Provridningar bokade

Fullspäckad dag. Drog in till stan redan kl.10. Köpte två par träningsbyxor, en trämingsbh, en tjocktröja samt ett par skor. Sedan hem och dansa Zumba. Väldigt skönt måste jag säga. Göra av med lite energi. Ätit lunch och nyss ringde jag på två hästar. Alltså åker pappa och jag ner till småland och provrider två fina 7-åringar i helgen. Den svarta jag la upp bild på förut och en brun häst vid namn Hopzo. Ska bli riktigt roligt!
 
Nu ska jag göra mig klar för att åka hem till min älskling. Behöver fixa lite inför imorgon också. Det är ju trotts allt valborg!
 
Faast jag saknar min prinsessa mest av allt....

Första Ridpasset

Lisa red Challe första gången idag på hemmaplan. Gick riktigt bra tycker jag personligen som stod på sidan och filmade och tog kort. Enligt henne gick det super bra. Enligt henne, hennes drömmars häst! Se bara leendet på bild 2 :)
 
 

Prinsen är hemma

Nu har han anlänt till Säva. Den fina vackra sagoskimmeln och min syster har aldrig sett lyckligare ut. Vad mer kan  man önska...
 

Shafts Del Boy

Nu är det bestämt. Innom en snar framtid kommer det en ny stjärnponny till vår familj och flyttar in på Säva.
 
Kommer ni ihåg att hela familjen Hellström var i nedre delen av Sverige och provade en skimmel? Det är just han, Shafts Del Boy som kommer upp. Lisa var fast efter första provridningen och har tjatat sedan dess om honom. Det har inte gått en dag utan att hon har pratat om "Challe" som han kallas. Idag gick han igenom besiktningen. Verkligen superkul!
 
En otroligt fantastiskt ponny, en skimmelvalack f.2003. Är superduktig och tävlar med sin nuvarande ryttare Linnea upp till Msv och allting ser så lätt ut. Nu är det bara att hoppas att han kommer trivas här uppe hos oss. I de stora hagarna med massa nya kompisar och med Lisa såklart! Jag tror de kommer få en underbar tid tillsammans. 
 
Eftersom jag är bildlös så snodde jag en bild från Linneas blogg (jag hoppas det  var okej) www.swagriders.blogg.se
 
Otroligt söt! :)
 
 
 

24 april

Tusen tack till alla underbara som läser och kommenterar så fina saker. Ni är underbara och jag mår verkligen superbra av att ni är så snälla <3
 
Som ni märker så har jag blogg torka men vet ni vad. Jag har ingenting att göra. Jag går i skolan, tränar, sover, är med Rikard. Ingenting annat händer i mitt liv just nu... Jag har ingen häst att rida lite på, så något stall blir det inte. Förutom jobbet då. 
 
Men förhoppningsvis blir det ändring på det redan i slutet av veckan i alla fall för en i syster i familjen. Hoppas Hoppas Hoppas. DÅ blir det mer bloggning det kan jag lova!
 
Vad tycker ni om denna going då, visst är han fin? 

Spotify 16 april

Igår fick Spotify ett lite lugnare dressyrpass i ridhuset. Jobbade mest med ställning och böjning samt lite sidverts då han hade gått ett hårt hoppass dagen innan. Han var riktigt fin från början, mycket egen framåtbjudning och positiv inställning till arbete. Dock hade vi problem med att fatta vänster galoppen så det får vi jobba vidare på. Annars var han riktigt fin!
 
 

<3

Vissa dagar blir saknaden för stor, jag skulle göra allt för att få gå tillbaka i tiden och återuppleva allting igen...
 

tisdag

Godmorgon! Natten har varit dunderbra, Rikard och jag låg och pratade tills jag somnade och sedan vart den en hel natts sömn. Nu sitter jag här vid datorn och skriver på min religionsuppgift. Snart mot skolan och sedan iväg mot stallet. Fullt upp helt enkelt. Ikväll måste jag även fortsätta plugga. Jobbigt det här ibland... Mycket att göra hela tiden...!
 
Saknar min fina så det gör ont...

Hej Hopp

Här har det inte hänt särskilt mycket men i min hjärna har det gjort det. Jag pluggar tills jag storknar. Har så mycket att göra och det är också därför jag inte skriver här. 
 
I lördags jobbade jag ju som vanligt. Släppte ut och matade hästar, mockade och höll en liten knattelektion. Sedan blev det hemfärd för lite övningskörning och umgås med pojken min. Söndag var det att åka iväg på lagtävvling. Riktigt stolt över alla sävaryttare som red. Bra uppförande och fantastiska ritter. 
 
Imorse höll jag ett zumbapass för Kunskapsskolan Norra i Uppsala åk. 8-9 och de uppskattade det verkligen. Sen skola och hem igen och plugga med min fina. 
 
Nu ska jag kolla på biggest Loser och sen en dusch och avslutar kvällen med glass,banan och hemgjord chokladsås. Hur gott är inte det!
 
Skriver när jag får fritid igen. Förhoppningsvis imorgon :)
 
Pluggkväll

Mobilblogg

Dålig uppdatering jag vet men jag har haft mycket att göra. Pluggandet måste tyvärr gå före bloggen. Jag har ett matteprov idag som har tagit all min energi den här veckan 2.5 h matte i måndags 5 h matte i tisdags igår satt R och jag från att vi kom hem vid 17 till ca 23 men en paus för mitt Zumba pass... Jag ska försöka skriva lite idag eller imorgon, måste även skicka iväg ett mejl med bilder.

Ha det så bra så länge :)


Spotify 9 april

Åkte till stallet direkt efter skolan. Hämtade in spotify och han hade såklart en tappsko. Som tur var hovslagaren där och skodde på den direkt. 
 
Spotify var riktigt bra idag. Började med att rida fram mycket i skritt och mycket sidvertsrörelser. När jag kände att han lyssnade bra där så gick vi över till trav. Samma jobb där, inte lika stora krav men att han ändå flyttade för skänkeln. Sedan la jag mera fokus på galoppen, Både att ta en galoppfattning korrekt samt att hålla en bra och jämn galopp. Det var lite jobbigt för båda två men i slutet var mycket bättre. Avrundade passet på samma sätt som jag började, lite sidvertsrörelser. Mycket finare och mjukare. Riktigt fin häst!
 
Påminn mig om att jag aldrig mer ska rida en skimmel på en lerig utebana.
 

Nicke Nyfiken

Vi var ju som sagt långt nere i Sverige, kanske inte jätte långt utan så där lite lagom, i helgen. Tanken var ju att vi skulle provrida två ponnysar men den ena blev såld när vi var påväg ner så det blev bara en kvar. Otur tänkte vi men vi hade riktigt fel. Vi kom till en jätteöt och fin skimmelvalack f.2002. Fick se hur han uppträdde i stallet innan det var dags för ridningen. Hästen som heter Shafts del boy var riktigt fin när han ryttare red honom. Hoppade bra, hade fina gångarter och hon har verkligen gjort ett bra jobb med honom.  Sen var det Lisas tur. Hon satt upp och skrittade ett tag för att känna ur han reagerade. Sedan gick det upp till lite högre gångarter. Lisa som är väldigt koncentrerad när hon rider hade ett leende på läpparna, vilket jag anser väldigt positivt. Sen hoppade dem några språng vilket gick superbra. Det är ju inte alltid så lätt att sätta sig på en helt ny ponny. Varken för ryttare eller ponnyn men jag tyckte det fungerade riktigt bra och det gjorde även Lisa.  
 
Hela familjen är väldigt förtjusta i ponnyn så vi får väll se hur det här slutar.  Man vet aldrig vad som händer i hästarnas värld. Det får bara tiden bestämma.
 
Tog ett screenshot från en film jag filmade med min telefon, väldigt söta, både hästen och lilla Lisa

Västkusten

Imorgon efter jobbet åker hela klanen Hellström ner till västkusten. Vi bor troligen hos mormor och morfar. Antingen i deras lägenhet i Göteborg eller i deras sommarstuga utanför Lerum. På söndagen åker vi till Alingsås och provrider en D-ponny  och därefter åker vi upp till Havstenssund och provar en till. Förhoppningsvis så passar någon av ponnyerna Lisa och vi har en häst i familjen inom kort! 
 

2013-04-05

Ska snart iväg och rida Spotify lite i ridhuset. Jag tror det blir lite blandat vad vi tränar på idag. Såklart mycket fokus på lydnad och galoppfattningarna. Han är så positiv till att arbeta så det ska bli roligt! Sedan hem och få i mig lite näring innan jag åker in till Uppsala och gymmar lite, Tänkte köra lite kondition + rumpa. Eller kondition + biceps. Har inte riktigt bestämt mig än. Jag gör det jag känner för. Ikväll kommer nog R hit. Men innan det måste jag not gå lite plugg gjort. Hanna var ju här i veckan och vi pluggade massor, tills vi tröttnade dvs...
 
Nej nu måste jag borsta tänderna, ha det så bra!  :)
 
 
Fina spotify får vara med på bild

Be who you want to be

Godmorgon på er! 
 
Jag måste bara lägga in ett inlägg med beröm till mig själv, ego boost som så många säger. Som de flesta vet som läser den här bloggen är att jag tränar ganska mycket. Jag både rider, zumbar och gymmar och detta ger faktiskt resultat på min kropp. Jag söker inte den där smala, tunna, kroppen som många är ute efter. Jag vill ha muskler, jag vill vara välmående och se ut som jag faktiskt lever ett normalt liv. Vilket jag också gör. Därför är jag superglad vad framförallt Zumban har gett för resultat för mig. Första halvåret jag dansade gick jag ner totalt 10 kg utan att ens försöka gå ner i vikt. Sedan började min kropp förändras, midjan sögs in, jag blev tajtare runt bröstkorgen m.m Nu senaste tiden har jag fått mer och mer tydliga muskler också. Riktigt nöjd med mig själv alltså. Jag tänker fortsätta sträva mot en mer vältränad kropp men samtidigt försöka hålla mig på en bra nivå!
 
Innan Zumban
 
 efter ca 1 år, med paus för träningen benbrott, njurbäckeninflamation och diverse andra sjukdomar,
och ca 12 kg lättare :)

Mobilblogg

Påväg till storstan med fina killen sovande i mitt knä, undra vad vi ska hitta på idag :)


Bilder - Jordi


Bilder - Spotify

 

Fyrdubbelt upp

Började dagen med ett pass på Spotify. Han var lite loj i skritten från början med började sedan jobba. Traven gick superbra och galoppen med. Han hade mycket lättare för sig idag i just galoppen. Det tror jag kommer från att jag fick lite mera bjudning redan i de tidigare gångarterna. Sedan vart det en skrittutr med Lisa på Louie och Lincioln innan Lisa red Jordi. Hon har som lite extrajobb att utbilda Jordi. Kunna galoppera ordentligt och hoppa en bana på 60 cm. Idag blev det lite hoppning för de båda två. Två sockerbitshinder blev framtagna och oj vad duktiga de var!
 
 

Saknad

I've never had a dream come true
Till the day that I found you
Even though I pretend that I've moved on
You'll always be my baby
I never found the words to say
You're the one I think about each day
And I know no matter where life takes me to
A part of me will always be with you
 

RSS 2.0