Hmm vad ska man skriva här?

Dagen har inte verit särskligt speciell. Skolan först, gick hyfsat snabbt men ganska sega ämnen.
Sedan snabbt till Stallet. Skrittade till ängen igen för att hon ska omväxlig och man måste verkligen passa på att rida ute nu när man kan och det är ljust ute. 

Med Pam jobbade vi lite övergångar som vanligt och lite ökningar och minskingar då jag vill få henne att svara snabbare och gärna hålla formen i ökningar istället för att tappa den och blil åg och för lång. Jag tyckte det gick ganska bra. Det är verkligen kul att kämpa med en sådan arbetsvillig häst som hon är. Alltid Positivt till all som går. Det blir en sådan energi som gör att allt blir roligt vad man än gör.

Gick sedan med Kalle när Kristin red. Han var en lite fegis idag då vi bytte hage att gå i och ville inte riktigt galoppera så mycket som han brukar. Men nu Har jag det jobbigt i 2 dagar för jag måste hitta någon som vill Hjälpa mig med Kalle och Mio då Kristin är Borta med skolan på Solvalla (Kul för dem).

Sedan hem som vanligt och göra läxorna. Puhh De är färdiga, lämnade in en fakta text idag som ska in imogon så jag tycker i alla fall att jag är jätte duktig.

Sedan har jag gosat med Duracell och Kaninerna, som som vanlig är jätte mysigt




Duracell på bild <3




Dålig uppdatering

Ja skolan har dragit igång hårt och vi har sjukt många läxor och uppsatser att skriva, så jag hinner inte blogg så jätte mycket just nu. Men försöker med så mycket jag kan.

Igår var det först skolan med sjukt många tråkiga lektioner och sedan dra iväg till stallet, där man möts av synen en grå häst som brukar vara fux. Så det bev fram med gummiskrapan och dra bort all lera och sedan en halv timmes ryktning. Men sen var hon nästan blank som en sol igen.

Ridpasset gick bra hon gick hyfsat lugnt drog iväg någon gång men inte alls lika många som vanligt, vi jobbade i den låga formen och jag tycker hon gick ganska bra. Vi körde mest lite enkelt arbete så mycket volter och snett igenom och bågar, så hon blev väldigt mjuk för sidförande och böjning sedan.

Efter det skulle Kristin och jag fixa med Kalle och Mio, Jag fick rida Mio medans Kristin fick leka med Kalle, Som det ser ut blir Kalle mycket mer lekfull, Han sätter iväg i värdens fart och så stannar han bara ibland.  Men han har blibit myckt bättre på att följa , när Kristin gjorde ljud och rörde sig framåt följde han efter och tänte framåt, Han är duktig den lille saken.

Sedan var det hem och PLUGGA, PLUGGA och PLUGGA


Kort film från när jag red dressyr poå ängen i Söndags

Vila i Frid <3

Idag togs Min gamla foderhäst Hawel "Valle " bort p.g.a en strålbensfraktur som inte kunde göras någonting åt.
Lite bilder och en text längre ned.

<3<3













När säva presis bytt ägare skulle jag på mitt första ridläger. Jag satt och kollade på hästrna på Sävas hemsida och önskade förallt jag hade att jag skulle få Hawel. 

När jag nervöst gick ned på stallplanen för att möta alla ridläger deltagende och katta då väntade jag som mest för att få höra att jag fick dig.

Jag var sist att bli uppropad och som tur var fick jag dig. <3

Första Lektionen var ingen hitt hade ingen kontroll på dig alls, jag funderade länge på om jag skulle fråga om jag fick byta häst men jag betsämde mig för att fortsätta kämpa.

Efter den veckan var jag fast för dig. Det skulle vara du och jag.


25/8 2007 (min födelsedag) blev jag skötare på dig, du var då borta och skulle operera bort en tumör som satt vid ögat. Men jag skrubbade din box och putasde din sadel och träns i alla fall.

När du kom hem till säva önskade jag dig hela tiden och jag fick dig väldigt många gånger, jag kan ju inte säga att det gick så bra i början för oss allt var nytt och så men det visade sig lösa sig de sista veckorna.


När jag 1/9 2008 blev fodervärd på dig red jag dig ungefär 4-5 gånger i veckan och då började det gå framåt vi fick hopp högre och jag hade mer kontroll i dressyren, fasten han inte gick så bra.

Jag kommer ihåg klubbmästerskapet där du och jag var ända ridskleekipaget som gått vidare till omhoppning och vi hoppade alla hinder jäte bra men du drog iväg med mig mot ett motsatt hinder och jag försökte stanna.


Sedan på våren 2009 blev du halt och jag red en annan häst istället men du var allt för mig. Jag stod och borstade dig varje dag jag var där och du dåg alltid så glad ut.

Han blev friskförklarad under sensommaren men då hade jag fått för mig att jag ville tävla och du avr ju inte särsklit tävlingsugen, så redjag en annan häst men du var alltid den jag ville ha mest <3

Men jag fick ett sms av katta i augusti där det stod

"Vi sätter ut valle på anons nu så att du inte blir ledsen om du ser honom där".

Så klart blev jag jätte ledsen.


När jag den 22 augusti fick reda på att jag skulle få en egen häst, blev jag lite besviken pappa och mamma sa att jag inte kunde få dig. För att de ville att jag skulle utvecklas och kunna tävla (som såklart jag också ville), Så hade jag åkit och provridit  Massa hästar och betämt mig för en, och den kunde vi hämta en söndag
Veckan innan så skulle vi till Island på semester.

Katta sa till mig att det var en familj som skulle troligen ta valle som kunde komma inom de närmast veckorna men jag trodde såklart att de inte skulle komma när jag var på Island, men så blev det. Han han åka innan jag kommit hem från Arlanda.   Jag hann inte säga Hejdå.

Men det hemska glömde bort då jag fick Pam hon var som om hon täppte igen det hålet du hade lämnat efter dig. Jag ångrar fortfarande att jag inte han komma och hälsa på dig nu i sommras.

Vi har haft så galet roliga stunder och så sjukt kul tillsammans

Jag älskar dig

Vila i Frid

Hawel <3


29 Augusti

Idag skrittade vi bort till ängen för ettt dressyrpass. Vi hade snälla Alexandra med oss som proffs fotograf.
Pam gick väldigt fint stundtals men ibland blev hon lite snabb och stark men då gjorde vi några övergånger så gav hon sig. Det är väldigt skönt att rida på ängen för man känner hur hon slappnar av och gör allting possetivt. Men vi trän ade ialla fall på övergångar och lite sidverts, vilket man aldrig kan träna för lite av. i skändelvikningarna så försökte hon fuska med bakdelan men med mycket halvhalter gick det jätte bra. Det blev lite öppna sluta som hon rörde sig fint i och mycket övergångar mellan skritt och trav.

Alla bilder är fotograferade av Alexandra Neu








Film :D

Här kommer en fungerande film (hoppas jag) från Terräng träningen i Rimbo.

Se och njut :D Kommentera gärna


Rimbo

Nu är filmen från Terrängträningen i Rimbo uppe

Hoppas ni gillar den <3


.

Hinner inte uppdatera så mycket nu när skolan kör igång med läxor, men ska försöka så gott jag kan.

Skrittade ut på Pam igår för att jag tänkte att hon kunde ta det lite lugnt efter 2 dagars lektioner (särskilt terrängen). men hon verjkare vilja spring när vi var ute. Hon ökade började takta och så men hon är ju såååå snäll och aldrig gör något mer.

Sedan red Jag och Kristin på Mio och Kalle, Eller ja red kanske vi inte gjorde på kalle men iallafall.

Kristin red Mio i 55a hagen och jag släppte kalle som fråb början var lite försiktig men sedan släppte loss och tok galopperade tills han storka, vilket var jätte gulligt sedan. Svettigt föl på väg in!

Sedan var det hem och göra läxor  puh...

Grattis till mig :D

Idag var det som sagt min födelsedag (Jippie). mamma och Pappa väckte mig kl 6 (Jippie?).
Jag fick massa roliga presenter. Tack  alla.
Papopa var den mest underbara. Han är på konferans i finland men flög hem och tillbaka för att gratta mig imorse :).

Sean fick jag många gratulationer hela dagen.
Pam bjöd mig på ett jätte bra ridpass.
Så det har varit en underbar dag

Dagens presenter:

Kingsland Skor
1000´kr till kamera
kuddar (för att jag klagar på mina)
Örhängen
Kingsland Strumpr (alla mina andra är trasiga :'()
Lamicel schabrak
Kingsland Fleece
Pikeur Tröja


KL Tröjan

 Pikeur tröjan Den lila

Terräng träning i Rimbo

Tyvär han jag inte göra något inlägg igår för att jag var på terrängträning i rimbo och vi kom hem gansak sent.

Det var en lång banan, den var sandad  och det avr jätte många roliga hinder och backar.
Vi hoppade alla hinder klockrent. Det var bara upphoppet ur vattnet som blev fel, men jag tror inte att hon såg någon marklinje och därför blev det svårt för henne (Ni kommer få se hur failat det blev på film sen). Annars var hon super duper fin. Har aldrig haft en sådan känsla i terrängen.  Vi hoppade allt från mur och svamp till massan andra saker. Fillm kommer snart :D


hmm

 Har haft fullt upp på sistone

Lördag- Rida 2 pass samt vara sjuk
Söndag - Ridsportensdag och jag kan ju inte säga att den var mindre än grym!!!!
Idag- ja det är nu det

Idag vakanade jag och var tok förkyld kunde inte andas genom näsan och hostade heeela tiden. Men hurtig som jag är gick jag upp och iväg till skolan. Vi fick en väldigt Skööön ny lärare idag Roffe, Vi kommer ha honom på våran lektion "Lärarens Val". Han verkar i alla fall vara super skyst och rolig.

Kom till stallet sen Red Pam på ute banan. Hon var stum från början vägrade ta hjälper från vikten benen eller handen så jag gjorde typ hundra sidförande saker. Så hon mjukade upp sig och blev väldigt fin då hon slappnade av. Vi ahr haft svårt och ride ute förut (pga att hon inte gillar blåst) men nu går det framåt.
Det nya underlaget var väldigt tungt och mjukt men det blir väll bättre när det har fått lagt sig.

Sedan blev det av att hålla på med Mio och Karl, Jag fick leda den lilla saken idag medans Kristin red, Det gick väll bra som vanligt. Mio är så snäll nu för tiden då kalle bara blir busigare och busigare.
Idag skulle vi leka att jag var hans kompis som man kunde stegra på och springa ikapp och bita i.

Juste Imorgon är det Terrängträning i Rimbo :) TAGGA TAGGA TAGGA

Fick bli en bild på Bäästaste Sabina och Kristin <3<3


Hoppträning

Igår var det som sagt hoppträning. Vi hade en vikarie för att Katta var sjuk, så va fick ha Nina.

Vi gjorde en jätte rolig övning som gick ut på kontoll och rätt avstånd.



Först över Galoppbommarna 3 m emellan

Sedan till krysset med en galoppbom framför

Sedan till långsidan med tre oxrar med 11 meter emellan , alltså 3 galoppsprång

Snettigenom till ett räcke

och sedan på kombinationen med 2 hinder 7 meter emellan.


Pam skötte övningen jätte bra vi kom rätt på alla hinder utom en gpng då nina sa att jag skule hålla på mer med bettet. detbrukar inte funka så bra för henne utan jag brukar brar lägga ner handen och rida mot främre avstånd. Innan när jag har försöka att hålla på mer med bettat har det slutat med att vi gått omkull, så jag tycker att lägga ner handen Passar bättre på henne. Men det avr kul med en annan att träna för för man får så olika tips.

 

Jag provade själv att börja räkna takten till galoppen. Så jag satt tyst för mig själv  1,2,3 1,2,3 osv Vilket visade sig göra så vi kom perfekt på hindererna.


Spännande dag

Dagen var vi sisådär i skolan. Började med något diagnosiskt matte prov, och sedan hade vi två vanliga lektioner och splade spel på eftermiddagen.

När jag kom till satllet red jag Pam och Hon var JÄTTE fin. Vi red sidvärtsoch lite samlingar och längninagar. Hon lyssnade jätte bra.

Men det roliga var när Kristin och Jag skulle rida Mio och gå med Kalle. Det började Med att båda kom galopperande mot oss i hagen och Kalle bet Kristin. När vi Red gick det jätte bra. När vi kom ut på en äng så började Kalle leka och stoja medans Mio ver helt lugn.

När vi har gått så långt på banvallen att man ser vägen så säger jag
"Titta Krisin där springer Aramis"
TYSTNAD
"Fan jävla......"
Linn har ramlat av och hennes häst kommer galopperande på vägen förbi ridhuset mot 55an.
Kristin ringer Katta (som är på öland) ber o telefon nrtill benita eller Lollo

 Attlting Slutade med att Aramis blev infångad och Linn kom tillbaka nästan oskadd


FrågeStund :)

Nu tänkte jag vara så duktig så jag har frågestund :) Fråga Vad som helst, Svarar på allt.

Så nu får ni vara duktiga och fråga.



Första Dagen

Idag var första dagen i skolan efter hela sommarlovet. Jag kan lova att klassen inte har mognat någonting under lovet som man kanske hade hoppats.

Det var skönt att dagen inledde med att Michelle försovsig så vi fick hämta henne, När vi kommer in i klassrummet blir det fnitter. Inget Nytt var det heller förutom att det hade kommit 2 nya lärare Rolf och Jan Banan. Rolf kommer vi ha i träslöjd (tur för mig har jag inte det) och Jan i Tyska. Bananen verkar ialla fall liiite rolig så jag lär väll överleva i 2 terminer.

MEN VA FAN!! Våran skola är ju helt j*vla Cp som låter oss börja jobba redan första dagen

18 Augusti

Ni får en kort handling av ridpasset

Dagens Ridpass gick inte precis som jag ville.  Hon blir ju gärna uppstressad när jag rider i grupp och börjar med konstiga saker men i dag var värsta gången någonsin.  Vi skulle sammla och öka i samma takt samt göra lite övergångar på slutet. Detta slutade med att hon tog bettet , hon lättade inte alls, När jag erbjöd henne lite frihet för att försöka få henne att lugna ner sig sprang hon bara i stället. Men Men man ska se framåt på sin ridning så imorgon går hon nog mycket bättre.  Alla har sina dagar.  Men hon är bäst ändå :)

Framgång föder motgång..


Ni får en fin bild också :)

skillnad?

Från då till nu :D





Nu







nu

nu

nu


Någon skillnad?

Anmäla Laget

Hali Halo xD

Dagen har varit fett skön och man har nästan bara slappat i stallet med de underbara vännerna, Vilket alltid är kul men idag avr det sorgligt också. Då Johanna var där sista gången på ett år. Hon ska nämligen till Usa som utbytesstudent och jag tycker det låter jätte roligt. Men som sagt kommer jag (och många andra) sakna henne väldigt mycket.

Men Jag fick precis veta av Katta laget och Det blev

Jag och Pam
Kristin och Millan
Sabina och Ronda
Anna och Lucky

Jag tror det kommer bli jätte bra.

Nu hinner jag inte sitta här. Måste anmäla både mig och Lisa OCH LAGET :0



Bild från förra allsvenskan div 3 Lc omhoppningen (1m) på Upk

Polisen

Degen började med att jag försov mig när jag skulle till bussen till jobbet. Men han och kom i tid. Det gick jätte snabbt och jobbet blev klart snabbt, Sedan väntade det roliga. Nina (ridskolechefen) skulle ta med sig 3 shettisar till vaksala torg i Uppsala och gå ponny ridning. Så Kristin och Jag hämtar Pepsi, Peter och Nelly.  Amanda och Sara kommer också och hjälper oss att göra iordning dem. Sedan bär det av till Uppsala.  Det var jätte tråkigt i början så vi började med och äta varsin korv för ingen ville typ rida. Sedan var det en flicka som ville rida hela tiden så hon fick göra det. Amanda fick bästa idéen, Att vi skulle gå till Gågatan. HAHA.  Amanda och Jag och Nelly och Flickan (med ballonger på armen) och Hennes Pappa gick med. Allt gick bra. Vi gick folk tog kort ock pratade med oss och klappade på Nelly. När vi går mot bussarna tänkte vi vända men vi gick ända fram. Där var det 2 poliser vi brydde oss inte särsklit utan fortsatte. När vi har rundat Subway kommmer Poliserna fram och säger "Kan vi få prata med en av er". Hmm....   Snäll som Amanda är skickar hon in mig. De ställer massor av konstiga frågor typ som "Vad gör vi här","hur många ponnyer har vi" och massa bra frågor igentligen. Men sen kommer det roliga. HAHA

Han: Vem är ansvarig
Jag: Nina Brunstedt
Han : Kan du tala om för henne att hon måste plocka upp allt!
Jag: Va?
Han: Ja jag tror bara att det är eran ponny som är skyldig högen utanför tzatsiki
Jag: Ja jag ringer på en gång.


När vi var påväg tillbaka går vi förbi där och alla kollar surt på oss och en gammal medelåldersman pekar på nelly och säger "Det är ho som är skyldig".

Men som sagt Nina kom fort och plockade upp och vi kunde fortsätta tillbaka.

Vi stannade även en stund vid Ica Maxi och körde lite ponnyridning där. Där det var mycket mera populärt.

Första klassen

Tävlingen igår gick Super. Vi körde som sagt LD och LC för att bygga upp förtroendet. Vi nollade första och dubbel nollade andra och kom även 1a utaför placering.

Det var jätte varmt och är nöjd med hur mycket pam orkade göra.

Film från första ritten:

Gårdagens Träning

Gårdagens träning :)



Fredag den 13

Idag åkte man till stallet tidigt för att fixa till Tävlingen imorgon. Började med att putas grejerna och sedan leta täcke med Kristin. Just då kom jag lite ur fixandet men Pam blev i alla fall glänsande och fin så hoppas hon inte smutsar ner sig till imorgon.

Jag Skrittade även ut på karmen och ledde Karl när kristin red Mio. Vilket var väldigt kul.

Vi happade lite och det gick väll bra men hon var lite snabb, fick inte igenom förhållningarna helt och hållet men så är det ibland. Vi tar nya tag nästa gång. Det gäller att vara possetiv ;)



LB

11 Augusti

Red lektion för Katta idag. Vi skulle göra lite allting men det blev mest lite framdelsvändningar, tagen bakdel m.m. Pam var hyfsat fin men hon spänner sig så sjukt mycket med andra hästar i ridhuset så det bler lite av en dragkamp vissa stunder. Det är inte så att hon blir snabb eller trög utan hon vägrar göra någonting och man kan stå och slå med skänkel fast ingenting händer tills hon flyger fram i luften. Med endast några få av dessa etapper så gick vi igenom det mesta smärtfritt hon började lyssna bättre för sidförandet i slutet och lugnande ner sig. Hon har även blivit ganska bra i formen och börjar gå stadigare och stadigare.Hoppas att få bilder från Amanda S sedan.

Eh ja...

Eh ja dagen böjade hyfsat kan man ju säga :D SOL!! vilket alltid gör en glad. Passade på att släppa ut kaninerna  och sedan äta frukost. har inte gjort någe specielltän så läng utan sitter och funderar på vad jag behöver och de är de här sakerna jag har kommit fram till

  • Kamera
  • Laptop
  • Schabrak
  • Benlindor
  • Svart träns
  • en som kommer och städar mitt rum
  • den vita snygga kingsland tröjan

Men men snart drar jag till Säva för att rida. Måste bara mana på mamma för att skjussa mig.



Tisdag 10 Augusti

När jag hämtade Pam i  pumphagen hade hon lera över hala sig och såg jätte olycklig ut. Jag fråga n ågra personer i stallet om de hade sett henne gå runt mycket i hagen och de sa att hon ine hade stått myket stilla. Så jag gick till Katta och frågade om hon fick byta hage och hon ska nu gå tillsammans med Tequila i hage nr 8a.

Passet började med att jag skrittade på lång tygel i 10 minuter ville få henne att slappna av. Jag försökte göra runa volter på kortsidan och på långsidan skänkelvikning. Från början var hon mest förrvirrad men efter något varv fattade hon vad jag var ute efter och jobbade på fint. sedan kortade jag tyglarna jobbade henne lite på att flytta sidvers och att ta halvhalter och övergångar. Hon var lung i traven men försökte springa iväg ett par gånger. Men det har blivit en enmort flörbättring sedan sist. i galoppen var hon fin men förökte skjuta ut ytterbogen på volterna så där har vi någonting vi måste kämpa med.

Annars var hon enormt fin. Riktigt nöjd över arbetet idag. Får se om hon är lika fin imorgon på lektionen.




?

Någon mer än jag som har fastnat på Trailern till Vampires Suck? Vem gör en sån film? Som den ser ut på trailern så verkar den vara dålig och ha jätte dåligt skådespeleri. Men det kanske är så det är menat?
Skåderspelar är så jag vet inte, så anorlunda. När man kollar på t.ex. Bella, Jasper och Victoria är de så fula. Men deremot tror jag att filmen kan vara ganska rolig (ialla fall ha rätt humor xD) och att många som inte gillar Twilight serien kommer att gilla den. Men vi får se när den kommer ut. Den kommer på bio den 18/Augusti.


(Tryck på bilden för att komma till Trailen)

Dagen...

Planerar dagen. Den kommer nog att se ut något såhär: Sitta lite framför datan kolla bloggar och sedan ska jag nog träna, ge mig ut och jogga eller något sådant. Laga lunch, de andra är ute i skogern så det blire väll någon sallad. Sedan tänkte jag ta bussen till bästaste och trimma lite dressyr, lite öppnor och slutor kanske några byten av galopp samt lite skänkelvikningar för få henne lösgjord. Hon har ju varit så trött på sistone när jag ridit så har jag inte fått igenom henne eller ens fått henne framåt (som då är ganska ovanlig på henne), så hon har fått sova inne i några nätter. Så jag hoppas att hon blir lite piggare och orkar jobba.






Nu äre dags att börja tagga till första tävlinegn den här terminen För mig och Pam

Dagen började ju....

Dagen började ju JÄTTE bra. Mamma Väckte mig för att vi skulle gå och gratta pappa efter som han fyller år (Grattis till honom). Jag var ju såklart jätte trött så jag satte mig på deras säng och efter 1 och en halv minut sov jag. Vaknar vid 10 äter frukost. Sitter lite vi datorn och drar sedan till Säva. Alla underbara personer var där och vi hade jätte kul (som vanligt). Så klart regnar det hela dagen. Vill ha tillbaka värmen.




Lisa får stå för bilden :)

Äntligen

Nu har jag antligen startat bloggen. Det tog ett tag för jag är inte världens mest tekniska person men får man hjälp av Amanda så går det som smort. Får väll se hur mycket jag kommer att blogga men ska försöka så att det blir minst ett inlägg varje dag.


RSS 2.0