Efterlängtade Måndag

Varför kan det inte vara sol och varmt på måndagar? Skulle kännas mycket bättre att börja veckan på det sättet. Dock är nog måndagar en av mina favorit dagar. 
 Hann med några timmar i skolan innan jag åkte för att pyssla lite med Hopzo. Blev en barbacka tur i ridhuset. La även fram lite hinder som jag skuttade över. Min ruma och mina lår värkte efter bara 40 minuter och jag gav upp. Vi var ändå och tävlade igår så han behöver inte gå så hårt.
 
Sedan var det dags för Zumba. Leder nu mera Zumbapass i Örsundsbro på måndagar. Riktigt roligt och många som kom. Vi är ett stort gäng som älskar att dansa in veckan med latinska rytmer! Hade ett av mina hårdare pass idag och de deltagande verkade gilla det. Hoppas jag fixade träningsverk åt några imorgon. 
 
Nej, nu blire varm chocklad och sen ska jag gosa med pojken min innan det är dags att sova!
 
 

Ågesta Rk

Kom hem vid 23 tiden igår från stallet efter att vi varit på kvällstävling i Ågesta.
Jag hoppade både 1m samt 1,10 m med Hoppzan. 
 
1m
Framridningen känndes hyfsad och han var väldigt känslig för hjälperna. På framhoppningen så bliv han lite stark och ville gärna dra iväg mot hindren. Men fick ändå stopp relativt lätt trotts att jag gärna hade velat ha honom mer känslig för de bromsande hjälperna. På banan gick det helt okej. Han blev stark mot sista hindret i fas 1 vilket resulterade i ett nedslag på första hindret i fas 2 då avståndet blev fel mellan och jag kom inte åt honom att göra en halvhalt. Lite ur fokus till nästa men efter det flöt det på bra igen. Fick en bra känsla och är nöjd med allt utan att han blev lite stark och drog iväg. Blev alltså 0 fel i fas 1 och 4 fel i fas 2 pga ett nedslag
 
1,10 m
 
Fokus på både framhoppningen  och framridningen var att han inte skulle bli stark och lyssna på mina vikthjälper.  Vilket fungerade superbra. inne på banan var hen lugnare och lyssnade på de förhållande hjälperna. Han flög ut med bogen någon enstaka gång och jag lyckades lägga honom fel på andra hindret så fick ett nedslag. Sedan mot det sjätte hindret dog Hopzo. Jag kom inte åt honom och han lyssnade inte alls på frammåt hjälperna. Så hgan bara saktade av och travade och sen stannade han. Så ett litet stopp. Kom igenom, i galopp, han gjorde samma sak igen men vi kom över hindret. Fick flyt igen efteråt och det känndes bra resten av banan. 
Har egentligen ingen aning om varför vi fick ett stopp. Han fick någon form av blackout och jag kom inte åt honom ordentligt. Vi får tänka på att klockan var närmare kvart över nio också, en ganska sen tid att tävla.
 
Massa morötter efteråt då jag tycker att han kämpade på bra och det allra mesta känndes bra.
Fick massa beröm från deras funktionärer också att min häst var väldigt fin och välriden.
Blir verkligen så stolt över våra framsteg just nu, min fina fina häst!
 
 

Here we go again

Dags att börja damma av denna blogg och försöka komma igång med bloggandet igen. Jag har haft en större paus för jag helt enklet inte har hittat insperation till att skriva någonting. Det har inte hänt något så intressant i mitt liv som jag har haft lust att skriva om men nu efter cirka två månaders vila försöker jag köra igång igen. Förvänta er hellre för lite än för mycket, då jag inte riktigt än vet hur mycket tid jag kommer lägga här. Men första prio nu är att byta headern på bloggen. Den känns gammal och påminner mig för mycket om min tid med världens finaste ponny
 
Dock har jag ju haft turen att få en ny bästa vän, fina Hopzo
 

RSS 2.0