tre dubbelt

Åkte till stallet vid 4 tiden och red lite på krut. Han fick gå en sväng i ridhuset och var superduktig! Rid runt lite i skritt och gjorde lite krumelurer så att han lär sig svänga ordentligt i traven blev det mest runt fyrkanten så vi inte avancerar för mycket. Men super fin bäbishäst som också fick gå över en bom!
Pamsan fick sig ett pass även fast hon varit hos vetrinmären idag. Jag tyckte det var lika bra att det blev så. Lite längre trav intervaller och lite kortare, även lite lite mer på böjt spår men mest rakt. Hon var superfin och jätte avslappnad och böjbar. Underbar tjej
Hoppträningen på Louie gick bra och var extremt svår enligt honom, nu var nämligen uppgiften att travhoppa och det gillade han inte alls. Varför ska man gå långsamt över hindrerna? Men det gick i alla fall superbra. Hoppade inte särskilt högt men det behövs ju inte alltid och nu ska jag leta efter någon tävling jag kan vara med på!
Film kommer!

Frisk!

Pam visade sig helt frisk och skulle klara sig genom en besiktning! LYCKA! Nu är det bara att komma igång på riktigt!


På plats

Sitter nu på Ultuna i väntan på våran tur för undersökning, som tur ät det bara en rörelsekontroll. Önska oss lycka till!


Vetrinärtid

Imorgon kl 11 har vi tid med Pam hos vetrinären för förhoppningsvis en sista gång, vi verkligen hoppas på en friskförklaring! Hon fick gå ett lugnt pass idag och hoppas på att hon är helt 100 imorgon, det skulle göra mitt liv helt perfekt! Underbara ponny!


Bästaste syster

Sitter här och hjälper syster med läxor innan jag ska ge mig in i mitt läxgörande. Hon är riktigt duktig på matte fast hon inte tror det men franska, det kommer jag suga på....


P&L

Red först Pam idag ett litet pass i ridhuset då det blåset extremt mycket ute. Dock kom det efter 30 minuter c 20 personer upp på läktaren och det var inte min lilla ponny beredd på så hon blev extremt stressad och spänd så jag gav upp då det inte skulle ge någonting utan en livrädd ponny.
Louie fick sig ett pass då han skulle slappna av och det gick perfekt. Sen lite förvänd galopper och slutor som också gick strälande tills han fick slut på energin och började stuttsa lite mer för att skippa arbetet. Vi avslutade med något lite mer avslappnande och sen lite pussar i stallet

Tripp Till Sporren

Blev en tur till sporren imorse och var där redan när det öppnade och det blev en massa saker!  Har knappt köpt någon häst sak på länge men det blev mycket idag samt några beställningar. Det är så det ska vara!
Ariat "Preformer Zip" Ridsko
1599:-
Hv Polo Piké
499:-
Horselife ridbyxor svarta
699:-
Ekipage Softshell Kavaj
1199 :- (60%)
Samt en lädertvål och ett par stövlar blev beställda :)

Jobb Jobb och träning

Jobabde imorse till och med kl 13. Det tog verkligen extremt lång tid och det kändes aldrig som vi blev klara. Lite sorglig var det med då en shettis, Peter, som varit på Säva sen Katta och Nina tog över såldes oh flyttades. Men han kommer få det extremt bra i sitt nya hem! Sen åkte jag hem också, började träna så fort jag kunde, blev ca 2 timmars träning med maskiner och Zumba! Nu har jag mest suttit och pluggat franska. ja, det är en rolig fredag...
image description
Pam-Jag-Peter <3

Tid

Har fått en fråga hur jag hinner med allting. Ha en häst och Ha en pojkvän och Gå i skolan och Träna oavbrutet. Svaret är enkelt, jag planerar min tid.
Pam och skolan går före alla mina andra aktiviteter. Hinner jag inte med dem har jag gjort en super dålig planering. Det gäller alltså att prioritera.
Jag går i en skola där jag går halvdagar. Vilket betyder att jag antingen går för eller eftermiddag.
Jag rider i princip alltid på eftermiddagen så på sena veckor tränar jag på förmiddagen. samt gör läxor. En tid jag är tacksam över att ha.  Är det förmiddagsvecka rider jag direkt efter skolan. Vilket och då är jag hemma och har ridit klart vid 14.30. Då hinner jag träna och sedan åka iväg till Rikard efteråt. Det gäller också att vara effektv på sin tid så att man hinner med allting som ska hinnas med.
Mitt tips till er, lägg upp era dagar på ett smidigt och bra sätt så kommer ni hinna med mer än vad ni tror. Smidigt och enkelt!

Kväll med vännerna

Åkte hen till Sofia på kvällen och hade det mysigt med massa kompisar, dock så är jag påväg att bli sjuk, märktes imorse när jag vaknade och jag knappt kunde äta pga halsen. Lite tråkigt men sånt är det. I alla fall var det mycket trevligt med väldigt goda våfflar som vi gjorde underkvällen, vi räknar bort dem som hamnade på golvet eller innanför någons kläder. Fick skjuss hem av Hampus till Rikard där jag somnade extremt snabbt. Sitter nu i Uppsala på väg hem.


Lite tid mycket gjort

Har hunnit med att rida både Pam och Louie idag. Pam fick sig en tur i ridhuset då det var extremt blåsigt och halt ute. Massa travintervaller och lite jobb med sidvertsrörelser. Louie fick sig ett bara lite enkelt ridpass, lite lojt i början och inte jätte hårt. Men det kan han behöva. Sen iväg till Uppsala och köpa något jag velat ha lääänge.


Monster Beats by dr. dre Solo HD

Mitt Allt

det är du och jag tillsammans, det kommer alltid att förbli så. Du lämnar aldrig mitt hjärta. I ur och skur kommer vi finnas för varandra jag kommer aldrig att ge upp dig. Motgång föder framgång, vi har våra motgångar men se hur långt vi har kommit. Du är mitt hjärta och jag älskar dig. Jag skulle inte på något sätt kunna leva utan dig....

Ögonmotagningen

Precis kommit in i bilen efter min ögonbottenröntgen, allting var perfekt. Men mina pupiller är extremt stora så jag får sitta här med solglasögon och blunda, superkul... Ska till stallet senare och rida Pamsan, men först hem och träna lite då ridhuset är upptaget...


Varmt väder

Resulterar i att strunta i täcket!


mardröm..

Usch vad jag hatar mardrömmar. Vaknade vid 5 av en hemsk dröm som var ganska lik skräckfilmen jag såg igår. Det är nog första gången jag får dömmar av sånt. Nej men nu ska jag i alla fall klä på mig och sen vidare till Säva för att jobba! Jag ska till Ögonmotagningen vid 3 också så ska de göra en ögonbotten röntgen. Mycket roligt, eller inte...
Söt bild på Kristin som har varit världens bästa och tagit hand om min lilla ponnyplutt :)

Hem ljuva hem!

Kom hem vid 17.30 och Rikard tog direkt bussen hem, jag började och träna och var klar vid 19.45. Nu är jag helt slut men jag tänkte ta det lugnt resten av kvällen innan jag imorgon. Det går en film kl 20 som jag tänkte se, en skräckfilm lite sådär ensamt. Men men, Imorgon blir det jobba och ridning på Pam

Hemfärd!

Sitter i bilen påväg hem från Göteborg just nu lite sisådär inklämmt i baksätet. Mysig helg, massor av god mat och bra sällskap. Fick med mig ett par jeans och en bh hem också så lite shopping hann det allt bli. Vi är hemma vid 5 tiden. Får se om det blir något inlägg ikväll, tror jag borde hinna med minst 1 :)


Duschen sprutar vilt

Godmorgon allihopa, vaknade för 30
Minuter sen och har precis tagit en dusch, varm och skön som blötte ner hela badrummet.... Nu blir det iväg och äta frukost och sen tillbaka och bortsta tänderna och byta om igen... Mysigt värre. Blir nog en tur till göteborg idag tillsammans Rikard och Lisa.

Sådär nuduschad och osminkad...


Tröttis


Middag

Sitter nu hemma hos min morbror med familjen, älsklingen, morbror och familj och mormor och morfar. Ätit en jätte god middag med pilgrimsmusslor, anklår och choklasmoussé. Nu har vi druckit lite och ätit lite tårta, mysigt! Ska snart hem till våran lägenhet här i göteborg och sova. Imorgon blir det nog ut på stan ett tag och sova, hoppas alla har haft en super bra dag!

Trött chey i bilen påvägen ner...


Göteborg

Om ca någon timme sticker vi ner till Göteborg. Jag, Rikard och familjen. Vi ska fira min mormor som fyller 75 år. Grattis Grattis. Är inte nere så länge utan kommer hem på måndag igen. Kristin är en ängel och tar hand om Pamsan!

Madonna

Fick precis reda på att mamma har fått tag på biljetter till Madonnas konsert i sverige i sommar! Grymt!


Träningsverk

Har världens träningsver i magen sen igår, träningen var super jobbig! men det hindrar såklart inte mig, vi har ju tilll och med idrott idag iskolan. Sen blir det att åka till Pamsan innan jag kommer hme ikväll, gulliga ungen ska få massa morötter!

Dubbelt Upp

Lektion på Louie idag och det gick super bra! Lite ryggningar och galoppträning.
Började med att rida lite serpentin bågar ( 3 st ) och byta galopp i varje genom ett enkelt byte. Louie var från början lite stark men sen gick det perfekt! gick över och gjorde några ryggningar och det gick bra i några steg sen blev han för stojjig och förstod inte längre vad han gjorde. Slutade med de tre serpentin bågarna en gång till men den här gången i förvänd galopp. Louie var fantastisk, förvända gick superbra och vi kunde det klockrent!
Pam fick sig ett pass i ridhuset idag också p.g.a vädret. Riktigt äckligt blåsväder med snö inblandat.
Jobbade på intervallerna som vanligt men jag la faktiskt ner tre bommar som hon fick trava över på en långsida och full rulle blev det över dem. Roligare har hon inte haft på länge, lilla tjejen. Världens mest underbaraste!

Hur går det?

Hur går det egentligen för mig och Pam? Jo vi har kommit igång såpass att vi är på maxen av travintervallerna. Så det går riktigt bra. Jag rider i princip varje dag, nu har hin fått några dagars vila men såklart kommer jag fortsätta. Det har ju varit lite andra händelser på schemat. Men vi tänkte ringa veterinären och få en tid efter sportlovet. Så ska vi se hur det går, förhoppningsvis har jag en frisk ponny!

Bara för att

Hon är det underbaraste som någonsin vandrat på denna jord


Alla <3 dag

Idag har varit en underbar dag. Åkte till Uppsala tidigt och Rikard bjöd mig på Lunch på stan, Jätte mysigt, sen hade han köpt bakelser till efterätt, Vanlij hjärtan, Super goda. Sen var det dag för mig att börja skolan när han hade slutat för länge sen. Lärde mig faktiskt ganska mycket idag. Sen kom Älsklingen mötte upp mig efter skolan och vi åkte hem till mig. Mamma hade köpt choklad hjärtan och en tårta till efterätt. Mumsigt! Nu ligger Rikard och sover och jag sitter uppe och pluggar men borde kanske snart lägga mig bredvid honom och sova lite.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta <3

Helgens starter!

Underbart fina hästen <3

Vattenläcka!

Igår var det jobb hela dagen, puuh. Allting började med en stor vatten läcka i foderkammaren som löste sig jätte bra! Allting gick sedan som det skulle. Vilket underbart väder det var igår, helt sjukt... 5 grader varmt och strålande sol, det blev en uteritt för mig och Pamsan, Hon hlet utan täcken och jag med bara en tjocktröja, och vi bara njöt av vädret. Underbart!
image description
Sen hem och träna lite, måste ju komma i form till Beach 2012. efterdet mötte jag Rikard vid bussen och så blev det en lugn kväll, men lite film tittning som jag sov igenom och lite liknanade, mycket mysigt.

Tävling!

95 klassen ~ där var framridningen ett kaos, helt galet så jag tog det mest lugnt och louie skötte sig fint trotts omständigheterna. Inne på banan var han bättre än någondin, stora luftiga galoppsprång och så fina språng över hindrerna. En klockren dubbelnolla!

1m klassen ~ var framhoppningen bättre, dock blev louie lite hetare och drog mot hindrena. På banan blev han en riktigt het kanonkula! När vi vände upp mot hindrerna satte han rumpan under sig och drog iväg. Vilket resulterade i två pet, men jag hade en relativt bra känsla.

Allt som allt har dagen varit super! Tack alla som hjälpte till!


Lite galen, lite knasig, lite töntig, men jag älskar dig ändå

Mobilblogg

Sitter nu i bilen påväg hem från Lurbo. Har varit en extremt rolig dag och Louie har skött sig perfekt! Vi noll nollade första klassen men fick tyvärr 2 pet i andra, men han var grym lill killen. Mycket creds till mina underbara medhjälpare Michelle och Minna också som har varit suuper bäst, mer uppdatering senare


Tagga årets första tävling!

Nu kör vi imorgon, Jag åker iväg imorgon från Säva kl 8 men Louie i släpet, pappa som chafför och Minna & Michelle som medhhjälpare. Så det lär bli en superdag!
Jag har perfekta startnummer, Hoppas på att Louie går som han ska, jaa finns det något mer? nej tror inte det.
95 klassen
1m klassen
Önska mig lycka till!

livet är hårt sen dör man....

Riktigt tråkigt inlägg men jag har tråkigt...
Sitter i skolan på en engelska lektion och vi skriver srgumenterande textrer. Wiihuuu. Eller inte, idrottenl  idag blir att åka till sunbacken och åka pulka och grilla, mysig mysigt. nu borde jag faktiskt ta och jobba lite.
eller inte men jag åker till Säva och fixar Louie efterskolan så vi är redo och klara till imorgon!

Dressyr Lektion

Igår stog det tempoväxling ur skänkelvikning igen på schemat och det var precis det vi gjorde, samtdigt vi skulle hålla takten. Louie är ganska svå eftersom han lätt tappar takten och spänner ihop sig när man kortar men om vi kämpar ett tag ska vi se att det går bra! Tränning ger färdighet, imorgon är det ju dag att tävla igen, Nu taggar vi!

Uteritt

Blev en uteritt påpamsan igår, ut och iväg på en läng snörik väg. Som Pam gick på, hon tyckte det var super kul, men visst kan det bli superläskigt när grenarna från träden nuddar. Vi är i alla fall uppe i 10 treavintervaller á 2 minunter så det blir totalt 20 minuter, imorgon blir det 11.
Ska be pappa boka en vetrinärtid snart då jag känner att vi snart kan åka och kolla om jag får galoppera henne.

God morgon

Vaknade för ca 40 minutersen och gick upp och gjorde mig iordning, nu sitter jag här och äter frukost och min buss går om 50 minuter. Idag går jag i skolan till 11, sen blir det hem och träna innan jag åker till Säva och rider lektion på louie och lite igångsättning på Pam. Lilla gumman är snart frisk!


Kortis

Blev en kortis med Pamsan idag då jag inte mår 100. Red lite i ridhuset och hon är hur mjuk som helst, idag lyckades vi t.o.m göra en bra sluta. Det är kanon enligt mig.  Nu bli det att städa ur Duracells bur då han har flyttat till himmlen, sen lite historia och svenska.

Vila i frid

Igår när jag kom hem från hoppträningen skulle jag ta upp min hamster. Men jag mötte någonting inte så jätte roligt. Han låg bara stilla där. Men han hade lekt in i det sista för han stod i en possition där han drog i ludd som han tänkte flytta, så trligen var det en hjärtattack eller liknanade. Vi har fått 3,5 år med dig och världens mysigaste stunder. Jag älskar dig Duracell, Vila i Frid ♥

Hoppning!

Igår kväll var det hoppning som gällde. Vi byggde fram lite hinder, en kombination och så lite enkel hinder. Louie lyssnade bra och gjorde som jag bad honom, dock blev det ett språng som blev katastofalt! Det slutade med att jag har haft ont i huvudet enda sedan dess, känns ju superbra. Men nu ska vi inte vara negativa, det gick faksitkt superbra om man bortser från det. Nu taggar vi tills på Lördag då vi ska iväg till Lurbo!

svaret

Nu när alla har funderat ut meningen med livet kanske ni blir lite gladare?
Nej men nu sitter jag här vid datan när jag egentligen borde göra mig iordning. Bussen går om 30 minuter exakt. Duktig på att räkna? Javissst! Går en extremt lång dag idag till 13.40 men vi har et hål mitt i så det är ganska lugnt. Sen tänkte jag dra mig hem och äta någonting innan jag åker till Säva för att rida Pam och sen ikväll är det hoppträning på Louie! Roligt Roligt!

vad är meningen med livet?

Det får vi nog aldrig svar på men min mening med livet är ganska klar, men den är hemlig tills vidare. Jag lovar att berätta den på min dödsbädd om jag hinner blogga då!
Vaknade hos Rikard åkte till Skolan (Förvånande va? ) Sen tills tallet 30 min. Hem och träna (hurtig som jag är) sen iväg till Säva igen och Rida ponny plutten, Syster hade problem med Lene idag så vi bytte häst en stund och hon fick rida på Pam. Så söööta! Har aldrig sett något sötare. Sen hem och skriva ett repotage. Jo tack min dag är proppad. Hur är era?
Lisa "Man känner sig jätte duktig och till och med bäst när man rider henne"
"Du ska nog inte sälja henne, för jag vill ha henne sen"
Förhoppningsvis får hon bo kvar i familjen länge <3

Blöt säng

Ligger nu här hemma hos Rikard, jag skulle nyss dricka ur en vattenflaska men han hade inte skruvat på korken så att både sägen och jag blev våta, uuusch. Han förflyttade sig till datan och jag strejkar på golvet, får se hur natten blir... Hoppas alla har rn underbar kväll!


Hektiskt dag är nu klar!

-24 grader imorse, helt sjukt. Men till Säva blev det i alla fall och jobba. Sen en underbar liten ridtur på Pam. Det blåste ganska mycket så jag red inne. Idag blev det totalt 14 minuters trav dock delat på 2 så alltså 7 trav intervaller på 2 minuter. Nu är jag hemma och gör mig iordning för snart åker jag till Storvreta. Får bli en kväll där :)
image description

Vi som vet

Pam och jag vet hur man klär sig när det är -20 grader! Mycket kläder på!


Ut i kylan

Idag blev det pådrag med 5 tröjor och jackor samt tre olika byxor inann jag och pam vågade oss ut i kylan, vi var ute i hela 45 minuter då vi travade 4 intervaller á 2 minuter. Mycket mysigt men Pamsan vill ju att det ska gå så himla fort, rejserhästen. Imorgon blir det upp och rida på morgonen. Hurtigare människa finns det inte !'

Slut på motivation

Har ingen som helst motivation till bloggen just nu då det är mycket annat som far runt i mitt huvud. Någon som har tips på vad jag kan skriva om? Åkte hem till Rikard igår efter skolan och sov där, till skolan idag sen iväg och rida på Louie. Han gick helt okej trotts att hen lekte ninja då och då. Med ninja menas karatesparkar från hans bakben. Jag tror att han tror att han kan kung fu. Ingen aning men vi får se. vi tränade böjda spår och det gick super, dock gick min stövel sönder. T Y P I S K T ! aja nu får man laga dem eller köpa nya, får se hur det blir.
Imorgon lär det inte bli så jätte mycket bloggning pga andra omständigheter, men kika alltid in!
Bara för att min ponny är sötast!
image description

Never look back

Hoppningen kändes inte alls bra igår, högergaloppen var hemsk, men vi tog oss i alla fall igenom uppgiften.  det var nästan bara lydnad vi tränade på idag och det var superbra för Louie och mig trotts att han inte var på rätta humöret. Vi skulle hoppa in över att räcke vända rakt över stuttsen sen ut över oxerna, samma sak till baka fast med början av nästa oxer. Louie lyfte i alla fall på benen och hoppade supersnällt men han ville inte alls landa i höger galopp och sparkade flera gånger vilket var extremt jobbigt. Men Men bättre lycka nästa gång!
Ungerfär så såg övningen ut :)

RSS 2.0