Handleden bruten

Resultatet blev en bruten handled, vilket betyder ingen ansträningning på 5-6 veckor, inkluderat Ridning.... Jag får inte sitte på min prinsessa på flera veckor. Som tur har jag min lillasyster och Kristin till hjälp, superstort tack :)


Hälso centralen

Jaha, som vanligt på akuten, vurpande rejält med brädan idag, faceplant och volter. Självklart skadade jag vänster handled. Fick ringa på sjukvård och åka skoter ner. Fick debbeldos alvedon medan jag väntar. Kan inte röra på armen för då ilar det samt att fingrarna inte går att röra på... Aja vi får se hur det slutar. Jag klarar mig alltid!


Åre

Vi har det extremt bra här uppe i Åre


Bildbomd


Småplock

Lite gulliga bilder från julafton när hela släkten är samlad. Eller ja släkt och släkt. Vi är 10 stycken när vi är HELA släkten....
 
 
Julbord, ett måste, våran familj är lite udda och äter jullunch istället för julmiddag som de flesta...
Syskonskaran Hellström
 
 
Farmor och Farfar (Farfarlina)
 
Hela stora släkten...  
Överlycklig lillasyster som fick exakt vad hon önskade sig
 

Lisa och Pam

Har jag visat filmen när Lisa tävlade Pam första gången någonsin? Det var även andra gången hon hoppade Pammie. 
 
Vi behövde en akut inhoppare i finalomgånen i div 3 ponny allsvenskan. Så jag värvade Lisa på Pam. Hon hopptränade första gången på Torsdagen innan och det gick åt skogen, verkligen.... Lisa tyckte det var svårt att styra och hålla kolla så att hon inte blev för snabb. Men på söndagen (tävlingsdagen) satte de alla nollor!
Nollade 80 cm. Nollade laget på 90 cm och sen nollade hon omhoppningen på 1m
 
 

You never know

Blev precis ändrade planer för mitt nyår. Hade egentligen tänkt vara hemma hos Rikard med hans familj och en till men för ett tag sen ringde Rikard och sa att han ville till Åre hos våran kompis Tobbe. Då blev det så. Nu åker vi på fredag eftermiddag. Jag, Rikard och våran andra kompis Pelle upp till Tobbe och hans familj i deras stuga i Åre. För min del blir det snowboard som kommer åkas vet inte riktigt för de andra. Sne är det såklart att umgås. Det här kommer bli superkul! Gud vad jag längtar!
 
Vad som gäller Pam kommer min lillasyster rida henne under de här dagarna och Andrea kanske rider någondag. 
 
Här har ni snowboard proffset själv! Ja jag lovar att det är jag! Kristin och jag gav oss ut i trickbackarna senast vi var uppe i fjällen!
 

Hoppning 26/12-12

Lisa och jag drog iväg till stallet idag och hoppade.  började med att värma upp och känna så att Pam lyssnade korrekt på mina hjälper. Vilket hon gjorde alldeles perfekt. Perfekta fattningar och avsaktningar från skritt-galopp och galopp-skritt.
 
Ställde sedan upp tre hinder på en långsida.  räcke - 11.5m - oxer - 11.5m - räcke samt en dogleg mitt i ridhuset. Vi studsade överallting. Pam var förvånadsvärt bra. Hoappade klockrent och gick på tygeln mellan hindren precis som jag vill att det ska vara. 
 
Avslatade på en bana med de tre hindrena på långsidan på 1.05 och dogleggen låg ett på 110 och ett på 120. 
Hon var frammåt och hoppade av stort, vilket jag försäker få fram. Hon kryper gärna ihop sig innan. Men nu är vi riktigt duktiga på att hoppa av större!
 
Bild från 2010

Nytt Bett

Under bloggpausen har jag provat att rida på ett nytt dressyrbett på Pam. Nu mera rider vi mycket på ett kulbet (eller Waterford-bett som det egentligen heter) . Vilket är ett bett som delat så många gånger att det ser ut som det är kulor på det. Pammie verkar trivas superbra med det och går avslappnat på det.Jag är super nöjd!
 
Det sägs att bettet är mycket starkare än ett vanligt två- eller tredelat men enligt mig så mycker jag att det är ungefär likadant. Jag känner ingen skillnad förutom att Pam är mer avslappnad under ridpassen. Det är inte heller tillåtet att tävla på dessa bett på ponny men eftersom jag inte tävlar dressyr och det är då jag använder bettet så spelar det ingen roll, bara att båda jag och Pam trivs med det!
 

Ridpass 25/12-12

Blev ett pass i ridhuset idag. Dressyr utrustningen på alltså!  Började med att känna att hon fungare frammåt samt bakåt. Lite loj och lyssnade inte riktigt. Vet inte riktigt vad det breodde på. Red mycket böjda spår och tempoväxlingar inom gångarterna. Försöker få henne att lyssna mer på sätet än någon annan hjälp. Vilket går frammåt men är inte riktigt där än. Tempoväxlingarna gör vi i proncip perfekta men det är mycket annat vi måste slipa på. Jag kan bara klämma åt lite med låren och ha ett ordentligt stöd med underskänkeln så kortar hon upp sig. höjer nacken och trampar på uppåt. När jag sedan slappnar av och blir mer fri i mitt säte länger hon stegen, trampar på frammåt/uppåt och länger nacken. Vilket jag tycker är perfekt! Hon är perfekt, min ponny
 

He makes me happy

Julafton utan Rikard var tufft men vi facetime:ade under några stunder för att hålla kontakten. Framför allt under våra egen julklappsöppning, mellan oss två. Av mig fick han ett par hörlurar. Beats by DR. Dre MixR. Vilket gjorde honom överlycklig.
 
Från honom fick jag ett halsband.
 
En  äkta guldlänk med ett hjärta av kristall och även det som kristallen sitter fast i är gjord av guld. 
Jag erkänner att det nog är något av det finaste smycke jag har sätt i mitt liv. Så underbar....
 
 
Sedan tror jag att han tycker att jag fryser lite för mycket. Vilket stämmer mycket väl, så jag fick en snug-rug, vilket är en filt som har armar och en ficka, vilket gör att jag kan ha på mig den var jag än är i huset utan att krångla med armar och mobiler och sånt. Riktigt mysig. Kommer nog bli en ny favorit i soffan. Rikard får akta sig så att jag inte väljer den framför honom skämt åsido.
 
 
Det enda som kunde ha slagit denna jul skulle vara att få umgås med honom samtidigt, men man kan inte få allt. Får hoppas på det nästa år istället :)
 

Everything I need

Massor av julklappar blev det i år men allting kommer vara till stor användning. Ganska ofta enligt mig får man julklappar som man inte använder men i år fick jag saker som jag kommer använda. 
 
Min bästa julklapp från familjen var nog min Beats by Dr. Dre Beatsbox (Bring the party home).  Beats bästa högtalare för iphone och den är extrem. Spelar i mitt rum hela tiden. Riktigt nöjd!
 
Fick lite kläder från Abercombie & Fitch, massa skönhetsartiklar, lite saker från Victoria Secret, pengar och en stövelväska från Ariat som passar mina nya stövlar. 
 
En riktigt bra jul, en av de bästa någonsin faktiskt! 
 

Vurpa

Titta vilken grym bildserie på när Matias vurpar på pulkan efter Lene. Han skriker fortfare och sen går allting bara utför...
 

Julaftonsmorgon - Tolkning

Hur får man en perfekt julaftonsmorgon om man äger en häst/ponny? Jo med tolkning så klart! 
Lisa, Jag och Mattias hade dunderkul i snön med världens bästa c-ponny Lene. Många vurpor men det är det helt klart värt!
 

God Jul

Passar på att häla er en underbart God Jul redan dagen innan julafton då jag vet att måna kommer vara upptagna imorgon. Jag hoppas alla där ute får mycket kärlek och något de önskar sig. Julen är trotts allt till för att vara med nära och kära, om man inte ser tillbaka på Jesus födelse. 
 
SJälv är jag hemma med hela släkten. Rikard är tyvärr uppe i Norrland med sin släkt. Önskar att han vore här med mig. Själviskt? Kanske, men det är allt jag önskar.
 
Imorgon börjar dagen med ett pass på Pammie, och sen blir det tolkning med Syster på Lene med min Bror, Mattias, som även är proffisionell fotograf! Kan bli kul...
 
Dessutom har jag en julklapp från Rikard här som jag inte har någon aning om vad det är men alla som han har berättat för är tydligen exalterade för det. Nyfiken, men jag får hålla mig ett litet tag till...
 

Ny start

Tänkte försöka börja skriva lite här igen. Efter den här lilla pausen har jag fått mer motivation för att skriva lite inlägg. Jag har lov från skolan så jag känner att jag hinner med att faktiskt få skriva vettiga inlägg som är roliga för er att läsa. Rikard och jag är på topp, min ponny är inte såld men hon går så otroligt bra just nu!
 
Så titta in med jämna mellanrum så kommer någ lite roliga saker dyka upp här!
Vill ni ha mer uppdatering så finns jag på instagram  : annahellstrom
 
 
Vi har även firat 18 underbara månader tillsammans, kärlek <3

...

Känns som mitt liv går åt helvette... 
 
Skolan pressar mig till mitt yttersta, försäljning av min dröm och så bråkar jag med R.
Jag tar en bloggpaus ett tag. Känner att jag vill börja må bättre och ha lust att titta in och skriva någonting här. 
 
Hörs om något tag 
 
 

RSS 2.0