torsdag

Vaknade ganska tidigt och gick upp direkt, har ju börjat snooza igen, emn sjukt dålig ovana. Men idag gick jag upp direkt. Åt frukost och sen iväg mot skolan. Teknik första lektionen. 2 timmar....  Fats vi byggde pendlar så det gick fort! Jag och Frida var grymma!  Sen franska. Efter det SO . Prob i religion, Buddhismen. tror det gick bra! svarade på allt och det kändes bra! Eftermiddagen var det matte och tyska. Sjukt roliga lektioner båda två!

Sen bar det av till stallet och Pam


Moi et Josse <3

Pammie

Började med att rida ut en bit. Det ska jag göra varje gång innan jag går in i ridhuset under igångsättningen. Trava lite intervaller och så som en bra uppvärming ute. Pam var ganska stissig. Hon tittade mycket och ville inte slappna av. I ridhuset sen slappnade hon av mer och började arbeta genom kroppen. Just nu kör vi bara lätt genomgång av hur man arbetar rätt under ridhustiden. Hon sköter sig perfekt! ut igen. Slappnade av under avtravningen på bortvägen men hem blev hon lite spänd igen.

Varje dag går inte perfekt, Men imorgon går det bättre <3


UNDERBAR

ÅÅÅHHH SÅ SJUUUKT LYCKLIIIIG MAN KAN VARA !!!!

SÅÅ FIIIIN MIN ÄLLLLSKKLIIIIIIIIIIING <3 <3 <3<

Idag var det dags för första 15 minutrarna seriös ridning i ridhuset! Samt Galopp. PAm var så sjuuuuuuuuuukt fiiin. Hon försökte verkligen! Jobbade på och var så fiiiiin! Galoppen var en dröm! Hon galopperade bärande och fint utan att dra iväg! Sååå Nööööjd

Nuuu lääängtar jag tills  imorgon!!!

Kan inte skriva så mycket för jag är så sjuuukt gllaaaaaad!


Onsdag

Var ju i Uppsala Hela dagen. Allting gick Super. Vi kom till Katte vid 20 i tio. Samling i deras Aula innan det var dags för första deltävlingen. MAn hade en timme på sig att lösa 7 uppgifter alla úträkningar skulle vara med. Löste alla och det gick super! Sen fika en halvtimme innan det var dags för del 2. Bara Svar! Sen gick också super. Lösta alla utom en. Men en hade våran lärare också svårt med! Int så konstigt att vi inte klarade den. Sen var det dags för siste och den var på¨tid. Vi Blev klara först! Lite slarvigt men kul!

Lunch innan prisutdelning. Kan ju säga att jag och alla killarna gick vilse på skolan när vi skulle hitta tillbaka til Aulan. Men det löste sig.

Vi kom inte placerade men ett Örsundsbro lag kom 4a. Så super bra jobbat!


 Fick läraren att köpa fika åt oss så efetråt gick vi och fikade innan vi åkte hem!


information

Kom ju på att det inte är en vanlig skoldag för mig idag. Vilket jag kanske har glömt att berätta. Jag ska till Uppsala och tävla i matte, kna bli ganska skojigt faktiskt!  Vi åker in 8,44 och hem 14,20 så jag slipper skolan en hel dag. Det är onsdagen jag missar! Bara språk! Wiiie! Jag åker tillsammans med 5 Killar och min lärare.  Vi får helt enkelt se hur det går. Skriver mer om det ikväll.


VET NI?!!?

Imorgon är en sjukt bra daaag! Pam och jag ska börja köra en kvarts vanligt ridpass i riiidhuuus! Sjuuukt vad tiiiden gååår fort! Sen nästa vecka är vi nsätan igång som vanliigt! Heeelt sjuuukt vad tiiiden gååår fooort! Aja vi får se hur det gååår! Alla gångarter imorgon och jag är över lycklig! Nu ska ni snart få se upp på tävlingsbanorna igen!

Älskar dig tjejen<3


Pam

Måndag
 Red mot mälaren, Hon skötte sig utmärkt. Jobbade på och gick på tygeln nästan hela tiden. Hon kändes avslappnad och mjuk, vilket är ovanligt ute. Fiiina Ponny, flyttade även skänkelvikningar i traven över vägen. Super fiiin. Älskar dagar då det ska gå så bra! Man får en sån himla bra känsla och allt blir bara positivt!


Tisdag
Det gick inte alls lika bra idag. Försökte få med känslan från igår men Pam sprang och var stissig hela vägen bort. Jag försökte allt jag kunde arbeta och få henne avslappnad men det gick inte alls som jag ville. På hem blev hon dock avslappnad och förstod vad jag ville. Så skötte hon sig perfekt! Så vi började dåligt men avslutade bra!


Måste skaffa nya bilder till datan, har inte fått in några än..


Tävla!

Den 10 April är det som sagt tävling på Säva. Andra omgången i Div 3 hoppningen för Ponny. Men nu är det så att ag Faktiskt ska tävla i båda förklasserna LD och LC (80,90) på ridskolehästen Paulin! Jag har faktiskt ingen aning om hur det kommer gå. Kan gå hur som helst.

Ska bli kul att tävla igen, har längtat mycket efter det. Lite tråkigt att det inte är Pam som jag rider på bara. Men vi är snart igång vi också!


Roligt!

Jag måste få säga en sak. Att hjälpa till Igår med framridiningen av alla våra Säva ekipgade var så sjukt roligt! Känns so att jag lärde mig någonting och sen var alla så himla tacksamma! De verkade också uppskatta det. Det är någonting jag värkligen vill göra igen! Så vi får se hur det bli nästa tävling!


Aram älsklingen

Jag måste bara få skiva ett inlägg om en av mina bäääääästa veeennnner! Aram! Så gryyymt roolig och gör en alltid på bra humör! Han må vara kortare än jag men han humor är inte lägre! Den är till och med högre än glocolnet! Tro det eller ej! Måste vara en av världens tuffaste killar! Alltid på glatt humör och får en att skratta åt allt, Måste bara säääääääga att han ärrr gryyyym och bääääst i alla läääägen" bättre kompis kan man inte ha! trottts att han kan vara liite retlig ibland sååå ät hn fortfarande Aram

Älskar dig din rackare

Tyvärr har jag ingen bild men det ska nog fixas!


Tierp!

En super dag på Tierps Rk idag! Vi kom dit i god tid, alla som skulle hoppa han gå banan i lugn och ro. Första start gick det bra för 4 fel pga av volt men annars en super runda! För alla  andra gick det också bra restan av förklasserna. Många jätte fina riiter. Alla ekipage från Säva skötte sig super! Kan ju säga att Elin och Snowy gick super i sin klass med bara ett pet och Lisa red och Kom på en femte plats! Super duktigt!


Lagklassen gick Super, såg inte så mycket eftersom jag stod och hjälpte alla på framridningen, Men efter det jag hört så gick´det bra för de flesta. Lagen slutade på 8 och 13 fel om jag minns rätt. Mycket duktiga eftersom det var första gången för många i lag!

Nu får vi se hur det går nästa gång, Om två veckor på hemmaplan



Upp Upp och Iväg

Om en kvart ska vi vara på Säva vilket betyder att vi åker om 10 minuter. Allt kommmer gå super för alla idag. Nu ska alla hålla tummarna för våra super ponnylag. De har varit sjukt duktiga på träning så nu är det upp till bevis på tävlingen.

Nej nu ska jag fixa det sista. Kanske kommer ett inlägg under dagen från mobilen. Den som lever får se..


Imorgon

Imorgon ska Sävas två Ponny hopplag iväg och tävla första omgången för våren i Tierp. Jag själv ska med som coach eftersom jag itne får tävla i den här divisionen så hjälper jag gärna till istället. Ser till att allt blir bra och alla är nöjda.  Engligt uppgifter ska jag mest stå på framhoppning och se till att allt går bra för Säva ekipagen. Tror det kommer bli en super dag. Mycket skoj, spänning och många skratt! 


Imorgon går bilen från Säva vad 7, vilket betyder att vi ska avar där runt 6. Vilket betyder i sin tur att jag ska upp 5. Men får itne glömma att det är omställning av klockan så egentligen så är det som att gå upp 4.

I våran bil så står Helmut som Lisa rider och Snowy som Elin ska rida. Kommer gå super för båda!

Hmm nu ska jag fixa lite och sen bir det att sova tidigt tror jag,

Lycka till alla Säva ryttare!

Lördagen

Åkte som sagt till stallet. Hämtade In Pam från början. Borstade och gjorde henne fin. Red vid kanske kvart över tio. Red mot Tibble idag igen. Det gick super bra. Hon lyssnade bra och flyttade och rörde sig bra. Arbetade igenom hela sig.  Sen putasde jag igenom min hoppsadel och mitt pelhamträns nogrant. Snabb lunch inann jag gick ut och putasade min dressyr sadel och svarta träns. Putsade även Elins saker till SNowy som hon ska ha imorgon.

Fälltävans möte i klubben o en satsning. Vet inte om jag riktigt vill satsa på fälltävlan men vi får se. Måste nog tänka lite.

Sen stod jag och var social med Kristin och Elin medans Elin borstade Snowy.


Snabbinlägg

nU drara jag till stallet och rider Pam, fixar sen pch hjälper till för alla so ska tävla imorgon samt går på ett möte m fälltävlan. Hinner inte blogga ni får ett bättre inlägg ikväll.

Puss och Kram <3

Hoppträning

Blev inte alls Paulin som jag trodde. Fick rida Storhästen Karmen istället. Sjukt kul var det. Framridningen lyssnade hon helt okej på. Lite stel i vänster sidan men mjuknade ganska fort.  Hon var lite seg i traven en kom igång ordentligt i galoppen. Hoppningen började bra. Hon var skjukt pigg, bjöd och stod på. Dock är det inte alls kul att jag ska lägga mig i, så något stopp och sedan körde jag på modelllen "Bara gasa". Blev lite hopppigt efter då hon försökte busa men ingenting allvarligt. Dock slutade lektionen för min del inte lika roligt, inte för Karmen heller. Vi kom mot en oxer, avståndet blev fel och jag försökte klämma av henne stort vilket var ett misstag. Hon hoppade av och landade rakt i hindret. Karmen pep till och bommar och hinderstöd flög. Hon började markera på vänster bak så vi bestämde oss för att  stopp där. Men Innan var det super och troligen var det bara en smäll som är borta imorgon.

Bild lånad från sävas hemsida ;)


Mobilen / sms

SOm de flesta vet skickar jag ganska många sms om dagen, ungefär ca 200 eller liknande om dagen. Det har gett vissa konsikvener. Räkningen har stiiigit som sjutton och jag har bestämt att faktiskt dra ner på smsen. Känns super jobbigt mne någonting måste ju göras. SÅ jag ska nog lägga min mobil i skåpet i skolan och bara låta den vara. Det är jätte jobbigt men så är det. Så om ni messar mig så finns det riska att jag inte svarar.  I eftermiddag kan jag skicka lite mn inte alls så mycket. Är det någonting är det bara att ringa. Svara alltid när jag kan.

Hmm Det var nog det. Så ni vet :)


Freeeedag

Wiiie, idag är det Fredag, Vilket betyder kort dag i skolan och hoppträning! Lektionerna är Svenska,No,Egelska,idrott och So. Bara So på eftermiddagen men det kommer gå snabbt!  Sen direkt iväg till Säva. Rida Pemsan innann alla kompisar kommer dit. Vi rder nog mot Tibble idag igen. Så sjukt fin väg. Tror jag kommer hoppa Paulin den här veckan igen men jag är inte fullt säker. Vi får alltså se.

Fredagar måste avra den bästa dagen i veckan. Många av mina bästa vänner är samtidigt på Säva, Vi sitter och flummar i timmar och sen är det hoppning. Helt sjukt underbart!

SKriver med om det här ikväll


Balalaika på bild ;)

Uteritt

Uteritten idag var så sjukt mysig. Vi red mot Tibble, Väldigt långt för att få med alla travintervaller. Det var världens längsta raka väg. Jag har aldrig ridit så långt men nu kommer det nog bli den vägen jag rider mest. Vi flyttade ganska mycket för skänkeln i öppnor ochs lutor samt tränade halter idag. Hon var positiv och helt avslappnad. Ända gången det är läskigt är när vi går förbi en llång serie brevlådor men vem tycker inte att det är läskigt? De kanske äter upp en!

Men Ponnyn är så sjukt fin.  Jag har haft världens tur som har just henne. Ingeting i världen kan få mig att vilja vara utan henne. Hon är mitt Allt


Uppsala

Idag drog jag som sagt in till Uppsala direkt efter skolan. Mötte upp Kristin innan vi träffade tre till. Gick runt på stan ett ganska långt tag och bara pratade. Jätte mysigt. Pratade om ganska myckte, fick t.ex reda på att det inte går att GÅ över ån, man måste nämligen simma! Det visste ni inte va?
Satte oss sen på Donken innan det var dag för Krstin och mig att ta bussen hem för henne och till Säva för mig.

Mycket mysig eftermiddag i alla fall


Pam

Idag blev det ett pass lite mer i skymmningen men det gick super bar ändå. Red undeefär vid halv 19 ochd et gick bra. Red på vanligt tränsdett idag igen.  Hon var dock lite tittig men det brukar vaar så när det är lite mörkare ute.  Idag var vi inte så sammarbetsvilliga. Hon ville inte riktigt ta mina hjälper utan bara plöjde på. Jag orkade inte heller kämpa med det så vi körde det ganska lugnt.  Det är svårt att hitta vägar så det blir rätt antal intervaller. Nästan inga vägar är så raka.  Imorgon kör vi lite i ridhuset först innan vi sticker ut och travar. Det innebär att passet kommer bli lite längre än en timme.

Ska se om jag får fram rte bommar också. Då passar vi på att gå över den.


Gratttttiiiiissss

Idag fyller Bästaste Kristiiiiiiinnn åår. Jag måste bara skriva Garttttiiiiis, hoppas du får en sjuuukt bra dag.

Lilla tjejen blir hela 17 år idag. Helt sjukt vad tiden går snabbt. Aja...

Gratttttiiiis igen!!!




Modig

Idag blev det ett sent ridpass på Pam. Eftersom jag gjorde annat under eftermiddagen blev ridpasset inte förren närmare 18. Det var dock fortfarande ljust ute.  Vi red lite olika vägar ifag. fram och tillbaka till ett ställe som jag faktiskt inte vet vad det heter, dit och tillbaka till korsningen  han vi med 6 trav intervaller. Sen red jag en bit mot mälaren och tillbaka för att kunna rida alla mina 9 stycken. 

Idag var även första gången jag red på Vanligt tränsbett sen jag började igångsättningen. Hon gick riktigt bra på det med. Hon var lite pigg och stark men jag lyckdes hålla in henne.

Vi tränade lite skänkelvikningar och ganska mycket halt och ryggning. Pam var super duktig. Nu när vi kör skänkelvikningar behöver jag mest använda vikten. Hon har blibit super duktig och lyssnar bra på det!

Pammie<3

Dagens Ridpass

Pam var lite spänd idag när vi red ut. Ganska tittig och högrest medans vi skrittade och travade bortåt. Vi hoppade även till ganska många gånger och stelnade till lite, Vi red mot tibble igen. När vi red förbi ett hus så stanande Pam och började blåsa upp sig rejält, Jag förstod inte varför innan jag kollade upp och såg två rådjur stå och kolla på oss. Jag stog kvar ett tag med Pam och hon började slappna av. Hon fick några klappar innan vi skrittade iväg på lång tyglar.  På vägen hem arbetade vi lite mer, då hade hon blivit avslappnad och fin och rund. Vi började träna lite ryggningar idag. Pam var super duktig.

Sammanfattningen var nog något spänd i början men avslappnad och fin i slutet.


Älskade Ponny<3


Mobilblogg direkt från salen

Hallå, sitter i skolan på lektion och gör absolut ingenting. Lektionen är lärarensval och det brukar inte inte göras så mycket. Det är soft, jag provade att köra inte nudda mark. Jag var grym på det! Läraren kom in och berättade något minne as värt! Han använde även våld mot mig och min kompis elin, slog oss i huvudet. Han påstår att vi inte jobbar men det gör vi jue! Lektionen slutar om en halvtimme och jag har ingen idé om vad jag ska göra så det blir väll att vara tyst och lyssna på musik. No lektion sen innan jag drar till stallet. Blir en ritt mot tibble med många travintervaller. Uppdaterar mer ikväll

Ny vecka

Idag är det som sagt en ny vecka. Det kan tas både positivt och negativt. Dagarna går frammåt men vi måste till skolan igen.  Börjar 8,15 så jag tänkte vara där 10 över som vanligt. Tror att pappa skjussar ner mig. SÅ skolan lär väll rulla på sen ska jag iväg till stallet och fixa med Pam. idag är det 9 travintervaller vilket är lika med 18 minuter. Vi går frammåt och på söndag är vi uppe i 30. Sen är det snart dags att gå in och rida i ridhuset!
Då ska vi se hur sjukt bra det kommer gå. Hon ska också snart få byta hage til sin gammla med kompisar i. Men vi ska komma igång ordentliget först.


En av de äldsta dressyrbilderna...

Alltiallo

Gick som sagt upp och jobabde. Började nio och slutatde 12. Vi hann med super mycket.  Förutom det vanliga jobbet han vi dessutom med att fixa lite på stallplanen, fixa med gamal halm som skulle bort och sadelkammaren.
Lunch sen som vanligt. Kristin och jag lyckas alltid sittai mins 1-2 timmar och äta. Skulle egentligen till staden men det var fint väder så jag stannade och red istället. Känndes mer prioriterat. Bortstade henne och fixade utrustningen innan jag åkte hem. Sen blev det ganska mycket tid framför datan, som vanligt.

Vi får se vad som händer sen ;)


Pammie

Dagens igångsättningapass var super! Jag red över 55an och bort och iväg på en skogsväg, det var rba underlag en bit men sen måste jag ha hittat det ända stället med över ½m snö på. Det gick änså upp till magen på Pam.  VI tarvade tre gånger bortåt  tills snön kom, Då skrittadade vi gnaska länge och svetten började komma. Hela hon blev svettig från hals till mellan bakbenen.  Så vi jobbade ganska hårt rakt fram i snön. Belv treav 4 gånger hem. Hon var super fina alla gånger. Det var en gång hon försökte busa och satte av ii galopp men hon han ett språng innan jag tag ner henne igen. Vi skullle trava 8 intervaller så jag tog och travade den lilla biten på banvallen upptill ridhuset också så vi kom upp i alla minuter. Super fin!

Jag varierar hennes form mellan låg, hög och mellan. Bästa för att bygga ryggmuskler är ju låg och vi jobbar lite extra i den men annas så varierar vi ganska mycket. Jag tycker aldrig att det är bra att rida i bara en form utan man ska variera sig precis som all träning med hästen.


Söndag

Godmorgon allihopa! Söndag idag, sista dagen på veckan. Vaknade lite tidigt så jag hade lite tidfördriv på morgonen men ska snart iväg till jobbet. Börjar sent idag och jobbar fram till lunch. Sen måste jag köpa en present åt Kristin som fyller år på Onsdag så jag åker en till Uppsala. Efter det åker jag tillbaka till Säva och rider ut på Pammie. Idag är det 8 travintervaller, på söndag är vi uppe i 15 så nu kör vi hårt!


Min låtsas Fru

Kom precis hem från Bio med Elin och Kristin. Vi såg min låtsas fru. En romantisk komedi, jätte bra och super gullig. En värd film att se. Som några kanske vet så älskar, älskar, älskar jag romantiska komedier. Det är något av det bästa jag vet. Man mår alltid så himla bra att se dem. Den här var super mysig och slutade inte alls som man trodde.  En bra film att se en lördag med sina bästa vänner!


Uteritt

Pams och min uteritt idag var super härlig, Vi red mot ett ställe som heter Tibble. I början flyttade vi mycket för skänkel och vikter. Vikten fungerar bättre och bättre för varje gång och jag behöver använda allt mindra skänkel. travade också båda sidverts och gjorde massa ökningar och minskningar.  Även två av intervallerna i trav satt jag ned. Vi arbetade så mycket vi kunde och Pam var super positv.

Vädret och underlaget var super, dock tyckte jag det var lite för mycket snö som ramlade ner från träden men det gjorde ingenting. Tog lite bilder som kommer upp senare

Fantastiskt

Godmorgon allihopa, Nu tänkte jag dra iväg til stallet direkt, Det är grymt fin väder och Pam och jag ska ut i solen. Kommer bli super mysigt.  Får se vart jag rider. antingen går jag över 55an och rider på andra sidan vägen eller så rider jag mot tibble. Får helt enkelt se. Kommer bli super mysigt i alla fall.

Sen blir det putsning av all utrustning och häst innan jag åker hem.

Ni får en bättre uppdatering när jag kommer hem. Tänkte vara hemma ganska tidigt för ikväll ska jag på bio med Kristin och Elin


Hoppträning

idag avr det som sagt hoppträning, Jag hopapde ponnyn Paulin en gång till. I början fick vi inte alls till det, vad ajg än gjorde kändes det fel och ingenting fungerade. Min tränare satt upp och red lite efter det gick det super bra!  Vi gick över lite upphöjda bommar till en början. Sen skulle vi börja hoppa lite. fick två stopp men sen gick det bra. Hon var lite  mesig och jag reed inte ordentligt men när jag skärpte mig gick det mycket bättre. hoppade något dogleg, någon långsida och sen lite titthinder.

Paulin är en väldigt enkel häst att hoppa, han har bra språngkurva och är enkel att följa med, sen är det vra att han måsyte lyssna bättre för hjälperna och går frammåt

nu vet jag hur jag ska börja nästa gång. Även om det är svårt SKA jag klara det, med mer tips och övning går allt


Bommar!

Dagens igångsättningspass var underbart! Vi började med att gå upp till ridhuset. Det hölls på att byggas fram en bana och eftersomo jag ändå hade bommar på schemat så bad jag de lägga fram tre skritbommar. De var jätte snälla och fixade.  Vi började att gå på stora volter och flytta skänkelvikningar innan vi gick över bommarna. Det belv totalt sex gånger som vi gick över. Pam blev överförtjust och trampade på överabitiöst!

sen gick vi ut och körde all trav som skulle fixas. Vi tränade mer på öppna och sluta idag, även ökningar och minskningar. Ponnyn är underbar! Hon gör allting perfekt och lyssnar på minsta spillivink! Bandet mellan oss är så starkt, tron på varandra är så perfekt. Vi läser varandras tankar och allting är som det ska vara.

Jag älskar dig <3

10 minuter

Vi börjar komma igång på riktigt! Idag var det hela tio minuter trav och jag började även jobba henne lite mer i den.

I skritten blev det först mycket flytta kors och tvärs. Hon lyssnar bra och skrittade på i en bra takt. Blev lite öppna och sluta också. hon är ju inte alls lika snabb bort som hem, men hon bjuder ändå. I traven flyttade vi lite skänkelvikningar men itne så mycket. Red åt ett håll jag aldrig brukar rida.  Rid ganska långt, var ute en timme som jag skulle. När jag vände hem bjöd hon till. Då passade jag på med extra mycket rörelser. I skritten blev det börjning och sidverts och massa roliga saker. I traven gjorde vi perfekta skänkelvikningar och sen gjorde vi några längningar. Hon är så grym på dem ute! Hon slår ut Benen och har en bra form.  Så duktig tjej!

Imporgon ska jag först avra en stund i ridhuset innan jag går ut och travar, vi ska skritta över bommar. Första gången ska de bara ligga på marken men på söndag ska vi köra lite upphöjda.

Fick frågor om att jag skulle rida över bommar med henne, men enligt vetrinären är det bra att skritta rakt över bommarna för att stärka benen. de får gärna vara liute upphöjda så hon arbetar. Så nu kör vi!


Nationella i Kemi

Idag har vi utstått det nationella provet i Kemi. Jag tänkte hela tiden att det skulle vara grymt svårt, Det var det dock inte. Mycket enklare än vad jag tänkte mig! Vi började provet halv nio och skulle sitta kvar tills kvart över 10. Jag var klar en kvart innan, så ungefär 10. Det var 13 blandade frågor, Jag svarade på allt. Många utförligt ch bra. Hoppas verkligen jag får ett bra betyg. Sen skulle vi förbereda labben. Vi skulle göra samma effekt som en brustablett i ett vatten glas med citronsyra och bikarbonat. Enligt mig en enkel uppgift. Hoppas att läraren godkänner mina förberedelser och att jag får göra den.

Resten av dagen gick super. Hade bild direkt efter lunch. Mitt hus blev helt okej, Det blir ju aldrig som man föreställt sig, men resultatet blev bra!

Matte siste lektionen var lite flummigt, det är klart att man inte orkar eftetr ett stort prov på morgonen. Sen blev det buss till stallet och en mysig uteritt på Pammie!


Nationellt Prov

Idag rä det dags för det nationella provet i No. Våran skola fick såklart Kemi! Någonting vi knappt har jobbat med alls och läraren är ej behörig. Det känns ju jätte bra. Vet inte riktigt hur det kommer gå men det får vi se. Det är som sagt den skriftliga delen och vi ska samtidigt förbereda en labb. Jag vet faktiskt inte hur det går men vi får hoppas på det bästa.

Sen blir det att åka till stallet. Blir inget bommarbete idag eftersom det tydligen är Pay and jump. Men vi flyttar det tills på torsdag istället. Idag är det så dags för trav i tio minuter. 5 2 minuters intervaller.

Vi får se hur det går efter bocken i måndags men det var nog bara en engångs grej.


BlockHalt

Som sagt fick jag ett Samtal från pappa om att Lene var blockhalt. Hon kunde inte stå på benet och låg mest i sin box som jag uppfattade det. Men Katta hade kollat på det och trodde bara att det var en hovböld. Vi fick ut hovslagaren som kom vid 19.20. JAg kunde stanna hemma eftersom jag verkligen behövde plugga. De skulle ringa ifall jag behövde komma.  Men inget samtal om det. Det var en höv böld och de fixade med den så nu Är Lene bandagerad och fin. Mycket tråkigt för Lisa tycker jag då hon ändå inte är helt klar med igångsättningen än. Men vi får vara glada över att det inte ar någonting allvarligare.

Lene mår i alla fall bra och är snatr igång igen.


Tisdag

Idag var det Pams vilodag så jag passade på att åka till Uppsla och träffa lite vänner. Mötte först på Kristin innan vi mötte massa fler. Satt och var social i ganska många timmar innann det var dags att åka hem. Men under den tiden hade jag fått samtal från Pappa om att Lene var blockhalt. Men jag åkte direkt hem istället för till Säva. Alla var hemma och skulle åka dit senare. Så det blev middag innna jag lade mig och pluggade i sängen ett bra tag. Ganska mysigt!


Chock!

Idag  bjöd Pam på en riktigt chock!

Red ut med kristin, Jag gjorde några skänkelvikningar som vanligt men orkade inte riktigt med att arbeta extra mycket på det idag, hade ju trotts allt sällskap och Pam fjanatde sig ganska mycket. Första traven gick super! Andra också, hon bjöd som tusan andra och jag lät henne gå på lite mer. Red en väg vi inte ridit på länge så hon tittade lite. Men det fick an. Dock bjöd hon på en chock i tredje traven. Vi hade precis vänt hem, Vi travade på som vanligt. Hon gick i fin form tills hon drog in huvudet lite. satte av i ett galopsprång framåt och bjöd på ett bocksprång.  Gissa vem som blev chockad! Har aldrig hänt förut men min ponny kan tydlgen hon också! Har nog aldrig skarttat så mycket. Hon var totalt kass på det!  Restan av ritten gick bra

Nu längtar vi till nästa ritt!

Måndag

Skola som vanligt idag då. Början med Matte, måste vara jobbigaste morgonen på veckan. Dock ska vi träna på pythagoras quest. Så inte så jobbig lektion. I musik ska vi börja med någonting nytt innan vi går över och ska spela i band. Dagens Avslutas med Lärarens Val och No. Sen drar jag iväg till stallet. Pammie och jag ska ut. Vi hoppas åpå att värdret skiner upp och molnen  försvinner. Vi får se...

Nu måste jag hasta iväg mot badsrummet. Uppdaterar ikväll:)


Pam Lördag

Vi red en tur mot ölsta. Hon var sjukt fin i skritten i början. Bjöd framåt. Tog minsta lilla hjälp och rörde och arbetade perfekt. Jag satt där och flyttade henne för vikterna och idag blev det lite mer öppna och sluta. Hon var super fin. Hon är mjuk och böjbar trots vilan. Inte exakt lika mycket som förut men inte så stel som hon borde vara. Första traven bortåt var sjukt pigg men lite motsträvig men energin var nästan starkare än någonsin, Vi gjorde två skänkel vikningar också. Jätte fin. När vi travar lyfter hon upp rygen och får en power frn bakbenen som man msåte ta vara på. Skritta upp och ner för en backe och var sedan på väg hem. Traven hem underbar.  Världens flyt. Hon är jätte fräsch och har världens glädje. Hennes livsenergi är på topp nu!

Jag fattar inte att jag är ägare till världens underbaraste ponny. Den turenjag har haft. JAg älskar min tjej<3


Pam Söndag

Nu är det faktiskt fullrulle på våran igångsättningn och det går super snabbt framåt.  Idag red vi mot ölsta igen. Det är  en så bra väg ifall man vill trava så det kommer nog mest bli den.  Vi skrittade på som vanligt men idag tränade vi skänkelvikningar som gick med vägen och inte över den. Det gick super. Hon har lite svårare att flytta för höger men det märksa knappt någon skillnad. Treven bortåt var underbar. Asså Min hästa är så fantastisk. Så fin. vi travade bara rakt fram men hon var avslappnad och arbetade bra. Samma sak med andra traven. Så fin ponny. Som sagt lade vi på en trav till idag. Läghger ju på en varje dag och det går frammåt.

Måndag: 8 min
----
Söndag: 18 min

Som sagt är det en snabb igångsättning men en dag ska hon vila och en dag ska vi vara i ridhuset och skritta över bommar efter att vi travat ute. Tror det blir tisdag eller onsdag som bommerna kommer fram.

Men nu kör vi hårt v 15 så får vi hoppa låga hinder igen, Veckan efter kan hon gå hoppträning. Nu är det inte långt kvar, Fy satan vad jag längtar!


Snart är du och jag på topp igen

Galet Grym Dag

Vakande hemma hos Kristin vi for till jobbet. Började 7,30 och skulle sluta 12,30 me´n vi slutade vid 14.00. Det kom en grupp killar som skulle rida. De var kanske åtta stycken, jätte sköna roliga killar. Det var andra gången de red så vi hjälpe till och gick med dem på en ute ritt innan vi hjälte dem i ridhuset. Det var verkligen ett av de skönaste gängen på läge.  De var itne alls blyga och drev på så det verkligen blev livat. Har nog aldrig stött på ett så sjukt härligt gäng. Sen blev det fortsatt jobb i stallet. Red Pammie och sen hem och ta en dusch och bara slöa ett tag

bättre inlägg om pam senare <3

Soffmys!

Sitter i soffan hemma hos Kristin. Just nu snurrar Melodifestivalen här. Vi gissar på att någon av Danny eller Eric vinner men jag hejar på låten Oh My God. Den är sååå glaaaad sååå man bliiir glaaaaad. Vi taggar iallafall för jobbet imorgon, godis och soffan. Mycket mys. Aja jag skriver om dgens pass på Pam imorgon. det gick sjukt bra. Aja nu ska krstin plugga Engelska...

Aja nu drar det ihop sig

Ciao <3

Lördag morgon

Godmorgon allihopa. Helgen börjar med jätte fint väder. Så jag borde dra mig till Stallet och rida fort men jag tnkte rida i eftermiddag så vi får se hur det blir. Ska rida på Pammie som vanligt och jag är grymt roligt. Jag längtar efter varje gång jag ska sitta på hennes rygg. Idag ska vi även träna på spansk skritt som hon har blivit så super uktig på. Hon kan nu ta 3-4 steg frammåt. Så duktig! 

Ska hem till kristin i kväll och sover där så jag vet inte hur bra uppdtaringen blir. Annars kommer det mer imorgon.


Hoppträning

Fick hoppa på en ponny som Heter Paulin, En av mina gmala foderhästar faktiskt. HAr inte ridit honom på ca 1,2 år eller någonting sådär. Stel i nacken var han och var ganska spänd i allmänhet. Försökte få fram honom mycket på framridningen så han skulle vakna, Fungerade lite halvdåligt eller halvbra beroende på hur man ser det.

Hoppade fram på några hinder inann vi gick in på bana, Gick bra, Han lyssnade både fram och tillbaka. Skulle dock vilja få ihop honom lite mer men det fungerade gnaska bra ändå. Han var ju trotts allt så spänd så jag ville mer lägga tiden på att han skulel slappna av och så ett bra tempo i lugn och stadig galopp. Hoppade även en bana sen på nio hinder inklusive två kobinationer. Fick ett stopp på en oxer och jag vet itne riktigt vad som hände, tror jag blev lite på och jagade honom, men ibalnd blir det fel.

Fick lite av ritten på film så det kanske kommer upp senare om ni vill :)


Pammie

Igångsättnings turen på Pam igår var så sjukt rolig. Hon har ju varit så himla fräsh efter skritten nu i 2½ månad så idag bestämde vi oss för att köra våra 2 minuters trav första gången. Vi red en bit på banvallen som vanligt, skrittade i kanske 35 minuter, gick sedan ut på en väg, Helt rak och jätte bra underlag att trava på. Pams lycka när vi börjar trava går inte att beskriva. Hon kråmade ihop sig lyfte rygg och böjde nacke trotts att jag red på lite längre tyglar och inte försökte göra någonting. Helt underbar! Red en minut åt det hållet, vände sen och travade en minut hem på direkten.   Då var Pam också gansksa rolig. Vi travade i lugn tempo men Hon slängde ut fram benen som om vi körde ökad trav, Hennes energi går itne att beskriva men det var så sjukt kul och jag kunde inte sluta le. Helt underbar!

Min Ponny är bäst och kommer alltid att vara <3


Style

Idag tog jag mig extra mycket tid till rykten med Pam och jag frisserade även henne. Var länge sen jag klippte manen, svansen, pannluggen ochh hovskägget så idag tänkte jag göra det. Vi tränade också lite på spanska skritten och hon kan nu ta tre steg. Min lilla tjej är jätte duktig!

Försökte ta några före och efterbilder men min mobil ville inte sammarbeta så det belv inte så bra men lite syns det iallafall.

Tog jätte mycket i manen bara för att rensa den, och det är perfekt nu när vi itne tävlar eller gör någonting sådant.

Före


Efter:


Före


Efter

Busiiiiiiiigt

Skola som vanligt bara att vi böt ut sista lektionen mot matte för att träna inför Mattetävlingen 30 mars. Kan ju säga att koncentrationen inte var på topp men skönt att slippa tyskan! Vi ska ha två till tosdageseftermiddagear med matte istället för tyska, Skönt!

Åkte till stallet och Skrittade på älskade, Var ett fysjutton till väder så jag gick in i ridhuset. Får ju egentligen inte vara där inne men om värdet var som det avr idag ( blåste, regnade och snöade) så går det itne att rida ute, Har gjort det varje dag i 2½ månad nu så en gång inne lär ju inte skada. Pam var frusktansvärt fin. Hon gick snäll och trampade under och arbetade med ryggen. Flyttade också skänkelvikningar som var perfekta. Hon har ju haft lite svårt för det förut men nu går det som smort.
 
Motgång förder framgång. Ja den här sparken gjorde så vi blev bra på skänkelvikningar. Mycket positivt. Har även diskuterat med Pappa och Pam ser såpass fräsh ut att om det är bra väder börjar jag trava imorgon. Hoppas Hoppas hoppas att det är det nu. Så snart är vi på g igen och alla ryttare får se upp när vi är tillbaka på banorna!


Godmorgon

Torsdag idag. Går till tre i skolan sen ska jag ut till älsklingen och skritta, vi blir ute i en timme, som vanligt. På Söndag är det dags för trav! Gud dvad jag längtar! Kommer bli så sjukt roligt. Har som sagt skrittat i 1½ månad och så kommer traven på söndag. Dock tror jag att hon kan vara ganska pigg men det löser sig nog jätte bra!

Nej nu kan jag inte sluta tänka på söndag. Men men det som väntar på någonting gott väntar aldrig förlänge....



Förlåt för gamla bilder men nya datan har inga andra....


Onsdag

Skolan rullade på som vanligt, Onsdag vilket betyder att alla språklektioner jag har låg  på morgonen. Men de var ganska lugna just idag så det var bättre än vanligt. Bilden var sjukt rolig som vanligt, Mitt hus är nästan klart. Vi har 20 min på oss nästa lektion och jag ska bara sätta upp ett '"vindkraftverk" på toppen så är det klart! Sen var det matte där vi repeterade lite, men repetition är kunskapens moder så det är bra att göra det med.

Pammie fick vila då jag åkte och träffade en kompis istället, Hon har inte vilat sen vi kom hem från Fjällen så det kunde vara könt med en vilodag.


Underbart

Vad ska man göra i det fina vårvädret om man inte ger sig ut på världens mysigaste utskrittning. Har nog aldrig varit såhär underbart och mysigt att skritta ut. Solen i ansiktet hela tiden och både ponny och ryttare var på bästa humöret!

Vi red ganska långt på banvallen, Men sen stod det en traktor och en bil som Pam inte vågade gå förbi, Jag satt av och försökte leda men det gick inte det heller så jag satte upp och vände. Vi slank in en bit på en skogsremsa med blandad terräng. Jätte mysigt och Pam är som lyckligast när hon är i skogen, Då trycker hon på som attan och det ska gå fort fram!  Sen gick vi ett varv på en äng innan vi vände och gick skogsstigen tillbaka och sen banvallen hem. Jätte mysigt. Vi jobbade sidverts på de ställen där det gick annars så var det mest att jobba undersog och ställa åt både höger och vänster det var fokus på.

Pam är nog världens roligaste och bästa ponnyn som finns. Hon gnäggar när jag kommer är alltid glad och man blir bara lycklig av att vara med henne, Varje stund är värt mer än en människa kan betala. Jag upplever total lycka i hennes närvaro.

Jag har haft en sån tur som hittade just henne, jag bara hoppas att det kan hålla i sig för alltid<3


Igångsättning

Jag har fått jätte många frågor om när Pam är helt igång och jag tänkte faktiskt berätta hur vårat igångsättningsschema är. Vi är som sagt igång I början av April.

Vecka 4-7: Skrittning på hårt underlag. Läg till 2-3 travintervaller á 2 minuter på hårt och plant underlag. Öka med 1 travintervall per dag.  Vid skritt och trav kan hästen arbetas med lösgjörande arbete och skritta över cavalettibommar.

Vecka 8-9 Lägg till 10-15 minuter på banan(alltså 30 min). Rid på stora volter i alla gångareter

Vecka 10: Normalt Arbete

Det är så det ser ut just nu. Vi är i början på vecka 4 så vi har en bit kvar men tiden går fort när man har roligt


Älsklingen

Blev en underbar skrittur på Pam. Vi ökade så nu skrittar i vi en timme. Hon var super glad och på världens bästa humör, Vi började emd lite sidverts över vägen och det gick super. Hon flyttar så bra man kan på de små vägarna vilket är super kul. Sen så Jobbade vi med böjning och ställning när det var mer rakt fram. Men vi provade en ny väg idag. En stig lite mer in i skogen och Pam trampade på i ett underbart tempo.

Hon är så positiv till Arbete nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vill så gärna börja jobba henne på riktigt men det kommer isinom tid, nu är det bara ute i några veckor till sen är vi igång på riktigt!


Skolan som vanligt

koldagen rullade på som vanligt, Åkte ner 15 minuter tidigare än jag brukar så lite stressig morgon. Vi har typ ingenting den här veckan, En läxa tills på fredag det är ungefär så mycket. Lugnt och skönt. Dock måste jag skriva lite No och kolla igenom saker till Nationella i Kemi som vi har nästa vecka på onsdag. 

Dagens bästa lektion måste nog vara de efter lunch på måndagar, Lärarens Val, vi gör absolut ingenting, sitter och diskuterara saker som läraren har varit med om typ åka motorcykel i extrem kyla och springa ut barfota i snön när det var -25. Ja de lektionerna klarar man sig inte utan!

Åkte sen till stallet men det kommer i ett senare inlägg


Trött!

Idag var jag uppe på jobbet vid halv 8. Vi var bara 2 stycken som skulle jobba men det gick bra ändå, Alla sävas ekipage var snabbt borta från stallplanen och vi jobbade på i snabb takt! Var klara runt 12 och då jag jag super trött. Tävlingen hade tydligen gått bra båda C och D ponnyn Dm titeln gick till Säva.  JAg höll på att somna när jag stod och pratade med alla efteråt och medans jag hjälpe Elin så jag bestämde mig för att åka hem. Tog det lugnt ett tag men det var fint väder och jag tänkte att jag kanske blev piggare ifall jag gick ut. Så en promenad blev det.

Nu har jag precis kollat klart på film och funderar starkt på att snart sova. KLockan är lite men en trött anna  ska inte bli en sur...


Valsgårds Lene

Red ju ut en stund på Lene idag, Syster hade inte tid så jag erbjöd henne att hjälpa till. Blev en jätte rolig runda på liten ponny, hon är ju i minsta laget för mig men det går ann några gånger ibland. Red banvallen bort i alla gångarter och det gick super. Hon bjöd på som tusan och var pigg och glad! Roligt att rida något mindre då man känner de små studdsiga ponny stegen och känner lycckan i dem.

Det gick iaf bra och jag är nöjd!


Kaos

Godmorgon allihopa, Snart drar jag iväg till jobbet. Kommer troligt vis vara kaos i stallet när det är många som ska tävla men det fixar vi. Så jobba fram till Lunch sen ska jag göra absolut ingenting resten av dagen. Blir kanske en skrittur på Pam men inget mer.

Sen måste jag ju säga lycka till till alla säva ekipage som ska ut och tävla. Så lycka till, Dra hem Dm vinsten nu!
Synd att jag inte kan följa med men sånt är livet ibland, inte rättvist alls.

Skrev ett inlägg om Lene igår men det tycks inte ha kommit upp så jag lägger upp ett senare idag


Vinsten sista Omg i Div 2 ponny
Senaste tävlingen på Pam som slutatde perfekt!


Pam

Pam fick en mysig utskrittning i solen idag, Vi skrittade i ett lugnt tempo till en början. Slappande av båda två. Kortade tyglarna och rörde oss lie sidverts. Det gick super. Hon flyttade undan bra för båfa skänklarna och vikterna. Ökade tempot en aning när vi gick i lite djupare snö, Vi jobbade på det sättet under en stund på 10 minuter inna vi återvände hem. Skrittade i bra men lugnt tempo hem och började flytta igen när vi kom ut på vägen. Allt fungerade super och Pammie var super som vanligt. Bättre Ponny får man leta efter.

Nu är det bara en vecka kvar tills jag får börja trava


Lincoln

Blev en mysig uteritt på Lincoln. Vi red  ner mot mälaren. red igenom alla gångarter. HOn var jätte glad och positiv över att få komma ut. Öronen framåt och jätte glad. Bjöd som tusan. Han skötte sig super bra! Gick rakt fram och inget bus. det var perfekt soligt väder och vi hittade världens bästa galoppväg. Perfekt underlag så vi la upp det i ett friskare tempo och det var jätte kul. Både för honom och för mig.  Hem vägen gick lika bra. Så fin Häst


Bild lånad från Sävas Hemsida


Fullrulle

Det sin jag trodde skulle bli en lugn eftermiddag blev något annat. Från en lugn förmiddag blev det en lite hetsigare eftermiddag. Fick ett sms kvart över elva om jag kunde rida en häst. Slämngde i mig lite lunch och stack sen till stallet. red både Lincoln, Pam och Lene. Alla får var sitt inlägg senare. Sen var det dags att hjälpa Elin inför tävlingen imorgon. Hon gjorde det mesta själv trots att jag erbjöd massa hjälp. Fick mest stå och vara social istället.

Åkte hem och tog en skön och varm dusch efter dagen, En god middag och sen hamnade jag i soffan framför Tv och där sitter jag även nu.  Kollar på filmen "A lot like Love" Riktigt bra faktistkt får e hur länge jag håller mig uppe ikväll. Är trött nu faktiskt! MEn filmen ska jag se på!


Hopptävling

Godmorgon allihopa. Idag är det lördag men det blir en del att göra ändå. Tror jag ska in till Uppsala och köpa några saker innan jag beger mig till Säva för att först skritta på Älskade Pam och sen hjälpa min kompis Elin med att fixa häst och saker till tävling som de ska på imorgon. De ska till Uppsala PK för att tävla i lektions DM i hoppníng, Det kommer gå super för dem två och även för alla andra lektionsekipage som åker från Säva. Tyvärr måste jag stanna hemnma och jobba på förmiddagen. Ska föröka få någon att hålla mig uppdaterad via sms men det brukar vara fullt upp på tävlingsplatser så det kasnke inte blir så mycket innan de kommer hem.

Nu ska jag börja göra mig i ordning, Så jag hinner med allt idag


Hoppträning

Fick hoppa en av ponnyerna idag, Zvante. Svart ponny ganska söt.  Inte alls min typ. Han var ganska tråkig och gjorde inte alls mer än han behövde.  Fick honom i ett relativt friskt tempo under framridningen  vilket var ganska skönt.  Han lyssnade fram och tillbaka vilket var det jag satasade mest på.  Omhoppningssvängar var det vi tränade på idag, Vi gjorde helt okej svängar, hade galopp och kunde sätta ihop honm i svängarna. Fick till några väldigt bra svängar. Första rundan hade vi ett jämt och bra flyt. Vilket var positivt. andra rundan avr inte lika bra. känndes inte alls som han lyssnade framåt så nej ingen känsla. Sista rundan var super! samma flyt igen och han galopperade i tempo.


Bild lånad från sävas hemsida

Freeedag

Äntligen Fredag, Sista skoldagen och ikväll är det hoppträning! Men först som sagt skolan...
Har ett prov idag i Eneglska, tror det kommer gå ganska bra. Pluggade som tusan igår lärde in allting och har även pluggat i veckan ocks fast inte lika mycket då jag mest fokuserade på Historia Provet.

Ikväll är det hoppträning, har för det första inte ridit ordentligt på 2 veckor. Jag har bara skrittat ut på Pam så det ska bli kul att äntligen få göra någonting. Får även se vilken häst det blir. Lite jobbigt att byta varje vecka men snart är Pam frisk och då är det äntligen henne jag sitter och tränar på för att nå våra mål


Rubrik

Tjolahopp tjolahej. Dagen gick förvånansvärt fort. Jag var riktigt duktig och förstod faktiskt franskan, jobbade klart allting i religion och löste de svåraste mattetalen!  Idag avr en sån där kämpar dag då man bara gick runt och var glad!   Åkte till stallet, Skrittade ut på en fantaastik tur med Kristin, Det var så länge sen vi red tillsammans och äntligen fick vi chansen! Nu ska bara Min ponny bli frisk så kan vi rida ut igen! Det är nog en av de sakerna jag saknar mest. Alla galna uteritter!

Nu på kvällen har jag bara pluggat, jag har ett engelska prov imorgon, massa ord gramatik och så lite läs- och hörförståelser


Bästa ponnyn och bästa vännen <3


Pammie

Idag blir det som vanligt igen, Skola sen drar jag iväg och skrittar Pammie <3 Vi får se vad det blir idag. Tror vi rider på banvallen rakt fram, du kan vi skritta lite på de ställen som har djupare snö. Lite jobbigt att vi inte får vi in i ridhuset än, det är ofta kallt ute. Får hoppas att solen skiner så får vi ta och njuta. FUnderar på att ta vanliga bettet idag, hon har varit så lugn och fin på senaste tiden så det kanske fungerar. Annars är det alltid värt ett försök



Gårdagen

Den började ganskadryg som varje onsdag, fyra språklektioner! Tyska, Franska, Svenska oh sen Engelska...  På svenkan skulle vi skriva dikter. Hatar dte men den här gången gick det faktiskt bra, blev nöjd och det brukar jag inte bli!  Eftermiddagen var det Bild, då jobbade vi med våra projekt att bygga framtidens hus. Målade mitt hus en gång till sen så fixade jag med vindkraftverk och en toppträdgård. Nu ska jag bara få ihop allting sen ärd et klart!

Sista lektionen var So provet, Gick bra tror jag. Svarade på allt och jag hoppas på ett högre betyg på det.
Sen var det som dagt dags att åka till Uppsala och träffa vännerna :)


Bio

Bion var jätte bra! Riktigt spännande fakstikt. Den handlade om en grupp personer som var nera och dök i en grotta. Sedan händer en olycka och de måste försöka hitta sin väg ut. Det fanns bara en del jag inte gillade men den kan jag inte avslöja! Resten var bra! Var inte heller så många i salongen vilket var super skönt, tror det kan ha varit för att det var en onsdag. Vi var näst intill själva därinne, kasnke 20 personer till.

Filmen rekomenderas och jag hoppas att många kolla på den :)


Morgondagen

Imorgon är det Onsdag, Skola som vanligt men sen drar jag in direkt till Uppsala. Ska nämligen gå på bio tillsammans med Philip, Amanda och Wille. Vi ska se Sanctum i 3D tror jag. En film som jag faktiskt vill se, den verkar otroligt bra och spännande! De är dock på stan lite tidigare och får vänta på mig, Ouuupppsss....  Får se vad som händer innan det är dags för filmen, men roligt lär det bli!


Ovärd dag...

Skolan idag var den dryagste dagen på länge!  Började med 1,5 timmes håltimme. Helt jävla ovärd! Fanns ingenting alls att göra. Satt där och pratade med vänner och klassen. Gick igenom vilka gymnasium alla hade valt och lite så. Sen var det No, Blandade suror och någon lurade mig att lukta på en syra så det brände och sen ran det ur ögonon i en kvart! hemskt! På Matten fick jag tillbaka provet jag gjorde igår, 0,5 poäng från MVG, Surt!  Sista lektionen fick jag tillbaka So uppstasen jag skrev, MVG på den! Super! Nöjd med arbetet, Hoppas jag får MVG på provet vi har om samma sak imorgon också. Plugg Plugg! 

Resten av kvällen kommer bestå av plugg! Surt men måste man så måste man...


Ny dag

Godmorgon allihopa! Idag är det Tisdag. Vilket betyder att det är kort dag i skolan. Aja, händer väll inge speciellt. Skola som vanligt sen har jag fått en fråga om min utrustning så jag tänkte att om jag hinner ska jag gå igenom den.  Jag har två prov den här veckan också så jag har det lite stressigt men det borde fungera! SO imorgon om andra världskriget och Engelska på fredag. Tror båda kommer gå bra, men man ska inte säga någonting i förväg.

Pammie ska få komma ut i 50 minuter idag. Vi får se till att hitta en väg som ät tillräkligt lång. Annars får vi göra en i den djupa snön!



RSS 2.0