Värt en titt

Roligare klipp har jag inte sett på länge!

Håll utkik

Ikväll eller imorgon kommer en stor nyhet upp. Riktigt spännande om jag får säga det själv!

Dagen

Får hoppa över min första mattelektion idag så jag ligger kvar i sängen hemma hos Rikard. Helt själv förutom en städerska. Inte i sängen såklart men i huset. Snart drara jag in och jag har en lektion idag. Svenska 9.55-11.05. Sen hem och vänta på att lisa slutar som ska hoppa pamsan. Hon ska ju faktiskt tävla henne på söndag. Sen blir det hem innan min sista träning på louie. Imorgon slutar faktiskt mitt fodervärdskap på honom. Sorgligt men sant. Får se vad det blir av i höst. image description

Värsta dagen i mitt liv

Igår var en så sjukt extremt dålig dag så jag kände bara för att gråta varje sekund. Början med att jag vaknar och sätter mig vid köksbordet och äter frukost i  min tystnad. Mamma får ett vredesutbrott av jag vet inte vad. Drar till skolan och måste göra en matte kompletering för att nå det betyget jag vill ha....  Sen får jag reda på att jag blir tvingad av skolan att läsa franska steg 4 i tvåan för alla andra individuella val är inställda. Jag kände för stt döda bågon. Så jag och två klasskompisar går och pratar med rektorn som säger attvi ska få gå på möte om det här. Hoppas de löser det annars tänker jag bränna ner skolan... Sen så hade jag franska nationella. Jag gossade på två uppgifter och svarade inte på hälften. F här kommer jag. Sen såhade jag idrott fast jag brukar ha det på fredagar. Inte najs. Åker till säva rider pam som är duktig som vanligt. Sen hem. Mamma säger i te ett ord till mig jag säger inget till henne. Åker till storvreta och så fort Rikard kramar nig bryter jag ihop. Inte bästa dagen i mitt liv men det finns vissa punkter son lös upp den lite, Pappa, Rikard, Pam och mina kompisar Hanna &Magdalena.

Hoppträning

Sista hoppträningen på Louie på ett tag framöver då jag ska sluta rida hoom på torsdag. Till en början gick det superbra, travhoppning och linjer  och en liten bana. När jag skulle ta banan en gång till slutade han lyssna. Han tog inte mina halvhalter ellér lyssnade inte på skänkeln. Jag visste helt enkelt inte vad jag skulle göra. Men efter några språng fick vi till det perfekt igen. Fina hästen :')

måndag

redovisning kl 08.00 sen hål till 11.15 när jag har np i franska, bra dag.... Den suger rätt hårt om vi säger så... Men ikväll ska jag iväg till Rikard åker hem och tränar efter skolan och duschar av mig och åker dit. Superbra avslutning på en kass dag!
image description

Gårdagens ritter


Resultat

Som sagt var det dags för första tävlingen på 8 månader och därför startade vi en Ld och en Lc.
Ld- Pam var litr spänd på framridningen, belt fördtåeligt men försökte mjuka upp henne mycket och framhoppningen var perfekt. Hob sög tag i hindren och hoppade med fina språng. Väl inne på banan var hon superfin. Tittade inte på ett ends hinder etan allting flöt på. Fick med oss en clearround rosett!
Lc- Pam kämpade på och framhoppningen var lika bra som förra. Underbar känsla. När vi kom in på banan hoppade vi grunden felfritt och jag var beslutsam om att jag skullr sats lite i omhoppningen, inte fullt ut men lite. Superduktig ponny och det blev en 6:e placering.
Mer underbar ponny finns inte. älskar henne. Stort tack till min underbara otroligt snälla pojkvän som följde med och börjar bli riktigt bra på hästar, riktigt stolt. Även resten av familjen var med och jag tyckte vi skötte det bra tillsammans!
En mycket lyckad tävlingsdag

packning och putsning

Nu är jag troligen i full gång med att putsa på Häst och saker för att aölting ska bli fint, Pamsan kanske står och får en dusch nu, vem vet. Lisa står också troligen och leker runt lite med Lene.
Täby RS är vårt mål idag jag hoppar LD+Lc med Pam eftersom det är våran första tävling sen oktober och lisa kör som vanligt på LC-LB
Riktigt charmig bild på Lisa va?

Uteritt

Nu ska jag iväg på en uteritt med Michelle (http://mercure.blogg.se/) på våra Hästar, Louie och Armani. Det är även Michelle som kommer rida Pam medans jag är i Tyskland i två veckor i sommar. Får se hur det blir. Sen ska jag iväg och köpa hästshampoo och en keps innnan det är dags att börja förbereda tävlingen. Somsagt ska jag iväg till Täba RS och tävla ikväll med Pamsan!

Michelle och Pamsan på Bild :)

Hackamore

det blev ett pass på Hackamore på Pam igår, riktigt duktigt var hon, Mjuk och förljsam och inte alls lika springig som jag trodde att hon skulle vara. Hon gick alltså perfekt på Hackamoret med. Fick för mig att jag behövde hoppa lite titthinder innan jag åkte till Täby så la ihop tre sockerbitar och hoppade dem sen så tog jag frem en av bänkarna i ridhuset och hoppade över den någon gång. Ponnyn hoppar seriöst allt!

Torsdag

Igår var det dags för dressyr lektion på Louie. Öppna i galopp stod på schemat och han var riktigt grym på det! Fina häst, han har lätt och böja sig och trixa runt så det här var värsta barnleken. Underbar häst!
Pam fick sig ett litet pass om lydnad och vidare hon var jätte duktigt hon med, Ikväll ska jag iväg och trimma lite lätt inför morgondsagens tävling :D

Min fina Ponny

Riktigt fin är hon och slutade på klockren 110 bana <3

Tisdagsträning

Ikväll var det ju hoppträning som varje vecka. Hoppade Pamsan eftersom vi ska iväg på tävling på lördag. Riktigt fin under framridningen och lyssnade bra på mina hjälper. Lite spänd under framhoppningen och ville mest springa iväg. Men vi avslutade bra på två banor. En på 1 m och en på 1.10 m. Riktigt fin tjej!

2012-05-22

Hemma från skolan igår, nu vet jag vad ni som bor i Uppsala län tänker. " Det var väll studie dag?" Ja det var det för alla skolor utom Jensen.... Men jag var sjuk så jag låg och sov i solen hela dagen istället och fick en fruktansvärd bränna.... Då menar jag fruktansvärd. Helt fulkommligt bränd... Jaja Som vajre sommar alltså. Nu ska jag plugga lite inför nationella i miatte so mjag har idag. Sen iväg mot hoppträning!

Fick en fråga vilken ras Pam var, Vi har ingen aning, Tydligen är hon född i s.k vilt tillstånd och det är inte riktigt hundra på vilken ras hon är. Men jag skulle vilja gissa på Irish Cob och New Forest eller något liknanade :)
'

Louie terrängträningen


Dunder förkylning

Ledsen för dålig uppdatering men jag är dunder förkyld. Kan inte prata, hostar tills jag spricker, lite feber. Kan inte äta pga halsen... men men jag försöker i allaf all....

Terrängträning

Igår var det terräng träning för Gudrun Orava. Jag red på Louie eftersom jag ville Rida upp för Häst då jag bara har ridit upp för ponny innan. Det gick ruskigt bra och man känner vekrligen på Louie att det är något av det roligaste han vet. Farten och hindren är inga problem, problemet är att stå still och vänta på sin tur!

Pam & Louie

Louie fick sig ett pass på banan igår, Tränade mest på formen och att han ska tolerera skänkeln. Gick mycket bra, han jkobbade på bra och avslutade när det var på topp. Så man ska göra!
Jag hade ju varit på tävli ng hela dagen igår och var rejält trött så jag gick upp på utebanan och red fram. Sen hade Michelle och Elin precis ridit klart ett pass och då var ett perfekt tillfälle och fråga om Michelle ville rida lite på Pamsan då hon ska passa henne i två veckor i sommar. Det gick superbra för dem två. Lite ovant men min häst är lite speciell att rida på så det såg perfekt ut! Sen fick ELin sitta upp hon med och det såg lika bra ut det! På det här sättet slog jag två flugor i en smäll och fick min häst lite riden s jag kunde vila och michelle kunde prova att rida lite inför i sommar och så fick elin ett extra pass. Super efektivt!
Snygga Michelle och Elin på bild!

Jump Club

Igår var Lisa och tävlade och jag följde såklart med för att hjälpa till snäll som jag är! Första klassen gick riktigt bra!
Hon vann klassen med en marginal på 1.4 sekund. ANdra klassen gick inte riktigt lika bra och det blev ett stop och ett pet. Men Men det tar vi igen nästa vecka på Lördag!

El Musico

Tänkte bara yttra mig lite om musik i ett litet inlägg. Om ni vill veta så lyssnar jag mycket på Dubstep, Drumstep och den typen men även väldigt blandad musik. Nu på senare tid har jag blivit helt kär i en artist som heter Elephant Man. Han gör så otroligt sköna låtar med gung i, lite reggae influerat.
Elephant Man
In Jamaica
Elephant Man
Dance and Sweep
Här har vi lite Dubstep
Feed Me
Pink Lady
Knife Party
Internet friends

Nationella prov

Nu ska jag snart iväg till skolan och ha dubbla nationella prov. Bölrjar 8.20 med hör-och-läs i Engelska och 11.15 har jag hör Franska. Vi får helt enkelt se hur det går. Engelska tror jag går bra men Franskan har jag ingen aning om... Det går säkert bra!

Hoppträning 15 maj

Pam fick första gången vara med på hoppträningen igår och det tyckte on var super kul, jag med för den delen. Väldigt hoppglad ponny och vill verkligen göra sitt bästa. Börjar med att värma upp på studs på böjt spår och försöka få henne att hoppa med avslappnande språng i en bra takt. Gick över på lite omhoppnings svängar och Pam var grym, tills hon svängde av sig själv och förstod att amn inte kan hoppa ett hinder längs med bommen. Gick över på en bana och hoppade 1m. duktig ponny kämpar på bra! Riktigt nöjd!

kabom!

Hoppar in och tar en lektion kl 18.00 för en grupp innan min egen hoppträning. De ska ha markarbete, nu ska jag bara klura ut något roligt de kan göra!

lite efter

Lite dålig uppdatering men det är svårt att hinna med. I sömndags blev det jobb och sen fick Pamsan sig en uteritt, kämpade lite i uppförsbackar och tränade lite på skänkelvikningar. Igår blev det ett pass i ridhuset. red på det tvådelade bettet och hon kämpade på bra, lite oabetsvilllig i början men efter ett tag jobbade hon på och var stadig i formen. Hon börjar komma upp i toppform på riktgt nu! Gud så länge jag har väntat!

Två tyglar

I lördagds efter tävlingen ville jag upp och rida ett markarbets pass.  Dock kände jag att jag ville ha en liten utmaning så jag satte på två tyglar på pelhammet, dels för att utmana mig själv och dels för att kunna göra mindre inverkan med bettet. Pam var riktigt fin för att vara första gången och hon kämpade på bra! Blev lite bommar och lite studs. Mysig och glad tjeje men idag ska hon med på en hoppträning på riktigt!

Lördag

Lördagens fuktionä jobb gick superbra! Jobbade som tidtagare i de två första klasserna och stod på banan i lagklassen. Sävas ryttare var superduktiga och kämpade på bra, blev nog mest imponerad av en av våra tävlingsdebut ryttare. Super duktig var hon! Sävas lag hamnade totalt 5a av jag tror det var 11 lag.
När allting var undanplockat fick Pam sig ett markarbetes pass med bommar och studs. Kom hem och fick gäster på en gång och därav dålig uppdatering...
Måste tacka Andrea lite extra då hon var suöersnäll och hjälpte oss när vi red med bommsr  och filmade, super snällt, tack!

Fuktionär

Nu ska jag iväg och vara funktionär på tävling på Sävs. E anordnar div 3 storhästhoppning omg 2 och jag är tidtagare de två första klasserna sen så står jag på banan den sista. Eft det r pam sig ett pass, lite bommar blir det nog idag,

Fredag

Gårdagen var en helt okej dag faktiskt. Åkte till skolan och hade konditionsträning och jag var enda tjejen där av alla 13 i min klass, dålig stil av resten tycker jag... Sen tog jag det lugnt tills våra lektioner började. Naturkunskap stod först. Började jobba på en redovisning vi ska ha om kärnkraftverk, jippe vad roligt...  Avslutade dagen med ett historia prov. Hem och träna i två timmar och sen ta det lugnt med en film på kvällen, en ganska okej fredag faktiskt

Louie 10 maj

Vi hade öppna på schemat och när det hjäler att böja och vända och gå i kors är Louie riktigt bra! Han gjorde superfina öppnor och kämpade verkligen på. Började trixa lite när jag la lite för mycket press på honom men annars var han verkligen underbar! Dock har jag inte sett en så svettig häst på länge, över, under och överallt!

Pam 10 maj

gårdagens pass på Pam var riktigt bra! Uppvärmningen var hon på G och lyssnade på mina hjälper. Vi började träna på det som vi har varit ganska svaga på, Skänkelvikningar. gjorde dem på en halft igenom och det gik super bra i både skritt och trav! Sen lite tempoväxlingar och det var enkelt i traven då hon samlar sig bra, galoppen är helt okej men det finns lite till som behöver slipas på! Tillsist började vi med lite förvänd galopp. Vilket var svårare i vänstervarv då hon skulle ha höger galopp.  Något vi får träna lite mer på!

Hoppning 8 maj

Gårdagens träning gick verkligen över förväntan! Louie var underbart lugn och andades och stressade i te med hindrena. Vi fick många fina språng. Dock nlev det lite okoncentrerat  när vi skulle komma på en linje som stod lite snett. Han ville inte riktigt ta tag i hindret men det löste sig efter ett tag. Filmen kommer imorgon då jag tänkte åka till storvreta efter skolan. Har inte varit där på ett tag nu. Kanske hinner slänga in ett inlägg senare. Puss och kram!

Imponerad

av mig själv idag. Sprang ut på min första riktiga löprunda idag. ca 7-8 km på 39 minuter. Vilket är superbra må jag säga. Sen hem och köra lite mer för magen och lite hopprep. Nu jävlar kommer musklerna!
Ni får en bild på Zumba Fitness Mix istället, här är det agdans som gäller!
image description

När man är på topp

ska man avbryta. Idag var verkligen en sådan dag för Pam. Vi tränade ännu mera lydnad och övergångar som vi har fokus på just nu och hon var så himla bra. Lyhörd för hjälperna och snabba reaktioner. Såna här pass vill man ha flera av. Extremt possitiv.  Men eftersom hon var så duktig avbröt jag efter 45 minuter så att hon skulle vara på topp och inte börja tycka att jag blev jobbig. Imorgon väntar dock ett konditionspass om det är bra väder, annars bara ett lite lugnt ridhus pass.
image description

Täby RF

Eftersom Pam är fullt igång har jag anmält mig till en tävling. Vi åker till Täby den 26 maj och hoppar 80 och 90 centimeter till en början sen börjar vi gå upp mot normal nivå igen

Pamsing hoppar!

Igår fick Pam ett hoppass och det var något båda uppskattade! Hästen är aldrig gladare och mer frammåt än när det finns hinder inom siktet. Började lite lågt på ca 50 cm, hon hoppae och rejsade och sprang, hopapdes på att få hoppa mer och mer. Vi avslutade med en 1m bana på 5 hinder. Hon var hur duktig som helst för att inte ha hoppat så högt på lång tid.  Fina ponnyn, jag älskar dig <3

Bälinge Rf

Idag var det tävlingsdag på Bälinge Rf för alla som är med i ponnyhoppningens div ||| lag. Säfvas båda lag var så klart på plats ovchbmed mig som lagledare. Många gjorde jätte fina ritter och förvånade mig faktiskt över hur bra de kan rida när de gäller. Tyvärr hade ju inte alla den turen men vi kör igen,hårdare, nästa gång då det även är på hemma klubben! Bra kämpat idag allihopa, jag tyckte ni var grymma!

Höjdhoppningen

Jag kom på att jag inte har skrivit någonting om höjdhoppningen på hästivalen. Först och främst kan jag berätta att det var ett väldigt uppskattat nummer. För det andra slog Louie och Jag vår höjdrekord. Vi började på 50 centimeter och steg sen upp åt 10 cm itaget. När vi kom till 110 cm så blev det en höjning med 5 istället.
Lisa hoppade upp till 120 med Lene sen gav hon upp.
Kristin och jag kämpade om vem som skulle vinna. Tyvärr åkte jag och Louie ut på 145 centimeter men det är ett höjdrekord för både honom och mig!

Träningsverk...

Igår fick Pam sig ett hrt dressyr pass, mestadels fokus på skänkelvikningar. Efter ett tag var hon grym! Annars blev det lite lösgjörande arbete eftersom hon inte har gått ett dressyr pass sen i fredags... hooppning och uteritter har ståttt på schemat! Men som tur är är ponnyn alltid lika fin!

När man kom hem sen tränade jag först 2 timmar innne maten och sen tog jag en promenad i rask takt på 1h 20 min. Hej trämingverk...

Film från Akka


UVFK

Foto: Josefin Jacobson
Lite bilder från UVFK när jag tävlade där i helgen :D

Hästivalen

Idag var det som sagt hästival på Säva, vilket är en dag mes massor av roliga nummer och shower, själv hade jag och några till höjdhoppning, vilket gick superbra! Kvällen avslutades med en grillkväll med alla mysiga personer på Säva!
Tack för en grym dag!

RSS 2.0