Kork & sork

Nu är jag anmäld till två tävlingar. Den ena äger ju rum i helgen det är sportwirecup (div 2 allsvenskan ph) jag ska vara med och rida i sävas lag. Sen har jag anmält mig till en LC & LB  på sollentuna ridklubb den 15 september vilket är om 2 veckor. Ska bli mega kul. KOmmer troligen åka på en Pay'n jump på Sigtunabygdens RF den 19 september och hoppa 100 och 110 cm :D
Riktigt skoigt :D

dressyris

Idag blev det ett dressyr pass på älsklingen, JObabde galopparbete och avbrott. Hon var spänd i början, skyggade lite men sen efter lite böjningar och en ordentlig uppvärmning slappnade hon av och gick på som vanligt. Efter halva ridpasset skulle de harva ridhuset, gjorde lite i taget så jag fick plats att rida . Men Pammis skötte sig strålande och jag är riktigt nöjd.
Nu är det lite saker som ska fixas innan jag ska iväg ikväll,vart jag ska? ja na, det får ni veta imorgon :D

Företags Ekonomi

Företags ekonomi och vi jobbar om "code og conduct" även kallat uppförande kod
Sååååhäääääääär skoooooiiiisiiiiiigt!!!

Hemma

Godmorgon allihopa. JAg kom hem för någon timme sen. Sov hos Rikard inatt. Nu har jag pluggat lite och bokat tid för mig hos frisören. MEn Men jag ska snart iväg till skolan om 45 min går bussen och då är det skola till 17 och sen taggar jag för att ridpass med min lilla söta ponny!

Simsalabim'!

Helt plötsligt satt jag på en franska lektion och skulle göra en skvallerblaskartikel om en kändis. Jag valde en franskrappare. Hans nam är Booba och han förändrade min musik smak helt. Så sjukt sköna lååååtar!!

Vad tycker ni?

Film från Igår

Gårdagens Hoppträning i korthet! :D

Träning

Gårdagens träning gick faktiskt över förväntan! Pam var super fin, mycket framåt och sög verkligen tag i hindrena. Vi hoppade fram på en kringla, tränade på att få med oss hästarna och även rida böjt. Pam var duktig, fick lite brottom i högervarvet men i vänstar var hon perfekt! Sen blev det kombination. Pamsing var duktig jobbade på dag men fick lite brottom en gång så jag fick ta och nödbromsa. Annars var det full rulle. Jag höll även på att seriöst döda en som stog 7 m mitt bakom andra hindret i 5½ när jag hoppade första krysset men jag lyckades styra undan och även hoppa på hindret efter på korrekta avstånd! Perfekt ponny!

Hur ett liv bestäms, Hur ett liv tar slut
Tur? Otur? Rena rama slumpen....



Duktig Chey!

Nu har jag faktiskt varit duktig! Jag ställde klockan på 7.30 och kl 8 var jag ute och sprang, Sen blev det lite fysträning. Jag började läsa ur en bok som ska vara utläst nästa vecka och jag har läst 50 sidor. Nu ska jag plugga lite Företagsekonomi innan jag åker iväg till skolan. Ikväll Är det dags för hoppträning igen så jag är osäker på om jag bloggar ikväll. Kan nog vara ganska trött. Annars blir det imorgon förmiddag :D

Tre Ponni Hestar

Idag har jag hunnit med att rida ter styckern hästar.

Jag började med Royal Mio. Hon är fortfarande under igångsättning men är riktigt fin nu. Ledde henne upp till Ridhuset och där började jag rida. Skrittade bara på spåret först långa tyglar ganska länge. Sen korta och sen 5 minuter i trav. Lite skritt igen innan 2 minuters galopp. Travade de sista 5 minutrarna innan det blev skritt jobb igen.

Andra hästen var min egen, Pam. Hon var faktiskt inte så fin i början, stel och ville inte riktigt arbeta. Men när vi hadae värmt upp klart och arbetat ganska mycket i galopp släppte det och hon blev en annan häst. Fin och avslappnad. Pigg, glad och framför allt arbetsvillig.

Sedan red jag även en anna häst vid namn Lukaz. En rivathäst som jag för ägaren fick sitta upp på lite för att se hur den var. Den var lite långsam och stel. men annars skoisig att rida på. Blev sur när man ställde krav och försökte sparka några gånger men sen blev den faktiskt riktigt fin. Hoppas på att få sitta upp på ponnyn någontill gång då den faktiskt var rolig att sitta på.

Gårdagens Ridpass

Pam var otroligt fin, jag blev faktiskt chockad! Hon var inte ett dugg stel från början utan gick direkt på tygeln, flyttade åt sidan och bara var helt otrolig att rida på. Jag ville bara fortsätta hela längre och längre men tillslut fick jag sluta. Då var hon rejält svettig och hade kämpat på riktigt riktigt ordentligt.
Så jag är sjukt nöjd med passet.

ULK

Helgen på Ulken har varit bra. Vi gjorde en massa roliga saker och fick en massa nya vänner från andra klubbar. Fick också lite lkäxor som vi ska fixka till nästan gång som är om en månad ungerfär. Vi har i alla fall haft jätte roligt.
För er som inte vet är ULK en Ungdomsledar kurs där man lär sig att bli en bra ungdomsledare. JAg gör detta för att jag ska kunna bli ännu bättre att hjälpa i stallet och kunna hjälpa klubben på bästa sättet.

Nada Bloggupdate

Tyvärr ingen bloggning i helgen då jag är på utbildning, Kommer hem imorgon, Skriver då

Varför han togs bort

Många har undrat varför Valle fick lov att tas bort. När han hade flyttat till sin nya ägare blev ahn mystiskt halt efter ett halvår. De letade och letade men hittade inget fel. När de tillslut röntgade hittade de att han hade en hovbens brott. Det g¨år tyvärr itne att åtgärda och han fick somna in...

Orken tog slut sisådär för länge sen...

...Men nu har faktiskt sista droppen fallit. Jag vet inte vad jag ska göra alls. Jag har försökt och försökt men ingentung verkar ju fungera. Hur ska jag vara? Hur ska jag bete mig? Nu måste jag ta viktiga beslut och jag vet inte om någonting blir detsamma igen.....

2011-09-23

Hejsan allihopa. Gick upp imorse och kände mig faktiskt pigg. Försökte få upp mina sjusovande sengångare till pojkvän upp ur sängen.  Vi lyckades i alla fall hinna till tåget och jag var i skolan i tid. Mycket skönt. Har haft matteprov på morgonen som var något av det enklaste jag gjort en sen en Företagsekonomi lektion och Samhällskunskap. Sitter nu här och skriver på min essä som jag tänkte skicka in om ca 15 min och sen så blir det lunch. Idrott ideg mellan 14.30 och 16.30 sen åker jag till säva. Fixar en presentation innan jag rider lite på ponnyn. Blir på utebanan idag eftersom Säva har en Pay'n Jump.
Mer Update kommer ikväll!

I sängen

Nu ligger jag här hemma hos pojkvännen min och pluggar företagsekonomi. Det går helt okei bra faktiskt. Dock stör han mig hela tiden, så snart slår jag ner honom. Träffade i alla fall många kompisar på staden idag innan jag åkte hit. Imorgon åker jag till skolan på morgonen innan jag sticker till stallet och gör en presentation för ridklubben tillsammans med kristin och michelle, sen ska jag hinna med att rida pam också men det går nog bra.

Hitan och ditan

Har preciskommit hem från skolan för att packa om, dagens skolasaker byts ut mot morgondagens innan jag åker in till Uppsala fixar ett ärende och sen möter De två födelsedagsbarnen.  Sover även hos Rikard inatt så räkna med lite dålig uppdatering

Grattis!

Idag måste jag säga GRATTIS till världens messt underbara pojkvän som fyller år! <du förtjärnar det bästa och jag älskar dig. Hoppas du får en underbar dag ♥
Och även till Elin <3 Grattis snygging! Hoppas du får en grym dag! Även fast den blir spenderad tillsammans med mig (A)

Hawel

Jag saknar dig mer än jag trodde var möjligt, älskade Hawel
Vila i Frid ♥

Mitt emellan företagsekonomi och svenska

Har just nu min längsta rast i veckan på 15 minuter och jag har precis haft företagsekonomi redovisning om 1700-talets  ekonomiska samhälle. När svenskan börjar blir det feedback på våran essäuppgift om språksociologi och sen blir det lite mer skricande på den tror jag. Jsg är i princip klar eftersom jag jobbade långt in i natten på den eller nja... Rättare sagt gick jag och lade mig vid halv 1 för jag kom inte på någonting att skriva. Gick upp igen senare skrev klart och gick och la mig 4. Nu är jag trött men jag åker tillsallet så fort jag är klar i skolan och sen åker jag hem och sover och kanske pluggar och tränar när jag vaknar. Beror på hur dagen blir

Showjumping

Igår kväll var det hoppträning som gällde. Vi hoppade en relativt enkel övning med relaterade avstånd och två hinder snett igenom. Pam var stel och inte alls med i början men hon mjukade snabbt upp sig och jobbade bättre med ryggen. Vi började med studds, Pammsing var duktigoch hoppade av bra. med sunda små språng över alla tre. Sen hopapde vi de relterade avstånden, jätte duktig där och kom på rätt hela tiden. Allting blev ihoplagt till en bana sen och då hoppade vi 1m och det gick super bra. Duktiga Hest!

Plugga...

Igår blev det mycket mer plugg än jag tänkt mig, satt från ca 16-22 med bara 1 timme och en kvarts paus. Då var jag ute och sprang duschade och åt snabb middag. Hann i alla fall gör en samhällsuppgift som jag skickade in, franska grammatik, engelska gloser och ett företagsekonomi projekt. Nu har jag bara en svenska essä uppgift som ska göras den här veckan och ett matteprov på fredag. Idag tänkte jag faktiskt inte plugga alls. Bara vara i stallet och byta hage på Pam, träffa kompisar i stan och sen hoppträna.

Markarbetspass

Idag åkte jag direkt efter skolan till stallet. Satte på Pam hoppsadel och Pelham så gick vi upp och tränade lite merkarbete. Började med lite volter och tempoväxlingar innan jag började försöka mig på skolorna samt skänkelvikningar. Pam var duktigare än någonsin. För er som inte vet har vi haft mycket svårt för skolorna men idag gick det otroligt bra. Tranade sen lite bommar på volt i olika steglängder samt lite byten över en upphöjdbom. Paset var lyckat och imorgon är det sen hoppträning som gäller!
Ponnyplutt <3

Dagens Ridpass

Dagens Ridpass var helt otroligt! Vi red dressyr uppe i ridhuset. Började med att skritta fram lugnt och tänka på min egen andning och göra alla hjälper långsamt. Pam blev super avslappnad och sedan gick vi vidare till trav ch galopp på samma sätt. Sen jobbade vi väldigt mycket i galopp. Öka och minska. Halt galopp halt. Vi slutade med några galoppombyten och Pam böt till och från båda galopperna. Känslan idag var helt otrolig, det kändes som om vi tänkte samma tankar, som att vi var ett...

Riktigt snyggt!

Vet ni vad som kom på posten för några dagar sen? Jo mitt pris från Folkärna meetinget i sommras, en bild på mig och Pam. Den sitter nu upp på väggen ovanför min säng och jag har även satt upp bilden jag fick i vintras.
Vad tycker ni?

Skillnad?

Är det någon som helst skillnad från för två år sen till nu?


Första tävlingen


Nu iår...

2011-09-17

Hejsan allihopa. Idag vaknade jag hos min kära pojkvänn. Hade det jätte mysigt innan jag behöve åka iväg till stallet. Tog bussen från Storvreta kl halv 13 och sen bussen till säva från stran 13.10 Min hand mår mycket bättre så  jag red ut tillsammans med Elin. Pam och Pepsi tyckte det var super kul. De verkligen njöt av det. Vi tog tag i våran nyfikenhet och hittade en "stig" med ett über stort dike. Asså våra hästar kan ju snart gå os i dikes hoppning.
Nu sitter jag i alla fall här hemma.nu duschad och fräsch. Ska fixa lite innan jag troligt vis drar in till stan igen.

Friends With Benefits

Ikväll ska jag och Rikard gå på bio. Kommer verkligen bli supermysigt. Vi ska se på Friends With Benefits, en komedi som verkar vara extremt rolig. Filmen börjar vid 21 och sen åker vi hem till honom efteråt så sover jag där. Kommer bli hur mycigt so helst men vi får se om jag bloggar någonting, kan bli lite svårt men ska se om jag kan överta hans dator för några få minuter.
Pam får vila idag då jag faktiskt inte kan rida med varken mitt ben eller min hand, Men imorgon blir det en lugn uteritt :)

Blå hand

Ja ni, över natten har min hand bytt färg. Den är nu mera blå...
Och jaa, jag är ny duschad...

Akuten

Efter en incident idag på ridbanan fick jag åka iväg till Akuten i Uppsala.
Jag red runt påen av ridskolans hästar på utebanan, Helt plötsligt förvinner hästen undermig och jag har ett ben under hästen. Vi har helt enkelt gått omkull efter att hon halkat. Min första tanke är att krypa så långt bort från hösten som möjligt men den reser sig snabbt och börjat sparka. Jag skyddar mitt huvud med handen men får en rejäl spark på den. Hästen skenade till stallet och jag fick hjälp av en jätte snäll ridgrupp.
Med en hand som bara svullnade upp mer och mer så blev det så att vi fick åka in till akuten. När vi kom in var handen supersvullen, jag hade ingen känsel, den dunkade och gjorde jätte ont.  De gjorde några konroller och röntgen men jag har bara en mjukdelsskada så det är lugnt, jag kommer att ha ont några dagar eller vecka och vara svullen, men inte värre än så. Riktig tur i alla fall.

Lek på utebanan


Godmorgon

Godmorgon allihopa. Idag är det torsdag och jag snart iväg och göra det läskigaste som finns, nämligen vaccinera mig. Jag är seriöst livrädd för vaccinationer. Brukar oftast gråta ocg stressar upp mig mycket innan. Sen ska vi se om jag hinner åka till stallet innan skolan. Det borde jag hinna. Men jag kanske longerar eller tömkör istället för att rida.  Skola som börjar halv 1 och slutar 5 om jag minns rätt. Då blir det troligen att åka till stallet igen och rida Mio.

Tränings Narkoman

Jag vet inte riktigt vad det flygit i mig. Imorse tränade jag styrka, sen var det dags för skolan. Sen åkte jag till stallet och red ut på Älsklingen. Hon var superfin vi tränar mycket på tempot just nu och det är någonting båda tycker är roligt. Det ska liksom vara fart och fläckt! JAg kom hem vid 19.00 och då stack jag ut och joggade ca 9 km.  Sen var jag blöt och kall. Dusch och nu blire att kolla på film.

2011-09-14

Idag blir det fullt upp (som om det skulle vara någonting ovanligt). Börjar med att träna lite, köra lite styrka eftersom jag inte vill ge mig ut och springa i det här vädret. Sen måste jag till skolan, ha lite franska. mitt hål måste jag utnyttja til ett arbete som vi har redovisning på idag....  Slutar kl 15.50. Då får vi se om jag hänger kvar på stan ett litet tag innan jag åker till Pammie och rider ut.

Saturday

Vaknade och var ganska trött faktiskt. Inte så konstigt om man typ sjunger lejonkungen låtar och brottas hela natten... Vi åkte i alla fall och Shoppade hela dagen. Jag köpte inte så mycket. bara två saker från den Enorma leksaksaffären på 6 våningar och en tröja från Ambercrombie & Fitch ( :') ) Både Philip och Wille köpte extremt snygga kläder och lite annat. Vi kom tillbaka till hotellet runt 4 pm. Då började det flygas med en helikopter, Ganska väldigt mycket irriterande så jag tog en dusch och gjorde mig iordning. runt 6 så lämnade vi hotellet för att åka och kolla på Owl City. Adam är så jäävla grym! Det avr en så enorm stämmning helt underbart. Konceren började 9 och slutade 11 sen åkte vi hem, åt middag innan vi gick och lade oss.

Friday

På fredagen  hade vi gjort oss hemmastadda i vårt hotellrum. ett trebäddarsrum, ganska enkelt och trevligt. Vi gick upp åt frukost och sen åkte vi iväg med tunnelbanan till Madame Tussauds. Det var verkligen über roligt att gå runt bland alla vax kändisar. Kollade på en 4dbio innan vi åkte vidare mot London Eye. Det var verkligen en underbar syn över london högst uppe i hjulet. Trotts klaustrofobien som fanns inne i mig så var det underbart. Vi åkte en guidad tur på themsen innan vi drog runt lite. Åt en jätte god middag och sen var det dags för musikal. LOJON KUNGEN! Så helt jävla sjukt bra! De var verkligen jätte jätte duktiga. Sen var dagen slut. Tog ett tag innen vi somnade efter den långa dagen...

a doubble

Jag bjjuder på två bilder innan jag ska iväg och vaccinera ponnyerna.
Wille -& Philip
Big Ben

Hemma!

Efter några Helt underbara dagar i London och helt jävla sjuka kompisar är jag hemma. Längtar tillbaka som fan....  Hotellet var as najs, kvällarna med brottningsmatcher, helikoptrar ich läskar från BK. Att se Adam young var så jävla grymt! Lejon Kungen..... och sen så har vi gjort en massa saker! Massa uootaeringar kommer imorgon.
Måste säga att Weekenden i london har varit grym!

London

Ikväll ska vi iväg på Konsert, Se Owl City! Så grymt kul!

Träning!


Dumma Mej

FÖrlåt för dålig uppdataring igår men jag hade fullt upp med packa, städa och med Pojkvännen. Ikväll åker jag ju till London flyget går 18,25 och jag kommerhem till arlanda 21.25. Sen kväll men väldigt värt. Jag åker med mina kompisar Philip och Wille och Philips Familj. Kommer bli super kul! Jag får se om jag hinner göra några tidsinställda när jag kommer hem men troligen kommer jag ha fullt upp med att packa.
Lovade ju att det skulle komma upp en film. Den kommer så fort jag hinner, ska försöka lägga upp den innan jag sticker.
Philip ;)

Lektion

Efter mina fullt seriösa inlägg igår kan jag berätta att jag hade hoppträning på kvällen. Vi gjorde extremt bra övningar började med att rida hästen BARA för vikterna utan någon hjälpa alls från handen på volter. Svårt men lärorikt. Sen hoppade vi övningar där vi svängde på varierande stora och små volter. Svårt det med, skärskilt om man har en häst som är rak i sig själv. Sen blev det lite övningar på hinder innan vi avslutade. Tränade från 20.30-22,10 i princip så kom hem 23. Ganska trött och orkade inte blogga men det var det här jag gjorde igår och idag kommer en film 

ELIN!

"Kan jag inte få ett eget inlägg med en bild på bara mig själv?"

CHA CHA

Sitter nu i klassrummet och väntar på att våran samhällskunskaplektion ska börja vi håller på med ett grupparbete där vi ska intervjua ett företag. THAT'S BOOOORIIIING! Godnatt eller godmorgon beroende om ni är vakna eller att ni tänkte sova. Eh nu måste jag skriva frågor och sen våldgästa UNTs kontor (A)  KAAATCHIIIIIING! oj förlåt jag är flum........

Träning

Precis hemkommen efter 8 km spring tur + styrka för mage och rygg. Träningsverk imorgon? OH Yeas! HAr även ridit Pam och det gick super, FIn och lugn på tygeln. Fick beröm av andra i ridhuset vilket verkligen uppskattas just nu. Nu ska vi kämpa! Imorgon är det först mycket plugg innan hoppträning! Nice!

Starter

Vi är inne i en svacka nu, ingenting går som vi vill....

LC Framridningen gick ganska rba, fick en bra känsla och hon lyssnade bra på mina hjälper, inne på banan så gick det super bra tills jag la henne fel på ett hinder och hon inte ville hoppa. Två stopp innen vi kom runt banan. Alltså 12 fel. Men annars var hon superfin och verklign hoppade igenom rygg och fina språng.
LB Även här var hon superfin på framridningen, lyssnade super bra och vi hade en superbra galopp. Inne på banan hade vi ett bättre flyt men dock petade vi ett hinder och sen var blev det ett stopp. Men annars var hon fin. Jobbade på.
Nu är det mera träning som gäller!
Inlägget har tyvärr inte velat komma upp tidigare.

Tävling!

Nu ska vi snart dra iväg på tävling! Tänke få med allting utan att glömma någonting, dock brukar jag vara bra på att komma ihåg så det är nog lugnt. Jag startar andra klassen men eftersom syster startar första måste vi vara där tidigt. Lite surt faktiskt men då kan jag hjälpa henne och ta det lugnt. Inget stress här inte.

Allt klart

Allt är klart inför morgondagens tävling! Ponnyn fixad, Ryttare klar, nu ska allt bara gå bra imorgon med att vi vaknar och bilen startar så ska vi nog grejja det här!

Linus

Åh visst är han söööt?



Det är den här lilla pysesn jag ska vara hundvakt för idag, hans ägare åker på teater och till trosa och då tar vi hand om honom. En lite jackrussel, riktigt hyper om jag får säga så. Springer springe och sen när han inte har någonting att göra springer han också.  EN gång för några år sen gick jag ut med honom minst en gång varje dag. Vi lekte super mycket och det var nästan så han uppskattade mig mer än de riktiga ägarna. Men nu har det blivit mindre eftersom jag inte har så mycket tid. I alla fall, Linus är världens gulligaste hund!

Enköpings RK

Nutaggar vi inför imorgon då vi åker iväg och tävlar på Enköpings Rk. Blir en enkel LC och LB. JAg vill inte alltid maxa då jag tycker et är taskigt mot hästen så vi tar det lite lugnt. JAg har bra startnummer i båda klasserna så får vi hoppas på att det går bra.
LC
LB

House of Wax

Sitter just nu här hemma i soffan och kollar på filmen House of vax. Det är en grymt bra skräckfilm enligt mig. Spännande och läskig.
6 personer är på väg till en fotbollsmatch. De stannar över antten på ett ställe, bilen går sönder ochde tvingas att gå till närmaste stad. två av personerna går in i staden och de upptäcker snart att allt är av vax. förutom 2 personer....
Det händer hemska saker och människor blir vaxade och flodda till döds... Längre har jag inte kommit men jag ger er trailern att titta på medans jag kolla rklart på filmen.

Hål...

Idag börjar vi skolan kl 9.10 med skolfoto sen har vi hål timme till 12.15. Det känns ju ganska ovärt men vi hinner i alla fall plugga till provet i eftermiddag. Företagsekonomi men jag jag tror det kommer gå bra. Jag får stasa lite och se vad jag kan få för betyg. Provet ska vara på en sida, vilket inte heller är så mycket. Ieftermiddag åker jag till Säva, jag ska rida Paulin och sen fixa det mesta för tävlingen på söndag, så slipepr jag det imorgon då jag jobbar och är hundvakt också.
Nu måste jag chila, bye bye
Jag och Paulin

Dagens Agenda

Idag är det fullt upp.
Först nu red jag pam och nu ska jag plugga.
Bussen jag ska ta till skolan går 11.45 tror jag.
Skola till 16.50.
Till säva rida 2 hästar (Mio och Paulin)
Hem och plugga.
Sova
Min dag är alltså ganska späckad. Hur är era dagar?

Stallet

Har precis komit hem från Säva efter ett hoppass på pam. Dwtr gick hyfsat bra jag red för drssyr i kanske 30 min, Gick igenom bak och framdels vändingar, ryggningar och skänkelvikningar. Pam lyssnade faktiskt jätte bra på alla hjälper. Sen hade jag ställt fram några hinder på kanske 20-60 cm som jag skuttade över. Tränade halter och skänkelvikninfar in och ut, komma i olka galopper och lite lydnad. Pam skötte sig exemplariskt. Nu taggar vi inför tävlingen på söndag på Enköpings RK. Imoegon får hon stå och på lördag ska vi rida dressyr på en äng hade jag tänkt.

RSS 2.0