Thoren Business school

Har nyss kommit hem från Öppet hus på Thoren. Imponerade inte särskillt mycket. Fick intrycket "Viktig Petter"´ och det kändes inte alls som en skola för mig. Dock var skolan riktigt fin, stora öppna klassrum, jätte fina uppehållsrum. Men nej, ingenting för mig.

Som jag i nuläget tänker ligger

*Kunskap
*Jensen
*Westerlundska
*Thoren

Men, men lång tid kvar till valet så vi får se hur det går....


Vilket gymnasium tror du att du kommer välja eller vilket går du på?

Uteritt

Dagens Ridpass blev en uteritt eftersom jag lyckades dra mig ganska tidigt mot stallet. Var där runt kvart i två så det var fortfarande ganska ljust ute. Red en bit på banvallen och sen tänke jag dra mig mot djupare snö så hon får arbeta lite. Så vi red runt energiskogen och sen ut på ängen ett varv. Hon var jätte framåt och pigg men samtidigt väldigt duktig på att lyssna när jag ville någonting. När jag rider ut tar jag det mest som avslappning, inga karv. Hon får klite längre tyglar och inte lika stort krav på formen. Gärna lite lägre i backarna och när vi arbetar i snön men annars så får hon nästan fritt välja själv. Det är skönt för att hon är så pass avslappnad nu, istället för att försöka skena tillbaka till stallet som hon hade små tendenser till förut. Så duktig Ponny!


Hejsan ;]

Klar med matten halva svenskan och gjort lite på geografi uppsatsen. Tänkte dra till stallet om 20minuter och ta ett pass ute i snön. Inlägg kommer ikväll!


Innan nio

Klockan är inte ens nio och jag har redan jobbat klart all matte för de här 2 dagarna, underar hur snabbtjag kommer vara klar med allt. Tror det kommer gå ganska fort, nu ska jag gå och sätta på en film så jag kan skriva på en filmanalys. Tänke kolla på remeber me, den har jag inte alls sett förut (A). Ska sen skriva lite på den tänke jag och sedan övergå till att skriva lite om knstfiber och lite engelska, sen drar jag nog till stallet. Om vädret håller i sig och kylan tillåter blir det nog en uteritt!


Ni får en jätte fin bild från När jag och familjen var på Island
Jag-Pappa-Lisa


Kärlek

Jag älskar dig <3


Studiedag

Imoprgon har vi studiedag och på onsdag också. Jag väljer lätt att vara hemma och plugga. Ska skriva so uppsatsen om storbrittanien, en textil uppsats om konstfiber, plugga till matte och ergonomiprov och göra lite skriftliga saker i engelskan och tyskan. Skriva 2 saker i svenskan också. Annars är det ganska lugnt


Imorgon ska jag på öppethus också. Vi får se hur det går :)


Dagens ridpass

Idag blev det ett Pass i ridhuset. Jag red med det gröna ny inköpte schabraket och nya tränset + pannbandet.
 Hatar att rida i nya träns, tyglarna är alltid så stela och det tar ett tag innan de blir mjuka. Tränset satt iaf perfekt och hon passade jätte bra i svart.

Till ridningen. Lite långsam i början så det blev en ganska lång framskrittning. Gjorde lite volter, skänkelvikningar och framdelsvändningar. Traven var också lite långsam i början,men hon kom igång så fort jag började rida vilket var skönt. Hon var fin och låg k´var i ett bra tempo och lyssnade väldigt bra för mina förhållande hjälper. Tränade galoppen ganska mycket och vi gjorde 5 klockrena byten och x antal inte lika bra, Så nu ks adet tränas byten! Jag Vi avslutade med lite längningar på diagonalen och hon var fin och lyssnade. Totaltsett tyckte jag att hon hade ett fin undertramp och bra arbetsform!

Försökte ta en bild på utrustingen idag men mobilen
 ville inte sammarbeta pga låg batterinivå ;P



Inköpen

Ni får stå ut med dålig mobilkvalité men min kamera vill inte sammarbeta -.-



Svart Engelsktträns från Lyckås samt tyglar. Jätte fint, lite bredare nosgrimma och jag tror att Pam kommer att passa bra i det
Träns: 350 ;-
Tyglar: 199 ;-



Grön dressyrschabrak från Lyckås. Tyckte det var jätte fint!
179 ;-


Svart och diskret pannband med lite glitter på från Schockemöle.
Som Kristin och Rosanna fick mig att köpa...
499 ;-


Jätte mysig tjocktröja från Kingsland. Belv totalkär i den!
899 ;-





Tävlingssett från Schockemöle. Grått och fint, Tror att det skulle passa jätte bra på Pam!
Fick både Schabrak och Luva till ett bra pris!
500;-



Rosa/grått dressyrschabrak från HV Polo. Super snyggt och kommer Passa jätte bra!
Känner att jag har gett mitt skåp lite mera färg,med nya schabrak
395;-


Som sagt slösade jag inte så mycket pengar (3021 kr) Kunde blivit värre. Men jag kan erkänna att det mesta var spontan köp.


Gårdagen på Globen

Kristin och hennes familj hämtade upp mig vid halv 3,sen var det ca 1 ½ timmes bilåkande samt letande efter parkeringsplats. Hade fått i uppdrag av Nina (ridskolechefen) att om vi hittade skulle vi leta upp hennes borttappade tröja, dock hittade vi inte den, och att köpa 5 nya täcken till ridskolehästarna. Jag var pront beslutsam om att jag skulle ha ett svart träns så det var det första jag köpte. Det blev ett helsvart med svarta sömmar. Sen så gick vi Svea och köpte så många täcken som fanns av rätt storlek. De hade dock bara ett täcke i 145 så det belv bara 4a täcken. Vi gick ner med allt tilkl bilen. DET VAR JÄTTE TUNGT!. (allt detta på 20 minuter) Vi gick in igen och Kollade runt igen. Det var jag, Kristin och Rosanna. Det slutar inte bra när jag först spontan köper en kingslandtröja och sen ett grönt dressyrschabrak. Sen kollar vi runt igen och sen går vi in och kollar på showen. Vi går ut under 150 och satsar på mera shopping. Då köper jag först ett tävlingssett från Shockemöle (grått) och sen ett HV schabrak (grå/rosa). Vi går runt lite till och sen får mina kompisar  mig att köpa ett GLITTRIGT pannband. Fattar faktiskt inte varför jag köpte det. Men det var jätte fint!  Vi går in och kollarpå avslutningen och sen bär det av hemmåt. Träffade Massa roliga människor både från Rasta, Säva och många andra ställen.

Lyckad kväll!


På väg hem

Nu sitter jag och kristin på väg hem i bilen. Vi har träffat många vänner och haft det super bra! Blev många inköp 3 schabrak, 1 luva, 1 träns, 1 pannband, 1 tröja. Kort sammanfattning iaf. Super kväll skriver mer när jag kommer hem!

en timme...

Det var inte så kallt som jag trodde att jobba. Blev hyfsat varm snabbt och det gick i ett bra tempo. Jag tog på mig ansvaret att torka bort allt blod som laika spillt i stallgången igår och det tog uppemot en timme. Så det blev lite övertid, men det betyder bara exrta lön! Positivt. Nu tggar jag om och ska som sagt med Kristin till Globen om ca 1 och ½ timme. Kanske blir det något mobilinlägg på plats. Vi får se. Håll utkik!


Opepp

Pu på förmiddagen ska jag först iväg och jobba och som vädret ser ut nu är jag ganska opepp. Det blåser och ser kallt ut men jag får väll ta på mig mycket och hoppas på att bli varm. Det är skönt att det finns så mycket varma ridkläder att man faktiskt kan hålla sig varm när det går ner mot -20. Men jag gillar de sköna sommarkläderna när det är varm och skönt och det blåser lite. Det är perfekt ridväder.

Pam får vila idag eftersom jaginte kommer ha någon tid att rida henne. Men det förtjänar hon, som vanligt. imorgon blir det ett dressyrpass som står på schemat inte så roligt men sånt måste också tränas.


Inköp



2 stickade mössor, Svart och mossgrön, samt en matchande halsduk
(Ska se till att inte tappa bort mössorna nu, som jag verkar ha en stor förmåga till ;P)


Skorna jag har köpt till Nobell :D

Blodbad

Satt och kollade lugn på tv när Kristin ringer och frågar om jag kan prata en stund. Självklart vill man det. Dock handlar det om att en häst i stallet blöder och vi ska parat tills någon kommer för att fördriva tiden. Det slutar med att vi åker dit. Det är blod i hela stallgången. Katta och Nina har kommit hem och försöker stoppa blofflödet. Vilket ser ut att gå bra till en början men hon bara fortsätter blöda. JAg stog bara och kollade på för jag hade min vita jacka och vita skor på mig. Så kände inte att det var läge att gå nära men pappa hjälpte till.  Det slutade att Laika fick åka med Katta och Nina till Ultuna för att sys. Vet inte hur det går för dem nu men hoppas att det går bra!

Öppethus

Idag var det öppet hus på Jensen. Väldigt fin skola och verkar super bra, men jag är dock lite tveksam till schemat. Verkar vara bra stämning och bra lärare.  Men är lite tveksam. Får se hur det bli det är ändå några månader kvar tills valet ska vara smäckat och klart, så jag ska ta min tid.

Nästa öppna hus jag kanske ska på är på Tisdag, Men jag vet inte riktigt än om jag ska dit.

Efter det drog vi en sanabb vända på stan. Jag köpte skor till Nobell, Köpte MÖSSA (!) och lite till.

Lägger upp bilder på allt sen


Uteritt

Mysig snöritt blev det. Red över till andra sidan av 55an och red på traktornvägen. Jätte mycket snö hela vägen och jag vet att både jag och Pam njöt av ritten. Förökte att få hennei låg form en stund men annars blev det mest glappa tyglar och bara låte henne gå.  Hon har börjat med någor jätte roligt och det är att frusta vart annat galoppsprång. Det låter som om hon verkligen njuter av det hon gör.

Min fina flicka <3

Nu ska jag iväg till Uppsala på öppet hus och sen ska jag (läs pappa) köpa några saker som behövs.


Kallt

Det har blivit riktigt kallt nu. Igår var det ca -9,5 och idag när jag vaknar är det -7,5. Usch på detta vädeer. Igår förfrös jag innan jag kom upp till ridhuset och uidag ska jag rida ut. Det kommer bli riktigt kallt. Men har man häst har man och då mste man ut och rida.

När man kommer ut är det ändå jätte mycigt och roligt. Det är bara den kalla biten dit...


Hoppträning

Hemma från Veckans hoppträning. Vi tränade lydnad! På framridningen var Pam jätte fin. Hon tog ett jämt stöd i handen utan att  "ligga på" och väntade. Lite pigg var hon, men inte så jätte mycket som hon brukar. Halterna var lite sådär men jag tycker ändå att hon gav efter.  Tränade även på att få fram henne i galoppen. Hon var på g och reagerde från första stund!

När vi började träna skulle i med hjälp av bara tyglarna bromsa för att sedan bara kunna krama tygel att få en halv halt. Pam var jätte duktig. Man skulle tänka sig från en sakla 1 till 10 där 0 var lång tygel och 10 var att slita och dra så mycket man kunde. Pam och jag började på nivå 8 och minskade oss sen ner till nivå 2-3. I alla gångarter. Hon var verkligen jätte duktig. Hoppade sedan ett räcke och så skulle det vara hlt 6 meter efter. Vi kämpade riktigt länge och tillslut gick det nästan. Och där slutade vi. Hopapde sen bana på ca 95-1m på 3 serpentinbågar.

Sammanfattningen var bra och hon lyssnade bra, tog kontakt men halterna kunde varit bättre :D


Stockholm International Horse Show

Jag vet många som ska dit eller har varit där idag. det är mycket efterlängtat. Jag ska dit på Söndag med Bästa Kristin.

Lite saker som jag skulle behöva är

*Ett svart träns
*Schabrak (matchande luva)
* Benskydd
* Täcke

Sen kan jag inte komma på mågot mer, men skulle inte förvåna mig ifall jag kommer hem med Hela Globen i fickan.

Har ni varit där idag eller ska ni dit under helgen?



Rubriik

Snart är det dags för att ge mig iväg mot stallet, men först tänkte jag att jag skulle komma hem och äta någonting. Kemi provet tror jag gick bra och engelska uppsats skrivandet också. Så jag är gsnak nöjd! Våran sista lektion var lite fucked up men vi överlevde och hade skojsigt.

Gamma 9:2 (L)

Nej snart ska jag iväg till stallet och hoppträna :D


Lisa och Helmut

Storbrittannien

Sitter i skolan och skriver på min uppsats i SO. Håller på med sista delen i fakta delen "Äldre historia". Har gjort klart allt annat sen är det brar ren skrivning och ritning av kartan fixa diskutionen och lite till. Snakca om skillad person.

Blogar mer när jag kommer hem.

Puss

Fredag

Äntligen Fredag! Om det går att säga så den här Fredagen. Idag är det dags för Kemi prov och Engelska Uppsats skrivning. Önska mig lycka till.  Eftermiddagen/kvällen blir lite roligare med hoppträning och kompisar. Men nu tänkte jag gå och läsa igenom kapitlet och anteckningarna för Kemin!


Sova

Ikväll ska jag vara duktig och gå och lägga mig tidigt.  Har nog inte hänt på hundra år men nu ska jag göra det. har ju Kemiprov imorgon + att vi ska skriva en uppsats på Engelska lektionen så jag vill vara pigg. Jag får inte glömma att det är hoppträning på kvällen :D

Godnatt

Många inlägg idag

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1923589/mylifeasfitch?claim=g3ezngngnrz">Följ min blogg med bloglovin</a>

Failar

Fick lust att lägga upp några misslyckanden jag gjort i min ridning

Hoppträning på Mandy.

Jag hade hopptränat med Min ponny på morgonen och var verkligen slutkörd. Men jag hade hoppning på lektion på kvällen så då tog jag och red på en av sävas fina ponnysar, Mandy. Kan ju säga att jag avr allmänt loj och jätte trött och reslutatet belv ju som det blev....




Pam och Jag LD Sollentuna Rk

Pams och Min andra tävling tillsammans, Hon var sjukt fin på framridningen men någonting hände inna hinder nummer 5 på banan och vi går omkull, Får henne över mig och en bit av min biceps går av. Dock tänkte jag inte på mig utan bara på Pam efter att jag ramlat av även fast jag knappt kunde gå eller röra min arm



Abercrombie and Fitch

Världens bästa grjej har precis hänt!!! Min favorit butik AF  (Abercrombie and Fitch) ska öppna i Sverige!! Jag är sååå sjuuuuukt glaaaaaaaaaad!  Den ahr tidigare bara funnits på ett ställe i Europa och det är London men nu ska de öppna en i Stockholm!! Nu slipper jag åka (eller låta pappa åka) till Usa och köpa kläder! Kan lova att det är världens bästa märke, Sjukt snygga kläder och de har allt!

Gissa vart jag kommer spendera mina shoppningdagar härdanefter?`

Länk <----


Pam

Dagens ridpass gick över förväntan. Jag var lit feg i början och vågade inte riktigt driva utan det blev lite utav att tjuvhålla i henne hela tiden, Men det släppte efter att jag travat ett tag. Hon var fin och fint lösgjord, mjuk i sidorna och lyssnade bra för vikterna utan att springa iväg. NU måste jag bara lära mig att driva ännu mera så vi får in ännu mera bakben.  Vi gjorde allt ifrån ryggning till tav och massa skänkelvikningar och längde gångarter, så ett mycket varierat pass för att få henne att lyssna så gott som möjligt.


Happy

Första lektionen var fett skön, Syslöjd, jobbar på ett skuggbroderi som måste vara klart snart. Tänkte dock komma på kanske någon luch och fixa till det så går det extra fort! Liten rolig sak som hände när en Elev frågade efter hjälp
*Maggan, kan du hjälpa mig med min resår?
*VA?! Ska jag hjälpa dig med ditt näshår??

Det var ganska klockrent. Efter lektionen gick jag och frågade Maggan om mitt betyg. Hon sa att jag ahde ett Starkt MVG och skulle få det som Slutbetyg!!!! GLAD!! Ska bara lämna in en uppsats om Konstfiber så är jag klar!
Fick tillbaka två andra prov också med gott resultat. SÅ jag är nöjd med dagen,Helt klart!


Uppe med Tuppen

Eller ja nästan i alla fall...  Det Snöar ute, ganska rejält också. Så jag ska se om man kan få skjuss av mamma ner till skolan för i detta väder vill jag inte gå.

Ikväll blir det ett ganska hårt pass med Pam. Hon behöver jobba av sig! Nu när det blir så kallt blir in piggare och stissigare och då känner jag att jag kan göra av med lite extra energi. Tänke att vi kulle förtsätta träna på att hon lyssnar fram och tillbaka och sen göra lite skänkelvikningar och tagen bakdel.


Pam massakerar stallet

"En krubbitares Humor"

Hon lekter med en pälsglans i en miuten sen börjar hon leka med grimmskaft,vatar och täcken och sen i slutet försöker hon döda ridkolansrycktpåse xD



Blir bara roligare och roligare xD

Roliiiig

Jag tror jag glömde berätta det här men Pam var helt galen istallet idag. Honlekte med saker och lyfte täcken. helt rolig och underbart sööt ponnie. Kristin lyckades få med det på film så den kommer väll upp så fort jag har hunit lägga ut den ;D


Information

Har haft grymmt kul i princip hela dagen, Började med Tyskan som var flumm som vanligt. Fick reda på att det kommer tyska lärare från andra skolor som ska förhöra oss mutligt. Vi säger så här De"Är det här C-Tyska gruppen"   Vi "Vadå c-tyska? Det här är Sär-tyska!". Såg på en film på franskan. Sen mest degande fram till Lunch. Efter lunch eget arbete istället för bild. Vi fick Papper där man skulle fylla i Alla personer i vår enhet efter ett yrke, De som jag frågade vad de satt på mig fick jag svaret "Bonde","Ridlärare", "Sånger" Eller "Playboy Bunny". Vilket tycker ni passar bäst? 

Efter skolan gick jag hem, satt och skrev lite på en uppsats tills Kristin kom. Drog till stallet efter en timma och red lektion.  Ja en kort samanfattning av dagen.

Film på Franskan...



Pam i sitt Stalltäcke


Beslut

Idag avr det alltså dressyr träning. Det är så svårt för så fort jag rider i grupp kommer Pam in i som en "Bubbla". Det går inte att komma åt henne alls och hon blir spänd och tittig, springer och allmänt kaos artad, Rider henne så lugnt som möjligt men det är så svårt. Att det alltid blir så här på mina lektioner känns inte rätt så jag och Pam tänker sluta i Gruppen och istället köra på Privat lektioner. Det känns ju lite ovärt om både instruktör och jag själv känner att jag ska sluta och att jag inte kan utvecklas mer i gruppen. Så från och med januari blir det privata dressyr lektioner varje/varanan vecka eller liknand. Hoppas på mera utveckling.


Citat

*vadå c-tyska? Det här är sär-tyska! *"hon bröt typ 4 ben ..." "haha, hur kunde hon göra det hon har ju bara 2" Nej vi är inte smarta på örsundsbroskolan.

Tidig Morgon

Innan jag börjar om dagen måste jag bara komentera stormen igår! Helt sjukt hur mycket det blåste. Gick inte ens att gå från stallet till Klubbis utan att man typ blåste bort. Ännu värre var det att gå upp till ridhuset! Riktigt iskall vind som trängde på! Det ska fortsätta blåsa idag också så jag vet inte riktigt hur jag ska handskas med problemet...

Idag är det som vaje onsdag, ganska lugnt. Vi ska få tillbaka våra Franska prov om våran franskalärare inte VABar, har Vi har en jobbig förmiddag med bara språk. Med början av Tyska,Franska,Svenska och sist Engelska. Puuh kommer bli jobbigt. I eftermiddag åker jag till stallet och taggar om för dressyrträning. Får se hur det går.


Rubrik

Jag har vekrligen ingenting att göra eftersom jag har pluggat klart för dagen till No provet vi har på fredag. Så jag tänkte att jag kunde fundera ut vad jag önskar mig i Julklapp. Dock har jag ingen aning om vad jag önskar mig, Någon som har ett bra tips?


Hiss/Diss

Nu är det så att jag msåte lägga in en Hiss eller Diss!

Hiss:

*Helt omatchade Kläder!

Det är så sjukt roligt med omatchat, Ibland bringar de fram goda skratt och sjuka minnen.


Diss:

*Uppsatser

Hatar att skriva uppsatser och nu har vi en stor uppsats som ska in i skolan om ca 3 veckor, Usch det är såå jobbigt...




Vad tycker ni om dessa saker?

Roligt att höra andras åsikter :)


Vila

Pam fick som sagt vila idag, Väldigt skönt för henne, istället red jag Lene som är under igångsättning. Skrittad i ca 1 timme och la in ca 4 minuters trav samanlagt.  Ponnyn är riktigt fin fast den inte är riktigt grundutbildad. Försökte skritta den lite på tygeln och det gick bra stundtals men mest så gick hon på lång tygel och skrittade på i ett bra tempo. Traven var hon riktigt fin i om man bara la till coh vågade driva med skänkeln så böjde hon på nacken och fick lite undertramp. Så positiv framgång där! Jag känner dock att jag är för lång då balensen inte är på topp mellan oss. MEn om det bra är någongång ibland tycker inte jag att det skadar.

Det blåste ju som sjutton och jag frös som en höna, och bestämde mig för att lägga på Pam ett stalltäcke som hon ska gå med under ett regntäcke i alla fall tills det slutar blåsa och blir lite varmare. Om det ens blir det iår. Men vi får se hur det blir.

Kommer en Hiss/Diss ikväll så håll utkik...


Lisa-Lene <3

Tisdag

Idag är nog den helt klart lugnaste dagen på hela veckan både i och efter skolan. 4 lektioner i skolan, Idrott, Hemkunskap, Franska och sist Svenska. Drar sen iväg kort till stallet och hjälper syster med sin häst. När jag kommer hem tänkte jag plugga Kemi. Det tror jag var en bra sammanfattning på dagen. Absolut ingenting speciellt händer. Måste säga att det är 29 dagar kvar till Jullovet, så det är dags att börja ränka ner!

Nu ska jag göra mig i ordning för skolan



LisaochLene

...

Är lite trött funderar på att dra mig mot sängen. Som vanligt pluggade jag inte som planerat. Utan det blev lite tid framför Tvn. Har No prov (Kemi) på fredag och jag förstårfaktsikt lite så jag kanske borde plugga så jag försår lite till. Imorgon är det Svenska inlämning på en novell om första Världskriget. Jag har varit klar i över en vecka så nu ska den in! Hoppas att den blev bra så man kan få ett lite högre betyg på den. 

Måste säga att jag har haft 3 mucik lektioner idag. Alla på mellan 50-60 minuter, och jag som hade ont ihalsen redan innan. Hur ska det här sluta...





Dagens Ridpass

Blev ett ridpass i ridhuset idag. Tränade igenom lite allt möjligt. Ställa böja,trava på och lite sidverts. Pammie har sagt ifrån lite nu när jag har ridit och gapat så idag satte jag på det tränset so har engelsknosgrimma, vilket gjorde underverk. Hon gapade inte alls. Hon tog bra stöd på bettet och verkarde vara bekväm på det, Så jag har bestämt mig för att köpa ett svart träns på söndag, med bred engelsk nosgrímma. Tror faktsikt att det kan bli riktigt snyggt! Tillbaka till ridpasset. Började med att skritta igenom ordentlig och känna att hon gav bra stöd på tygeln. Gjorde lite framdelsvändningar och böjde igenom ordentligt. I traven travade jag på ordentligt och längde stegen lite och försökt att bara rida med sätet. Börjar få starkare säte men skänkeln måste mera "på".  Tränade lite här på att flytta skänkelvikningar,öppna och sluta på kvartslinjrna bara för att få henne lite lösgjord. Efter galoppen såblev det lite mer övergångar opch rygga. Hon svarde jätte bra på alla hjälper. Tog bra stöd och svarade bra på skänkeln så jag är jätte nöjd

Det är så kul att rida när man märker att man faktiskt kan göra rätt!


Nya Vecka

Måndag morgon, ny vecka, nya saker som ska hinnas med. Dagen idag kommer bli ganska lugn. Inget speciellt i skolan. Tänke dra till stallet sen och rida. Isag ska jag prova att rida på Engels nosgrimma. Jaghar alltid pidit henne på Remont förutom när jag har pelhammet, men idag ska hon få gå på engelskt med 2delat. Känner att det är bättre för henne om jag faktiskt börjar växla lite. Lite sur dock för att båda mina träns är bruna och min Dressyr sadel är svart, så jag måste köpa ett svart dressyr träns. Får se om det kanske blir ett sådannt på Söndag. Det vet man ju aldrig.

Ska ni göra något roligt i veckan?


Träna i snö

Det bästa med Snön är att den är superbra att träna hästarna i. De lufter superbra på benen och tar i jätte mycket från bakbenen. Nu när snön har kommit är det en sak som Pam och jag tänker göra mycket! Så idag tog vi tag och red till en äng ca 25 minuter bort och tränade lite trav och galopp, Stora runda steg och lugn takt. Allt är så mycket enklare ute! Det blir atomatiskt bättre steglängd och det blir jämnare takt.

Och eftersom det blir tyngre för hästen att ta steg blir det  mer jobb och man kan träna bort mycket av hästens oönskade övervikt.


Det här var även en kort resumé på dagens ridpass efter som jag inte tror att jag har så mycket mer tid att skriva ikväll..


Morgon

Elin och Amanda stack precis, super trevligt kväll! Vi hade det jätte mysigt och kollade lite på film. Somnade vid kanske 4 och vaknade runt 11 och nu åkte dem. Jag ska snart till stallet och rida. Uteritt på Svhemat igen. Jobba henne lite i snö för att bränna lite fett är alltid bra! Kanske ska kolla på Kristinnär hon dressyr tränar om jag hinner. Ikväll tänkte jag läsa lite Kemi och Kolla igenom det sista på Novellen som ska in på Tisdag.


Märket att jag misslyckades med gårdagens rubrik xD Det ska stå LÖRDAG och inte SÖNDAG!



Söndag

Efter att ha jobbat så blev det en underbar uteritt i snön. Så himla härligt att låta hästarna sträcka ut över en äng i galopp. Jag babblade på mer än vanligt och det var riktigt kul. Dock var det lite halt med med broddarna på så löste det sig. Red på en väg med lite backar så det blev lite backträning invarvat i det hela också. Väldigt nyttigt för hästarnas muskler!


Nu ska jag duscha och sen så kanske lägga mig framför Tvn en stund och kolla på någon bra film.


Jobbar

Sitter och fikar med kristin. Har jobbat sen 7.15 dock försov jag mig till 5 i 7. Så jag hade det liiiite stressigt. Men jag hann! Ska jobba fram till halv ett och sen ska jag och kristin rida ut, och sen är det inackorderingsmöte. Hem sen och dusch och sen kommer några kompisar. Älskar min mobil och att den vill samarbeta :-D

Hoppträning

Idag var det som sagt hoppträning. Jag tycker att det gick hyfsat bra. Många av sprången blev perfekta och nästan inga konstiga. Det är sånna här Övningar jag tycker vi ska hoppa mera! Mycket linjer och övningar!!

Framridningen kändes lite springig och hon var svår att plocka ihop, så jag kände att det var bäst att bara trava på och stunta i problemet, hon skulle ändå bli bättre när vi börjar hoppa.

Började att hoppa fram på 3 studs på båge. Pammie tyckte det var jätte kul och galopperade på och hon började även samla ihop sig själv. Vi gjorde övningen i både höger och vänster varv. Sedan hoppade vi studsen och vände snett igenom på en annan studs serie även den med 3 hinder. Pam vbar oerhört duktig och sprang inte efter utan lugnt och kontrollerat!  Efter det så hoppade vi en komination med två räcken och sedan 4 galoppsprångs båge till oxer. Pam och jag hade svårt att komma rätt på 4 språng så vi tog det på 5 istället och det vart mycket bättre. Hoppade igenom  en först liten bana som gick ; raka studs, komination ut på oxer, väda över ridbanan på oxer.  Pam var riktigt fin då men ville inte komma fram i galoppen så jag fick träna lite öka och minska några varv på en volt men sen fungerade det jätte bra! I själva banan som vi hoppade i slutet så var hon som en klocka banan gick ; rakt över ridbanan, Raka studs, kombintaion, sedan långsida till oxer och sist oxern på medelinjen igen. Det gick super bra och vårat språng på oxern var Perfekt. Riktigt kul att få en sådan känsla

Hoppas det går lika bra nästa vecka!


Har jag nämt att jag ska till Globen nästa Vecka? Jag ska i alla fall gå på söndagen med Bästa Kristin!


Ska ni dit, och i sånna fall vilka dagar? ¨



Dagens Hinderbyggnad! Vad tycker ni om mina Paint Skills?

Onyttig!

Idag har jag varit så onyttig. Börjar med att vi sista lektionen får godis. Det tog slut oerhört fort. Drar sedan till stallet och så klart bjuder jag på kladdkaka  som är så kladdig att den rinnet. Jag och två andra åt upp mer än halva. MUMS!  När vi sedan ska upp och bygga bana är en dressyr tränare där och bjuder oss på godis. Mycket gott det med. Och nu när vi kommer hem har mamma gjort världens godaste sak. Bär med smält vit choklas och glass. Så idag känner jag att jag verkligen tjockar på mig. Fast det är man ju värd ibland.

Resten av skolan har varit ganska soft. Kom upp imorse och dagen rullade på bra!


Hemma

Åkte hem idag efter skolan. Ganska ovanligt. Tänkte att jag skulle hämta min kladdkaka som ska med till Säva. Men snart så drar jag iväg dit. Det är nämligen hoppning som står på schemat idag!


Diggar dig <3

Så fort jag hittade den här låten var jag ju bara tvungen att lägga ihop det tillsammans med lite filmklipp...



Vad tycker ni?

Pam

Idag var det bestämt att Lollo , min dressyr tränare skulle prova att rida Pam lite för att jag ska kunna få mera hjälp i dressyren.Jag red fram henne lite och sen var det Lollos tur.Fick lite komentarer som "Hon är en liten prima donna, hon har redan bestämt sig innan att hon inte vill göra det" och "ibland måste man gå tillbaka till ruta ett och kolla så det går att göra halt". Det är lite så jag känner. Att hon bestämmer sig för något och jag har svårt att få igenom saken jag vill göra. Det är svårt att beskrivba för någon som inte har risit henne men känslan är ungefär så. När det går bra får man världens känsla och ibland går det inte alls.  Sedan fick jag sitta upp igen och Loll drev på mig som en galning. Jag skulle sluta röra på mina händer och bara driva på med skänklarna. Det låter lätt men är så sukt svårt. Nu börjar vi få ett bra tempo  dressyren kanske jag har mer kontroll i tempot i hoppningen. Vem vet.

nu vet jag i alla fall hur jag ska rida och nu blire kämpa av!


Älskar den här bilden <3

Svar




1,Om jag är kär i någon? Nej inte just nu, det är en sak jag kan lova. Men man vet aldrig vad som händer i framtiden. Men just nu satsar jag på min kariär inom ridsporten

2, För att jag är galen i att puffa folk på facebook. Kan säga att ibland har jag över 60 puffar när jag loggar in, och jag puffar alltid tillbaka, det har liksom blivit en grej jag inte kan lsuta med.

3, För att jag har för lite fritid, men lovar att bättra mig.

4, Tack. Det värmer jätte mycket att få såna påstående/frågor. Jag vet inte faktiskt. Vi var ju inte alls så fina i början men nu har vi liksom växt ihop och blivit ett team. Hon är så fin och lugn och vi litar på varandra till 100%.







Jo du. Jag har som sagt satt upp mitt mål i dressyren nu. Det är en godkänd LA innan min ponny tid är över, så i vår hoppas vi på att komma ut på i.a.f.  minst två LB:er i vår.






1, Oh vad kul att någon tycker det. Men svaret är nej. Från att jag föddes till att jag gick i slutet av 4an var jag jätte tjock. Då menar jag jätte. Så Nej det är nu det vackra inom mig har kommit upp.

2, Jag har ca 20 schabrak. Mina favoriter är Dressyr: Mitt gula och Mitt rosa. Dels för att de är underbara färger och dels för att jag fick de från underbara kompisar. Hopp är nog mitt mossgröna BR schabrak. Det har jag alltid när jag tävlar för att det är så fint. Men man kan ju inte glömma de snyggaste, det fick jag av mina kompisar i sommras. Grön hoppschabrak som är broderat med "ANNA GNÄLLSTRÖM  , PAMELA ANDERSSON". Det är riktigt snyggt det med.

4, Ja du jag skulle nog fortsätta handla precis som jag gör men i första hand skulle nog en ny kavaj komma och nya tävlingssaker samt lite nya täcken och schabrak!

5, Jag har en brun Jeremy Rudge hoppsadel,det är nog den bekvämaste sadel jag någonsin ridit i,  och en svart dressyr sadel av okänt märke.



1, Samma svar här för lite fridtid men ska försöka bättra mig lovar.

2, Oh ALLT. Hon är så underbar, Hennes personlighet hennes psyke hennes utvecklingsförmåga, att rabbla upp all är inte möjligt men skulle bli tvingad att bestäma en sak blir det nog personligheten.

3, Jag kommer faktiskt ihåg de tre första passen på henne! Men det passet som har varit speciellt med henne är nog den gången vi svävade över 125 cm. Det var en så fantastik känsla och nu strävar vi efter den  varje hoppass. Även framridningen till en program ridning var underbar. då hon verkligen lyssnade till hundra och sköte sig utmärkt.

4, Det går nog inte att säga! Hela du är så himla underbar. Man känner direkt att man kan lita på dig och man kan verkligen prata om allt och du är en så underbar kompis. Älskar dig helt enkelt!

5, Bästa tipset är nog att alltid försöka vara lugn ochkomma ihåg och andas.  Man ska aldrig behöva vara rädd men visa respekt ska man alltid göra. Om man inte kommer ifrån det så tycker jag att man ska tänka "livet går vidare" allt handlar bara om en kort stund, man vänjer sig snart och blir inte lika rädd. Att bara vistas i närheten av hästar kan vara bra för att inte vara lika nervös. Så att spendera så mycket tid som möjligt i stallet är nog mitt bästa tips!

Det får nog avsluta. Hoppas ni blev nöjda med svaren




Kärlek

You are my only
You wont be lonly
Even if the sky is falling down

















Alla bilder är fotade av Amanda Svedberg :)


Kaninerna

Mamma kom precis hem med glada nyheter

JAg har länge känt att jag inte hinner med våra kaniner, de får inte den tid som de behöver. De är verkligen världens gosigaste och mcysigaste men jag hinner verkligen inte så nu har vi bestämt att ge bort dem. När mama kom hem idag sa sa hon att en på hennes jobb vill ha dem. Hennes barn ska få dem i julklapp tillsammans med bur och hinder m.m. Branen är en tjej som går i 5an, 2 tvillingar som går i förskolan och en pojke som är 4a. Jag tror de kommer få det jätte bra. Dock ska de flytta ända till Upplandsväsby. Men de kommer att ha det bättre där än de har det hos mig.

Såklart att jag kommer sakna dem, men jag tycker också att det är väldigt kul att vi har hittade ett så bra hem åt dem!


Lucia

Tänkte Hålla det Lite hemligt vem är som blev. Jag kan bara säga att Vårat Lucia tåg kommer bli grymt!


Dagens Ridpass

Idag skulle vi träna bakdelsvändningar men jag tyckte det gick mer åt hållet att vi tränade ökningar samt minskningar. Började att skritta med så lång steg vi kunde. Pam är brunstig och råkade se Ronda (Pams bästa vän) på andra sidan ridhuset så det blev mycket gnäggningar till en början. Men Hon var jätte duktig på att ta stora kliv. När vi kortade upp tyglarna gick vi in på volterna och tränade lite på tagen bakdel som sedan gjordes till bakdelsvändningar. I traven skulle vi få hästarna att brava på med ordentliga steg och det är det Pam är bäst på. Blev ordentligt stora steg. Tränade med att korta upp dem lite genom att spänna lår, rumpa  och mage och att få dem att trava igenom med underskänkeln. Pam lysnade riktigt bra när jag utförde de här hjälperna och det tycks ha varit en övning för oss! Det kändes bara som om man kunde sitta lite tillbaka och hon kortade upp direkt eller att släppa iväg henne och hon längde stegen direkt. Vi gjorde även samma sak i galopp och Pam var med på noterna. Var bara att spänna låren och magen så kortade hon upp sig direkt. Riktigt kul att känna resultat av övningen!

Imorgon blir det ett halv ridpass för mig och sen ska min dressyrtränare prova att rida henne lite vilket kommer bli jätte kul att se!


Bild från i vintras <3

Underbar

Ridpasset idag gick super uppdaterar om det sen efter att jag har pluggat



Upk 5 september


Lucia

*Intåg

Sankta Lucia
Ljusklara hägring
Sprid i vår vinternatt
glans av din fägring
||: Drömmar av vingesus
under oss sia
tänd dina vita ljus
Sankta Lucia :||

Kom i din vita skrud
Huld med din maning,
skänk oss, du julens brud
Julfröjdens aning!
||: Drömmar av vingesus
under oss sia
tänd dina vita ljus
Sankta Lucia :||

Idag får vi alltså veta vem som bli Lucia, Spännande!



FRÅGESTUND!

Nu tänkte jag har en

FRÅGESTUND!

fråga vad ni vill, svarar på allt :)


Dagen

Var ju som sagt med klassen och simmade. Drunknade inte trots allt. Kom hem med betygen Vg och Mvg. Riktigt bra! Vg i klädsimm och Mvg i Livräddning. Så nu är det fritt fram och dö så kommer jag och räddar dig! Hoppade också från 5an som var högsta där.

Gick en promenad med Pam idag istället för att rida.Vi gick i ca 1 helvtimme och hade det jätte mysigt. Vi tränade lydnad och hon var alltid med på noterna. Älskar min ponny mer än allt annat, så undrbar!

Sedan så Skulle Josse till John Bauer Gymnasiet på öppet hus, så slängde mig in i bilen och åkte dit med dem. Väldig trevlig och liten skola, Själv tror jag inte att det blir ett val för mig.

Sist men inte minst måste jag berätta att Elin och jag vann mot två killar i klassen imorse i pingis. 38-12 till oss. Fy fan vad grymma vi är!



Bild från 2009. En sommar i min varma pool :)

Simmning

Funderar på att ladda upp när klassen övan inför lucia, dock bara ljud, vad säger ni om det?

Jag har varit suktig och packat allt som ska med till skolan idag, d.v.s. Bikini, handduk, kläder m.m. Tror faktiskt att det kan bli lite kul iallfall, men vi får se. Eftersom jag är i närheten så kommer någon säkert att drunka.

Lite surt att pappa har stängt våra pool för vintern annars hade jag ju kunnat smyg träna lite extra, fast den skulle nog vara lite kall med si så där 6 grader eller liknande.

Önska mig lycka till ;)


Nästan passande bild xD    Miami beach  2010


Pam kommer få vila idag, tar kanek ut henne på en promenad :D

Rosetter

Har varit duktig och satt upp nästan alla mina rosetter igen. Tog ner dem ett tag, kommer inte ihåg varför och har inte förmått mig att sätta upp dem igen. Men idag hjälpe pappa till och satte upp tråd så jag kunde sätta upp dem. Dock är det kanske 1/4 del kvar inna alla är uppe, men det där duger så länge. Tänkte samla ihop lite mer innan jag börjar sätta på någon annan vägg. Annars skulle det se så glest ut! Inte fint

Måste bara säga att jag har varit dukitg och pluggat Franska till provet på Torsdag, och tänkte gå och packa väskan till imorgon då vi ska till Enköping och simma med klassen. Önska mig lycka till så man inte drunknar. Det kan lätt hända när jag är med.


Tips

Måste bara tipsa om att rida till Musik, Högtaler eller Headsett går lika bra. Man får in en jämnare takt och har lättare att hitta den. Det fungerar jätte bra för mig. Desutom får det mig att slappna av. Har man headsettet på så behöver man inte ha på högsta volym ifallnågonting skulle hända.

Vad tycker ni om att rida till musik?


Dagens Ridpass

Idag tänkte vi extra mycket på vikthjälperna och takten. Började med att skritta fram och göra halt bara utav sätet med långa tyglar. Pam var duktig från början och vi behövde inte träna mycket för det satt. Nästa övning var att svänga med bara vikten och det fungerade också jätte bra.  Travde ochså med lite längre tyglar och lägre form bara för att få henne att svara för vikterna. Sedan tillbaka till skritt arbete och träna bak och framdels vändningar, ryggning och tagen bakdel. När vi hade gått igenom det så galopperade vi lite , Här tränade vi extra mycket på takten, med olika lång galoppsprång som fortfarande skulle vara i samma takt som de lite kortare. Pam var jätte duktig och lyssnade Perfekt. Kunde inte vara bättre!
Jag provade att rida med musik i öronen som skulle hjälpa mig att hitta takten. Och det blev mycket enklare


Lång och låg form...

VeckoPlanering!

Måndag: Ridapass ute eller inne

Tisdag: Åka och simma med klassen, Plugga, Pam får vila

Onsdag: Dressyr lektion

Torsdag: Franska Prov, Min dressyr tränare ska prova Pam

Fredag: Hoppning med Pam

Lördag: Uteritt tror jag

Söndag: Uteritt skulle jag tro här också

Den här vekcan är alltså ganska tråkig, men ska försöka få till en tränig för Ann Rönnerman någon av dagarna i helgen. Får se hur det går. Svåraste är nog bara att jag ska komma ihåg det.


Början av veckan

Måndag Morgon, kan det var bättre?  
Har matte första lektionen och sedan kommer väll dagen rulla på som vanligt. Håller på att välja om jag ska rida ut eller ta ett dressyrpass idag. Kanke blir ett pass på utebanan.  Skulle vara bra ifall hon pulsade lite. Då tror jag att man får bort något kilo från henne. HOn blev ju smal förra året när vi jobbade henne mycket i snö, så vi får hoppas på samma resultat iår.


Plugg

Känner mig väldigt ambitiös ikväll. JAg pluggar nämligen Franska. Vi har prov på Torsdag och jag vill helst bli godkänd så det är bäst att jag pluggar på!

Bild läxa till på Onsdag är att ta med en bild på sin idol. Mitt problem är att jag verkligen inte har någon. Men jag tror att jag har bestämt mig. Det kommer troligtvis bli Jay Sean. Bara för att han är en grym sångare och skriver sjuk bra låtar! Ni som inte har lyssnat på någon av hans låtar tycker jag att ni borde göra det! Det är ett måste!

Några av hans låtar som jag tycker ni borde lyssna på
(hade svårt att välja..)

* Do you Remeber
* All or Nothing
2012 (It ain't be the end) 
* Cry


Juste har jag glömmt att berätta att jag har skrivit upp mig på listan som de lottar ifrån till skolans Lucia.
Vet inte varför jag gjorde det, Så hoppas att det inte blir jag...


Dagens Ridpass

Idag hade jag egentligen planer på att rida ut men så blev det inte p.g.a. att det regnade. Blev istället ett litet markarbetas pass i ridhuset. Hade framme tre galoppbommar på en sida och cavalettibommar 3 stycken på andra.

Började värma upp lite smått med lite volter, försökte tänka på min handställning (har förmåga av att ha handen vid manken) och att få det avslappnat.  Första övningen var galoppbommarna. De var ca 3 meters mellanrum och det blev stora språng som gällde. Pam tog det positiv och tog stora språng över. Duktig Ponny!

Cavallettin var en klass för sig, Jag tror itne att Pam visste vad hon skulle göra riktigt, eftersopm vi aldrig tränar på det. Vi tog ett travsteg och hoppade sedan över de andra två.  Tog många galna försök innan vi längde och det belv trav igenom hela. Jag orkade inte riktigt vara så sreriös utan satt mest och skrattade åt henne travbjudnming och att sen slänga sig över de två sista. När vi hade gjort övningen korrekt några gånger gjorde vi om övningen till tre studs. Även här hade hon super bjudning och hoppade bra med Ryggen precis som hon skulle.

Avtravning i lång och låg form...



nollsexnollnoll

Klockan ringde för ca en halvtimmesedan. Så sanrt är det dags för jobb. jag ställer klockan extre tidigt bara för att jag brukar ha ganska svårt att gå upp på morgonen, men det börjar bli bättre.

Idag är det Dressyr Km på Säva, så lycka till allihopa!

Efter att jag har ridit Pam tror jag att jag ska åka hem och träna eller städa...


Saknar dig älskling <3

MEN JOSÄFIN...

DU ÄR HELT UNDERBAR!
Ny bloggdesing för de som missat det. Sjuksnygg om jag får säga det själv. Och vem har gjort den om inte bästaste Josäfin 

Tack så HEMSKT MYCKET!
Blev paff när jag såg det.

Vad tycker ni om den?

Grattis Amanda...

Nej inte riktigt liiite försenat. Men bättre sent än aldrig!Har inte sagt till någon vad jag skulle göra ikväll förutom att jag ska till Uppsala. Men planerna var styrda mot Elin, Överaskningsfest för Amanda som fyllt år! (nämner inte när det var...)  Var där runt 17 och Amanda skulle komma 18. Medans Elin åkte och mötte Amanda på stan så gick vi och handlade lite saker och fixade det sista. Trots Misstankar måste hon iallafall erkänna att hon blev lite förvånad! Kan avslöja att vi hade kul och avslutade kvällen med film, Tårar från olika håll, vissa var med måna om att erkänna det än andra.

Imorgon står jobbet på schemat och får sedan se vad som händer, är nämligen klubbdressyr så det blir någ uteritt med Pammie <3

Random bild <3


NY DESIGN!


Hihi, nu har jag ändrat Annas bloggdesign :D
BUSIGT VA?
Hoppas hon inte... typ blir arg och skriker på mig eller slänger sopkvastar på mig... Det brukar hon göra :'(

Moahha Youre lover Josäfin Andersson


Uteritt

Idag kände jag verligen föratt rida ut. med snö och allt. Pam var med på noterna. Red banvallen bort till allen och sedan lite på ängen. Det var en lite del av en gran som hade fallit över vägen så vi tog 2 skutt över den. pam var sååå duktig sååå.  Sedan blev det lite galopp på ängen. Älskar att känna hennes styrka under mig och hennes lycka att få galoppera fort i snö. Finns inget bättre!  Broddade också idag, så nu får man hoppas på att hon slutar att halka hela tiden.

Får se vad man hittar på ikväll, hoppas att det händer något roligt
Vad ska ni göra ikväll?


Jag-Pamoch Josäfin- Amigo Förra vintern

DagsPlaner

Idag händer det inte så mycket, Tror jag tänker kolla på någon film nu på morgonen och mot lunch tänkte jag dra mig mot stallet, brodda Pam och sen ska Jag och Kristin rida ut. Bli väll bäst som vanligt skulle jag tro! Efter det ska jag nog hem och bara ta det lugnt. Ganska Skön dag


Pam <3


Idrotten

Film från Idrotts lektionen var det ja. Klaga inte på att jag är tondöv det vet jag redan :*
Jag och Michelle VS Ronja Och Elin


(Älskar Michelle runt 2,26 : Det är som Idol. 
 haha Ja jag kanske borde börja träna redan nu)

Hoppträning

Hoppträningen idag gick super! Ganska Enkel men riktigt rolig. En långsida med först räcke och sedan galoppbomamr 16 m (2,8 meter imellan) till en trippelbarr. Snettigenom över en oxer och sedan in i en komination med början av en oxer, 9 meter till ett räcke.

Vi fick börja med att korta lädrerna 5 hål och rida så ett tag sedan hoppa ett en oxer på först 40cm och sedan 70 cm.  Sedan normal längd på lädrerna. Hoppade sen bommsidan. Vi kom helt perfekt och behövde bara hoppa den 1 gång inan vi höjde lite.  Hoppade också igenom kombintationen. La sedan ihop det till en bana. Början med bom sidan men nu var bommarna borta och det var bara först ett räcke och sedan oxer sen snett igenom och sist kombinationen. Det låg på ca 1 m.

Världens känsla. Hon lyssnade jätte bra, kunde fixa avstånden med vikten och hon lyssnade jätte bra på allt. Blev ingen tygelridning utan allt var så samspelt.  Allt var Perfekt





Fredag

Imorse tror jag att jag glömde att skriva att jag försov mig i en timme och 15 minuter. Men eftersom jag vanligtvis går upp tidigt så spelar det inte så stor roll (Och han blogga ändå), för jag har ändå så mycket tid. Ja började dagen med ganska tråkiga lektioner, Svenska, No och Engelska. Sen bar det iväg till Idrott och badminton stod på schemat. Hade liite kul så får se om det kommer upp en film på det senare. Och om inte folk visste det så är jag så skillad att jag kan både filma och skjuta bollen samtidigt! Slå det!  På Historia provet svarade jag på allt så det blir nog minst Vg skulle jag tro. Skriver om Hoppträningen liite senare.


Hade nästan helt glömt bort den här! Det blev lite förmycket sol när vi var i Usa
I sommras så då Blir Man SOLBRÄND! Eller rättare sagt BRÄNNSKADAD


Fredag

Äntligen Fredag! Det betyder att det ska hoppas ikväll. Det betyder också att jag har prov i historia (1a vk) som jag tror kommer gå bra. Harläst på alla anteckningar,instuderingsfrågor, frågor i boken och extra stenciler! Riktigt ambitiös om jag får säga det själv! Dock lite jobbigt att vi har det sista lektionen, men då brukar vi få sluta lite tidigare så det har väll sina fördelar?  Har både Eneglska och Kemi läxor också...




Öppethus!

Idag var jag på Öppethus på Kunskapskolan i Uppsala. Det var ett riktigt bra intryck jag fick från skolan! Fina lokaler och snälla lärare och elever. Sofie åkte med från stallet dit och följde med henne in, Sedan träffade jag några andra kompisar som jag gick runt med. Riktigt fint och ordning på allt skulle jag vilja säga. Jag är helt säker på nu att jag vill läsa ekonomi. Så om jag inte ändrar tankarna om kunskap finns det en stor rikst att det blir just Ekonomi på Kunskapsgymnasiet!


Som vanligt bäst

Red lite i ridhuset idag, och det gick jätte bra, verkligen! Hon var lugn och fin och lyssnade bra för alla hjälper, blev lite snabb efter att jag galopperat, Jag försökte göra om den energin till att "ta i bakifrån energi" och det gick jätte bra, Tänkte om hon nu går fort kan vi testa att bara öka lånsidorna och kort på kortsidorna, DÅ lyssnade hon perfekt och var jätte duktig och tog i aom attans med bakbenen. Kort sammafattning Duktig och lyhör, snabba rekationer och väntade.

Det var en tjeje som tränade i ridhuset samtidigt för någon instruktör. Hon gav mig riktigt fina komentarer som gjorde ridpasset riktigt bra! Frågade även vilka klasser jag tävlade med henne i dressyr  (A) , Vi tävlar bara i hoppning...



tänkte faktiskt under något av våra år köra en godkänd LA ;)

Dagens Ridpass

Dagens ridpass var kanske inte det mest lyckade, men det brukar det inte bli när vi är i grupp. Hon får vi smått panik av det runt omkring då. Vi skulle träna på rörelsen sluta. Inte den saken hon är bäst på eftersom hon är såpass rak i kroppen. Men lyckades få till några bra steg innan lektionens slut. Vilket alltid är positivt. (Hon ville inte riktigt ta sidverts skänkeln utan mest dundra på rakt fram).Men det känns skönt att hon börjar slappna av mer och mer efter varje gång jag rider i grupp.

Imorgon tänkte jag kämpa vidare lite med just den tagna bakdelen och lite övergångar! Hinner inte ta ett jättelångt pass men en stund blir det i alla fall innan jag drar in till Uppsala.


Blask...

Drog hem efter skolan för ovanlighetens skull, tänkte plugga lite So för vi har prov på första världskriget på fredag och tänkte försöka få iaf Vg.

Snön har nästan smält idag, visst att det ligger kvar 1 och 1halv decimeter men det har blivit lite våtsnö faktiskt, men i natt ska det frysa på igen sägs det så vi får väll se hur det blir.

Snart drar jag till stallet och ska ha dressyr träning och sen blir det väll mera plugg antar jag...


Gymnasiemässa

Idag var det gymnasiemässa i Uppsala. Tog bussen direkt från skolan och fick möte av 3 underbara personer när man kommer till centralen, nämligen Elin, Sosso och Adrian. Det snöade och var så kallt så vi stack hem till Adrian en stund medans vi väntade på Amanda. Sedan ut och iväg. Brörjade att gå till kunskaps NV, inte så jätte intressant faktiskt, är ju ganska så säker på att jag ska gå ekonomi, så jag och adrian stack typ sit, fastnade lite på Kunskap med ett samtal på sisådär 20 minuter. Pratade också lite med Fyris innan vi återsökte kontakten med Amnda,Elin och Sosso. Vi gick runt och kollade lite innan mamma kom och också ville titta så vi gick och kollade och pratade med Kunskap,Jb, Jensen,fyris och celsius. Sedan stack jag tillbaka till Kompisarna medans mamma gick och tittade lite.  Blev ett tag på läktaren också med Elin och Bella.
Som sagt vet jag inte vilken skola men Ekonomi blir det iallafall :D

Trevlig eftermiddag med Trevligt folk!


Tillsammans

Idag har jag haft Pam i ett år! Helt otroligt vad tiden går fort. Önskar man kunde sakta ner den så allt inte gick så fort. Vi har hunnit med så otroligt mycket, utvecklats och haft motgångar. Men det är väll så det ska vara?

9 November 2009 hade jag haft Pam på provi en vecka och set var nu dags för vetrinär besktningen. Jag var Nervös som sjutton när jag vi satt i bilen på väg mot strömsholm. Böjproven gick bra och det var bara röntgen kvar. En vetrinär kom ut och sa att de måste ta om en bild för de kanske såg något. Jag blev dunder nervös. Tänk ifall hon inte skulle gå igenom. Men hon gick ingenom utan någon som helst anmärkning. Vi skrev på kontrakten kl17.59, och vips så var jag hästägare åt världens finaste D-ponny.

Hon var lugn och fin i början, Lite smal och glanslös päls, men det var ingenting jag brydde mig om sådär. Det ända jag ville få upp var musklerna och vårat förtroende för varandra. Jag bortsade varje dag i minst 50 minuter.

Vi hopptränade en gång i veckan och vi blev mer och mer sammspelta. Första tävlingen kom, Heby RF, LC och vi kom 4a. Jag tror aldrig jag hade varit så stolt i mitt liv. Jag anmälde mig till fler tävlingar. Nästa tävling var på Sollentuna. I LD gick vi omkull över 5e hindret, Jag fick henne över mig. Vi tappade lite förtroende inom hoppningen men kämpade på. Några av tävlingarna efter var hon motsträvig men var snäll och ställde upp för mig så vi ända gick 0a. Vi var med i Sävas Div 3 lag och det gick jätte bra. Vi gick 0a båda omgångarna och omhoppning en gång på 1m där vi också nollade. Vi fick förfrågan om att vara med i div 2 laget och såklart var jag med på idén.

Vi utvecklade mer än någonsini både hoppning, dressyr och terräng. Du fick muskler, fick fint hull och blev ochså glansig i pälsen. Världen finaste Svettfux!

Vi tävlde på våra 2 första LB gick inte bra men inte ger man upp så lätt. Andra omgången i div 2 kom vi först 4a i LC och sen Kom jag runt LB med 4a fel. Laget kom 2a.
Nästa omg gick vi 0a i LB och Laget vann omgången. Aldrig varit så glad i mitt liv! 

Ett år har gått och det har hänt så mycket, Ett åt har gått och vi har mycket kvar att lära.
Men vi har tid på oss, Du och jag ska bli bäst! Så är det skrivet.

Jag älskar min Underbara söta Ponny Pam <3



Då...



Nu...




















Dagens Ridpass

Idag följde Elin med mig till Stallet. Jag började att rida och Försökte rida igenom henne lite. Hon var lite stel men mjukade upp sig efter några varv. Hon var hyfsat lugn och väntade så det blev lite ökningar och lite böjda spår. Hon lyssnade ganska bra men nu är det bara jag som måste bli mjukare i handen och våga lite på att hon inte springer iväg

Sen var det Elins Tur. Det gick riktigt bra! Pam var lite fundersam i början men blev sen avslappnad och fin. Tror att Elin kommer att skriva lite mer utförligt än jag gör här, Så klicka HÄR för att komma till Elins Blogg.

Riktigt glad för jag fick många fina komentarer idag av massa personer och det är sånt som gör en riktigt glad, och jag tror inte folk förstår hur mycket det värmer....


Dagen

Första skoladagen efter lov idag då. Sov nästan igenom första lektionen som var matte.Började på nytt kapetel så det skulle kanske vara bra om man hängt med, men det löser väll sig.Fick tillbaka lite inlämningar och prov med bra resultat vilket är kul. Har frusit hela dagen som bara har haft grader med minus i. Kallt Kallt.

Imorgon ska jag inte till stalelt utan det blir till Uppsala på Gymnasiemässa. Är nog just nu som mest inriktad på att gå Ekonomi-programet. Men är inte helt säker än....

Slut på lovet

En vecka går så fort. Man skulle minst behöva två veckor för att vila upp sig. Har iaf haft en växlande vecka. Riktigt rolig stundtals och riktigt usel en bit också. Skolan börjar om sisådären och enhalv timme och första lektionen är så klart Matte. ganska jobbigt att ha matte första lektionen på en måndag.

Ikväll är det ridning som står på schemat....


Dagens Ridpass

Pam har inte gått något seriöst dressyr pass med mig på 1 ½ vecka, så jag hade inga förväntningar. Men det gick mycket bättre än väntat! Började med att skritta ca 8 minuter, göra lite skänkelvikningar, volter samt öppna och sluta för att se att hon var med. Hon var mjuk och stadigt i formen vilket var väldigt positivt. Traven var lite snabb i början men gav med sig och vi gjorde nästan samma övningar där fast med varierat tempo och takt. Hon lyssande bra och var jätte fin. I galoppen tränade vi lite skänkelvikning och byten. Hon flyttar jätte bra förskänkel och vi får ibland till klockrena byten.


Hon var jätte fin idag och detta gjorde det jätte kul att rida. Mjuk och känslig och framåt men fortfarande lugn och väntade. Vi får hoppas på att det håller i sig i några veckor. Imorgon kommer Min Kompis Elin och ska prova att rida lite på henne. Kommer bli jätte kul att se och det kommer gå jätte bra!

Turdag

Ja så är det. Tror faktiskt det var min tur att ha en sådan dag idag!

Började med att jobba på morgonen, pigg och glad. Kristin och Jag jobbar på under förmiddagen och vi har som alltid jätte kul. Sedan skritt tur på Mio. Sen var det dags för en barbacka tur på Lene tillsammans med Kristin och Indra. Jätte mysigt! Vi sitter och pratar om älgar under en bit och när vi vänder hem gissa vad som vi ser då? Nej inte en älg men ett rådjur som springer övervägen. Hittade 20-lapp på stallplanen. Pam var fin att rida (Längre inlägg om det sen!) och så mötte man bästa Elin coh Amanda i stallet som inte hade en lika bra dag.

Nu ska jag äta, Skriver om Ridningen på Pam efter ....


Godmorgon

Godmorgon. Nu ska jag snart iväg till Säva för att jobba. Jag är faktsikt bara lite trött men det ger väll snart med sig. Sedan blir det att skritta Mio , Lene och så tänke jag troligen köra dressyr eller markarbete med Pam, Har inte riktigt bestämt mig.Ska försöka komma hem i vettig tid så jag hinner skriva lite svenska. Men känner jag mig själv rätt så kommer det inte bli så. Man kan alltid hoppas på det bästa.

Vad ska ni hitta på idag?


Jag saknar dig...


Lördagkväll

Åkte till stallet runt tolv. Städade boxen samt skåp och låda, Riktigt hurtig var jag!  Red sedan ut med Michelle och Hennes Ponny Cherry. Det var raktigt kul, Tog en runda förbi Gryta kyrka och tillbaka. Vi tog det gansak lugnt men lite trav och galopp blev det. 

Red Lite på Mio också medans Kristin fick den hemska Kalle att leka med i Ridhuset. Fast han var oerhört snäll idag.

Imorgon ska jag jobba, Sedan Skritta ut på Lene Samt köra lite markarbete med Pammie


Lördag

Idag kommer bli en jätte lugn dag. Började med lite utav en sovmorgon, snart ska jag till satllet och rengöra Pams box oxh även rida ut med Kristin när hon kommer. Jag tror även att det blir ridning på lite andra hästar också. 
Ikväll ska Lisa ha massa kopisar här så jag passar på att vara på mitt rum.  Söndag ska jag jobba och tänkte rida lite dressyr i ridhuset lite senare på kvällen.

Pam blev klippt igår. Riktigt snyggt om jag får säga det själv, Lilla biten där sadeln är måste bara trimmas lite då den sticker ut.

Nästa vecka är ganska lugn den också

Måndag: Lite dressyr i Ridhuset, Min kompis Elin följer med och ska få rida lite
Tisdag: Pam och Jag har varit tillsammans i ett år! Så det blir antingen en uteritt eller så myser vi bara
Onsdag: Dressyr Lektion
Torsdag: Uteritt eller dressyr
Fredag: Hoppning
Lördag: Uteritt
Söndag: tror jag hon får vila.


Filmer från Lurbo

Nu kommer filmerna från lurbo

Lc+5

Man ser hur schyst hon är på 5an och särskilt på 6an då vi tappat så mycket focus och hoppar på lång tygel.
Så duktig  Ponny jag har <3


LB (Laget)
Här hör man verkligen vilken stöttande hejarklack vi har, Älskar också ELin och Michells Komentarer under hela klippet. Säfvas Hejarklack måste ju vara bäst eller?


Usel Träning

Idag gick det inta alls bra! I början kändes det som att rida på en planka. Det gick inte att ställa eller böja, utan mest rakt  fram. Jag lade så många volter jag kunde under framridningen hon blev liite mjukar men inte mycket.
Jag kunde inte riktigt få ihop henne .

Framhoppningen gick sisådär. Vi började med att gå på volter över bommar i både trav och galopp. Traven gick okej men galoppen var lite snabb och flack. Vilket gick bättre sen när vi böt varv. Även här gick det inte att få henne rund och fin runt innerskänklarna.

Vi hoppade över en fristående mur och Pam var lugn som tusan mot och tog världens största språng och Galopperade fort/skenade igenom halva ridhuset. Inte bra där heller.


Vi lade sedan ihop allt till en bana som började med att vi gick över travbommarna och sedan kom på en 5½. Den låg på ca 110. Vi kom i ett dåligt läge och jag vet inte riktigt vad som hände, men min Ponny är så super snäll och hopapr. Kommer på den engång till och får ett stopp. Hoppar sedan den jätte bra. Nästa var muren som gick helt okej och sedan en långsida med 2 hinder ett stopp på varje.

Ingen känsla alls idag, Det blev dåliga skänklar,jag la mig på halsen i sprången, mina händer var alldeles för rörliga. Tydligen syntes inget från sidan då jag fick komentaren att det såg bra ut. Inte vet jag men så var det!

Detta kan bero på att 1, Jag inte har ridit sen i måndags, 2 Vi klippte Pam idag, elelr det vanliga att ingen hade en bra dag.

Film från Lurbo kommer idag eller imorgon :D


Glada nyheter!

Nu åker vi snart här ifrån med glatt humör. Indra är frisk förklarad, och ska snart igång i verksamheten igen. Kristin är super glad, så som alla andra. Lene är mycket bättre och ska sättas igång på riktigt nu. Börja trava i 2 minuters intervaller om 2 veckor som sedan ska öka var tredje dag. Woho! Mötte nina och karmen här imorse. De hittade inget fel på henne förutom att de hittade att de inte var i knät utan man tror det sitter i hoven. Ni får bättre uppdatering när jag kommer hem och kan skriva ordentligt. Men bra besked var det iallafall. :-D

Vetrinären

Godmorgon, Snart drar jag till Säva för att Lasta hästarna och åka till vetrinären. Vi kommer att ha med oss Lene och Indra. Hoppas på att båda är friska! Gick upp för ca 1 timme sedan och kan faktiskt säga att jag är ganska pigg, Men det hade varit skönt att fpå sova en stund till också. Ikväll är det hoppträning. Jag har inte ridit sen i måndags så vi får se hur det går. Men hoppas på at det går bra!

Försöker få tag i Sara för att få filmerna från Lurbo.

Tänkte försöka blogga på plats idag om mobilen sammarbetar, det vet man ju aldrig.


Eftersom jag inte orkar ladda upp en ny bild så får ni denhär
(Indra var med på bilden ;) )

Hemma

Nu är jag äntligen hemma efter två dagar i Göteborg. Bilresan hem var lång och tråkig. Lyssnade på musik och sov nästan hela vägen hem, förutom de 1 och ½ timmen som jag pratade med Kristin. Under den tiden hann kristin göra iordning Pam och Rida medans hon pratade med mig, Begåvad Tjej!

Imorgon drar vi som sagt till Mälarkliniken med Lene och Indra och hoppas på bra besked!
På kvällen är det hoppträning som vanligt.



Visst får ni en fin bild?

Hemlängtan

Efter Lunch åker jag Hem!!!!!

Kan ju inte säga att jag har direkt roligt här nere, mend det får duga när det bara händer ca 2 gånger per år. Har varit duktig på morgonen och skrivit lite svenska (Jag sa ju att det inte fanns någonting att göra).
Får se vad jag hittar på fram till Lunch, tror det blir att kolla på någon film eller liknande.

Måste erkänna att jag saknar min ponny mer än jag kunnat tro.

Jag älskar dig <3


3 November

Känner att det blir ganska mycket bloggande just nu, men har man ingenting att göra så blir det väll så?

Kom nyss hem från Kusinen. Trevlig trevligt! Vi ramlade ihop i soffan efter att ha ätit äppelpaj och kolalde på Sex and The City 2. Kände att jag var måttligt  intreserad av filmen utan satt mest och smsa (A). Men det funkar det också! Måste bara säga att det var första gången jag typ åt Äppelpaj utan att typ spy. Så det var väll liite positivt.

Imorgon åker jag hem! Jippie! Men kommer inte hem fören 18 eller 19 så det blir inget stall. På Fredag ska vi till Vetrinären med Både Lene och Indra och Vi Hoppas såklart på att båda ska vara friska. Så håll Tummarna!

 

Vem Vann?

Nu är jag tillbaka efter en tur i Göteborg. Ett virrvarr av trafik och gråa hus, men jag överlevde!

Det blev några inköp i liknelsen av Headsett, En tröja, Örhängen och lite till. 

Sedan tvingade mamma med Mig och Lisa till ett 70-tals museeum, Inte så mycket att se på var där i en halvtimme typ. Jag och Pappa tävlade i Flipperspel och vem tror ni van?

Det tänker jag inte svarapå utan ni får gissa.

Ikväll ska vi Till Morbror också en stund, Blir väll Nice.

GLÖM INTE ATT GISSA! Vem Vann Flipper spelen?


Lokalsinne

Nu skulle det vara bra att ha lokalsinne, Jag ska nämligen ut på Göteborgsgator. Vet aldrig hur det kommer gå. Tänke försöka Shoppa lite, Men eftersom jag inte hittar kan det gå hur som helst.

Jag vaknade vid 9 och åt frukost för ungefär 10, Tog en varm dusch och nu så ska jag bara sminka mig sen sticker jag. Är jag inte tillbaka till 5 så tänke jag be någon skicka ut på nyheterna att jag troligen gått vilse och dött. Kan vara lika bra!

Jag hoppas Att Pammie är snäll mot Kristin. Man vet ju aldrig xD

Vad gör ni där hemma?

Stora Staden

Äntligen Framme i Göteborg. Jag sov i princip hela vägen ner. Hade Headsettet på högsta volym och lyssnade på bra musik, så det var kanske inte så konstigt.  Här nere är det grått och regnar, blåser lite gör det också.

Just nu är jag i Mormor och morfars lägenhet i staden, Gansak nyrenoverad och fin och jag borde inte klaga men jag vill till deras sommarstuga! Den är så himla mysig! Tänk er att följa en grusväg upp för ett litet berg, För bi massa stall och små tomter med urgulliga hus. Sedan kommer du till Vägens ände, där ligger ett litet hus på en liten gräsmatta och nerför en backe ligger en stor fin sjö! 

Men nej vi ska vara i staden.

Aja hittade i allafall morfars dator så jag kanske har någonting att göra under några dagar

Ikväll ska vi på teater och imorgon tänkte jag gå ut på stan och se om jag hittar något roligt.
Saknar alla där hemma. Alla underbara människor som gör dagen värd.

Värt med Hemlängtan efter bara 4 timmar.

Om ni får tråkigt är det bara att Smsa elelr ringa, Jag svarar gärna

Hittade lite bilder på datan från just sommarstugan


Göteborg!

Hej alla morgonpigga personer. Om ca en halvtimme drar jag till världens ände, alltså Göteborg. Ska tillbringa Några dagar där med Min släkt, Men kommertillbaka på Torsdag Kväll. Så det blir inte Så länge. Dock Har jag ingen tillgång till Dator, Så Det blir inge Bloggning. Jag kom fram till Att om vi åker 7 Ifrån Mitt Hus så kommer vi fram ca 12.45, Usch hatar att åka bil det är så tråkigt. Men jag får väll Sätta på Headsettet och försöka att ha lite kul.

Pam vilar Idag, Men Kristin kommer att rida henne Onsdag och Torsdag, Vilket kommer att gå jätte bra!

Nej nu ska jag gå och Packa Det sista, Innan vi Åker! Usch, Snälla, Kan ni Inte skicka Ett sms eller ringa mig Annars Blir det så tråkigt.

Blir en bild På Pam och Kristin Från I Sommras


Första November

Måste först och främst Tacka alla underbara människor som har varit så snälla och komenterat ! Tack än en gång <3

Dagen började med jobb. Sedan hjälpa Uss liite med förberedelserna och sedan fixade jag hästarna

´Skrittade och travade lite ut på Pam. Hon var lugn och jätte bra idag. Imorgon får hon vila innan  Kristin får ridan henne i två dagar. Skrittade även ut på min systers Ponny Lene, Vilket var jätte kul.

När det var dax för spöktime. så begav vi oss ut, Jag skulle vara med Sabina och Kristin. Vi fick stå i utkanten av en skog. De två första grupperna blev inte rädda -.-, Men sedan kom vi på ett knep. Dock ingick det att jag lade mig bakom palisaden i en vattenpöl. Barnen blev iallafall jätte rädda.

Nu är jag hemma och tänke snart hoppa in i en varm dusch!


Juste imorgon morgon åker jag till Göteborg och kommer hem på Torsdag. Fredag in till vetrinären med Lene och sen får vi se vad som händer i helgen.

Säfvas Hejarklack är grym!

Bilder

Nu kommer liiite bilder Men sen kom jag på mig själv att inte skriva om våran hejarklack igår!

Den var så himla grym! Den skrek så mycket så jag tror det hördes ända in till Uppsla. Alla skrek och Hejade med vackra hejarramsor. Stämmningen var på topp och utoan dem hade vi aldrig Vunnit!

Liiite bilder








Foto Josefin Andersson


RSS 2.0