Årets andre...

.. klippning av Pam ägde rum idag. Fy satan vad mycket päls hon har fått, nu är hon i alla fall nytakad och påklädd med täcken så att hon inte ska frysa. 
 
Från chokladbrun till lite gråbrun med newforest fläckar 
 

Nya ridstövlar!

Fick hem mina nya ridstövlar idag. De har varit legat på ridsportbutiken Sporren i någre veckor då jag inte har haft ett tillfälle att åka och prova men jag gjorde det i veckan och idag hämtade pappa hem dem! 
 
De är av märket Ariat (mitt nya favoritmärke) och super bekväma. Moderna med olika mönster men fortfarande väldigt stilrena! Otroliga!
 
En bild jag la upp på instagram för en stund sedan 
 
 
 
Vad tycks?

Ny favorit

HAr precis legat fast vid Tvn i några timmar och har nog beskådat den hittills bästa filmen i mitt liv. 
Brulesque  med Christina Aguilera i huvudrollen. FIlmen handlar om en lantis tjej Ali som tar beslutet att åka til LA för att besanna sina sångdrömmar. istället hamnar hon på en brulesque klubb och jobbar som servitrice. Den dagen när Ali äntligen får gå upp på scenen händer något storslaget!
 
En grym film att se som jag kan rekomendera!
 
 

Kämpar på

Sitter och trasslar med privatjuridiken då vi har en inlämning snart. Lösa juridiska och rättsliga fall, super jobbigt att leta runt på lagar som ska gälla...!


Pam 22 oktober

Bör bett idag till det tvådelade då jag har ridit på Hackamore i undefär en månad och kännde att jag behövde variera. Pam var lite spänd i början men efter skritt och trav var hon avspannad och tog för sig som vanligt. Arbetade även henne med mycket volter och böjda spår, även massor av öppnor och slutor så att hon skulle bli eftergiven i ryggen. Pam är alltid lika duktig och kämpar vilket gör att det alltid är så himmla roligt att rida. Varje ögonblick är en dröm!

Louie 22 oktober

Red mycket böjande, ställande och tempoväxlingar genom hela ridpasset för att få honom lite mer på hjälperna samt att börja arbeta. Hon var riktigt fin från början till slut vilket alltid ger en bra känsla. Lite stelar i högersidan men det släppte efter en 15 minuter. Tempoväxlingarna och övergångarna var helt okej i början då han lyssnade bra men i slutet blev de perfekta, han väntade och jag behövde bara tänka för att få honom att växla eller byta. Helt perfekt!

Godmorgon

Jag är lite ur fas på bloggningen som ni märker, jag vet det själv och försöker skärpa mig men jag har helt enkelt inte tid. I måndags var jag i skolan, red ut på min prinsessa och sen gick jag på ett boxningspass innan jag åkte hem till R.

Igår blev hoppträningen inställd igen, tredje veckan i rad nu..., så det blev ett dressyrpass istället. Lite svårt med högersidan, annars gick det bra!

Nu sitter jag i skolan och väntar på att lektionerna ska dra igång 8.45. Sen drar jag till sporren och provar ridstövlar och två gympass på det!


Modig kille

Idag vaknade jag av mig själv vid 8.30 efter att ha gått och lagt mig 4 timmar tidigare, väckte sedan Rikard och vi stack iväg till Säva, det var nämligen dags för honom att rida! En liten tur på Lene och jag måste säga att han var en naturbegåvning! Att vara med på våra hopplektioner som hinderhöjare måste ha hjälpt något otroligt. Första gången han red sen han var 2 år klarar han att skritta, trava, styra, bromsa och galoppera själv. Han imponerade något enormt, och fixade sig en väldigt stolt flickvän! Både han och jag ser fram emot att han ska få rida några gånger till!

Titta vilket proffs!


Valsgårds Lene

Ett tufft beslut men nu är även den lilla stjärnan i familjen tillsalu....
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=673166
 
 

Mobilblogg

Står på jobbet och ska ta emot hästarna till hagen.

Idagblir det jobb till 12.30 sen ska både Pam och Louie ridas, sen blir det övningskörning med Pappsen, lite dans och kl 24.59 ikväll ska jag på bio med några kompisar, kommer vara helt slut
Imorgon då nya äventyr väntar!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1979340/images/2012/pic_50a73a439606ee20b3eb0829.jpg" class="image">


lösning

Usch det har varit en usel vecka på hästfronten för min del, vilket även har medfört att jag inte har haft någon större lust att blogga. 
 
I måndags var jag stel, spänd och relativt stressad. Jag satte upp på Pams rygg och kände att inbgenting fungerade, allt var totalt mitt fel...
 
Samma sak i tisdags, ingenting fungerade så jag gav upp och ledde enr henne till stallet.
 
Hon fick en vilodag i onsdags och i torsdags morse kl. 07 på morgonen gick vi upp och bara lekte lite på marken i ridhuset, för att få en bra kontakt. Idag red jag lite och allting satt perfekt trotts att jag i princip satt och red runt med långa tyglar, Hon lyssnade perfekt på sätes hjälperna och tog för sig av mitt beröm. så vi avsultar fredagen med en bra känsla i kroppen för både häst och människa, Imorgon kör vi på ett litet hårdare pass som kommer att gå super bra!
 

Klocka

Pam har gått som en klocka de senaste dagarna, men idag gick det inte lika bra, Tror det kan bero på mitt humör eller att hon börjar bli långhårig igen, VI tar nya tag imorgon på hoppträningen och hoppas att det går bättre med min prinsessa
 

Mugg tips!

För alla er hästägare/medryttare/fodervärdar eller skötare som har kontakt med en häst som har mugg eller liknande. För lite mer än en vecka sen fick jag tips från en dam i stallet om världens enklaste kur.
 
Pam har under en längre tid hat mugg som har utvecklats rasp. Under ca 7 dagar har jag använt denna metod och allting är snart borta, Helt underbart!
 
Hur gör man då? vad är det hemliga knepet?
 

1, Svampa hästen med varm/hett vatten på det utsatta stället så att det blir blött.
2, Shampoonera in hästen med mjällshampoo, Vi använder HeadNshoulders och det blir en sån härlig doft, Låt detta sitta i någon minut.
3, Skölj av med det varma vattnet så att allt försvinner och torka sedan med en handduk.
4, Ha på någon salva, Vi använder Neo-Derma men det går exakt lika bra med Salsy-valse.
 


Tillsammans

Visst det är 6 år som jag har överlevt diabetesen men något som är ännu viktigare idag firar jag och Pam 3 år tillsammans den 9 november kl 17.58 blev jag ägare till världens vackraste varelse. Min fina underbara ponny. 
I ur och skur har hon stått ut med mig och lyckats vara glad i princip varje sekund. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, det har varit den absolut bästa tiden i mitt liv, Jag har levt som i en dröm. En dröm med både motgång och framgång.. Vi har kommit så kort samtidigt som tiden har gått så fort. Om jag fick bestämma skulle resten av mitt liv tillbringas med henne. VI är som skapta för varandra. Helan och Halvan, salt och peppar, piff och puff. det känns som mitt liv är menat för det här. 
 
Den här ponnyn har inte bara tagit en plats i mitt liv utan hon har tagit hela mitt hjärta med storm, och jag älskar henne mer och mer för varje sekund jag ser på henne. 
 
 Världens finaste ponny! <3
 
 
 

6 år

Den 9 november 2006 åkte jag ner till vårdcentralen i Örsundsbro. Mamma och pappa ville att jag skulle sit och kollas eftersom jag var tröttare och lugnare än vanligt och hade gått ner ca 11 kg på 1,5 månad. Vilket är extremt mycket. Efter lite prat och blodprov fick jag beskedet att jag hade Sockersjukan, alltså diabetes.  Jag förstod absolut ingenting men mamma började gråta. Vi fick packa våra väskor och åka in till akademiska för att bo dr i några veckor, Mamma grät i bilen på vägen in men jag sa bara att allting skulle bli bra. vad anants kunde jag säga, jag visste inte ens vad som försegick med mig. 
 
Jag bodde på sjukhuset i 3 veckor heltid oh sov där i en vecka extra, hade drropp den första 1,5 veckan och fick även besök av mina underbara kompisar, gud vad glad jag blev när de kom med kort och en fin penna (eftersom det behövde någonting att skriva på kortet med)! 
 
Detta slutade alltså med som sagt att jag hade fått diabetes som är en kronisk sjukdom jag kommer ha hela livet. Min sockernivå i blodet kan inte reglera sig själv utan jag måste fixa det med ett hormon som jag skickar in i sprutor. Dessa sprutor måste jag ta så fort jag äter någonting och det är relativt viktigt att jag äter regelbundet.. Jag tar även en spruta om dagen som räcker 20 timmar frammåt, så det blir uppemot 5 sprutor om dagen. 
 
Skulle jag inte ta dessa sprutor skulle mitt blodsocker bli alldeles för högt och jag skulle  bli trött, kissa mycket, dricka mycket, ha ont i huvudet, känna mig varm och i värsta fall hamnar jag i koma och det kan leda till döden.
Skulle jag ta en överdos av insulin (hormonet) kommer mitt blodsocker att bli alldeles för lågt. Jg blir yr, illamående, och tillslut så svimmar jag och i detta fall kan jag även dö. Att få ett långt blodsocker anfall är mycket allvarligare på kort sikt likaså högtblodsocker på långsikt.
 
 
I alla fall, idag har jag överlevt 6 år av sjukdomen som kom som en chock för hela familjen 2006. 6 år av ändrad livstil och bättre vetande. Ibland är det tungt men jag har lärt mig att bara man kämpar och tänker på det positiva är ingenting omöjligt!
 

gymnasiemässan

Var med Andrea på gymnasimässan från ca 15.45-17.00 idag. Riktigt roligt enligt mig själv, gillar att se hur de olika skolorna framträder och presenterar sig. Vi letade rätt på de skolorna som skulle kunna vara intressanta för Andrea och tror vi hittade det mesta. Det som jag upptäcker är jobbigt är att det är så många intryck som kommer på en gång och därför svårt att veta hur man ska tänka, men jag hjälpte till med lite frågot i början men sen klarade Andrea sig helt själv, Duktig tjej! 
 
Imorgon hänger hon med mig en dag på Jensen gymnasium i min klass, kommer nog bli en rolig upplevelse tror jag. Hoppas verkligen hon gillar det!
 
Snodde en bild från hennes ansiktsbok, hoppas hon inte dödar mig (A)
 
n

Gårdagens markarbete

La fram fyra cavalettibommar samt två galoppbommar på volt. Det blåste mycket ute så uppvärmningen var mest att få med henne på hjälperna, få avslappnaden och lugnet att komma innan vi började med övningen. Tränade som sagt först med lite upphöjda bommer med att få upp ryggen och komma till arbete. I båda varven tills det kändes bra. Sen lite galoppbommar med olika stora språnglängder och känna så att alldting fungerade. Sen lite kombination med traven och galoppen innan Pam var helt slut och jag bestämde mig för att avsluta. Misstänker att hon har träningsverk idag och därför sitter det bra med en vilodag!

Inställd hoppträning

Ingen hoppträning för min del idag p.g,a olika orsaker så blwv ett dressyrpass efter gårdagens uteritt. Rid mycket på böjt spår samtidigt som jag la in mycket samlingar. Hjälpte även Lisa och Lene lite som hade det svårt. Så vi böt häst några minuter och sen gav jag Lisa lite enkla knep som fungerade.  Mycket praktiskt! 
 
Imorgon blir det markarbete på morgonen eftersom jag är helt ledig. Enda inplanerade är två pass på eftermiddagen/kvällen på Campus med några kompisar och Rikard ska med på ett. Blir nog väldigt roligt! 
 
Mycket fin och dimmig bild 

Resultat Lurbo RK

LB två faser.  Allting gick superbra på framridningen Hon kändes lättare än vad hon någonsin  har gjort, bar upp sig själv väldigtbra, tog långa marktäckande steg och var även väldigt bra med på hjälperna. Hoppade på framridningen vilket gick lika bra det. La henne fel på oxern någongång men hon räddar det välidgt bra. På banan så var hon lika framme och vi kom stort och fint på alla hinder, men sen hände det någonting som aldrig har hänt förut, När vi kom perfekt på 7e hindret så la hon bara av. Hon bjöd till det men sen bara stoppade det. Samma sak andra försöket, så jag hoppade ettan istället och utgick. Ville komma ut från banan med fortsatt självförtroende.
 
LB A:0 Framridningen var ännu mera fantastisk vilket medförede ännu mera fokusering. På banan hade hon ännu mera bjudning mot hindrena och allting bara flöt på frammåt. VI klockade alla hinder och bara flög fram, precis som det brukar vara. Härligt och perfekt och fick sen superbra känsla. Dock kom vi som vanligt (oturligtnog) första utanför placering.... Men jag börjar vänja mig vid det nu

Lurbo RK

Ska iväg och tävla på lurbo idag. Men Lisa och jag startar inte fören den tredje klassen så vi åker från säva mellan 11.15-11.30. Vilket betyder sovmorgon, hinna med att köra lite bil och fixa allt i stallet.Önska oss lycka till idag!

Övningskört

Övningskörde första gången idag, Krypkörning, vilken innebär att man kör typ i 5-10 km i timmen rakt fram, svänger lite och försöker att inte krocka med någonting. På 45 minuter lyckades jag få ett moterstopp som verkligen är förvånandsvärt lite. Och nu kan jag faktiskt köra i 10 km i timmen, köra serpentinbågar (A) svänga och vänster, gasa och bromsa och det viktigaste av allt BLINKA! hahah så huimla roligt det var! ska ut imorgon morgon igen och köra åt höger istället! Önska mig lycka till!
 

Träningsverk

Träningsverken bara ökar och ökar, kan knappt lufta upp benen, men det är så det ska vara!

Var i stockholm hela dagen igår med Rikard, syster och Andrea innan jag och mitt hjärta åkte hen till honom och träffade några kompisar och kollade på en "skräck"film. Mer bloggning ikväll för nu är jag påväg till Säva


Dekaler

Titta vad som kom hem hit imorse, nu ska de bara på på våran transport!
 

Challenge

Challenge var passet jag var på igår, och det var precis som det heter, en utmaning. 
Om jag lägger ihop de två jobbigaste passen jag varit på i mitt liv och multiplicerar det med 2.5 får jag nog fram hur jobbigt det här var...
 
Det var fyra banor med fyra styrke stationer på varje bana. Du höll på med varje station i 30 sekunder och sen 10 sekunders vila innan du var på nästa station. Man höll på med varje bana i 7 minuter innan man bör till en ny bana med nya stationer. 
 
Vi avslutade med lite ruscher, jägarsits, ben övningar som inte ingick i stationerna. När jag kom till omklädningsrummet känndes det bara som om jag skulle spy samtidigt som jag skulle falla ihop. Ett riktigt givande pass och nu när jag har vaknat känner jag av en extrem träningsverk.  Ett pass som jag ska göra igenom om 2 veckor! 
 
 
Vi var 27 som var på passet och i slutet var vi 21 stycken... flera hade inte pallat trycket och gått ut därifrån. 
 
 

31 oktober

Igår var det en sån där fullt-upp-dag igen. Började med världens mysigaste uteritt med Pam bland rådjur och frost. Hem och väcka Rikard som sov och sen städa igenom hela rummet. Riktigt fint nu! Sen iväg hem till hjärtat och hjälpa honom rensa ut rummet. Haha jag vet inte hur många roliga saker vi hittade. Bl.a. hittade vi teckningar från när han var sju år som är mycket bättre än dem jag ritade när jag var 12-13 år. Helt sjukt vilken begåvning.
Sen stack jag iväg på Pass som jag sa utvärderdera i ett annat inlägg. Hem, äta middag, kolla på The walking dead och sen sussa sött 
 
 

RSS 2.0