Dålig uppdatering här!

Konstigt ingen som uppdaterar här? oj juste det var jag som skulle göra det....
Haha har jobbat och kommit hem sent varje kväll och idag var det även terräng träning så jag kom hem nu !
Imorgon blir det tidig morgon på jobbet och sen på kvällen blir det förhoppningsvis lite käk med friends på kvällen och så :)
Saknar henne <3 

// Kristin

Hårtarbetande kvinna!

Har hunnit tagit årets första dopp i sjön, eftersm jag badat i Annapannas pool borde det ju gillas men!
Sen har jag hunnit rida en ponny och jobba hela kvällen, duktig tjej. Tro det eller ej men jag klarade till och med av att städa hela köket och ställa allt i diskmaskinen, hah! Det trodde ni inte om mig va? Har faktist bara råkat göra en mindre sak och det var när jag skulle koka kaffet (heter det koka?) Men mer behöver vi inte gå in på! Jag erkänner bara att jag inte är så bra på det....!
Snygga man kan vara då, miss my girls! Har läst att dom slöar där borta och solar och inte rider! Latisar då. 

/ Kristin

MEN DÅ!

HUR F*N KUNDE ALLA VETA ATT DET VAR JAG????????????????????????
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
jag försökte ju vara icke avslöjande............
JAJA HEJSAN IAF HOPPAS NI ÖVERLEVER EN VECKA MED MIG :D

Vi langar en charmig bild på mig under Pams mage bara för det!

// KRISTIN ERNGREN

GästbloggarN

Jag hoppas ingen gissar på att det är jag som gästbloggar!
fast ni vet fortfarande inte vem jag är iförsej men det lär jag avslöja om ett tag.

Jag kan avslöja att en dag utan Anna och Elin har varit väldigt tomt och jag ska överleva fram tills lördag! (oj redan här kanske jag har avslöjat vem jag är....)

Läste att Anna hoppas på att jag inte ska döda bloggen, sorry du om du läser det här! Den är redan död!

Men jag tänkte vara lite roligare och låta er gissa vem jag är!
Så vem är jag? ;)

Träningsläger!

Nu idag sticker jag iväg till Åby Rid och träningsläger (hoppinriktat). Jag och Elin ska åka ner idag, Åker ner kl halv åtta så är vi framme bvid 11. Hästarna får stalla in sig och slappna av innan det börjar kl 13. Bilresan ner tar ganska lång tid men vi tror det går ganska smidigt.
Aja, vi kommer ha en sån jävla rolig vecka. Tagga sönder dit ner, skulle jag egentiligen vilja säga!
Hoppas ni har det bra här hemma, men nu kommer en överraskning. Bloggen kommer inte vara helt död, utan jag har nämligen en gästbloggare som ska göra sitt bästa för att blogga lite då och då och jag tycker att hon får avslöja sig själv.
Kommer hem på Lördag så hoppas hon inte dödar bloggen....

Midsommar

Vaknade vid 9 och åt frukost. när klockan slog 13 så befann vi oss på ljusdals hembygdsgård.  Det var totalt spöregn och vi åkte hem efter ca 1 timme. Hemma myste vi första framför en brasa sen ahde vi 5-kamp.
Middag och långtårta och sen gick jag faktist och la mig.
Linus tog en Simtur

Framkomsten

Framkomsten till ljusdal. Kom fram vid 22 tiden. det var molningt men ganska varmt och mycket myggor i luften. Vi satt och pratade en stund allihopa. Det var jag, mamma, pappa, Syster, Två av mammas och pappas kompisar, Birgitta och Bernt deras son Magnus, hans flickvänn Catrin och så deras som Alfred. Mycket mys.
Utsikten från stranden
Alfred skulle visa sin damm

Ännu ett förlåt

Jätte dålig bloggning sen i onsdags jag vet men i torsdags var det fullt upp. Först rida ponnyn och fixa i stallet sen hem, packa klart allting. Rikard kom hem och vi kollade på film och hade det allmänt mys. Sen var det dra iväg mot Ljusdal. Till Några av familjens kompisar. De har en stuga som ligger precis bredvid en sjö. Långt ifrån staden så man störs inte av ngonting. Massa bilder kommer.

Förlåt

Förlåt för dålig uppdataering men det var lite svårt  att skriva igår, först åkte jag till stallet och red ut på Ponny plutt. Sen så kom kristin hit, vi fixade iorning ett fin kollage som kommer på  bild senare och sen satte vi oss och kollade på film. På kvällen stack jag till Säva för att löshoppa. Blev bara 130 för Pam,  kan vara bra att inte maxa när det är första gången på ett år.
Film kommer!

Kvällning

Srog till Uppsala en stund nu på kvällen. Mötte Upp Rikard på stationen innan vi gick till Stadsparken för att ha en super trevlig kväll. Mötte Elin, Sosso,Anton, Aram och Hampus, Vi hade det syuper mysigt. ganska mycket skratt blev det också. Lite bilder får ni..
Elin försöker döda Aram...
Elin testar ljuuudet!
Så söt, emn vette fan vad han gör xD
Lilla sosso och Hampuuus
Fråga inte!  Aram höll i kameran och ville säkert ha ett fint motiv..
...
<3
Alla  måste ju hålla med om att Aram är vacker?

Räddare i nöden

Dressyr i ridhuset blev det idag då. Tänkte linda benen på Pammie men nej någon var för lat... Gick i alla fall upp dit, red fram, jobbade mycet med skritten, fick henne genomställd och såg till att gas och broms fungerade. Det  kom en en annan tjej också. Men mycket plats och vi arbetade på varsin halva. I mitten av passet  så ser jag att tjejen plötsligt ligger på marken. Jag går självklart fram och hjälper till. Hon hade ont i högra axeln så vi tog beslutet tillsammans att det var bättre om hon tog det lugnt. Hon var även i liten chock. Kännde mig jätte nöjd över att ajg faktistk hjälpt till och att hn mådde bra. Hoppas det inte blev allt för mycket skada! Pam och jag fortsatte och det gick strålande bra!

Inköp

På Söndag ska jag ju iväg tillsammans med Elin på Åbys Hoppläger. Jag kom ju på för ett tag sen att jag bara har ett par ridbyxor jag kan använda just nu samt bara en lädergrimma som jag kan använda så det blev en tur till sporren. Där inhandlades ett par John Whitaker ridbyxor samt en grimnma av samma märke. Så nu tror jag att jag har allt jag behöver till på söndag. Måste se till att få till en paklista! Det lilla jobbiga är att jag måste packa alla saker till mig innan torsdag, för då ska vi iväg till Ljusdal med några vänner. Kommer hem på lördag någongång och då är det att rida och packa det sista. Kommer tyvärr vara dålig uppdatering men efteråt ska vi se till så att det kommer upp bilder!
Gårdagens köp
Grimman

299:-
Ridbyxorna
999:-
Vad tycks?

stallfritt

Idag fick Pam bara ta det liugnt och gå och vara häst i hagen. Eller nästan i alla fall. Hovslagaren var där kl9 men annars var hon bara i hagen och åt massvis med gräs. jag själv var först i Uppsala med Kristin och Elin och så åkte vi till Sporren. Jag inhandlade ett par ridbyxor och en grimma samt ett grimmskaft. Efter det så träffade jag Rikard.
Hemma nu vid 22.30 så nu ska det bli en lugn kväll

Bärf starterna

Vad tycker ni?

Svar på frågor

Varför köpte du just Pam?
Oj det avr en svår fråga.  Jag kan ju avslöja att jag inte alls gillade henne under första provridningen. Det avr pappa som ville att vi skulle åka en gång till och då blev det så. Men när jag red andra gången, det kändes så rätt, hon gjorde som jag ville, lyssnade på minsta hjälp. Hon var pigg och jag fick verklligen kämpa när vi skulle hoppa, men det var så jag ville ha det. Efter ridningen stod vi och klappade på henne, hon smälte mitt hjärta. Då visste jag att det var ponnyn jag ville ha. Och så blev det också...


Hur högt har du hoppat någonsin med Pam?
Det högsta jag någonsin hoppat med Pam är 130 cm. Det var för bara några månader sen. Högst hoppade bana ligger på 120 cm.


Vilken är din favoritmat?
Ska  vi se, om jag ska vara riktigt ärlig så är nog en bra sallad det bästa som finns. Älskar att äta sallad av alla sorter. Så det får bli det


När började du rida?
Oj jag red på knatte ridning när jag var 3 år, på enköpingsridklubb, i kanske en termin. Nästa stället var Apalle där jag red i 1 år tror jag. På Säva har jag ridit i 7 år, vilket har varit jätte roligt! Sen har jag haft min egen häst i två år. Så sammanlagt har jag ridit i lite mer än 10 år.

Du är väldigt duktig på att rida har du några tips på hur man blir en bra ryttare?
Tack! Det värmer att höra! De tipsen jag kan ge är att tillbringa så mycket tid i stallet som möjligt. Ta åt sig arbetsuppgifter så man kommer in i stallivet. Sen att rida så många timmar som möjligt. För varje pass blir man bättre och får nya erfarenheter. Sen MÅSTE du ha egen individuell träning. Ge dig ut ochjogga, ha en egen styrketräning. Allt handlar inte bara om hästar, det är du som måste bli bättre också. Sen är det bara att kämpa på och Lycka till!

Vad är det för kamera du fottar med?
Kameran jag fottar med just nu är en Canon 1000D.

Har du något mål för dig och Pam just nu?
Vårat kortsiktiga mål är att debutera LA inom snar framtid.  Sen får vi se vart vi kommer efter det. Vi ska kämpa! Ska även försöka oss på lite, lite dressyr. men den fårr vi se hur det går med.

Var det du som bestämde att Pam skulle heta Pam och isåfall varför?
Hon hette  det när vi köpte henne, skulle gärna kunna heta någonting flaschigare men nej Pam tycker jag fungerar bra.



är det någonting ni vill ha svar på är det bara att fråga. Vill nu inte ställa den här i bloggen kan ni alltid maila.


Bärf Bilder

Lite bilder från dagens tävling. Har dock bara bilder från LC när jag hoppar eftersom det spöregnade i Lc+5.
Kristin hopapde också Wicky, Superfina rundor! ♥
Världens bäästa Hestskötare Eliiiin ♥
Världens bästa pojkvän var också där ♥
Rikard ♥
Stort fokus!

Bälinge Rf

Idag var det somsagt andra tävlingen den här helgen och den ägde rum på Bälinge Rf.
LC/90 Pam var superfin under framridningen lyssnade bra fram, tillbaka och åt sidorna. Framhoppningen gick också super bra hon lyssnade och vi fick bra språng, Hon touchade något hinder lite lätt men det var inte mycket.
På banan var hon super duktig. Vi gick i en bra jämn rythm och takt, Fick jätte fina språng och nollade grunden lätt. I omhoppningen hade jag henne fortfarande tillbaka lite tilbaka, tog stora runda galoppsprång och hade henne på rumpan vilket gjorde att vi fick små svängar. Hela våran ritt ledde till en VINST! Helt sjukt! Att starta som 5 och det är 20 anmälda och hålla ledningen ända in i slutet. Så stolt över Pam. Det var vekligen någonting vi behövde!
Lc+5/95 Pam var super fin här med men det spöregnade och det gjorde banan djup. Vi hade ett superbra flyt men hon tappade lite utav fästet innan ett språng som ledde till ett nedslag. Våran koncentratiuon var kanske inte den bästa heller, eller nu ska jag faktikt säga min. Men sen gick det jätte bra tills sista hindret där jag la henne fel så ett onödigt pet. Men jag tar på mig sista. Mitt fel totalt. Men det gör ingenting. Lika gald ändå. LC gjorde min dag.
Bilder kommer i ett senare inlägg

Film

Nu är filmen uppe från Lc och LB på Uppsala Pk.
Jo som ni ser i min ritt i Lc så blir det en riktigt katastorf under Pams crasch i hindret...
Men jag är riktigt nöjd!

Tävlingsbilder!

Sötnosen taggar i transporten med det bästa som finns! MAT!
Lite småjogg

LC/90 cm

LB/ 1m
Vad tycker ni?

Uppsala PK

Tävlingarna idag gick super bra och jag är så sjukt nöjd!
Lätt C Pammie var super fin under hela framridningen, red lite skänkelvikningar och några rörelser som släpper ryggen lite. Gick ut på framhoppningen, Hopapde igenom räcket två gånger och samma på oxern, Pam hoppade stort och fint över. Inne på banan så var grunden sjukt fin. Pam var så duktig, gick vidare till omhoppning och när vi kommer på en rackstäcka mot ett räcke får ajg inte ihop henne och lägger hene fel, hon hinner inte backa av och vi craschar hela hindret, övre bommen flyger kanske 15 m fram och jaa, ni får se själva sen. Klockade resten av banan och Ponnyn var super fiiin. Jätte nöjd trotts min miss
Lätt B samma på framridningen här dock red jag fram lite kortare. Hoppade några språng på framhoppningen. Ååh så fin hon var. Gick in på banan. Hopapde allting superfint. bra takt och tempo. Nollade grunden och så var det dags för omhoppningen. Jag råkade lägga henne fel i kombinationen och så drog vi till oss ett stopp men det var totalt mitt fel. Körde igen och nolalde resten.  Vilket var super bra! av 20 starter var det 2 som gick 0+0 och det var 3 som gick 0+4, så jag hamnade på en femteplats precis utanför planering. Men med sådana reslutat är jag nöjd för det visar att det var lite knixigt på banan.
Bilder kommer senare

Påminnelse

Glöm inte bort frågestunden!

Upp och iväg

Nun sitter jag här med en macka i handen och vi ska snart åka iväg till stallet för att fixa iordning det sista innan vi sticker iväg. Måste åka tidigt då min syster ska Hoppa Le och Ld med sin ponny liten.
Önska mig lycka till nu för nu sticker jag!

Förberedd

Nu är Pammie Helt klar inför imorgon. Duschad och klar, borstad och fin. Nu ska vi bara se till att det går bra imorgon också.
Blev ett igenomridande pass morse, gjorde volter,alla ridhusevägar jag kunde komma på, mycket böja och ställa, skänkelvikningar, bak- och framdelsvändningar, ryggningar. Ja allt jag kunde komma på. Pammie var superfin, Lite extra i den låga formen som vanligt men men..
Nej nu taggar vi inför imorgon!

Dexter

Igår innan jag åkte hem efter staden så stannad jag på Säva, dels för att hämta upp Kristin och Elin och dels för att fotta dem när de hoppade. De var super duktiga, kommer lite bilder senare.
I Tisdags kom en ny storhäst till Säva, Dexter, och den skulle ridas första gången. Jag blev tillfrågad om jag kunde rida den en stund innan Katta skulle rida lite. Själklart att jag gjorde det.
Den är ganska kraftig men världens gulligaste svarta storhäst. Verkligen super trevlig att rida. Vi gick igenom det mesta skritt, trav och galopp. Lite sammlingar och ökningar, skäkelvikning och fram och bakdelsvändningar. Försökte mig på något byte men det ville sig inte.
Lite bilder på den, Volila! DEXTER!











Vad tycker ni om honom?


Dåliguppdatering

Förlåt för dålig uppdatering men igår så var både Elin och Kristin här och sov över. Vi badade och satt och var über sociala.  På dagen var jag i Uppsala tillsammans med Rikard och Hampus. Pammie fick vila, Väldigt välförtjänt.
Skojig kväll med dem bästa<3

Frågestund



Startlistor

Nu har båda startlistorna kommit för helgens tävlingar på Uppsala Pk och Bälinge RF. Jag ser ut att ha super startnummer i alla klasser. Liiite,lite tidigt i lördagens LB bara. SKulle vilja starta två eller tre starter senare bara. Men annars är jag nöjd.
LC Upk
LB Upk
LC Bärf
Lc+5 Bärf

Dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass på banan. Pam var jätte spänd till en början, ville inte slappna av, gå i närheten av stacketet eller böja sig. Det var en total katastrof. Ingenting gick som vi ville, sen efter ett tag släppte det lite. hon gick bättre men fortfarande inte bra. Elin kom upp och fotatade lite, försökte rida seriöst men det gick inte, hästen var så ofokuserad så det blev ett oseriöst pass...  Galoppracé på rundvolten, balansövning och damsadel. Bilder kommer. Men man kan inte alltid avra lika seriös...
Lite seriöst blev det i alla fall...

Fråga till er läsare

Nu har jag en fråga till er som läser bloggen.
Har ni någonting som ni vill at jag ska skriva om?
Det kan vara vad som helst, Något ni vill att jag ska skriva mer om eller något önskeinlägg.
Eller vill ni bara ha bilder på någonting?
Kom med förslag så skulle jag bli superglad :D

Hårdkörning

Idag blire ingen lugn dag. Vilket jag iofs gillar att det inte är, först ska jag ut och springa, Så jag själv för lite motion! Sedan måste jag fixa mig lite innan jag åker till stallet. Rider Pammie, Blir ett dressyrpass idag, Blåser det inget blir det på utebanan, eller så kör vi med mössa på. Sen om jag hinner så ska jag fotta Elin när hon och Pepsi hoppar. Det skulle vara jätte kul att se hur kameran fungerar på det.
Sen kl 17-21 är det jobb som gäller. Jag ska vara lekledare på ett av Sävas Ridläger. En tjej som heter Sofie och jag satt igår kväll och planerade lekar så nu har vi en perfekt 5-kamp, plus lite lekar till. Jag tror det kommer bli
super!
Fick bli en supersöt bild på Eliiin!
Förlåt för dålig uppdatering igår, men jag var hos en kompis och sen tränade, Hann inte skriva så mycket...

Hoppträning

Idag var det hoppträning för Louis. Vi hoppade fram på en liten markarbetsövning. Pam cvar superduktig men ville inte riktigt  landa i vänster galopp men efter2-3 gånger gick det. Sen hoppade vi en liten serpentin. Pam var helt lysande strålande och perfekt. Det gick sjukt bra och hon tog alla mina hjälper. Sen blev det en liten bana av det hela. Hoppade först snett igenom sen en långsida sen en snettigenom och sen vända och hoppa ett hinder tillbaka.
Hoppade banan på ca 95 cm höjd, Pam var sjukt fin, känns som det nästan börjar bli tränd på det där med finheten.
Jag strålade upp extra när jag fick jätte fina kommentarer av tränaren. "Gud vad fin du harjobbat den där hästen","Det ser så extremt lätt ut när ni hoppar"," Båda två strålar av självsäkerhet".
Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga utan jag tackar bara min häst för att hon är så underbar som hon är ♥

Tömkörning

I Onsdags hann jag inte rida så då tömkörde jag lite istället. Pam var superduktig! Världens finaste tjej skulle jag vilja säga. Alexandra Neu var med och fotade så det blev lite bilder.
Fler bilder kommer, men vad tycker ni?

Planering

Måndag Ett lite lättare dressyrpass i ridhuset
Tisdag Hoppträning, inne eller ute ver jag ej!
Onsdag Vila
Torsdag Uteritt
FredagDressyrpass, rida igenom henne ordentligt
Lördag Tävling på Uppsala PK (90cm och 1m)
Söndag Tävling på Bäling RF (90cm och 95 cm)


Så nnu kör vi hårt och taggar inför Helgen!

Morgonpigg

Hejsan svejsan alla morgonpigg. Nu ska jag snart iväg till bästa stället Säva och jobba. Det går nog gnaksa fort eftersom det inte är några hästar på natten, jo okej nu ljög jag, det inte är så många hästar inne. Nörjar som vanligt halv åtta. Min buss går 13 min över 7.
När stallet är klart då blir det ut på en ridtur på lilla Pammie.Blir nog bara en mysig uteritt idag, men det är hon värd.

Gammas avslutningsfilm

Här är en liten film från När vi slutade Nian.
Vi ger er ett gott skratt vid våran skönsång

Hoppträningen

Nu är filmen från gårdagens hoppträning uppe!
Banan i slutet ligger på 100-110.

Motion

Idag har jag faktiskt varit riktigt hurtig. Trotts att vi slutade nian igår så var jag ute och sprang vid halv tio. Sprang i 45 min innan det blev lite mer styrka hemma.
Slängde mig snabbt in i duschen innan jag for iväg till stallet. Fick skjuss av pappa gtill ridhuset eftersom pam går i hage vid terrängbanan. Fotade henne lite och sen gick vi ner.
Blev ett dressyr pass i ridhuset, jag red igenom tre dressyrprogram. LC,Lb och debutant fälltävlan, sen tränade vi lite galoppombyten och skänkelvikning också. Pam var jätte fin, lyssnade och kämpade på trotts värmen.
Sn blev det en liten dusch för henne, promenad upp till hage och sen frihet!
Nu är jag hemma och har duschat och är fräsch. Vi får gäster om någontimma så vi får se hur mycket jag uppdaterar
Bilder från dagen

Underbara Tjejer!

Jag är så sjukt glad just nu!  Och det har två super gulliga tjejer från Ridklubben fått mig att bli. Just det två tjejerna heter Jenny Zettergren och Nathalie Eriksson.
När jag kom ner från hopppträningen idag upptäckte jag en påse som hängde på Pams boxdörr. Det stod "till Anna och Lisa" på den, sprang direkt till Lisa och så gick vi till klubbis och kollade vad det var.

Vi tog fram och det var jätte fina kollage samt ABC. Ett till mig och Pam och ett till Lisa, Helmut och Lene.  Jag blev så glad och rörd att jag nätan började gråta. Det var jätte fint och jag ska sätta upp det brevid mina rosetter på väggen,så fort jag får fram en ram!
Jag måste säga att Jenny och Nathalie är värda världens största tack! Jag är verkligen super tacksam och glad!
Ni är Bäst tjejer!
Ännu en gång, Världens största tack, och jag ska minsan se att ni får någonting tillbaks ♥

Kamera

Idag när jag kom hem från skolavslutningen så hade mamma och pappa en överraskning. Det stod blommor och ett paket på bordet. I paketet låg det en systemkamera. Canon Eos 1000D med extra minne och ett extra teleobjektiv. Jag blev super glad. Har gått runt och tagit lite bilder på allt möjligt. Så nu tänkte jag ladda upp lite.
Men tack så super mycket!
SysterYster
Felicia
Moi et...
...moi
Kristiiin
Säkerhästhållning? Javisst!

Hoppträning

Idag var det sista hoppträningen som jag hoppade i min fredagsgrupp. Jag ska istället börja rida för externatränare sisådär varanan vecka.
Träningen idag gick i alla fall helt okei. Framridningen gick super. Hon lyssnade både fram och tillbaka.Gick fint på tygeln. Sen in och hoppa. Jag känner att jag började rida i ett litet långsamt tempo men det löste sig senare. Hon har börjat komma ihop mer och arbeta mer med ryggen mellan hindrerna, vilket gör det mycket lättare för mig att rida och gör så att våra ritter ser mycket trevligare ut.
Film kommer imorgon.

Slut

Nu är grundskolan slut! Det var en underbar morgon, Vi satt och åt tårta och kollade på ett bildspel från 6:an. Kramade alla lärare, sen var det dags för stora avslutningen. Vi gick in tillsammans med, fick rosor av lekisbarnen. De sjöng en låt  och sen var det dags flr lite tal och skit. Vi gick upp och sjöng våran låt, Lät HELT JÄVLA FÖRJÄVLIGT! Sen betygsutdelning. Jag fick mycket bättre betyg  än förra terminen, lite chockad faktiskt! RFedan där började jag gråta inför alla.  Sen sjöng våran lärare en låt och då rann tårarna som floder!
Sedan var allt slut, alla nior samlades utaför och och det rann tårar överallt, alla kramades och sa hejdå. Jag har inte gråtit så mycket på jätte lång tid. Tacka vetja Vattenfast mascara.
Gud vad jag kommer sakna alla, Det var jätte jobbigt och jag klarade inte av mer än att stå tillsammans och gråta i 1,5 timme.
Mina betyg

G (4st)
Franska
Fysik
Musik
Teknik
VG (9st)
Engelska
Idrott
Tyska
Biologi
Kemi
Geografi
Religion
Samhällskunskap
Svenska

MVG (5st)
Bild
Matematik
Hemkunskap
Historia
Slöjd

Sammanlagt 275 poäng. Jag har alltså gått upp med ca 25 poäng, vilket jag är jätte stolt över!

Skolavslutning

Idag är det dags för skolavslutning. Kl 9.45 börjar själva cermonin för allmänheten. det kommer vara sång, tal och betygsutdelning. Lite av varje helt enklelt. Innan det ska vi Nior sammlas i matsalen och äta tårta och bara njuta av vår sista tid tillsammans. Det kommer bli mycket tårar så vi taggar vattenfast mascara.
Sista gången jag någonsin går till skolan med tvång. Sista gången jag möter alla personer som jag gått 9 år med tillsammans.
Vi kommer vara grymma på avslutningen, Det finns inget annat!
♥Gamma♥

Svettfux sto

Igår kom jag tänka på lite saker som jag faktisikt inte tänkt på förut efter att jag fått några kommentarer och vi suttit och diskuterat lite.
Jag har ett Svettfux sto! De anses vara de med värst temperament av alla hästar. De brukar vara surast, kittligast, divigast och ha så sjukt mycket egen vilja.
Mitt Ponny sto är inte alls någonting i närheten av det där. Hon är ju den snällaste hästen man kan hitta. Positiv och glad, vill alltid göra det rätta och bästa. Hon kämpar allt vad hon har hela tiden. Lyssnar och är glad. Jag har aldrig sett henne lyfta ett ben eller ens lägga öronen bakåt. En ponny  som aldrig skulle göra en fluga förnär. Hon är inte ens kittlig någonstans. Det ända hon kan göra är att vara lite stark och dra iväg, men alla har väll något de gör.
Antingen är mitt Svettfuxsto helt dum i huvudet som inte förstått det här
eller så är hon bara så underbart speciell.
Jag tycker att vi ska lägga alla fördomar om Hästar och ponnyer bakom oss. Alla är speciella individer och det får vi leva med. Det finns en häst för alla

Fullt Upp

Nu är det dags för sista veckan i Nian,Sista veckan i grundskolan, Sista veckan med mina underbara klasskamrater. Detta ska firas med att vi kommer göra en massa roliga saker som kanske gör det svårt för mig att hinna med att blogga.

Tisdag, Gröna Lund. Alla nior i Örsundsbro skolan ska till stockholm och gå på grönalund. kommer bli så sjukt kul! Åker hem så vi är hemma kanske 23.00 eller liknande.

Onsdag, femkamp.Bärsta.femkamp mot 8orna under hela dagen.Bärsta En fest alla nior har, middag dans m.m. kommer också bli så sjukt mysigt. Sovmorgon dagen efter.

Torsdag, sovmorgon, städning. Ja det är det vi kommer hålla på med hela dagen! Ingenting viktigt!

Fredag, SKOLAVSLUTNING! jag slutar Nian! alla nio jävla år är borta! så sjuuut skööönt! och nu väntar tre fanatsikska år på Jensen


Värt att kolla på...

Jag har genom åren, som de flesta andra hästintreserade människor också gör, kollat ch letat efter filmer om hästar på Youtube och andra sidor jag gillar. Jag har alltså också hunnit samla på mig några favoriter. Lägger upp några här för att se vad ni tycker om dem








Godmorgon!

Nu är jag snart påväg ut till Säva för att rida ett litet dressyrpass på min lilla ponny. Blir lite blandade saker vi ska träna på men ganska mycket sidförande tror jag. Vi får helt enkelt se hur det blir.

Hon står inne på nätterna och kommer nog göra det hela sommaren. Hon blir trött av att vara ute på nätterna då hon vill ha full kontroll över sin lilla "flock". Så hon får sova inne. Intagningen kommer att vara mellan 16-21 varje kväll hela sommaren för min del. Så pappa får vara snäll att skjussa mig dit.

Nej nu ska jag faktiskt göra mig iordning för ett pass på min tjej


Uteritt

Efter jobbet blev det dags för en ute ritt för mig och Pam då ridhuset och banan var upptagna. Jag red ju ut igår också men vi forsatte på samma träning. Galoppen. Ute är nog stället där de flesta hästar är gladast och då blir det en mycket positivare träning. Det är ju även galoppen som är viktisgast på hopphästar så vi lägger ner lite extra mycket energi på den just nu. Igår blev det intervall träning och idag satsade vi på intervaller men mycket växklingar, kort till lång galopp och långsam till snabb. Pammie tyckte det var super kul. Sist slutade vi med att öka galoppen så mycket som möjligt. Vågade dock inte släppa henne helt, då vet man inte riktigt vad som händer alls...

Imorgon är det dags för en dressyrträning, Upp på morgonen innan det blir för varmt


Jobb

Godmorgon! Idag blir det att dra iväg till Säva och jobba. Det är tydligen startfälltälan så lite kaos i stallet kommer det att vara men vi får kämpa på. Efterdet blir det nog lite ridning av Pam. Uteritt antar jag då jag tror att det inte kommer finnas någon plats i ridhuset.  Ikväll får vi gäster på middag också men jag hade tänkt försöka ge mig ut och springa innan det.  Ja, idag ska verkligen mycket hinnas med, men det är bara kul!


Mycket blogg

Känner att det blir mycket bloggande idag men nu har jag iallafall anmält mig till två tävlingar.

18 Juni, Uppsala PK
Ska hoppa en Enkel LC (90cm) samt en LB (1m)

19 Juni, Bälinge RF
Blir en LC(90cm) samt en LC+5 (95 cm)

Tycker det är bra att det är lite lägre klasser dagen efter då jag redan hoppat både LC och LB dagen innan.



Strömsholm

Idag åkte jag, Elin och Kristin till strömsholm. Det var en strålande sooolig dag med mycket hetta. Åkte dit kvart över 7 så vi anlände där halv 9. Kollade på förklassen till lag sm i ponny hoppning, innan vi tog ett svep bland alla stånd. hittade ett schbrak som jag jätte gärna ville ha. Sen gick vi och åt innan vi kollade på 7-års finalen balnd storhästar i 140 cm hoppning.

Vi bestämde oss för att åka hem i värmen då vi inte stod ut något mer men innan vi stack så gick vbi och köpte det vi ville ha. Jag köpte två schabrak.

Ett Whitaker samt ett BR.

BR
Ett lila hoppschabrak, jätte fin passform och färg. Ganska mörk lila med ljusblåa kanter. Jag gillar BR schabraken jätte myket eftersom de har en otroligt bra passform och är slitstarka utan att någonting börjar se anolrunda ut.
Pris: 300:-


John Whitaker
Ett oroligt snyggt schabrak. Englands flagga på hela. det är ganska tjockt men ett riktigt fint och snyggt hoppschabrak. Älskade utseendet på det, och såklart är märket ett plus också.
Pris 500 :-


Vad tycker ni?

Hoppträning

Igår kväll var det hoppträning som gällde, fast vi inriktade det mest till markarbete. Framridningen gjordes på ute banan med lite blåst, vilket gjorde Pammie lite spänd och tipprande. Kom in och skrittade och tog det lugnt ett litet tag innan vi började träningen. Vi skulle hoppa ett hinder på åttvolt. pam var okoncentrerad och sökte alla hinder istället för att lyssna på mig. hon var som i sin egen bubbla, det släppte dock lite senare och började bli som vanligt. Vi avslutade med en enkel bana på 1m. Pam skötte sig super och hon tog minsta lilla hjälp vilket gjorde att vi kom bra på i princip alla hinder. Väldigt nöjd med det!


Onsdag

Det blev en heldag på stranden. Gick ner vid 10 tiden och låg bara i solen till kl 2. Då gick vi upp och åt lite mat. Melon och skinka blev det för mig. Sen bestämmde vi oss för att gå hem och packa allting. Kl 20 åkte vi ner till en jätte mycig resturang i en hamn. Åt en jätte god middag. Hade det jätte mysigt. Det var fullt  med fiskar så vi matade dem lite också innan det var dags att ge sig hemmåt och förbereda den tidiga morgonen med hemfärd. Hann ett litet inköp på en addidas jacka. Kommer bild på den sen.







Tisdag

På Tisdagen åkte vi till den Engelska kolonin Gibraltar. Det är en klipp udde som kommer att vara engelsk sålänge aporna lever där. Dagen då den sista apan dör kommer spanien att få ta över.  Det var så underbart vackert. Började med att komme in och sätta oss p åen resturang och äta lite lunch. Sedan gick vi runt lite på gatorna. Jag köpte ett par hörlurar till mobilen samt ett skal. Så nu är den lite fin. Sen åkte vi skyline upp till toppen av berget. Så fort vi kom upp var det fullt med apor omkring oss. Stora som små. Helt plötsligt när vi står och kollar ut på havet och utsikten så Sprängs en oljetank i hamnen! Det börjar brinna så fruktansvärt och alla undrar vad som händer! Efter ett tag så förflyttar vi oss så lite ut mot national parken. Där var det apor överallt och massa vackra vägar.  På vägen ner i skylinen så får vi höra att det är personer som har dött i olyckan. Vi gick tillbaka mot spannien och bilen så börjar det brinna ännu mera. Då har oljetanken brevid troligtvis tagit eld.

Stannade i en liten stad och kollade på båtar och bilar. Vi satte oss på en resturang och det blev tre rätters för alla. jag mådde dock så illa att det inte blev någonting för mig. Jag satt och kollade på alla Ferraris istället. Kom hem vid 12 och då tog jag lite frukt istället.







Måndag

Då blev det en lite tidigare morgon, vi åkte från lägenheten vid 10. Första till Málàga och gick runt i en shoppingcenter. Hittade nästgan ingenting. Drog runt lite där i 1½ timme innan vi började vår färd mot staden Ronda. Vägen dit var som i filmer. En sicksackande väg uppför en bergsvägg. Men fram kom vi efter 2 timmar.  Ronda är en ur vacker stad. Gammal och fin och det finns så mycket att kolla på. De har en jätte gammal bro. En tjurfäktnings arena och en massa andra fina saker. Vi hade lite kul ett tag då Lisa och Pappa pallade lite   apelsiner mitt i staden. Vi giock också in på en tjurfäktnings arena. Det var riktigt coolt. Stor som tusan var den och sen gick vi in lite bakom så kom vi fram till stallet där de har hästarna.

efter ganska många timmar spenderade där så åkte vi hem. Kom hem vid 11 slaget och åt då middag innan vi gick och lade oss.










Söndag

På söndagen började vi med att ta det ganska lugnt. Gick upp vid nio tiden. Åt lite frukost och jag lade mig och solade lite på balkongen. Sedan åkte vi till staden Nerja. Vi gick runt och kollade i lite butiker och runt på deras trånga innergator. Var även på "Europas Balkong" som är en stor balkong som går ut i havet. Åkte vi och åt en paella lunch. Medans de vuxna sedan sattt och pratade gick Lisa och jag en stund ner till stranden och låg där och glassade. Solen tog inte så mycket under den korta tiden men jag hann ändå få ett litet brunt lager.

Handlade lite innan vi kom hem och gick över till de paret vi åkte med och åt middag.




Sverige!

Nu är vi äntligen tillbaka i Sverige efetr några fantastiska dagar i spanien. Jag har haft det super bra och är verkligen nöjd med allting. Vi kom fram bra i söndags, kl 11 på förmiddagen. Åkte till lägenheten som vi hyrde, packade upp sen åkte vi och åt lunch och badade lite innan vi åkte hem. Andra dagen åkte vi till Nerja. En liten stad i närheten. Tredje dagen åkte vi ill Ronda. En jätte fin stad uppe på bergen. på tisdagen åkte vi till Gebraltar. En egnelsk koloni på en klippudde precis vid spannien. Och i onsdags så var det bara sol och packning. Jag kan ju säga att jag är soolbränd. solen sken starkt och det var varmt alla dagar.

Berättar mer om alla dagar imorgon.


RSS 2.0