nu. Har varit så himla trött de senaste två dagarna så nu ska jag sova! Om man säger att jag brukar jag gå och lägga mig vid ca 23.30 och gå upp ca 6. Har aldrig blivit trött av det fören nu. Men men. Skrivr mer om mogondagen imorgon morgon. Ska som sagt till Wetsrlundska gymnasiet med Alla nior och på eftermiddagen blir det ett pass på Sapphire. Hon var ju så himla duktig på att flytta förra gången så nu blir det aknske  mer arbete med mellan gångarterna och övergångar.

Nu ska jag hoppa i sängen
Puss och Kram
från eran favorit Anna


Höstens Projekt

Måste få visa projektet vi hade i bild i höstas. Ett av de roligaste arbeten jag har gjort. Vi skulle ta med ett svartvitt fotografi som bringade fram känslor. Jag valde ett på Pam och mig när vi galopperar på rundbanan. Ingen visste vad vi skulle göra med dem. När vi kom dit så sa hon åt oss att lägga bilderna uppochned sen skulle vi rita av dem. Det gick faktiskt jätte bra. Efter det skulle vi måla dem på svart papper med vit penna vilket gick helt okej. Tredje gången skulle vi förstora en detalj i bilden och då valde jag Pams öron. Jag blev faktiskt grymt nöjd med den och fick även måla den i akryl.  Min lärare tror jag också tyckte att det gick bra då hon gav mig ett MVG

Första är vanliga bilden de andra kommer i ordningen jag gjorde dem.

Dag Tre Bästa Minnet

Oj det här var riktigt svårt men jag har faktiskt bestämt ett. Den 9 noveber 2009, dagen då vi köpte Pam.
Kommer nog aldrig glömma den dagen. Fick sovmorgon från skolan och åkte till stallet runt lunch. Vi hade haft Pam på prov i en vecka och det hade fungerat perfekt. Vi var som hand i handske. Lastade in allt i transporten alla hennes saker och lite mat. Borstade henne också med klumpen i magen att hon kanske inte skulle gå igenom besiktningen.

Klockan 16 var vi på stömsholm kliniken, Vi pratade med hennes ägare om hur veckan hade varit och hur det skulle bli. Sedan var det dags att börja. Vi fick springa och kolla hälta och allt annat man gör i en vanlig besiktning. Allt gick åt vårat håll. När det var dags för rötgen så fick jag sitta i väntrummet eftersom jag inte var tillräkligt gamal för att följa med in. Jag trodde jag skulle få en hjärtattack när vetrinären kom ut och sa att någonting var fel och att de behövde ta om en bild. Efter en timme i ovishet så fick vi komma in och kolla på bilderna. Allt var perfekt!

Klockan 17,59 var tiden då pappa skrev på kontraktet och Pam var i våra ägor, Jag hade precis  fått min alldeles egna första ponny. Första jag gjorde var att med glädje tårar gosa in mig i hennes man och bara vara där tillsammans med henne.

 

Det är du och jag föralltid

Vi ska bli bäst

Jag älskar dig

Glöm aldrig det


Onsdag

Mitten av skolveckan. Egentligen borde vi får en ledig dag mitt i veckan för att vila upp oss, då skulle Onsdagar vara perfekta. Nej, men idag  fortsätter allt skolarbete, har väll något läxförhör som vanligt, Franska tror jag denna gång. Imperfekta ändelser och oregelbundna verb. Åh vad livet leker...   Språk kan faktiskt ta sig. Imorgon har vi Tyska gramatik i läxa, det suger. Måste faktiskt få vara lite negativ också. Känns som jag alltid är positiv så fem minuters negativ skrivning stör väll inte, eller?

Händer inte så mycket vad jag vet idag, en onsdag som alla andra...


Godnatt

Har precis sett klart filmen som gick på trean nyss. Absolut inte första gången jag såg den men den är så sjukt bra! Nu ska jag gå och borsta tänderna och fixa lite innan jag kryper ner i den tråkigt kalla sängen, ja jag är emot att sova det är så hiiiiiimla långtråkigt...

Imorgon blir det som vanligt en ganska tråkig dag i skolan, inget speciellt händer. Usch och fy och blää...

Pic från Usa i Sommras, lägg märke till att jag faktiskt bränt mina ben ;O


Ett dagsinlägg

Dagens tycker jag rullade på ganska bra. Började med idrott som jag totalt hade glömt så den hoppade jag. Sen blev det en helt oseriös no lektion med Anders. Allt drån att prata om hur simmare ska raka sig, döda politiker till att man står och gör konsteverk på tavlan. Gick igenom ett mutligt nationellt prov (matte) innan lunch också. Franska och Svenska hela eftermiddagen. Sen drog jag en kortis till stallet. handpromenerade Pam och skrittade på Allison. Nu är det läxläsning som gäller!


Dag Två Min Familj

Min Familj hmm. Ja det är ju jag då, min pappa, min mamma och min lillasyster. Pappa heter Björn är 57 år gamal. Han jobbar åt ett företag som heter Novartis. När han inte jobbar så är han ofta i stallet med oss eller håller på att grejsar hemma. Alltså har han alltid saker för sig, vilket ibalnd gör honom lite för stressad och inte gör det lika kul för resten av familjen. Mamma heter Pernilla är 48 år. Säljer mediciner åt BMS. Hon tar det lite mera lugnt, är hemma lagar mat skjussar men annars sitter och läser en bok eller åker och tränar. Min lillasyster heter Lisa och är 11 år. Pluggar som alla barn i den åldern och så brukar hon rida sinponny, Valsgårds Lene.

Mamma och Pappa har känt varandra ganska länge, de flyttade ihop -93 och fick mig -95. Dock gifte dem sig inte innan sommaren -05 så det har nu gått 11 år.

Kan även säga att pappa har byggt vårat hus och att jag aldrig i mitt liv har flyttat. Jag trivs superbra med att bo där jag bor!

Har två Storebrorsor också, dock är det det att jag aldrig komemr ihåg hur gamla de är, inte bra! De heter I alla fall Mattias och Marcus och båda bor i stockholm. Mattias har en flickvänn som heter Edyta super snäll och trevlig. Marcus är vad jag vet singel. Känner att jag faktiskt inte vet så mycket om dem som jag borde göra. Oupssss...


Lägger in lite bilder blir det roligare,
Tänk på att alla är ganska gamla







Tisdag

Skola som vanligt idag då. har ganska hyfsade lektioner ändå så det är ganska chill. Vi går också kort dag vilket betyder att vi slutar 13,55 annars brukar vi sluta 14,55. Vi har två dagar när vi slutar 2 och tre när vi slutar 3. Rätt logiskt. På torsdag ska vi till ett gymnasium med klassen på öppethus och man fick önska linjer man ville kolla på. Mina var

  1. Ekonomi-programet
  2. fordon
  3. bygg- och anläggning

Har man inte kul får man skapa roliga saker. Vet knappt ens vad 2 o 3 inebär men det kunde ju vara intressant att se. Eftersom jag bara är intresserad av ekonomi så spelar andra och tredje hand igen roll. Det var det roliga den här veckan.

Efter skolan ska jag träffa en kompis vet inte om jag hinner till stallet lite kort efter vi får helt enkelt se hur det blir. :)


Random bild :)

Jag brinner iaf inte upp :D


Bloggen

Har lite lust att fixa om på bloggen. Gillar den som den ser ut nu men skulle gärna vilja förnya mig lite. Den känns lite för "julig". Älskade den gröna designen jag hade ett tag och tror att jag tänker gå tillbaka till den senare i vår men det är för tidigt än så länge. Mitt ändå problem är -jag-är-så-dålig-så-jag-kan-inte-fixa-den-själv så jag behöver någon duktig och frivillig person som kanske skulle vilja exprementera lite med min blogg.


Får se hur det blir :)


Ni får en grymt snyggbild som jag inte vet vart den kommer ifrån
Tror Kristin har lagt in den xD
Men iaf Bella och Kristin på bild

Pam!

Var som dagt på Ultuna idag. Började med att de kände lite på henne och jag fick skritta å trava henne fram och tillbaka i gången. De tyckte att det såg jätte bra ut för att vara så kort från Operation. Det kändes betryggande de orden. Hon hade dock en liten, liten markering men det skulle vara konstigt i fall hon inte hade. Vi röntgade henne och det var helt läkt, vilket också var super. Vi ska på återbesök igen v7 för att kolla allting igen samt ultraljuda innen vi sätter igång henne på riktigt.

Nu är det två veckors vila till. Handpromenader och vistelse i sjukhage.
Sen ska jag börja skritta uppsuttet och öka tio minuter i veckan tills vi kommer tillbaka.



Älskling <3

Nu drar jag snart iväg mot stallet för att lasta in ponnyn, Förhoppningsvis kommer vi hem med en frisk och glad ponny.



Älskade underbara Ponny,
Om du förstod hur mycket
Jag älskar dig,
För mig är du allt,
Snälla bli frisk
Det ska vara du och jag
Vi ska visa dem
Vi klara allt!




Dag Ett Om Mig

Ja, jag heter då Anna Hellström. En tjej på 15 härliga år, fyller 16 i Augusti så det är en bit kvar. Jag är blond, blåögd och ca 171 cm lång. Jag bor med min familj i en villa i Örsundsbro, ganska stort brunt hus med pool och fin trädgård. Jag har också en dvärg hamster som heter Duracell och en egen Ponny på 147,5 cm som heter Pam. Jag är väldigt pratglad och gillar att vara med när det händer saker. Alltid Positiv till nya Idéer och har alltid fullt upp med vad jag än gör. Om folk skulle beskriva mig skulle nog ord som Glad, hyper, snäll och rolig komme högst upp. Ett "problem" jag har är att jag är så himla dålig på att ljuga och mitt psyke klara inte av det heller, så oftast är jag ärligt och säger vad jag tycker. Min åsik om mitt liv är att ingen får bestämma utan jag går min egen väg vad som än händer. Det är någon jag tycker är jätte viktigt.






Återbesök

Imorgon morgon är det dags för återbesök på Ultuna med Pam för att kolla att benet läkt som det ska. Förhoppningsvis har vi med oss en frisk häst hem, men man vet såklart aldrig.  Har en av dagens första tider där också så det lär itne bli så jätte försenat. Ska vara där run halv tio så åker från säva kvart i nio så hinner vi.

Jag är super duper nervös. Hoppas, Hoppas allting går som det ska....


Dagen

Började med att Elin och jag ställde klockan halv sex för att vi tänkte hinna upp och baka kladdkaka. Såklart går vi inte upp fören klockan har hunnit blivit sex. Då hinner vi inte. Jag tog bussen till Stallet där jobbet väntade medans Elin åkte vidare till sin Ponny. Jobbade till runt ett och efter lunch var det dags för första Passet för dagen. Igångskrittning på ridskolehästen Allison, Brun lite storhäst, halvsyster med Balalaika. Det gick super trots att vi blev tvingade att rida ute. Sen ner och  staila Pam. Borstade henen ordentligt samt klippte henne (pannlugg, man, svans och hovskägg). Hon blev jätte fin. Sen belv det ett Pass på svarta faran också. Han skötte sig super bra. Hemma nu och tänkte ta det lugnt. Om en kvart börjar en film som jag tänkte se.


Imorgon är det återbesök med Pam
Jag är jätte nervös
Snälla hålltummarna


Dagens Ridpass

Ett Dresyr Pass på Sapphire. Gick Riktigt, riktigt bra. Trodde aldrig att han kunde vara så avslappnad. Han vågade ta stöd på tygeln, vila på stegen och vänta på mina hjälper. Tränade mycket slutor och skänkelvikningar. Vilket han presterade bra i och gjorde många perfekta. Blev också ganska många övergångar som jag tycker att han svarade rätt på.  Trodde inte att jag skulle få den känslan alls när jag red men han väntade och gick faktiskt bra. Trampade under sig och var svettig mellan bakbenen och ryggen efter passet, vilket ofta är ett gott tecken.


Munsboro Sapphire

Dagens Ridpass

Red på Prinsen en kortis. Han var fin och skötte sig jätte bra. Reagerade bra på mina hjälper och gick fint på tygeln. Finns inte så mycket att säga.

Ett Pass på sapphire också.  Väldigt spänd men slappnade av bra i slutet. Dock slutade passet med lågtblodsocker för mig. Så vi fick avbryta. Men mycket beröm på ponnyn.


Inget mer speciellt hände på dagen utan att jag Kristin och Elin var på Clinic för Jens Fredriksson och sen följde Elin med Mig hem och sov här :)



Mobilblogg

Sitter på clinic med jens fredriksson på jälla. Riktigt lärorikt. Har fått flera super tips som jag tänker använda många av dem, tex att om hästen tar bettet och drar iväg kan man alltid istället för att ta i tygeln, trycka hästen ur balans med hjälp av vikten. Det tror jag kommer hjälpa mycket, nu ska jag fortsatta lyssna;-)

Upp upp och iväg!

Godmorgon. nu ska jagsnart iväg till stallet och både rida och fixa. Det verkar vara jätte fint väder så det kommer bli kul. Lite kallt kanske men det är sådant man får tåla. Börjar nog rida Prinsen och sen Sapphire.




Har kommit en bit på Listan också

Dag Ett : Om mig
Dag Två: Min Familj

Dag Tre Bästa Minne

Dag Fyra Mina drömmar

Dag Fem Pam

Dag Sex Målen med Pam

Dag Sju  Några saker ni inte visste om mig

Dag Åtta Kompisar

Dag Nio Mina Djur

Dag Tio Min sjukdom

Dag Elva Klädstil (hemma och i stallet)

Dag Tolv Framtiden

Dag Tretton Musik stil
Dag Fjorton Favorit Bloggar
Dag Femton Om ett år
Dag Sexton Skolan
Dag Sjutton Gymnasievalet
Dag Arton Det bästa som hänt mig
Dag Nitton
Dag Tjugo


De två sista dagarna är tomma för jag väntar på mer förslag från er, har redan fått några stycken men om det är någon som kommer på en till.


Lördag, Söndag och Måndag

Imorgon, eller idag, Lördag, så ska jag rida två hästar. Både Prinsen och Sapphire. Blir lite jobb i ridhuset för båda med och tror att jag slutar med att skritta ut på båda två så blir de avslappnade och fina. PÅ eftermiddagen tänkte jag åka på Clinic på Jälla innan Elin kommer hit. Vi ska kolla på SuperZebran! Har inte sett den på super länge, så det är dags nu.

På söndag ska jag jobba på morgonen i stallet som vanligt. Sen fixar jag lite med Pam, tänkte också putsa min utrustning så den inte bara ligger där och dammar. Sen ska jag rida Spphire igen. Får se om vi komemr någon liten vart, Tänke prova lite öppnor och slutor på honom och se hur lösgjord han blir. Nu ska även Prinsen åka till sitt nya hem, Solna Frk i stockholm. Tror han kommer trivas bra där.

På måndag är det dags för återbesök med Pam. Halv tio har vi tid. De ska kolla igenom henne och röntga så att man ser att benet har läkt som det ska. Förhoppningsvis kommer vi tillbaka med Frisk häst redo för igång sättning. Skulle vara rena drömmen.


Hejhå

Idag (gårdagen) gick ganska snbbt fram, tack vara mina underbara vänner. Hoppas att alla någongång får uppleva den känslan vi har i stallet efter hoppträningarna. Allt plugg inför nästa vecka är också klart, eller i alla fall tills på onsdag. Så nu slipper man plugga lite. Tänkte skriva om planeringen för helgen också, dock i ett annat inlägg. Håller även komma på de sista sakerna som ska vara med på Listan


Hoppträning

Dagens hoppträning blev på en av sävas valacker, Canon. Stor söt skimmelvalack tycker jag är en bra beskrivning.

Under framridningen var han ganska stel och tung. Mycket stöd krävdes från skänklarna men annars var han hysat fin. Galoppen var faktiskt en av de konstigaste galopperna jag suttit i. Ingen takt alls och jag fick driva hela tiden. I hoppningen hopapde vi stutts, fem hinder, hur lätt som helst. Känndes som om vi bara flöt fram över dem. Bra känsla där. Hoppade några andra fristående hinder också, men han var väldigt svår att hitta avståndet på. Men jag tycker att det gick bra för att vara första gången någonsin jag rider hästen.

Hittade ingen bild på honom tyvärr:(


Mobilblogg

Sitter och har typ hål timme, elin och jag tänkte dra ner till idrottshallen och göra någonting där. Det är säkert någonting roligt som händer för killarna i klassen gick dit för en kvart sen. Får se om vi överlever puss puss

Godmorgon

Finns inte så mycket om att skriva idag. Ska till skolan, har alla vanliga ämnen  + Idrott.  Antar att dagen kommer gå ganska lugnt framåt. Ikväll är det hoppträning. Har ingen aning om vem jag ska hoppa så det är lite spännande. Annars inget speciellt.


Tänke göra "Listan"

Någon som har något förslag på vad den vill ha med?


Fin,Fina Ponnyn <3


Förlåt

Jag har verkligen ingen ork att blogga. Har ingen lust till någonting just nu, Det känns bara fel. Om ingenting händer snart är jag nog dödens eller nej men det känns så.  Livet går bara runt runt i samma rörelse hela tiden, ingenting nytt händer, ganska långtråkigt.

Måste verkligen sluta fundera och bara göra!

Hoppas ni förstår mig...



Tur att man har så många underbara vänner, annars skulle jag vara körd på riktigt!


Torsdag

Vanlig torsdag. Det händer inte så mycket just nu. Skolan är som vanligt och efter den idag ska jag faktiskt fixa lite hemma. Kan vara på tiden att jag städar mitt rum t.ex. Borde träna också, vill ju vara i form hela våren sommaren så det gäller att ligga i. Tyvärr hinner jag inte skriva så mycket för jag måste plugga lite innan skolan, Ouuuups..... haha nej men vi har typ Franska fraser och lite om andra världskriget vi ska kunna idag. Får hoppas att det går bra. Annars blir det ju dötrist...


På Måndag är det ingen skola för min del, utan då ska vi på återbesök med Pam på Ultuna

Håll Tummarna!



Älskligen


Dagens Ridpass Sapphire

Hjälpte till att rida min kompis ponny idag. Vi tog det ganska lugnt och förökte hitta ett läge där han var avlappnad och vågade ta för sig. Hen var välfigt stressad från böjan, Ville inte alls ta stödet eller lyssna. Det var mest springa rakt fram med huvudet i vädret. Tog en ganska lång skrittpaus innan jag började flytta för skänkeln och flytta fram- och bakdelen. Jobbade även på mycket böjt spår. Han började slappna av och söka sig ner. Vi försökte trava i den låga formen samt galoppera avslappnat. Tillslut gick det och då var han super fin. Lyssnade jätte bra och vågade slappna av och ta för sig. Riktigt kul när det funkade!

Har tyvärr ingen bild på honom :( Svart, ganska nätt D-ponny :)


Dagens Ridpass Prinsen

Red Prinsen lite i ridhuset idag. Började med lite skrittuppvärmning. Han spände sig lite och var lite orolig. Det kom upp en grupp efter en kvart och då började han slappna av och sökte lite stöd.  Travade fint  , lysnnade på halvhalter och mina hjälper och samma sak i galoppen. Ska fortsätta rida honom tills på söndag då han åker till ett nytt hem.


Påhitt :)

Oj oj oj, någon har visst varit inne och gjort ett businlägg. Undrar vem det kan vara?

Onsdagar måste vara den värsta dagen i veckan eftersom förmiddagen bara inehåller språk (Tyska, Franska, Svenska och Engelska) och eftersom jag inte gillar det särskillt mycket gör inte att det blir bättre. På eftermissagen ska jag åka en snabbis till stallet ochse ifall ponnyn mår bra och sen ska jag hjälpa en kompis innan jag ska plugga på alla dessa gloser vi har.



Kristin Erngren, Jag älskar dig också <3


bästa vänn <3

Hejsan alla Annas bloggläsare!
Jag ska nu bara berätta att jag har världens finaste vän <3
Jag skojar inte! Den ungens humor, hon får en alltid att garva! ALLTID!!!
Utan henne utan henne utan henne, hade jag ehm....... jag kommer inte ens på vad jag
skulle göra då! ABSOLUT INGENTING! jag hade inte varit någon utan henne nääästan iaf!
Jo jag hade varit en kropp av atomer (HAHAHA okej internt där)
Jag ville bara att ni skulle veta att hon är världens underbaraste person veeerkligen <3

Anna Hellström, jag älskar dig / Kristin Erngren
OH det vart ju nästan som en kärleks förklaring, men jag kanske är kär i henne? ;)

INTE RÖRGT INLÄÄ JAG GILLAR RÖRIGA INLÄGG OKEJ ?

Puss hej!

Livet går upp sedan ner...

Dagen rullade på som vanligt, ingenting speciellt händer just nu, lite tråkigt men sånt är väll livet? Ibland går det upp ibland går det ner. Fick gå ifrån Hemkunskapen en stund och träna Hjärt- och lungräddning. Riktigt kul att rädda livet på en docka och vara relativt flummig också. Snabb stund i stallet och rida Prinsen. Blev uteritt innan jag for hem. Gjorde lite läxor med Kristin men nu ska jag träna gloser och fraser samt läsa lite hom Hitler.

Vilket liv man har...


Prinsen

Önskeinlägg Historia

Nu tänke jag slänga in ett önske inlägg här. Den handlar om min och Pams historia från första steg till det vi är idag.


Allt börjar den 17 Oktober 2009 då pappa hade ringt på en Ponny i Örebro. Jag fick veta det samma dag och vi åkte iväg och var där runt två. Jag kan inte direkt säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Mycket smal ponny,lite gråaktig i pälsen och såg inte ut att ha någon personlighet annars mycket fin och massa ryggmuskler. . Allting gick jätte bra. De sa att hon var kunde spänna sig för andra människor så vi höll oss mest på en volt men vi gjorde det mesta man kunde göra och hoppade också. Dock inte så högt, med det spelar ju ingen roll. Ifall vi ville ha henne skulle vi ju komma igen. Efter första provridningen var jag osäker, men pappa sa att han tyckte att vi skulle komma ut igen.

Det gjorde vi och vi tog med oss min tränare. Under en skrittpaus kollade jag mig denna gång i spegeln och bestämde mig för att det här var ponnyn jag ville ha. Hon och Jag skulle bli bäst tillsammans! Vi hoppade uppemot 100-110 den här gången och tränare godkände henne. Så den 9 November var det vetrinär besiktning som resulterade i köp.

Hon verkade trivas bra hemma på Säva. Hon fick mera mat och vi byggdeupp muusklerna på henne. Hon fick också en finare glans i pälsen. Vi ahde jätte kul tillsammans. Hon var lugn i i början när jag red men efter några veckor blev hon pigg och började få massa överenergi. Då började arbetet på riktigt. Vi kämpade varje dag tillsammans hon och jag. Hopptränade och dressyrtränade.

13 Februari 2010 gjorde vi våran första start. Den var på Heby Rk. Ld och Lc. Vi fick clearround rosett i LD och placerade oss fyra i Lc. Det gav mig massa självförtroende och nu visste jag att vi skulle faktiskt bli bäst.

Vi utvecklades mycket under våren. Vi hade ett bakslag och det var när vi gick omkull på en hopptävling i Sollentuna. Efter det blev hon motsträvig på banorna ett tag men blev sen helt vanlig och har börjat ösa frammåt. Vi tävlade Ld-Lc hela våran gjorde några omhoppningar i Lb. Allting gick super. 

Under sommaren gick det fortfarande frammåt. Men nu var hon piggare än någonsin. Men då drog vi oftya ut istället för att träna på turer i skogen så hon kunde lugna ner sig. 

Jag hade det inte lätt men det som inte dödar gör en starkare.  Tror alrdig jag har kämpat så hårt i mitt liv för att få det som jag ville.

Hösten började vi tävla LB så smått, Hon gjorde allt för mig, Enda gångerna det inte gick var närjag gjorde fel. Jag har nog aldrig skyllt på henne, jag har alltid tagit på mig skulden för allting som hänt. 

Nu hade hon fått muskler över hela kroppen och vi var som en enda person när vi rörde oss. Jag förstod inte riktigt hur det gick till men vi litade på varandra hundra procent och jag har aldrig varit med om en kärlek så stor till en häst. 

8 December kom hon in från hagen med en brodd spark 5 cm ovanför kotan på utsidan av vänster bak. Vi fick ta in henne till vetrinären där de konstaterade att hennes griffelban var av och hon behövde operera bort några lösa benbitar. Allting gick bra. 

Nu står hon i sin box på boxvila tills nästa evcka då vi ska på återbesök. Hur det än går vet jag att vi kommer komma tillbaka till det som fanns förut. Vi kommer få ett fantastikt tävlingsår 2011 och ingenting kommer kunna stoppa oss. 



Provridning 1
 

Provridning 2








Jätte sällt att komma med tips om att vad jag ska skriva om, Tack!

Alla får jätte gärna skicka in och önska något :)

vardag :)

Jag är uppe tidigt som vanligt. Går alltid upp samma tid för att hinna med så mycket som möjligt på moronarna. Går upp vid 6 äter frukost och fixar lite. Jag går eller åker inte till skolan fören strax innan åtta  eller kl 8 så jag har mycket tid på mig men det behövs för jag brukar nämligen inte vara klar i tid.

Idag är det en vanligt dag. Börjar med idrott innan vi har hemkunskap till lunch. Inget mer roligt under dagen skulle jag kunna säga. Ska till stallet coh fixa med Pam och rida Prinsen också. Sen blir det det vanligt jobb med läxor och träning.


Trött

Hela dagen har kännts allmänt seg, trots att den har varit lugn Började med en lektion. Matte. Sedan kom mannen från andra världskriget, han hade en förläsning 3 timmar i sträk. Där började jag få ont i rumpan och i ryggen. Efter lunch hade vi en matte lektion till innan han kom upp till våran enhet och vi fick ställa frågor. Jag ställde faktiskt en "Hur mycket mat fick ni i koncentrationslägrerna" ´. Svaret var att de fick liite liiite soppa om dagen plus en limpa som de delade upp mellan 10-15 personer. Alltså fick de jätte lite mat och de flesta dog av svält.

Stack till stallet red Prinsen lite snabbt och hjälpte syster med Lene, hemma nu har jag skrivit klart svenskan och pluggat gloser och fraser i både engelska och franska. Duktig Cheeey :D

Film från Upposala PK

Balalaika och jag :)'



Tycks?

Skolmorgon

Idag är det Måndag så snart ska man iväg till skolan. Idag har vi typ inga vanliga lektioner utan det kommer en man som varit med om andra världskriget och ska prata om han uppleverser. Det kommer att ta i princip hela dagen. Skönt, för idag orkar jag inte med en enda lektion. Sen ska jag till stallet, Rida Prinsen och hjälpa Lisa med Lene innan jag ska hem och både träna och plugga.

Har fått ett önskemål om inlägg så det kommer upp så snart jag har möjlighet att skriva om det. :)


Bilder

Alla Bilder fotade av Josefin Andersson



VideoBlogg!

Hmm Kristins och Min första Videoblogg, eller de två första.





Tyvärr visade vi aldrig stallet men det kommer senare!

Tävling

Hela dagen gick jätte bra. Balalaika Skötte sig nästan perfekt. Det var lite i början hon smått reste sig och höll på att tramsa men blev lugn efter att ha varit ute en stund. Man får lägga en extra tanke på att det här var första gången hon tävlade i hela sitt liv.


70 cm: Lite stressad på framridningen men skötte sig bra. Blev lite chockad över att det var hinder på banan så hon bestämde sig för att ta en bajs Paus innan hinder nr 2. Så ett stopp, Sedan blev det full rulle och vi galopperade fort och hopapde alla hiner galant!

80: Dubbelnolla! Fullt fräs från början och inte en enda tvekan! Hon var super duktig, hoppade av stort och jag flög med. R8iktigt kul med att hästen bjöd så mycket och verkligen sög tag i hinderna.


Bilder och filmer kommer så småning om ;D


Mobilblogg

Sitter i bilen nu, har kommit en bit på vägen. Jag och Elin har knoppat Laika och hon blev väldigt fin. Hästarna gick jätte snällt in i transporten, Laika var lite tveksam från början men gick in efter 1 minut så man kan säga att hon gick direkt in! Nu sitter vi i bilen och har allsång :-D mer info kommer under dagen B-)

Snabbis

Nu sticker vitill Uppsala PK, Hoppas dagen går bra. Kanske blir någon mobilblogg men nu måste jag dra :D

Ridbyxor

Har ni tänkt på hur bekväma våra ridbyxor är egentligen?

Jag hörde en som inte red säga för några dagar sedan "Ridbyxor är ju jätte bekväma, det är nästan som att inte ha några byxor på sig alls" Jag har tänkt på det och själv kommit fram till att våra byxor är väldigt bekväma och man känner knappt att man har dem på sig. Vi kan göra hur mycket som helst i sadeln utan att byxorna stör. Vi kan sitta i timmar utan att nästan märka av dem och utan skulle vi få skavsår.

Själv tycker jag dock att det är en stor skillnad på helskodda och halvskodda ridbyxor. Jag rider alltid med Helskodda för de är dem jag tycker är bekvämast och även snyggast i de flesta fallen. Många stör sig på sömmen som de säger sitter på knät men jag känner inte av den.Eller så har jag helt enkelt blivit van. 

Tänka vad många olika modeller det finns av ridbyxor också. De flesta är bekväma och man kan alltid hitta ett par som passar en själv. Alla märken som finns och hur deras model och matrial är. Så man behövar aldrig vara rädd för att inte hitta ett par ridbyxor som inte passar en själv.

Men nästa gång ni rider, tänka på hur era ridbyxor sitter och att det faktiskt känns som vi inte alls har så mycket på oss!

Håller ni med mig?




Har massa ridbyxor hemma men mina favoriter är

Svart Vinterridbyxorna från Pikeur


De är sköna och bekväma, inte så jätte låga och har en bra passform. De är även fodrade vilket gör dem perfekta till att rida med på vintern. D




Olivgröna ridbyxor från Mountain horse
Måste nog vara ett par av de skönaste ridbyxorna jag att på mig, skönt matrial, man kan röra sig fritt i dem, Helt enkelt perfekta!


Uppe Med Tuppen

Det är lördag och jag är uppe med tuppen. Hade tänkt sova till åtta ungefär men min häl mår inte så bra så jag vaknade av den ungefär en timme tidigare än beräknat. Ska rida vid 10 idag, första hästen, så att jag hinner med allt som ska göras. Min att göra lista är helt okej lång faktiskt.

Rida Prinsen, Rida Laika, Äta(!), putsa all utrustning, packa alltihopa, fixa hästen och fläta manen, tävlingsmöte för våren, på bio med kompisar och sist ska Elin följa med mig hem så taggar vi inför imorgon!

Som sagt ganska mycket att göra.


Nu ska jag gå och packa ihop allting som ska med hemmifrån, annars lär väll det aldrig bli gjort.

 


Rullat på

Dagen har rullat på som vanligt. Borstade lite på Pam och fixade i stallet. Var med de bästa vännerna och stojade runt. Jag har haft en grymt bra dag skulle man väll kunna säga.

Imorgon blir det att åka till stallet tidigt. Ska rida 2 hästar och även fixa inför tävlingen poå söndag. Tro det eller ej men jag ska knoppa!  Eller Elin och jag ska i alla fall försöka, det kan ju gå hur som helst. Hon kommer bli jätte fin! Ska borsta på Pam också. Och hon ska få gå i sjukhage en lite längre stund, Då blir både hon och jag glada.

Ska också på Bio imorgon med en massa kompisar, Komemr inte ihåg vad vi ska se men kul blir det!


Ofrivillig avsittning

Idag var det min tur att smaka på ridhus sanden. Då Laika Tyckte det var bra att passa på att bocka då hennes lilla klumpiga ryttare inte hade balansen. Började hoppa fram på 5½ gick ganska bra. Sedan lade vi till ett hinder till i en bruten linje. Tygeln fastnade i min stövel, bara lite lätt men tillräkligt mycket för att jag skulle tappa koncentrationen, vi hoppar över andra hindret och hon svänger tvärt, Jag försöker få loss tygeln från stöveln och lutar mig lite framåt och då passar hon på att börja bocka. Jag flyger som en vante över halsen och huvudet ner i sanden.  Hälen dunsade i ganska hårt så jag har lite ont. Men annars tyckte jag bara att det var kul. det var så länge sedan och det är alltid kul att ramla av om man inte skadar sig.

Efter det gick det helt okej. Hon hoppade bra, men fick ingen direkt känsla. Rider ut på henne imorgon och hoppas att hon inte är på lika bushumör som hon var idag.


Mobilblogg

Kemin var sjukt enkelt och jag tror att jag når nära max. Känns skönt att ha gjort provet för då är nästa vecka ledig! Sen har jag överlevt en idrottslektion som började med mattkull och avslutades med tempoboll. Har precis haft lunch och nu ska vi kolla på film resten av dagen innan jag drar till stallet:-D

Vatten Prov

Godmorgon! Idag är det Fredag vilket betyder hoppträning. Vi ska träna linjer och lite bana inför söndag. Jag hoppas det går bra. Om båda jag och Laika sköter oss borde det inte bli några problem alls. Innan det ska jag rida lite på Prinsen också och fixa med Pam. Så jag har en eftermiddag som är fullproppad.

Skolan idag börjar med Svenska, där man ska skriva ett brev till statsministern och försöka få pengar till ett projekt. Mitt handlar om sammarbete mellan skola och ridsport. Det är en sak i det svenska ämnet  jag faktikst är nöjd över. Pappa har läst den och tycker att jag borde skicka in den, men vi får se. Sedan har vi Engalska,Idrott,So och Jag har också Kemi-prov. Kommer gå super bra!

Ni ska få en Fråga av mig :)

Tycker ni att jag ska skicka in brevet?


Mycket fin bild på mig och pappa för ungefär ett år sedan ;)


Förlåt!

Förlåt för att jag inte har hunnit blogga då mycket de senaste dagarna men skolan har dragit igång hårt. Flera läxor och ett prov första veckan.

Idag har jag löst svåra ekvationer, haft lite språk och teknik och sista timmen kollade vi på film. Man blir ganska trött av att kolla på film sista timmen men det är det värt!

Imorgon så har vi ganska bra ämnen hela dagen. Förutom provet i kemi imorgon. Det handlar om Vatten och jag tror min hjärna sugit upp det mesta som stod i boken så det lär gå bra!

Nej nu har jag ingen tid, ska äta pankakor och sen blir det plugg,plugg och mera plugg...


Ni får en mycket vacker bild på mig

Stallet

Kom till stallet idag sirekt efter skolan. Släppte ut Pam i sjukhage som vanligt. Hon rullar sig flera gånger, går runt och tycker det är skönt att stäcka på benen. Hon är super duktig som inte travar eller gör något bus. Tog in henne och borstade lite. Hon verkar uppskatta det jätte mycket där hon står med slutna ögon och öronen framåt. Hon vinklar alltid ett öra bakot när jag pratar med henne men de är som mest framåt spetsade. Vi tränade även lite på den spanska skritten och gosade lite.

Efter det red jag lite på Prinsen inna jag var för kall och åkte hem.


Godmorgon

Hinner sitta här en stund innan det är dags att dra sig och promenera till skolan. Dagens planering ser ut som igår första ska man såklart till skolan efter så sticker jag en stund till stallet och sen ska jag hem och plugga. Imorgon är det dags för prov i Kemi. Det borde vara ganska enklet så vi får hoppas på att det går bra. Om jag hinner ska jag träna också.


Rubrik

Idag hade vi en ganska lugn morgon. Började med att vi fick se en film om andra världs kriget. "Schindlers List". Väldigt hemsk tycker jag. Förvånandsvärt hur man bara kan skjuta människor så där. Usch och fy! Sedan var det dags för Franska men läraren kom mer än en halvtimme försent och vi han med 10 minuters lektion. innan det var dags att kolla på lite till av filmen.

Våran nya Bild lärare var snäll och trevligt tycker jag. Någon lärare jag förhoppningsvis tror kommer trivas med. Men jag väntar med att säga någon innan jag haft henne några gånger.

Pam fick gå i hagen i en halvtimme idag när jag kom till stallet.  Hon blev jätte glad men det verkade som att hon blev gladare när jag kom och skulle ta in henne. Då börjde hon frusta och låt lite.

Min underbara Ponny <3


Vanlig skoldag

Ingen mjukstart här inte. Idag fortsätter vi terminen med Språk,Språk och mera Språk. Har 4 språk lektioner på förmiddagen. Det är faktiskt någonting man kan kalla jobbigt. Måste göra någonting som håller humöret uppe under förmiddagen annars vet man inte vad som händer. Eftermiddagen är ganska soft. Börjar medn Bild och slutar med Matte. Båda ämnena är roliga och ganska enkla. Vi ska tydligen få en ny lärare i bild efter som våran gamla har börjat undervis på ett gymnasium i uppsala. Lite tråkigt efetrsom det är sista terminen och då måste han/hon hinna se ganska mycket för ett rättvist betyg. Allt jag hoppas är att jag kommer att ha kvar mitt.

Drar en liten stund till stallet också och fixar med Pam. Inan jag måste hem och plugga till ett prov på Fredag. Önska mig lycka till...


Sjukhage

Igår fick ju Pam gå första gången i sjuk-hage. Det verkade som hon tyckte det var jätte kul. Det första hon gjorde var att lägga sig ned och rulla tre gånger. Sedan gick hon runt och luktade på allting samtidigt som hon gick fram och tillbaka mot mig. Hon började också hälsa på hennes Hag-granne, en lite fux shettis som står i en liten sjukhage pga fång. De verkade inte alls gilla varandra. De skrek och Pam drog bak öronen och hotade honom flera gånger under tiden vi var ute.  Lite konstigt eftersom hon brukar vara så snäll. Sen blev det några trav/galopp steg, följt av något bocksprång ibland också. Finns ju inte så mycket man kan göra och försöka stoppa henne. Men som tur är tog hon det mesta lugnt, så jag kände mig ganska trygg med att ha henne där ute. 

Hon bor i ett litet stall som skiljer sig från det stora stallet. Det är nämligen bara fyra boxar där. Hennes och så bor Lene och två av ridskolans hästar där med. Så nu när de mockar det stallet ska de släppa ut Pam i hagen och sedan ta in henne när de är klara. Då har de henne under bra uppsikt och jag kan känna mig lugn. 

Tänke släppa ut henne när jag kommer också. Korta stunder under uppsikt var det och det tänker jag hålla!

  

Hagvistelse

Första skoldagen avklarad. Gick lättare än jag tänkt mig. Idrotten var inte så kul men resten av dagen löste sig bra. Dock fixade jag så att jag ska skriva ett prov på fredag som resten av klassen ska skriva fredag nästa vecka. Dock vet jag inte varför. Känndes väll bra då nu vet jag inte. Men det går bra.

Åkte en snabbis till stallet. Pam fick gå i en liten sjukhage en stund idag. Jag var med hela tiden men hon tog det lugnt och var jätte duktig. Nu ska hon få komma ut när stall personlen mockar vårat stall och sen in igen när de är klara. Men hon måste hålla sig lugn!

Bättre uppdatering senare :)


Skola

Idag ska vi tillbaka till skolan. Känns både bra och dåligt. Visst vill man att lovet ska vara längre och man ska kunna ta det lugnt men nu kommer vardagen tillbaka och allt blir som vanligt. Jag kommer också träffa massa kompisar jag inte sett under lovet, vilket alltid är kul.

Jag vet ju inte riktigt hur det blir med stallet idag. Men jag tror ja åker dit en liten stund och tar bussen hem, jag bestämde mig för inatt för att Pam ville ha sina promenader.Så de ska hon få :)


Måndag

Har tagit det kugnt hela dagen. Stack en stund till Uppsala för att spendera lite tid med vänner. Men jag var också i stallet. Pam var som ett jihue idag. Hon hoppade på stället och var pigg och jag vet inte vad. Tror det var för blåsten. Hon blir lite lätt nopprig då. Men jag tyckte hon skötte sig bra med tanke på HUR mycket det blåste.

Imorgon är jag inte säker på att jag hinner ut till stallet, så då får hon klara sig utan promenad. Men snart kommer en alldeles ny nyhet upp. Vänta och se....



Svar på kommentar :)



Första klassen startar kl 9 och den är på höjden 50 cm. Sedan så kommer allting hålla på tills det är slut. SÅ det finns ingen riktigt tidsperspektiv efter det. Man brukar ränka ungefär 2 minuter per ekipage och 10 minuter vid höjning och prisutdelning. Höjderna på Uppsala Pk kommer gå mellan 50-110 cm :)







Laika är en stor häst som sägs vara ca 165cm. Men om man står brevid henne känns hon mycket större och hon ser jätte stor ut så jag skulle tippa på 169-170 cm :)






Tack så mycket och vad kul att du tycker om den. jag blir super glad av din kommentar. Hur jag fixar med starlistorna är ganska enkelt. Det kan du också göra enkelt.

Först så i ditt högra nedre hörn av skärmen ser du en lite ruta där det står 100%, jag börjar med att öka den till 200%. Det är första steget. Om du sedan kolla på tangentbordet ovanför pilarna hittar du en tangent som heter "Print screen" tryck på den. Sedan är det bara att gå in i Paint och klistra in och  så klipper du till den där. Det går enkelt och snabbt.  Kolla om du förstår annars är det bara att fråga igen så förklara jag med bilder :D


Startlistor

Nu har startlistorna för Söndagens tävling kommit upp. Jag startar som 9a i första klassen och 10a i andra. Ganska bra startnummer, så nu får vi se hur det går :)


Rubrik

Idag är sista lovdagen för imorgon börjar skolan för min del. Lite typiskt att det är just en Tisdag för då börjar vi med Idrott. Känner mig faktiskt lagom sugen på det. Fast lite glad är jag ändå för jag känner personer som börjar skolan redan idag. Ska till stallet en stund idag och fixa Pam, även en liten stund till Uppsala. Ikväll ska jag träna, jag kan lova att varje gång jag har sagt till er att jag ska träna så har jag gjort det. Så jag kommer snart vara i bättre form.

När skolan drar igång är det snart dags för gymnasievalet. Jag har blivit osäker igen för skolan jag ville gå på har bytt rektor, så därför blev jag lite osäker på den. Har en annan jag tror jag kommer välja i första hand. Men vi får se, det är en stund kvar.


Pam <3

Bilder

Från gårdagens pass :)


Bilder

Från gårdagens pass :)


Film - Balalaika

 

Nu har jag äntligen en film på Laika och Mig :)

 

Vad tycker ni?


Dagens Ridpass

Idag red jag lite intensivare ridpass på Laika. Dock blev det mest volter och lite snett igenom för att hon är lite stel i ena sidan så vi försöker jobba bort det. Blev lite utav varje. Bla. tempoväxlingar och sidförande. Jag tyckte att hon skötte sig jätte bra och hon sökte kontakten flera gånger. Ibland får man en sådan härlig känsla på henne. Vilket jag tycker är roligt och då vet man att man gör rätt.  ALexandra och Kristin följde med mig upp till ridhuset och fotade och filmade lite. Så jag slänger upp någon bild nu sen blir det mer ikväll samt en film.



Laika <3

PonnyAkuten

Kommer ni ihåg förra årets sucé av programet Ponnyakuten. När Barn och ungdomar fick chansen att lära sig hantera sin häst samt deras problem under två veckors ridläger. Jag tyckte att det var en väldigt bra idé. Nu kommer Ponnyakuten ut igen. Den här gången med åtta ungdomar som behöver hjälp med sina ponnyer.

Det kommer att sändas på Svt B nästa söndag men finns redan nu ute på Svt Play. Tycker att alla borde kolla in det!

Jag och min kompis var på ridläger 2009 då en av killarna (Nicholai) var där, han ska vara med i årets ponnyakuten på sin ponny Bilbo. Ska bli riktigt kul att se hur det går för dem.  

För att komma till avsnittet tryck HÄR

Följde ni fjolårets Serie av Ponnyakuten?

Vardagen

Imorgon ska jag ställa klocka som vanligt. Ska upp och jobba men jag börjar inte förens kl nio så det är ganska chill. Behöver int gå upp jätte tidigt i alla fall. Efter det rider jag Laika. Ska försöka få pappa att filma så att ni kan få någon liten film här. Som sagt sista gången jag rider henne innan hon ska in i verksamheten. Så vi får se hur det går. Borde gå ganska bra. Annars händer inte så mycket. Måste komma på något jag ska göra på Måndag också, men på tisdag drar skolan igång som vanligt. Ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen på något sätt


Dagens Ridpass

Blev en underbar uteritt i djup snö.Vi tog sällskap med Kristin och Vicky. Där det var djupast snö gick det upp över magen på villa v och kristin doppade hela hennes fötter. Laika trampade på och fick upp flåset en stund. Vi red inte så hårt, vi tänke att det kunde bli ett lite lugnt ridpass. Red i kanske 35-40 minuter och det kändes alldeles lagom. Kom tillbaka när personalen höll på att ta in hästar och ja tror inte att hästanrn är inne ännu. Iaf två timmar senare var de inte inne, de hade inte alls någn lust att gå in. Jag frös så mycket så jag åkte hem.  Så fort mina tår är varma ska jag faktiskt ta och träna.

Nyårslöftet fortsätter...

Lördag

Tänke snart dra mig till stallet för att ta hand om Pam och rida Laika. Har haft lite att göra på morgone, men nu ska jag snart till stallet. När allt är klart tänke jag åka hem och träna lite. Har inte tränat på två dagar så det kanske är dags nu igen. Vem vet. Vill ju faktiskt komma i form i år. Ikväll kommer bli en tidig kväll. Jag ska upp och jobba imorgon och rida. Sista gången jag rider Laika innan hon sätts in i lektions verksamheten och då rider jag bara en gång i veckna tills Pam är frisk. Kommer kännas lite ovan men då har jag mycket tid till annat och Pam kan få ännu mera kärlek.


 

Tack!

Besökar antalet  bara stiger varje dag. Det gör mig jätte glad att så många vill läsa min blogg. Man får större bloggmotivation då och allting bli mycket roligare. Ni har också blivit jätte bra på att kommentera. Det är en sak jag är jätte tacksam över. Det är så mycket roligare att komma in och se att många har kommenterat inläggen.

Men nu tänke jag göra bloggen lite bättre och undrar vad ni vill läsa om. Därför behöver jag alla tips ni har och jag vill veta allt ni vill läsa om här
   t.ex.

  • Min vardag med Pam
  • Tips
  • Övningar

Eller vad mer ni kanske kommer på.

Valet är erat, vad vill ni läsa om?



Jag saknar dig killen <3


Vetrinärer

Jag har tyckt synd om Pam ganska länge pga hennes boxvila hon har. Hon ska ha den i 3 veckor till innan vi ska på återbesök. Så jag bad pappa ringa vetrinären och kolla en extra gång om vi faktiskt inte kunde släppa ut henne i en lite sjukhage. Pappa ringde vid tio tiden och de lovade att ringa upp under dagen. nu har det gått tolv timmar och de har inte ringt upp. imorgon är det helg och jag tror inte att de ringer då.  Så vi får vänta till tidigast på måndag. Usch, blir faktiskt lite trött när sådan händer. Visst kan jag förstå att det är svårt att komma ihåg alla och att de har det stressig ibland men det är inte första gången de glömmer ringa oss...



Varierande

Dagen har varit mycket varierande. Började med Pam lite på morgonen. Idag ökade vi som sagt till ännu längre promenader och borstade lite på henne. Åkte till farmor och farfar. Trevligt var det men lite långtråkigt. Tur att man har en massa underbara vänner som håller en vaken. Åkte till stallet och hopptränade. Nu sitter jag här. Tänkte hoppa in i duschan och sen kolla på någon bra film. Ännu en natt där man håller sig uppe alldeles för länge....


Underbara Ponny, bli frisk snart...

Hoppträning

Ikväll var det dags för Laikas första hoppträning sen igångsättning. Även första gången hon hoppar med mig på ryggen. Jag tycker faktiskt det fick hyfsat bra. Hon lyssnade och var pigg och framåt. Hon hoppade det mesta bra. Det var en markarbetes/hopplektion så vi tränade ganska mycket med bommar också. Det är däremot sån skillnad än att sitta på Pam, De känns inte som det finns någnting i munnen på henne. Jag får ingen kontakt alls. Det känns som jag sitter med hel slapp och glapp tygel men ändå så skriker dem åt mig att sluta bromsa. Så någonting jag måste komma underfund med vad det är för fel jag gör. Men annars mycket fin häst. Hopapde upp emot 80/90 cm.  Nu är det en tränig kvar tills vi sedan åker iväg. Känns skönt att i allafall ha hoppat hästen två gånger.


Fick bli en bild på mig och Pam
eftersom mitt fråd på bilder på Laika inte är så stort

Tävling på Uppsala Pk

Just nu när Pam är halt och jag inte rider på henne fortsätter jag rida min lektion som vanligt fast på ridskolehäst. Det inebär att jag är en ryttare inom ridskoleverkasamheten. Uppsala Ponny Klubb har en tävling för ridskole ekipage som jag får vara med i för nuläget. Jags ak vara med På Laika. Jag har ju ridit henne ett tag nu och det känns som det går väldigt bra just nu. Hon är i princip helt igång, rider vanliga pass på henne, så då kan vi lika gärna vara med. Dock hoppar vi inte så högt, entingen 60/70 eller 70/80. Det är min instruktör som skickar in anmälningarna och hon sa att det skulel bli någon av dem höjderna så vi får helt enkelt se.

Jag har haft en sådan tävlingsabstinens under senaste tiden så nu är jag riktigt glad att få möjligheten att åka ut och tävla en gång.


Tävlingen är som sagt nästa vecka på söndag, 16/1, så jag hoppas att många kommer och tittar och hejar på Säva som har med sig hela 16 ekipage från klubben.


Bild från 2009 då jag var med på min foderhäst Hawel

Fredag

God morgon på er. Om ca en timme åker jag till stallet för att ta en av dagens promenader med Pam. Idag tycker jag att vi ökar ytterligare några hundra meter. Vi tog bort bandaget igår så nu går hon som sagt med bara ben. Borstar lite på henne nu också tror jag. Jag ska nämligen bort mitt under dagen till min Farmor och Farfar. Hinner tillbaka till hoppträningen och innnan den tänke jag ta en promenad till med Pam.

Hoppningen bli på Laika (!)  men bara några små skutt, men lite måste man ju öva inför nästa helg. Då vi ska ut och tävla. Kan skriva ett inlägg om det också för jag tror jag har glömt att nämna det här.


Ungefär ett år sedan, en av de bästa dagarna i mitt liv... <3

Dagens Ridpass

Laika var super fin idag! Red ett ganska seriöst ridpass. för att komma igång på rätt sätt och få henne mjuk använde jag mig av mycket böjda spår.  Det hjälpte och jag fick en fin och rund häst. Sendan blev det halt tränig från olika gångarter. Det blev´bara bättre och bättre för varje gång. Honär en snabb lär häst och tar in mycket information för att alltid göra rätt. Gjorde några travökningar. Vi fick till någon klockren men annars var det myket roligare (enligt henne) att fatta galopp och galopepra istället. Sedan blev det lite övergångar i slutet också. VIlket hon skötte bra. Red utan stigbyglar sista halvan av passet och jag tror att jag kommer att ha världens träningsvärk imorgon. En häst med mycket gång och svårt att inte skumpa ur sadeln på som jag verkligen fick kämpa med att sitta ner och arbeta mycket med magmusklerna.  MEn jag kände att jag faktiskt fick ut mycket av det här ridpasset. Så jag är riktigt nöjd!



Stallblogg

Pam skötte sig jätte bra med verkningen och har nu börjat få gå med bara ben. Ingen linda eller bandage behövs. Snart ska jag ut i stallet igen för att ta en liten sväng på laika det blir nog inte ute eftersom det är ganska mycket snö som faller just nu:-)

Lisa och Valsgårds Lene

Svar på kommentar

Hej, vilken bra blogg du har:) hur gammal är din lillasyster, lene är väl hennes ponny?

Hej:D Tack så jätte mycket, blir super gald över att få sådana kommentarer! Gör det faktiskt lite roligare att blogga. Min lilla syster Lisa ska fylla 13 år i November, så just nu är hon 12 år. Lene är hennes ponny. Vi köpte henne den 17 maj 2010 så vi har inte haft henne så länge. Tyvärr hände en olycka i hagen i slutet av Juli och har inte kommit igång riktigt. Men snart kan hon börja gå som vanligt :)








Imorgon

Imoegon ska jag upp hysat tidigt då hovslagaren kommer vid 9. Jag tänkte vara där och se så att allt går bra nu efter skadan. Det borde det göra men för säkerhets skull. Sedan blir det lite fix i stallet tills några vi känner kommer med sin lille son. Han är tre år och ska få komma nära en häst för första gången. Eftersom Lene är under igång ridning och är så snäll så. Så kommer han om man vill få rida lite på henne ockdå. Men det får vi se. Kanske kan bli någon bild också för den delen. Sen ska jag rida på Laika som vanligt. Hon gick sjukt bra idag så jag förväntar mig lite inför imorgon.

Eftermiddagen är nog ledig vad jag kan se, så det blir nog ganska slappt.


Lisa och Lene

Devil

Var som sagt på Bio med Elin ikväll. Vi hade det riktigt roligt och filmen var sjukt bra. Började med att vi satt och pratade jätte länge på donken. Länge sedan vi träffades (ca 2 veckor) så det behövdes pratas om mycket. Sen gick vi till Bion. När vi var på bio i oktober tillsammans med en annan kompis förra året så hade i ett skrek senario. Vi satt längst bak i salong 12 brevid dörren. Dörren öppnades och stängdes hela tiden av sig själv och det blåste från den vilket gjorde att vi lovade oss själva att aldrig mer kolla i just den salongen. Men vilken går salong går denna skräckfilm i, jo juste i salong nummer 12. Men nu satt vi bättre. Mitt i! Men lite läskigt var det.

Filmen var äkligt bra. Tycker lite synd om alla som var där inne för som vanligt får jag skrattattacker i filmen, tror jag har sett lite för många nu för att tycka att dem är läskiga (Tack Josäfin!). Men spännande var denoch det var roligt för han som satt brevid mig höll för ögonen. Men man är olika.

Jag tycker att alla ska kolla på Devil. Hur man fastnar i en hiss tillsammans med djävulen....


Mobilblogg

Hur ska det här sluta? Jag tror aldrig jag har haft så roligt. Började på sporren där vi skulle byta stövlarna var det slut och det kommer inte komma in några nya fören nästa år. Men men jag får överleva! Sen följde jag med mina föräldrar till bauhaus där jag råkade bli på flumhumör, inte det bästa när man är bland vuxnamänniskor och plankor precis. Men nu ska vi köpa lite mat och sen så ska jag fixa lite saker innan jag ska möta Elin. Juste jag fick världens roligaste kille att börja prata med pappa och han och jag höll med om att pappa skulle först krocka med glasrutorna och sedan att han var en oförsäkrad byggarbetare med 9ans grundutbildning. Ganska festligt att kunna prata med okänt folk sådär, måste vara en av mina specialiter

5 Januari

Har hunnit med att rida Laika nu på morgonen. Hon var fin och lyssnade bra. Avslappnad nästan hela tiden. Vi arbetade ganska mycket på böjt spår bara för att jag ville ha henne mjuk och böjbar.  vi gjorde också några enklare övergångar bara för att känna att hon var med mig. Det är en grymt fin häst med mycket gång. Kännas nästan ibalnd som man skumpar ur sadeln.

Borstade lite på Pam idag också. Kan inte säga att hon var något annat än vanligt. Kelsjuk och gosig.

Nu ska jag in till staden och fixa mina stövlar som gått sönder och sen ska jag möta Elin och så ska vi på bio. Ska äntligen få se DEVIL

Pammie

Idag ökade vi en minut så promenaden blev fyra minuter istället för tre. Ja här går det framåt. Hon sköter sig nu mera så bra att jag vågar gå med henne i grimma. Hade nog inte varit ett problem från början men jag vill inte chansa. Borstade henne lite lätt också. Hon verkar bli så glad när man kommer och hon får sällskap. Gullig ponny. Måste vara en av världens mest kelsjuka ponny som går på denna jord <3


Fin fina tjejen


Dagens Ridpass

Kristin följde med mig upp och jag hade som plan att rida i terränghagen för att hon skulle få arbeta igenom sig i snön. Men nej jag ändrade planerna tvärt att efter jag skrittat 25 meter in i hagen gör hon ett mjukt bocksprång. Då vänder vi och går in i stället. Känner att det är onödigt att ta risker. Särskilt med den hästen.

På ena sidan av ridhuset så var hon avslappnad men så fort vi kom ner på andra halvan blev hon spänd. Vilket resulterade i lite missförstånd. Så det blev att pass då jag gick på att mest få henne avslappnad och arbeta igenom sig.  Hon gick helt okej stundtals och i slutet var hon helt perfekt! Då fick vi till världens känsla och hon travade genom hela kroppen. Verkligen positivt.  Fin Häst det där.


Får bli en bild i repris

...

Med magen full av morotstårta packar jag ner flera morötter och beger mig av mot stallet.


Tisdag

Godmorgon på er. Idag är det bara en vecka kvar tills skolan börjar. Det är ganska tråkigt att lovet så snabbt är över men det bästa är att hoppträningarna börjar ingen. Idag ska jag som vanligt ut och ta hand om både Laika och Pam.  Det borde gå jätte bra. Skulle gärna rida innan det blir mörkt för då kan man ta en liten sväng ute. Hästarna verkar uppsakatta det mycket mer än när man är inne.

Det är några från mammas jobb här så jag kan inte göra så mycket. vill inte störa dem när de arbetar, så jag funderar på att ta en preomenad.Man måste hålla sig i topptrimm nu när man faktiskt har börjat träna.


Bio

Nu blev jag sugen att gå på bio igen. Det här kommer att sluta med att alla ina pengar är slut innan lönen från December kommer. Men men vad gör man inte för att se en bra film med sina vänner?

Filmer jag vill se nu är

Easy A

Det verkar som en grymt rolig film på min Nivå. Rolig humor och överdriven. Precis så en rolig film ska vara

Devil

Spännande och super läskig. Eftersom jag helst unviker att åka hiss i vanliga fall pga klaostrofobi (?) så känns det som en film som kommer skräma livet ur mig!

Hoppas att jag hinner se dem snart.

Någon som sett någon av dem som vill säga vad de tycker om dem?

Pam

Stod och mös länge idag innan jag började borsta. Hon är verkligen världens keligaste just nu. Tycker så synd om henne där hon står hela dagarna och har tråkigt. Men bara hon blir frisk så är jag nöjd. Promenaderna gick bra. Hon är så lugn och fin just nu. Eller andra gången vi var ute så fick hon för sig något och slängde sig rakt upp i luften och gjorde några försök till bocksprång/glädjeskutt då är man glad att man står brevid med kedjan och bara kan ta det lugnt och skratta åt hennes konster. Efter det var hon snäll som ett lamm igen. Bästa och sötaste Ponnyn någonsin <3


Igångsättning

Dagens igångsättning gick helt okej. i Skritten var hon super fin. Lyssnade och vi gjorde lite lydnadsövningar. Itraven blev det mest lite trav på volter och snett igenom. on lyssnade stundtals väldigt bra men till och från blev hon lite spänd. Hon blev överlycklig när hon fick galoppera. Galopperade ca 2 minuter i varje varv. Hon hoppade ganska mycket upp och ned i början och verkade bli båda skärrad och jätte glad över att få galoppera. traven efter var lite spänd och hon travde på lite piggare. Vi lyckades i alla fall lugna ned det. Skrittade och travade lite till. I slutet tyckte jag att hon slappnade av bra och då var det lika bra att bara skritta på långa tyglar för att sedan avsluta och gå mot stallet.

 


Balalaika

Så här såg Laika ut efter att ha doppat huvudet i den djupa snön...


Lugn dag?

En dag att bara ta det lúgnt var det tänkt idag men icke sa nicke. Jag kom så klart på att jag måste träna, så jag crosstrainade i ungerfär 50 minuter. Men nu blir det att ta det lugnt innan man åker till stallet. Idag ska vi nämligen komma igång ordentligt med laika och ta ett lite mer avanserat pass änbara lite skritt och trev nu blir det lite mera trav och så en lite liten galopp. Så snart är hon igång och förhoppnings vis går hon lektion nästa vecka. Dock blir det lite tråkigt för mig för dåhar jag ingen att rida på än till Pam blir frisk. Men den som längtar på något gott längtar aldrig förlänge, right?

Ska ta den daliga bort och mystunden  med Pam också samt våra små promenader. Så härligt att se henne vara så glad över att komma ut så korta stunder.


Du och Jag <3

Snowy

Kristin har varit snupersnäll och lagt ihop en film från när jag red Snowy. Dock är det mobilkvalité så det får ni stå ut med.



Vad tycker ni? :)

Träningsläger

Nu är det bestämt och vi har anmält oss. Jag och Elin ska på träningsläger 26/6-2/7 på Åby rid och träningsläger. Hoppinriktat. Det kommer bli fett Awesome!

Vi tar med oss våra ponnyer och oss själva så får vi se vad som händer. Har hört olika kritik därifrån men jag låter mig inte luras! Vi kommer ha en grym vecka med kompisar, ponnyer och ridning.

Ska ni på något ridläger i sommar?
I såndana fall vart?

Spansk Skritt!

Hemma igen efter en dag i stallet. Red Laika i den djupa snön på terrängbanan. Hon verkade njuta fullt ut bara att skritta men idag skulle jag trava hela 6 minuter. De mintutrarna höll jag på att studsa ur sadel. Vilke steg hon tog, sköt upp ryggen och vi flög fram. Ganska häftig känsla. Hon försökte dock rulla sig en gång i den djupaste snön.   Men jag han hindra henne, dock lite snöig häst.

Gick 2 preomenader med Pam idag och sen borstade jag lite och så lärde vi oss spansk skritt, vilket hon kan nu till 80 %. Duktiiiiiig ponny!

Nu ska jag gå och träna lite på cdosstrainern. Mitt nyårs löfte är i full fart!


Fabian

Nu ska jag iväg och jobba igen. Nackdelen är ju att man måste gå upp så fabians tidigt men det positiva är att jag får betalt för det. Så frågan är om det är så fel. Jobbar som vanligt tror jag till halv ett. Sedan blir det lite borstning på Pam, lite lekar och promenad. Sen lite ridning på Laika som vanligt. Idag går vi up och travar 6 minuter. Så snart är hästen igång! Sen blir det mera pussar på Pam innan jag sticker hem och tränar. För mitt nyårslöfte ska inte gå i kras redan nu!

Vad har ni för nyårslöften?


Intensivt

Dagen har varit intensiv med att gå upp tidigt jobba och sedan arbeta 2 hästar. Ganska utmattande. Det är ganska många som frågar hur min Ponny mår och jag kan säga att hon mår så bra som hon kan må. Hon hämtar sig bra och jag tar 2 minuters promenader med henne 2 gånger om dagen. Hon står just nu med stallbandage och benet tål stötar första gången nu så nu ska hon få på sig skor och sen är det dags för återbesök 24 januari. Håll Tummarna!

Jag kan också avslöja att jag håller på med sommarens planer av rid/träningsläger med Elin och hennes Ponny Pepsi. Om allt går som vi vill avslöjar jag mer om det sen!


Snowy Dream

Fick rida ett Pass på Snowy idag, för att göra av med lite över energi. Hon var riktigt fin den ponnyn. Dock lite kort, men det gör inte så mycket. Vi tränade lite grundläggande volter och flytta för skänkeln mm. Hon var super duktig. Dock började hon studsa i första galoppen och gjorde några bakutsparkar men det varker bara vara små glädje skutt. Det som var extra roligt var att hon plockade fram alla mina bra sidor och jag fick en underbar känsla. Den skulle dock behöva lära sig lite mer som att flytta bättre för skänkeln oc lite andra rörelser men det kommer väll med tiden. Grymt bra ponny i alla fall. Jag gillar den starkt!

Filmade en stund också när jag red så det kommer kanske en film snart :)


Nyårsdagen

Idag har jag som sagt jobbat. Det ät inte optiamalt att gå upp kvart över 6 på nyårsdagen, men mig stör det inte. Det hade snöat mycket, säkert ungefär 3 decimeter runt stallet men oss stopapr det inte. Allt hästarna spriang glatt ut nästan lite för snabbt då Peter (En av ridskolans Shettisar) hopapde över sin boxdörr och sprang ut till Ponnyhagen. Skojig sak det där. Tror vi var klara runt 13 och då var det dags för att rida. Red både Snowy och skrittade Laika som vanligt. Laika var fin och skötte sig lite spänd nu när hon får trava men efter 2 minuter släppte det och hon slappnade av och skötte sig fint! Pam fick också massa morötter och hon skötte sig fint på båda promenaderna.

Ni får en bild på min super duktiga ponny

Snälla bli frisk, Jag älskar ju dig <3

!

Gott Nytt År!


RSS 2.0