Fort ska det gå...

Idag kom kristin hit vid 12. Vi kollade klart på en film som vi började se på för kanske 1,5 månad sen. Det slutade inte ens som vi ville... Aja sen for vi ut på sjön i våran (urfula) båt. Inte bara att åka ut med båten utan vi åkte även ring efter. Vi ramlade inte i någongång! eller jo, jag satte mig på den och ramlade i innan vi åkte om det gills...
Det var mer än rolig och fort gick det. Sista gången drog pappa på med fullt ös och vi fick faktiskt några bra bilder!
Det här måste göras om innan skolan börjar!

Dagens Ridpass

Jag red till en närliggande äng. Trimmade lite på dresyren, Dock med hopputrustning men men. Pam var super fin slappnade av redan från början. Idag jobbadae vi med övergångar och lite skänkelvikningar. Hon var lite stel i början men det gick sen snabbt över och wips hade jag världens mjukaste häst. man får dock se upp när man rider på stora ytor att man inte jobbar förlänge i de högra gångarterna så ytan är så mycket större än ett ridhus eller en ridbana.
tror att det blir samma vända imorgon.
Måste klämma in ett litet tack till en av mina vänner Hampus som faktiskt bidrog till att passet blev riktigt bra !

Fullt upp

Hela dagen har varit full v saker. Eller nästan i alla fall. Gick upp vid halv 10 och redan 9.45 var jag ute och tränade. Kom hem vid halv 12 och hoppade in i  duschen. Åt lite lunch sen planerade jag lite av min tävlingstermin. Ser bra ut tycker jag! Sen iväg till stallet. Red ut och red på en äng i lite mer än en timme och det visade sig att ett ställe ganska nära hade en "rock festival" som jag var tvungen att rida förbi. Pam skötte sig exemplariskt.  Ridpasset gick über bra och det blev dusch av ponnyn efteråt. Putsade all utrustning somvanligt sen jobbade jag i en timme också med att flytta och ta in hästar och ponnyer.
Nu har jag precis ätit middag och ska snart ut på en promenad. Nu när min fot är igång orkar jag inte sitta still!

Pammsing

Nu har jag inte ridit på ett par dagar utan det har min kompis gjort men idag åkte jag til stallet, Pam fick sig ett ordentligt dressyr pass då hon fick kämpa ganska mycket.  Vi jobbade mycket på böjda spår och med tempoväxlingar i och mellan gångarterna. Pam kämpade på bra och i slutet jag till en bra ridning och det kändes perfekt. Imorgon tror jag att det blir ett intervall pass eller så rider vi ut.

Bilder...

Chippps vare....
Tröttis  <3
<3
<3
såå söööta....
tiiita mamma, hjag flyyyger!
Snygging<3
Sötnosar<3
och jag -.-

Göteborg

Den här veckan har varit en av de bästa på hela sommarlovet. En helt lugn vecka i morfar och mormors sommarstuga tillsammans med Älsklingen och familjen. Vi hade det underbart och det var jätte mysigt.
Tisdagen spenderades på Liseberg. Var där mellan 14-22,40 ungefär. Vi tog det lugnt, åkte allt roligt och lurade även in Lisa i Gasten. Deras spökhus. Det var über mysigt och allting slutade med att Lisa vann 3 kg chips.... Helt otroligt, kan ju säga att vi inte fick äta mer en tre påsar under resten av våran tid där nere...
Onsdagen tog vi det bara lugnt, Rikard och jag gick kanske upp vid 12 tiden och sen låg vi och solade hela eftermiddagen. Badade lite i det iskalla vatten som var kanske 20 grader.. Kvällen tilbringades med lite film tittande samt kortspel med hela familjen. Ävven här kan jag ju säga att jag vann! Super grym tjej? JAVISST!
Torsdagen var en också extremt skön dag. Både jag och min underbara kille sov länge innan vi gick upp och gjorde lunch. Varmkorv blev det. Efter det åkte vi ut och fiskade. Vi var ute i kanske 2,5 timme utan att få någonting så vi åkte in. La och och slappade lite i solen. Sen var det middagsdags och efterdet så blev det mer fiske. Nu ska jag avslöja en sista sak och säga att det var bara jag soim fick upp någonting och det var två supersöta aborrar...


Sammanfattning är att hela veckan har varit fantastisk. Den kunde inte varit mycket bättre!

Hemma!

Nu är jag hemma efter en underbar vecka i Göteborg tillsammans med pojkvännen och familjen. Det har verkligen varit super bra och hur mysigt som helst. En dag på liseberg och två dagarns chillande. Men Men nu ska jag iväg till Ponnyn och så kör vi ett litet pass så lägger jag upp lite bilder senare och förhoppningsvis skriver om hur det gick att rida.

Debut LA


Regional LB


LB, Vinst!


<3

det här är en taxt som fler borde lyssna på, den är smart och tänk om man alltid kunde följa den...

Don't stop, never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you

Hold on to what you try to be
Your individuality
When the world is on your shoulders
Just smile and let it go
If people try to put you down
Just walk on by don't turn around
You only have to answer to yourself

Don't you know it's true what they say
That life, it ain't easy
But your time's coming around
So don't you stop tryin'

Don't stop, never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you
Dream of falling in love
Anything you've been thinking of
When the world seems to get too tough
Bring it all back to you

Na na na na..

Try not to worry 'bout a thing
Enjoy the good times life can bring
Keep it all inside you
Gotta let the feeling show
Imagination is the key
'Cos you are you're own destiny
You never should be lonely
When time is on your side

Don't you know it's true what they say
Things are sent to try you
But your time's coming around
So don't you stop tryin'

Don't stop, never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you
Dream of falling in love
Anything you've been thinking of
When the world seems to get too tough
Bring it all back to you

Na na na na..

Don't you know it's true what they say
Things happen for a reason
But your time's coming around
So don't you stop tryin'

Don't stop, never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you
Dream of falling in love
Anything you've been thinking of
When the world seems to get too tough
Bring it all back to you

LC, en fjärde placering!


Slapp dag

Idag är en dag då jag bara ska ta det lugnt. Efter att ha jobbat i tre veckor och sen nu har jag tävlat i tre dagar så har jag äntligen en dag då jag får sova ut och ponnyn får ta det lugnt. Måste ändå åka dit och blanda lite betfor men annars har jag ingenting för mig. Senare idag kommer Rikard och så imorgon åkerjag  han plus familjen ner till göteborg så jag kommer inte kunna blogga men ska se till att fixa lite tidinställda inlägg. Kanske ska en av mina starter (filmer) komma upp varje dag. Den som läser  får se!


Frågor om Ponnyer

Jag har fått tre frågor som jag tänkte att jag kunde svara på.
1, Vems ponny är Madicken

2, Hur länge har jag haft min(a) ponnyer

3, Om Lene är Lisas ponny.

1, Madicken är en privat ponny som står på Säva precis som jag. Hennes ägare Heter Ebba. En tjej på 13 år som har haft henne i kanske 1-1,5 år.
2 Pam som är min alldeles egna har jag haft sen 9 november 2009 så i 1 år och 9 månader. Lene har vi haft i 1 år och 3 månader.
3 Lene är Lisas ponny, När vi hade haft Pam i 6 månader och det nästan bara hade varit jag som red för att Lisa inte klarade av henne så köpte vi en egen c-ponny till henne så Lene är Lisas egna.
Har ni några frågor är det bara att fråga. Jag svarar mer än gärna
Lisa och Lene

Hemma/kompis equipage

Lisa och Valsgårds Lene
Linn Wettervik och Ennis Flower
Fanny Lidback och King Edward
Kristin Erngren och Kantje's Witch
Kristina Söderlund och Laura Model
Moa Jusremalm och  Habanero Fox
Isabella Möller och Galliano L
Katarina Brunstedt och Lincoln SE

Lördag!

Idag hoppade jag först en LB och sen debuterade jag LA ( 1m och 1,10 )
I LB kändes framridningen bra, hon var itne alls lika på som dagen innan vilket gjorde att jag kom mera till ridning. Framhoppningen gick super och sen kom jag in på banan. Vi fick upp ett super grund tempo. Fick superfina runda språng och allt gick super. Vi gick till omhoppning och jag råkade lägga henne fel på ett vilket gjorde att vi plockade en bom men en super bra runda och jag är super nöjd. Ponnyn är så fin!
Sista klassen debuterade jag i LA, alltså första gången jag hoppar 110 cm på tävling. Man märkte på framridningen att Pammie började bli trött. Men hon kämpade på super bra. Vi kom in på banan och började våran start, Pam hoppade super bra över alla hinder. Dock var jag osäker på mig själv när vi skulle in i kombinationen och tog lite mycket i ytter tygeln så det blev ett stopp på första in men andra gången hopapde hon lätt över! Sen hopapde hon alla hinder. Det var med en hög mur som hon inte ens kollade på utan hoppade hur enkelt som helst! Åh min debut i LA var så perfekt den kunde bli. Nu jävlar kämpar vi vidare!

Fredag!

På fredagen skulle jag hoppa en LC samt en LB (90 cm och 1m)
LC Så känndes Pam superfin på framridningen. Hon lyssnade jätte bra fram och åt sidorna, dock lite mindre tillbaka men det löste vi med mycket haalvhalter. På banan gick det super bra. Hon tog allt som det kom med fina runda språng. Vi nollade grunden och kom till omhoppningen. Jag svänge så mycket jag kunde och tro det eller ej men min ponny kan svänga. Vi nollade omhoppningen också och kom på en totalt 4e placering. Underbara ponny!
LB. Hon känndes mycket bättre på framridningen och det gick att rida både fram och tillbaka hur enkelt som helst! Vi gick ut på banan och jag var super taggad. Vi klarade grunden lätt! Sen var det dags för omhoppning... Jag satte en bra galopp och tog svängar. Allt detta ledde till att jag vet den enda 0+0 an och vann klassen







Torsdag!

På torsdagen startade jag bara en enkel Lc+5. Dwe hade jätte många skojsiga hinder och banan var super bra! Uppvärmningen på Pam kändes helt okej. Hon lyssnade bra på mina hjälper. Vi kom in på banan och hoppade 1an och 2an och sen kom trean i en högersväng och i den svängen när jag behövde använda min ytterskänkel knäckte det till i min fot. Och ni som kanske har läst det innan är det en stukning eller kanske värre. Så då flög hon åt sidan. Sen gick det sjukt bra tills det strade en traktor som gjorde att Pam stannade, desumtom långt från hindret.  Sen gick det perfekt resten av banan. Så jag var nöjd. Kunde gått bättre men jag hade ju 4a klasser kvar under helgen.

Ponny tillsalu

Nu ska en av mina vänner sälja sin D-ponny. En jätte gullig D-ponny valack född 1994. Brun med strimbläs och världens busigaste och gulligaste ögon. Nästan så man smälter när man ser honom. Hon har tävlat honom LB i dressyr och hoppar banor på 80 cm lätt. Jag kan verkligen rekomendera Cherry till någon som vill ha en mysig kompis att leka med och tävla lättare klasser.
Anonsen <----

Första dagen

Just nu när mni läser detta är jag anländen till Folkärna RS. Idag ska jag bara hoppa en LC+5. Vi får se hur det går. Har aldrig  varit där (här) förut så. Jag har start nr 10 av 12 startande så perfekt startnummer också.  Jag går efter mina ord," det är bara att gasa" det låter så lätt precis som det ska vara attt hoppa en bana på ynka 95 centimeter.

Madicken

Idag red jag en ponnyn madicken igen. Red först lite dressyr sen hoppade vi lite. Gick faktiskt superbra! Mysig och skojig ponny att hoppa. Dock behöver den ganska mycket stöd då den är ganska orutinerad. Men roligt var den, Skojugt med en lite busigare häst ibland.

Elin is in the houuuuuseee!

Imorgon är det dags för meeeeting i folkärna och jag har min trogna och den bästa hästskötaren här! Kan ni gissa vem?!?! JOOOO ELIIIIIN ♥ . Vi lämna huset vid kvart över 5 och från säva någongång runt 6. Egentligen borde vi sova men vem orkar det? Inte vi!  Hoppas ni har det superbra nu ska jag tagga inför mina 5 klasser i helgen!

Onsdag

Idag börjar det med jobb, sen tänke jag jogga igenom Pam lite. Sen blire packning till kl halv 3, då ska jag nämligen rida den lilla busiga ponnyn madicken igen. Andrea ska följa med upp så vi får se om det blir filmning eller bilder. Efter det blir det mer packning. Sen ikväll kommer Elin hit och sover här så hon slipper gå upp vid 3... Inte särskillt kul skulle jag säga. Men vi ska åka ca 6 från Säva imorgon...

Mys!

Eftermiddagen spenderades med Rikard. Träffade honom i Uppsala, vi satte oss först vid ån, solen sken och det var super mys. Verkligen! Sen gick vi till stadsparken och var där en stund också. En suyper härlig och mysig eftermiddag. Nu får jag inte träffa honom innan söndag  eftersom jag ska till Avesta. Lite tråk men så är det...

Ridpass

Passet idag blev precis när jag slutade jobba. Gick upp och trimmade lite dressyr i ridhuset, tillenbörjan var hon lite stel men vi jobbade på mycket volter och böjda spår och hon blev super mjuk i ryggen. Det stod även några hinder framme, på kanske 80-90 så vi skuttade över något också. Det var inte det lättaste med dressyr sadel ska jag säga men det gick fin fint!
Imorgon blire lite småjogg inför torsdag då vi ska iväg på meeting!

Madickus


Planering

21-23 Juli Meeting i Folkärna
25-29 Juli Göteborg
15 Augusti Skolstart
25 Augusti Jag 16

Trötter!

Gud vad jag är trött! Jag vet inte vad det är med mig...  Gick och lade mig i helt okei tid igår, vaknade 6 idag kom hem efter jobbet och somnade när jag kom hem, vaknade efter 3 timmar, duschade och la mig i soffan igen och somnade och sov ytterligare några timmar. Jag är fortfarande trött! Tror helgen har slitit ganska mycket på mig.
I fredags var vi hos hampus, var sov sammanlagt 3 timmar. Var i Uppsala till 6 sen åka iväg och rida ett hårt pass. Upp igår och rida två hästar sen iväg till Rikard, sen minigolf med de bästa och hemma kanske kvart i 11, somnade halv 12 och senså vaknade jag kl 6 jobbade till 10,30 och red.'

Ridpass

Jagr red först igenom Pam lite grann, sen satte jag upp lite på en kompis ponny Madicken. Den var trevlig att rida men så fort jag satte krav sa den emot med ett par rejäla bockspräng eller stegringar. Men skojigt var det, så kul har jag inte haft på lkänge när jag ridit. Pam hade mycket träningsverk och vi tog det lugnt och försiktigt, idag blir det uteritt för hennes del.

Minigolf

Minigolfen igår måste jag bara få klämma ur mig att jag var så bra! jag Vann! eller ja iaf om man räknar bakifrån... Jag fick mest oäng av alla som kanske egentligen inte var så bra. Elin vann! Så grym tjej! Det var super skojigt och hmm det var länge sen jag spelade förra gången.

Hemma hos pojkvännen!

Tänke bara säga att det gick super att rida på morgonen och nu drog jag iväg för att först träffa rikard och senare i efter middag är vi ett gäng som ska spela mini golf! Ska bli super kul. Bättre uppdatering ikväll!

Iväg

Snart ska jag iväg till stallet för att rida. Idag börjar jag med att hjälpa en tjej men en häst hon rider lite nu på sommaren. Den heter Maddicken och är en c-ponny. Ganska söt, men tjock som en bulle. Sen blir det en tur på Pammie. Vi ska rida ett litet kortare intensivt dressyrpass. Igår jobbade vi väldigt mycket med övergångar och jag tror vi fortsätter lite med det nu.
I eftermiddag ska jag iväg till Uppsala en stund så vi får se om jag bloggar mitt på dagen eller om det blir ikväll.

@ Hampus Place

Gårdags kvällen tillbringades Hemma hos en kompis. Hampus, i Storvreta. Vi var 14 personer som var där och hade en underbart rolig kväll/natt/morgon. Åt lite middag, umgicks, drog ut på gangstapromenad och kollade på film.  Så sjukt mycket roligt och så många skratt. Jag fick även träffa Rikard som jag inte gjort på över en vecka. Har saknat honom så sjukt mycket!
Jag sov faktiskt ganska mycket. Hela 3 timmar... Vi fick tränga ihop oss så vi låg ungefär 2 stycken på varje madrass och självklart fick jag sova med Rikard♥ Jätte mysigt! Han hade sovit minst av alla, bara 1,5 timmar...  Idag gick vi upp, kollade lite på en film innan vi begav oss till Uppsala och hade trevligt där istället

Egna åsikter

Nu ska ni faktiskt få ett inlägg som får er att tänka lite. Jag säger inte att någonting är rätt eller att någon gör fel. Men jag vill bara att ni ska tänka lite.
Om ni tänker er vilka i hästblogg världen som klagar mest, vilka är det då?
Jo alla sk NH-bloggare. De brukar ofta säga att folk plågar sina hästar med starka bett, de klagar på att hästen inte får vara tillräckligt mycket fri. Vi tävlingsbloggare, samt vanliga hästbloggare skryter om det vi gör med våra hästar. Det är dem som gör rätt. de låter hästen springa fritt och den gör som de säger. De kan lägga sig ner och stegra.
Om man annars tittar på vanliga hästbloggar, såna som tex tävlar så brukar det inte vara så mycket klagomål, det brukar mer vara hur det gått och rida och när man tävlar och lite sådana saker istället.
Visst man får alltid skriva sine egna åsikter men jag tycker inte man ska klaga på andra. Det är inte schysst från något håll!

Vaccin

Har nu jobbat klart för hela veckan. Idag fick jag faktiskt sluta tidigare för jag skulle iväg och ta vaccin.
Trotts att jag är diabetiker är jag super rädd för nålar. Känner mig helt svimfärdig, gråter och spänner mig. Efter som jag tar sprutor på mig själv hela dagarna borde jag vara van, men icke då! Tog i alla fall Gerdasil vaccinet, Det gjorde fakstik ganska ont och jag fick ligga ner ganska länge efter men jag klarade det med bara några tårar!
Nästa spruta blir i september

Uteritt

Igår blev det en uteritt som gällde. Red ut med min Kompis Michelle och hennes ponny cherry (som även är tillsalu)  Det var jätte kul. Det vart måna skratta och taggaade hästar när vi sklulle galoppera bredvid varandra. Annars så har jag bara jobbat. Idag var förmiddags jobbet att vaccinera ca 40 häster. Ja, ni kan ju gissa hur lång tid det tog att ta in ohc ut alla från sommarhagarna...

Gammalt!

nu nåste jag bara lägga upp några filmer från ca 1,5 år sedan på mig och Pam...

Ingen tid alls

Nu nbär jag jobbar har jag jätte svårt att hinna blogga.  Jag jobbar mellan 7,30- 16.00 varje dag. sen åker vi ut och kör shettisar och efter det måste jag Rida Pam. Kommer hem någongång runt 19-20 varje dag och då är jag helt slut. Så nu får räkna med lite kass uppdaterina som det ser ut nu tyvärr.

Dressyrpass

Igårblev det ett dressyrpass på Pam. Vi jobbade med ställning och böjning och mycket mycket övergångar. Pam vat superduktig och lyssnar bra. Hon är även jätte snäll nu när jag inte kan använda högerfot exakt lika bra som man ska kunna pga min stukning. Men det läker väll med tiden. Övergångarna gick jätte bra och i slutet fick jag igen perfekta övergångar mellan trav-skritt och galopp-skritt. imorgon tror jag vi jobbar vidare på övergångarna.

Svar på kommentar

Jag fick en fråga om hur mycket folkärna  tävlingen kostade och då tänke jag att jag kunde ta och svara på den nu.
Hela alltihopa kostar ca 2890 kr

Boxen kostar 400 kr/natt
Anmälningsavgiften är på mellan 120-150 kr per klass och det är 5 klasser vilket är 690 kr
Min sovplats är 700 kr/ natt
Men Pams totala kostnad är 1490 kr



Rolig bild

Jag har hittat en superrolig bild på Pam som kommer från när vi var i Åby, Jag vet inte riktigt ifall hon försöker likna en arab eller något men ful är hon!

Folkärna

Nu är jag anmäld till ett meeting på folkärna. Det ligger vid Avesta, i södra dalarna. så en bit att åka men jag ska var där i tre dagar, Torsdag, Fredag och Lördag nästa vecka. 21-23.
Torsdagen, LC+5
Fredag, Lc och LB
Lördagen LB och LA
Jag ska alltså debutera LA på lördagen! spännande va?!

Jobbet

Nu är det Måndag igen vilket betyder jobb. klockan är halv 7 och jag har varit vaken i en halvtimme. Bussen går 10 över 7 så jag får snart börja göra mig iordning. Ikväll får vi se när jag kommer hem, tror det blir runt 7 eller någongång runt den tiden. Nej nu måste jag fixa mig om jag ska hinna...

Bad teacher

Filmen vi såg igår var Bad teacher. Den handlade om en tjej som var lärare men levede på sin killes stora förmögenhet. När de en dag gör slut måste hon börja bli seriös med yrket. Samtidigt kommer det en ny vikare till skola som hon såklart blir helt såld på. Det är bara det att det finns en till tjej som känner lika för honom. Det blir en slags tävling mellan dem två och allting slutar i kaos.
Filmen var helt okej, jag trodde att den skulle vara lite mer extrem än den var och hade lite högre förväntningar så den var inte super duper bra, men den går att se på.

Stresssa

Hemma igen efter en stund i Uppsala men nu ska jag ta bussen om 10 min igen in. Ska på bio med SAbina, Kristin och Elin. Efter det blir det direkt till Pam. kommer nog hem till någongång runt 21 så :D
Bloggning kommer senare

Staden

Nu åker jag en stund in till Uppsala. Ska fixa lite saker, Bla köpa en brösta till Pam då min hoppsadel har börjat åka lite bakåt...  Vet inte hur bra hon kommer passa i det men sånt är livet. Sen kanske det blir några egna köp på lite andra saker. Vi får enkelt se hur det blir. Men Brösta ska köpas i alla fall.
Sen får vi se vad som mer händer idag...   ...man vet aldrig... (a)

ÅBY ♥

En underbar vecka tillsammans med alla underbara! ♥

Jadå!

Hoppning blev det av, Dock har jag insett hur snäll min ponny är...
Hoppade bara några enkelhinder utsatta på olika ställen och två hinder med ett relateratavståd. Det var extremt varmt och kvavt i ridhuset men Pam kämpade på och var superduktig ändå. Hon jobbade bra dock så skötte hon sig bättre än hon borde, vi kom helt fel på vissa hinder och hon hoppade av och kämpade. Hon är så snäll men många språng blev bra och hon skötte sig helt perfekt. Jag får skylla mig själv när det blir konstiga avsprångspunkter då jag bara har mig själv att skylla...  Hoppade lite olika hinder mellan 1m-1,2 m och det gick super.
Nu ska jag faktiskt går och anmäla mig till ett meeting v 29. Så nu jävlar ska vi debutera LA!
Lovade att bjuda på en "fin" bild på mig själv...

Bus...

Idag ick vi börja med målningen av stallet. Det gick faktiskt jätte bra. Det blev extremt vitt och svårt och jag måste ju säga att jag blev samma färger... Precis innan lunch får jag reda på att två shetlandsponnyer har rymt in till Pams hage. Jag känner arr de lika gärna kan gå kvar där om  de nu är där. Jag och sofie gick upp och kollde till dem och då stod de och betade bredvid varandra och mös så jag tror de gillade sällskapet.
Sen blev det körning ingen av shettisarna. Jag körde Peter och han var superduktig som vanligt :')
Med Pam blev det ett litet kort intervallpass på våran ovalbanan. Hon var superduktig och imorgon  blire ett litet hopp pass.

Åby Bilder

Lite bilder från Åby ;)
Det är bäst att inte fråga...
Ponnyridning på natten :D
Det började snälla, slutade sena mindre bra...
Tova och Elin
Vi satsade hårt!
Oj oj oj ... vad händer här....?

Händelser

Idag på jober hände det mycket. vi började med att släppa ut hästarna som vanligt. Sen fick jag springa upp och ner till ridhuset med hästar som skulle ses efter av vetrinären. När det väl var klart fick jag veta att jag skulle hjälpa till på en visning så jag tjuvtränade lite på hästen jag inte ridigt på 6 månader på. Han var super fin,, gick på tygel och gjorde allt som han skulle. Sedan fick jag reda på att de inte kunde idag så jag ska visa honom på måndag eller tisdag istället. Sen var det bara att börja skrubba alla boxar. Och vet ni vad?! vi är klara med alla som är tömda nu! SÅ vi kan äntligen börja måla.
Efter jobbet skrittade vi först ut på några hästar som är under igångsättning. Jag fick skritta Mio. Sen blev det körning av våra kötbulle shettisar, vilket var über kul. (vi kör dem varje dag så de ska bli lite smalare).
Pam fick ett pass sist av allt och hon var så sjukt fin! Lite stel i höger sida från början men de släppte ganska snabbt och hon gick fint på tygel och trampade undersig och jobbade på bra!

Internet

Igår blev det ingen bloggning eftersom internet oförståeleig låg nere men jag jobbade hela dagen till kl 16m sen var det ut och köra shettisar. Mycket skoj och fort går det. de är super duktiga och pinar på bra! Sen blev det ett pass på Pammie. Hon var super duktig. Lite stel i början men mjukade sedan upp sig och trampade på bra! Vilket blev ett ,ycket väl avslutat ridpass

Avslutningen

På avslutningsdagen var det somsagt avslutings hoppning på valfri höjd. Jag tänkte att jag lika gärna kunde hoppa 110 så har jag en liten förstart för LA. Framhoppningen gick sjukt bra. Dock råkade den som stod där lägga upp det på 120. Men Pam hoppade fint ändå. På banan så kom vi in och hoppade. Pam gick fint och avspänt och hoppade med bra språng. vi kom i botten på ett hinder av ca 12 språng. Vilket jag tycker är suveränt! Min duktiga ponny tog sig runt 110 första gången med mig och satte en nolla! Vilket även ledde till en andra plats :')


110 bana


oplanerat

Blev lite ändrade planer efter jobbet, samt nu på kvällen vilket inebär lite sämre bloggning. Jobbet gick jätte bra, tvättade ur och skrubbade 8 boxar. Sopade bort allt löshö från loftet. Sen åkte jag hem. Rikard kom och nu har vi gjort lite olika saker på kvällen och han ska sova här. Doclk bestämmer han sig för, knasigt nog, att gå upp samtidigt som mig, Sjukt gullig och galen pojkvän man har!  Kommer inte ha tid att blogga ikväll men om jag vaknar liiite extra tidigt imorgon så skriver jag ett inlägg om tävlingen.
Förlåt, jag lovar att bättra mig...
Kass mobilbild... <3

Jobba!

Igår var jag på Säva och mockade hela dagen, och idag ska det vara samma visa. Faktiskt hela den här veckan den där efter. Vi ska måla om så igår tömde vi 22 boxar. Idag ska vi fortsätta med annat. vi får se hur det blir. Ikväll tänke jag skriva om hur det gick på avslutningshoppningen. Plus att det kommer en film! Bilder från Åby kommer om ett ögonblick!

Glömde

Jag glömde bort att vi gick iväg en stund för att träffa Hampus på måndagen också, Han var nämligen och hälsade på släktingar i Åby så vi kunde ses en stund på dagen när vi inte red :D

Lördag/söndag

när jag kom hem från Åby fixade jag Pam, sen var det snabbt hem och duscha innan jag åkte bort til Storvreta och träffade Rikard ♥. åt middag och kollade på film med hela familjen Nyström. Vilket var super mysigt. gick och la oss vid kanske halv 1. Kl fyra väckte Rikard mig och vi gick ut och la oss på studdsmattan, vilket var hur mysigt som helst. Sov där till 8. då blev det kallt och vi flyttade oss in. På Söndagen så tog vi det lugnt gick upp och hälsade på Hampus ett tag sen hem till Rikard igen. Tog tåg/buss så jag var hema runt 5 i örsundsbro igen. Iallafall en hel mysig kväll hemma hos Rikard.

Hoppning på Åby


Rubrikis

Resten av veckan såg liknande ut, Vi markarbetade på morgonen och hoppade med på kvällen. På dagarna tog vi det lugnt och bara chilalde, skrattade och badade.
Måste säga att det är det bädta lägret jag varit på hittills och jag har lärt mig så huimla mycket. Jag ekomenderar det verkligen och hoppas att måånga åker dit!

Onsdag

På morgonen red vi cavaletti och stutts i våra förmiddagsgrupper. Det gick superbra, pam sköttte sig och gick på tygeln. Andra passet red vi iväg en kvart och ut på deras terrängbana. Hoppade den 3 gånger igenom och det skulle ta ca 2,10 minuter. Jag red runt på exakt 2 minuter. Lite över tempo men annars perfekt.
Hem igen och stoppa in hästarna i hagen och sen ta det lugnt och skoja med alla skojiga typer! :D

Tisdag

gick upp samma tid, samma morgonruntiner fast vi red i sista gruppen. Den började ca 11.00. ELin och jag gick och lade oss igen. Så vi fick några extra timmars sömn. vilket var super skönt. Andra passet tränade vi på att komma på rätt avsprångspunkt på olika sorters hinder. Pam var superfin och slötte sig super bra :D

Måndag

Gick upp ca 7 och släppte ut Pam och Pepsi. Vi var i gruppen som skulle rida kvart över nio så då blev det ett dressyrpass. Vi tränade serpentinbågar och halt på böjt spår. Jag fick också lära mig ett helt nytt sätt att rida! Jag kan bara säga åt den gamla stilen att slänga sig i väggen! Gud avd Pam gick bra! Man ska rid ungefär som ett cykelstyre. Aja jag berättar mera om det sen.
Lunch och våran tränare claes var så sjukt klockren! Ja nu är ni ju här på tränigsläger men när vi inte tränar tycker jag att ni ska ta det lugnt ligga vid poolen, äta godis och sola, så ni är snygga när killarna kollar på er!"
Så det var det vi gjorde.
Andra passet var hoppning/markarbete. Vi tränade relaterade avstånd och att komma rätt på hinder. Jag tror att 99% av alla avsprång blev riktigt bra! Ponnyn var superduktig och fick myckat bra kritik också :D
Bilder kommer senare då de behöver laddas upp...

Guess who´s back?!

Nu tar jag upp bloggen efter att min såkallade gästbloggare har varit superduktig *host* på att blogga. Jag ska direkt börja skriva om Åby. Var dag för sig. Så håll i er!

Söndag

Åkte vid 8 och kom fram till Åbys Ridanläggning kl 11. Vi fick ett par super mysiga boxar, Uteboxar med halva dörrar så hästarna kunde stå och kolla ut. Vi packade in allting och åkte iväg och åt.  Tillbaka till 13. Då var det upprop och urpakning. Elin och jag fick en stuga för oss själva. Så vbi hade gott om plats. Medans de andra åkte till hagen och hämtade hästarna tog elin och jag det gnaksa lugnt kollade runt lite och fixade. Senare blev det ett pass. Ganska grundläggande för att han ville se vad vi kunde och det gick super duper bra!
Kvällen lekte vi lekar. Det slutade med att alla lag  skulle springa och hitta en kille mellan 17-20 år, och tro det eller ej men det var två stycken lag som fick tag på en! hahah Grymmt!

RSS 2.0