Mobilblogg

En bättre morgon


Jobb och shopping

Efter ridturen imorse blev det några timmars jobb. Några fritidsbarn kom till Säva och hade en dag där och jag var ridlärare för en grupp. Helt otroligt hur duktiga och modiga alla barnen. Jag mår så himla bra av att jobba jsut med det här. Man blir så himla glad och lycklig av att se barnen så glada!  En helt perfekt dag på jobbet!
 
Sen bar det av till Sporren. Köpte mig en jacka, tjocktröja, strumpor och lite sadelvå och pälsglans. 
 
Denna jacka från Ariat blev det i alla fall. Måste säga att Ariat har blivit något av mitt nya favoritmärke. Så bra kvalité och snygga kläder :D
nna 

29 oktober

Idag var vi som sagt i stallet tidigt för att ha en "provridning" på Pam. Det var en av våra kompisar från Enköping som kom  och skulle prova att rida. Från början var Pam lite spänd men han hittade snabbt knapparna och allting gick bara bättre och bättre. FÖrhoppningsvis leder det här till någonting bra!
 
tog lite bilder samtidigt och filmade lite :)
 
 
 

Internet

Internet har krånglat ett bra tag på min dator nu och internet på min mobil är slut, så jag har nästan inga chanser alls att uppdatera.... Men nu har jag, duktig som jag är, fått igång det igen! 
 
Snart ska jag och Lisa till stallet och rida, sen blir det jobb för min del och sist blir det en tur till Sporren! Ikväll Zumba för fulla muggar och förhoppningsvis slutar jag dagen med en bra film i min säng. 
 
Perfekt och helt okej lugn dag
 
 

Träning

Idag fick Pam sig en vila så fokuserade jag mer på mig själv och min träning. Först hade vi idrott i skolan. 1,5 timmes rolig och aktiv idrott.(Idrotten har vi på ett gymmet Campus som jag tränar på och det som ligger i Uppsala SIence park.) Gick sedan iväg 10 minuter (till campus andra anläggning) och gick på ett Zumba pass med Hanna och Magdalena. Det skulle egentligen varit ett DanceMix pass men ledaren var sjuk så det kom en kille och hoppade in och vi körde lite Zumba istället.  gick sedan tillbaka till Siencepark och när vi kom fram hade jag glömt mina skor på den andra anläggninge. Suck! brottom var det så jag sprang fram och tillbaka vilket tog kanske en kvart. Sen var det ett tufft Ass'n Abs pass som är vad det låter. Rumpa och Mage och vad det tar på kroppen. Kan knappt gå normalt! Men så skönt för kroppen att få sig en genomgång!
 
Imorgon blir det ett Dressyrpass på Pammie och sen lite tränig för Zumba passet jag ska leda v47 :)
 
Ni får en bild på mina cool Zumba byxor!

Enköpings RK

Hoppade en LB och LA i söndags med Pammie. Var på lats vid 8 för att lisa skulle hoppa LC men min start var inte fören halv tre. En lång dag i transporten för den stackaren.
 
I LB var hon klockren hela framridningen. Frammåt och bjöd mot varje hinder trotts att det var en kaotisk stämmning. På banan hade hon samma bjudning och hoppade klcokrent. Dock var det en klurig sväng som var knapig för både henne och mig. Hon bjöd på hindret hon trodde hon skulle hoppa och så avbröt jag henne i sista sekund för att svänga på ett annat vilket medförde ett stopp. Sen var hon klockren resten av banan.
 
i LA var hon precis som i lb frammåt, mycket bjudning och frammåt driv. Vi kom in på banan som jag visste var svår, Hoppade i princip klockrent fram till femman som var en kombination. Jag la henne fel och hon stannade till och hoppade in på räcket. Jag tappade båda stigbyglarna och tygeln. Jag hinner tänka och undra hur jag ska lösa det utan att det ska bli en katastrof. Eftersom det är en kombination med ett galoppsprångs avstång och en maxad oxer på 110 ut. så känns det lite oroligt. Men jag klämmer till lite med bara högerskänkeln och Pam klämmer in tre galopsprång och hoppar glatt ut. Min underbar ponny ställer upp i alla lägen. Jag har aldrig varit med om mer tillit och trygghet mellan ryttare och häst. Hon är min själsfrände och ingen kommer någonsin kunna ändra på det!
Hoppade ett hinder till som var en trippelbarr och sen utgick jag, jag var så stolt med hur hon ställde upp så jag ville inte lägga någon mer press på henne!
 

Hoppträning 23 oktober

Var som vanligt hoppträning ikväll. Hoppade en liten stutts, sockerbit, oxer sockerbit. Et plank, oxer och trippelbarr. 
Pam var lite spänd från början och lite snabb. men efter ett litet lugnande prat med Louise gick det mycket bättre. Hoppade bara uppemot 115 cm med trippelbarren på 122 cm. klockren ponny som alltid. Förstår inte hur hon lyckas. Det har snart gått tre år och hon tar mig fortfarande med storm. En sån underbar ponny!
 

Riktigt dålig uppdatering

Men sen lite mer än en vecka tillbaka har jag haftdet lite jobbigt med vissa saker som gjort att jag inte haft någon större lust att blogga alls... Men ikbväll ska jag försöka skärpa mig, en utvärdering av dagens träning kommer samt lite till,!

Hoppträning 16 oktober

Hoppade mycket linjer och sen två olika sorters banor varav en med lite mer omhoppningssvängar. Pam var mer frammåt än vanligt och gick klockrent på storhäst avständ trotts att hon brukar krypa lite. De Senaste veckorna har det här krypande försvunnit mer och mer och det känns så skönt att bara kunna flyta på i en bana. Hopapde i alla fall en bana uppemot 110 cm och omhoppningsbana på det med. Allting gick strålande bra och jag är så stolt över min lilla ponny

Stolt

Något som verkligen märks på en prisutdelning är hur stolt Pam blir, hon sträcker på sig lite extra och bara njuter av uppmärksamheten
 

Kloka ord

Jag har en favoritlåt som jag har gillar super länge. En låt som innehåller så många kloka citat.  
 
Läs igenom och tänk efter
 
You can lead a horse to water
Can't make him drink
Give a man a brain
can't make him think
smile all day
but not be happy
you can get your hair did
and it can still be nappy
you can sleep all night
not get no rest
and you can be number one
it don't mean you're the best
everybody ain't out drinking juice and gin
some of us love the Lord and we're living for Him
you can know where you stand
and still be lost
 
 

En låt  värd att tänka över
 
 

Sorunda Rk

Aldrig har jag varit med om ett så litet ridhus. Totalt var ridhuset 20x40 och inte alls stort, helt otroligt att de fick in hinder där inne och man fick nästan inte plats att fatta en bra galopp. Underlaget var riktigt dåligt det med, gropigt, djupt och löst. Vi funderade på att stryka oss sista klassen för att undvika skador men stannade och hoppade ändå. Trotts det var hälften i sista klassen sstykna pga det dålig underlaget och det lilla ridhuset. 
 
LC A:0 stilbedömminig. Pam hoppade en klockren runda. Vi hade lite undertempo men en bra och fin känsla. Kom precis utanför placering som vanligt men jag börjar bli van nu. 
 
LB A:A0 Jag var tveksam till att galoppera på och var riktigt fösiktig i alla svängar men Pam räddade så klart upp allting. Hon satte en bra säker galopp, stödde upp bra i kurvorna och bjöd på riktigt fina språng! Dock la jag henne fel på en oxer så det blev ett pet. trotts det kom jag på en fjärdeplacering. det var 3 ekipage som var 0+0 av ca 20 så bra ridet det var det!
 

Mobilblogg

Sitter i bilen påväg hem från Sorunda Rk i stockholm. Dagen har varit väldigt bra! Pam bjöd på en klockren Lc runda helt felfri. Dock var det stilbedömning och jag red inte tillräckligt prydligt för att placera mig. I LB knep vi en fjärdeplacering.
Rosett, placket och en hink med följande:
• en kexchoklad
• ett kakpaket
• rosa hästsnoddar
• en tropisk dryck
• tre bananer
• fyra äpplen
• tolv morötter

Inte så dåligt va?


Fanny och adrian, Pam och Jag

Lite små filmsnuttar från i tisdags från hoppträningen.
 
Många som kanske läser min blogg vet vem Fanny är hon har två superfina ponnyer som heter Simba och Eddie, eller ja de kallas i alla fall så. King Edward och Munsboro Simba. Hon är en riktigt duktig ryttare och jag har sett upp till henne hur länge som helst. Hon har även en storhäst nu och jag såg den första gången för ett tag sen och nu när jag såg den hade hon byggt upp mycket mer muskler på honom och gjort ett superfint jobb!
 
Här är i alla fall två filmer från i tisdags
 
 
 
 

Finaste

Pam gick riktigt bra idag. började med lite trav över bommar och kolladade att ho ,yssnade frammåt, bakåt och åt sidorna. Sedan fortsatte vi så hela passet, försökte även få till en riktig bjudning på hindren vilket snabbt uppkom!
 

Mobilblogg

Markarbet och lydnads pass samt ett litet hinder på 115 cm så hon får hoppa igenom sig lite för morgondagen

Body toning

Godmorgon på er, står och väntar på bussen påväg in till uppsala. Ett body toning pass skare bli! Skulle hängt med en kompis men hon började må dåligt igår så hon kommer troligen inte med, tyvärr!

Efteråt är det till stallet, rida ett markarbetspass med lite bommar sen tävlingsfix för morgondagens tävling!

Bjuder på en vacker bild från igår då min mobil inte har särskillt många bilder som inte är visade!


12 oktober

Red pam på hacket igen. Riktigt fin men början var hon lite mera loj och ville inte riktigt gå frammåt för de små hjälperna med överskänkeln. men efter en stunds temopväxlingar i skritt och trav började det släppa! Hon blev mjuk och fin och vi hade mycket övergångar, tempoväxlingar för att få henne så lyhörd som möjligt. Sitter och håller om med underskänkeln men de huvudsakliga hjälperna ska komma från överskänkeln vilket alltid är svårt att träna på. 
 
I slutet var hon fantastiskt bra och vi slutade även här på topp!
 

Pam 10 oktober

Satte på hackamoret innan jag gick upp till ridhuset, började rida i skritt och ändra tempo och steglängd hela tiden med översänkeln medan jag bara att och höll om med underskänklarna, Gick över och började samma arbete i trav och Pam lyssnade förvånandsvärt bra. Otroligt stor skillnad på steglängd och tempo men takten var densamma. Gjorde volter i olika storlekar, lite slingervägar. Gick över i galopp och jobbade på samma sätt, men mer med stora volter. La även till galoppskänkelvikningar vilket gick superbra och hon var följsam och arbetade bra undersig,
 
Jobbade hela ridpasset på att så en extram lydnad när det gäller överskänkeln utan att behöva använda underskänkeln till något annat mer än ett stöd. Pam verkade verkligen gilla dagens pass och vi avslutade när vi var på topp!
 

Hoppträningen 10 oktober

Gick superbra, Pam var piggare än någonsin, känns som jag säger det efter varje träning nu. men hon verkar tycka att det blir roligare och roligare. Hoppade lite stutts och linjer och la sedan ihop det till en bana.
Något jag kom fram till i tisdags var att jag har slutat hålla om fram till hindret. Min häst är såpass framme hela tiden så jag har väll antagligen känns att hon inte behöver det där extra stödet. Men igår höll jag om och red fram till hindren och vi fick så mycket bättra språng efter det och jag fick även måttlig träningsverk....
 
överhoppa på minimalt hider kan hon också

pluggar

Fick gå hem från skolan idag för att jag mådde riktigt dåligt. Igår kväll hadejag feber men gjorde ändå ett försök att gå till skolan. Vill absolut inte missa förmycket. 
 
Men nu sitter jag här hemma i soffan och pluggar samhällskunskap, Affärskomunikation på Engelska, Idrott och Hälsa, Engelska och lite till. Huvudverken kommer ju verkligen inte bli bättre av det hr men det måste verkligen göras. Musik under plugget blir väll mest Feed Me, Flux Pavillion och Archie! 
 
 
Pammie får en vilodag så att jag kan piggna till lite.

Döden själv

Så jävla ball


Ted

Jag och Rikard var på bio igår och såg komedin Ted. Den handlar om en kille som önskade att hans nalle skulle kunna vara levande, och önskan slår in. Vi får följa dem när Johnny(killen med Ted) är 35 år och Ted är fortfarande hans bästa vän. Drogande festande nalle. En extremt rolig film som jag verkligen kan rekomendera.

Det är skaparna av Family Guy som har skapat filmen :)

Nu sitter jag på uppsala station påväg till Säva för att Rida Louie och Pammie, i eftermiddag blir det zumba sen en klippning av Ronda och troligen lite mera zumba!


Körkortskurs

Sitter på handledar kursen för körkort, lång och segt är det, tur att vi fick en fika paus, sen blir drt att åka till säva, klippa lene och rida står på schemat!


Klippdags

Pam har enda sen i onsdags blivit supersvettig, i både torsdags och fredags kunde jag inte rida mer än en halvtimme. Han princip bara skritta trava och galoppera. Så igår efter skolan fick hon en liten klippning, alltid lika snäll och står och sover medans klippnaskinen drar runt hela hennes kropp!


Fina Tjejen

Blev en uteritt idag på lilla prinsessan. Det blåste, regnade och var allmänt ruggigt men jag trivdes mycket bra med det. Pam och jag red runt i våran egna värld. Älskar att kunna bara släppa allt omkring och leva i nuet. Hon och jag och bara mysa. Så alltså en perfekt dag med ponnyplutt

I'm the best!

Hade skolidrott imorse, lekar och basket i 1,5 timmar. Sen drog jag och min kompis Magdalena in i gymmet på Campus och körde ett hårt fys pass, core och triceps låg fokusen på. Efter skolan åkte jag och red ut på Pammie, kom hem och Zumbade i 1 timme och 45 minuter. Nu dusch och sen lite plugg!
 

aros RS

 Har ju glömt att berätta hur det gick i lördags
 
I LB gick det riktigt bra, framhoppningen kändes bra fastän det regnade, när vi kom in på banan fick vi ett helt okej flyt, något under tempo men fortfarande okej, nollade grunden och kom till omhoppning, Pam var följsam och vi kunde svänga riktigt bra men över sista hindret blev det ett missförstånd samtidigt som flaggan lät så pammie frös till lite och sista bommen föll... Men nöjd med den klassen ändå!
 
 
LA gick också riktigt bra,framhoppningen var kaos i lera men väl inne på banan hade vi ett underbart tempo på galoppen, helt galet bra språng och allt kändes så himla rätt, dock slutade jag rida till kombinationen, min ork tog helt och hållet slut så det blev två stopp där, men så underbar känsla, tror aldrig i mitt liv jag har haft en sån bra upplevelse på en hoppbana!
 

Ett år sedan

För ett år sem var det en av de värsta dagarna i mitt liv, hittade Pam stående på tre ben i hagen, hon kunde knappt en stödja på vänster bak. Katta var där och kollade på Pam och sa att vi behövde åka in ganska akut, vi stod även och funderade på om vi skulle stödja upp benet. 
 
Vill ni läsa lite mer om de finns ett inlägg här och sen lite mer i oktober inläggen 2011
http://mylifeasfitch.blogg.se/2011/october/akuten-med-ponnyn.html#comment
 
 
Allt slutade ju då bra med att hon fick vara inne i några dagar och att allting läkte ihop som det skulle.
Helt frisk blev hon, inga kvarstående men alls utan nu hoppar vi lätt 135 och tränar mer än vanligt. 
Riktigt glad att allting löste sig så bra!

Morgonen 1 oktober

Har varit och ridit Pam nu på morgonen, Hon var riktigt stel i början, jag vet inte riktigt varför men efter en liten stund med uppvärming blev hon mjuk och fin, kom åt högersidan riktigt bra mot mitten av passet och vänstersidan var som alltd där och med. Hon har lite svårare med höger så just nu kämpar vi lite med det. Efter 60 minuter var hon riktigt slut, avbröt och gick ner mot stallet, 
 
Ikväll ska jag på Ragga med Magdalena och sen blir det lite styrka på gymdelen innan jag åker hem till Rikard
 

RSS 2.0