Dressyr filmen!

Finns det något mer att säga? :')

2011

Har varit ett sjukt år. Det har hänt så otroligt mycket! Pam blev frisk, vi har debuterat LA som gick väldigt bra med bara ett stopp. Vi har även slagit höjdrekor på 135 cm! Extremt sjukt! Jag började på gymnasiet i nog världens bästa klass. EK11B på Jensen gymnasium Uppsala. Vilken grymm klass säger jag bara! Jag och Rikard blev tillsammans och jag har nog haft extrem tur med att få en så underbar pojkvän... Ja det finns mycket att säga och jag ska försöka få ihop allting till en bra sammanfattning! :)

Godmorgon

godmorgon allihopa, nu är jag i full gång med att ladda upp gårdagens dressyr film. Hoppas att någon tittar på den jag har mina misstankar då jag själv tycker att det är extremt tråkgit att kolla på dressyrfilmer. men musiken i filmen är grym! Jag åker iväg och jobbar och jag tänkte att det blir lite bilder på Louie ikväll och så ska jag snart börja med min års sammanfattninig.

Dressyrnörd!

Dagens lilla dressyrklass f´gick verkligen över förväntan! Louie var så bra, skötte sig perfekt! Under banan hade jag en underbar känsla och kunde knappt sluta le, det var verkligen superkul! Han är ju som sagt lite vinglig men han var faksitkt relativ stadig på banan om man jämför. Skritt övergångarna i serpentin bågarna kanske var lite mera av takt skulle jag nog vilja säga men det spelar ingen roll, han var underbar! Fina häst! Red på 60% exakt!

Kan man bli sötare?


Lc:1an

Nu ska jag iväg till Säva för att först rida  Pamsan min och sedan ska jag fakstiskt rida en klubbdressyr på Louie som jag själv tror kommer gå åt helvette... men vi får helt enkelt se! jag bjuder på en fin bild på Kristin

Vedeldad bastu

Igår kväll åkte jag iväg till Fyrishov igen men denna gång inte för att bada,  Jag mötte upp Rikardsfamilj samt en familj till där vid 16,30. Vi skulle nämligen basta! I fyrishovs vedeldade bastu och det var så mysigt! Dock lite extremt varmt och sen blev det extremt kallt istället mär man doppade sig i det kalla vattnet utanför istället.  Väldigt trevligt var det i alla fall. Vi gick in en liten stund till bassängerna och jag vann över Rikard i både hinderbanan och brottning, nej nu ljög jag jag vann bara i brottningen han hade kommit över hinderbanan innan jag ens börjat....
Sen blev det middag innan jag for hem. En supertrevlig kväll som jag gärna skulle kunna gjort om!

en vanlig kväll

Åkte först till Uppsala går på lite mellandagsrea innan jag åkte thhem till Rikard, lyckades dock bara få med mig en skjorta hem.Hemma hos Rikard tog vi det lugnt innan Anton kom, sen blev det ett jävla ståhej när båda killarna bara kraschade på ett spel på tvn som gick ut på att köta motorcykel i omöjliga banor. Sen kom en annan av Rikards kompisar. Då blev det lite mer chill, myste lite och tog det lugnt.
Jag åkte hem med en dundrande huvudverk och ryggont runt 22 tog en alvedon och somnade så sött
Det fick bli en bild på anton :)

P & L

Igår fick Pam sig en skrittur på hela 60 minuter! Hon var lugn och skrittade på hela tiden, en enorm ändring från fagen innan osm slutade i sken. Det blåste inte en meter i sekunden och allting gick som det brukade göra. Både hon och jag var nöjda och glada när vi kom fram till stallet.
Louie fick sig i princip bara ett skrittpass på utebanan men han var dygnvåt av svett. Vi travde och galopperade samanlagt ca 8 minuter kanske och jag red i 45 minuter. Men det bevisar bara hur mycket han tänker och kämpar för att göra rätt!
image description

Ab circle pro

Nu måste jag bara göra lite reklam!
Detta är den maskin jag har fått i julklapp ochj jag måste säga att den är extremt rolig och itsället för att träna så är det abra att leka med den för det är exakt samma sak som att träna! Jag rekomenderar den här starkt!

Min kille må vara galen....

...men jag älskar honom ändå. Sov som sagt ensam hemma inatt, stormen dagmar  susade och förstöre som tusan, måste erkänna att jag var ganska extremt rädd sådär mitt i natten. Inge kul alls... Jag vaknade klockan tre men somnade halft om. Klockan fyra smsade jag Rikard och kl 5 satte han sig på bussen påväg mot Örsundsbro. Han kom hit kl 5.56 och ja han är nog lite galen, men det gör bara att jag älskar honom ännu mera. Vi sov till ungefär 13.25 och tog bussen kl 13.45 mot Säva och han hemmåt. Där fortsatte min hästdag, nu är jag hemma har tränt och ikväll tänkte jag kolla på film.
image description

Ingen bra häst dag....

Pams skritt pass gick åt hellskotta!  Jag satte på mössa och allting som vanligr när det blåser ute men ändå lyckades jag bara skritta ca 200 m upp till ridhuset innan det kom en vindpust som gjorde att Pam slängde sig om och skenade 150m. Jag har aldrig suttit uppe på en häst som skenar så jävla fort som hon gör, helt hemskt. När jag fick stopp bockade hon ett flertal gånger...  JAg avsultade ridturen där för jag trodde inte det skulle gå bättre. Imogron gör det säkert det!
Louie kom in och hade tappat höger baksko.. Jippe! Men det blev ett pass i ridhuset i alla fall. Han var väldigt loj från början och vinglade lite fram och tillbaka men efter ca 30 minuter blev han mycket bättre och jobbade på bra!
Hoppas hästdagen blir bättre imorgon!
Jag älskar dig även fast det inte alltid går så bra <3

Forever alone

Nu sitter jag här hemma helt själv... Familjen är i göteborg och Rikard lämnade mig nyss. Men Men jag tänkte träna ikväll på min nya ab circle pro och sen kolla på massa film. Passar även på att sova i mammas och pappas stooora säng! Mysigt fast väldigt ensamt....

Pam & Louie

Igår fick sig båda Pam och Louie ett pass. Pam var jag ute med i 45 minuter och skrittade. Hon tog det ovanligt lugnt trots vinden, dock tror jag inte att det blir någon ridning idag eftersom det blåser alldeles för mycket. Louie fick sig ett pass i ridhuset. Han hade mycket energi som jag fick kämpa med men i slutet löste det sig så det är bara att kämpa på så ska det här nog gå bra!
När Laika och jag drunknade i snö förra året...

pepparkaks slott

Vad tycker ni om vårt pepparkaks slott som syskonen i familjenn  gjorde. Erkänn att vi nästan lyckades bygga det perfekt? En version av disneyslottet i mindre skala

Julklappar

Åh jag kan inte vara mindre nöjd med mina julklappar än vad jag är, jag fick de bästa man kunde få!
Jag fick en träningsmaskin, En Ab cirkle Pro som man tränar mage och lår på. Går i Tv shop och ska sättas upp imorn!
En Kingsland tjocktröja, As nice och skit snygg! Har ingen aning om jag ska ha den i stallet eller i vardagen..  Vad tycks? (Baksidan på lilla bilden)
'
Världens mysigaste morgonrock! Rosa och hur mjuk som helst!
Tofflor från Rikard, världens mysigaste och jag vägrar ta av mig dem. Nu håller jag mig varm året om!
Samt ulliga sulor från austrailen från Hela familjen Nyström, Tack så mycket!
Två underbara  parfymer, ingen kommer lukta lika gott som jag! Samt lite bodulotion och shower gel!
500 kr presentkort på Sf, 500 kr presentkort på hollister samt 500 kr!
En träningsdvd med afrikanskdans så jag kan hålla mig igång i hemmet!
Skal och skärmskydd tilliphonen från min omtänksamma pojkvän
Necesär med läppglans och mascara
En fotobok samt en twilightbok!
Nu har jag någonting att göra hela julen, vad tycker ni om mina julklappar? Jag älskar dem i alla fall!

Go Jul allesammans

Jag kan ju säga att den här julen har hittills varit den bästa någonsin! Rikard sov här i natt trotts en incident av min bror igår.... Vaknade upp och mös, tagit det lugnt. Ätit jul lunch. Åhh så gott det var. Kalle anka och julklappar, nästa inlägg kommer bara handla om julklappar ska ni veta. Nu har jag tagit det lugnt, Pratat lite i facetime med Rikard eftersom han åkte hem och resten av kvällen kommer bara bli mys med familjen! Imorgon bär det av till fyrishov!

Go Jul allesammans

Jag kan ju säga att den här julen har hittills varit den bästa någonsin! Rikard sov här i natt trotts en incident av min bror igår.... Vaknade upp och mös, tagit det lugnt. Ätit jul lunch. Åhh så gott det var. Kalle anka och julklappar, nästa inlägg kommer bara handla om julklappar ska ni veta. Nu har jag tagit det lugnt, Pratat lite i facetime med Rikard eftersom han åkte hem och resten av kvällen kommer bara bli mys med familjen! Imorgon bär det av till fyrishov!

GOD JUL!

Jag önskar er alla kära blogg läsare en underbar julafton och många fina julklappar.  Bra kalle anka tittandet och mycket mys med familjen.

Förvänd sluta

var det som stod på schemat igår. I början kan jag ju säga att det itne gick så bra för mig och Louie. Han blev väldigt frustrerad för att han inte visste vad han skulle göra. Han förstod verkligen inte, men efter övningar och mycket släng hit och dit föll palletten ner och de förvända slutorna gick klockrent! Han var så himla fin och flyttade och böjde ryggen hitan och ditan. SÅ underbar häst.

Idag dock när han kom in från hagen blödde han mycket från ett bakben, hoppas verkligen att det inte är någon större fara. Men det såg relativt lugnt ut :)

Dan före dan före dopparedagen

Igår red jag lektion på Louie sen bar det iväg till Uppsala och så gick jag på bio. Vi såg The girl with the dragon tattoo Filmen är nästan tre timmar lång så vi var hemma ca halv 1. Sov i storvreta och tog bussen till Uppsala kl 11, köpte Rikards julklapp och sen bar det hemmåt i raskt tempo och iväg till Enköping. Köpte ett par springskor med dubbar så jag kan ge mig ut och springa nu när det är halt också det blev också ett inköp av ett par svarta byxor.  Sen direkt till Säva, skrittade på Pamsan i ett raskt tempo men fortfarande lugnt. Sen hem fixa inför julafton... Imorgon lär det bli lika fullt upp, desutom kommer brorsorna och Rikard under dagen...

6 månader tillbaka

Jag vill tillbaka som vi var förr, vrida tillbaka tiden 6 månader, vara på toppen, vara bäst!

Äntligen!

Nu är äntligen den här terminen slut och fy sjutton vilken avslutning det var! Sans nummer, klasser hade gjort egna filmer men bäst av allt, LÄRARNA AHUFFLADE så extreeemt coolt! Jag är hundra procent säker på att jag har valt rätt gymnasium, nästa år vill jag också vara med och spexa, så extreemt roligt! Jag bara längtar till nästa år!


Jullov

Idag är det skolavslutning och sen går jag på lov. Den här terminen har gått så himla fort och jag har lärt känan så många personer så himla fort! Vi har även hunnit med massor, och jag har blivit jätte bra på vissa saker i företags ekonomi! Älskar gymnasiet, men nu är det bara 2,5 år kvar. Kanske låter långt men det är det verkligen inte!

Underbar hoppträning

Hoppträning på Louie ikväll och oj vad det gick bra! Världens känsla och inga bak ut sparkar! Han var lugn hela tiden och jag kunde växla tempo enkelt utan något krångel. Vi kunde fatta galopp från skritt utan att ens få ett litet skutt med rumpan och det brukar inte ens gå från trav. Jag är så extremt nöjd med killen, så fiiin! Film kommer imorgon!
Sötnosen för ett år sedan första gången ajg skulle rida på honom :)

Mörker tur

Det blev en riktig skogs stig i mörkret idag med Pam.  Jag borstade av henne lite snabbt innan jag skrittade iväg ut på banvallen red vi i mörkret, men med min underbara häst så gick det superbra. In på en skogstog och jag såg knappt 5 meter framför mig men Älsklingen visade vägen. Sen ut på en väg igen och synen var tillbaka.  Efteråt stod jag i en timme och pysslade med henne och fixade utrustningen där efter. Nu ska hon bara bli frisk, jag läntar sååå..
Bild från första vintern tillsammans <3

En vanlig tisdag

Godmorgon allihopa, jag vaknade precis. Mycket skönt med sov morgon ska jag säga.  tänkte åka tillskolan lite innan tolv men vi får se om jag tar en buss tidigare idag, jag vet faktiskt inte. Men nu när snön har kommit brukar bussarna vara sena. Ikväll är det hoppträning på Louie som gäller men innan det tänkte jag skritta lite på Pam.

Pam och Louie

Idag har jag ridit både Pam och Louie. Pam fick sig en 45 min utskrittning i det fina snötäkta landskapet. Underbart och Pam tyckte det var superkul och jag så mycigt det kunde bli. Louie fick sig ett pass i ridhuset där vi tränade på tempo i de olika gångarterna, super duktig häst och framför allt ett mycket lyckat ridpass!
image description
Älsklingen <3

Förlåt

Glömde totalt att blogga igår men jag var extremt trött igen... Vet inte riktigt vad det är med mig just nu, jobbet gick i alla fall bra och sen åkte jag hem. Det blåste lite mycket för att rida. La mig i soffan och sov lite, mådde allmänt dåligt under hela kvällen så Rikard kom hit vid 9.
Idag när jag vaknade låg det 6 cm snö på marken, Underbart! i alla fall enligt mig, får se hur länge det håller denna gång...

Älskar natten

gick ju och la mig relativt tidigt igår med Linus och så har vi sovit hela natten tills nyss. Båda gick upp, åt lite frukost, släppte ut lill kkillen så han kunde kissa och nu ligger i i soffan och jag ska snart till jobbet. Hoppas alla får en grym 4de advent!

Julshow & hundvakt

Kvällen bestod först av att gå på Sävas julshow, sen var det världens snöstorm och vi hade ju en liten hund med oss. Men vi lyckades ta oss på bussen hem och kom hem dyngsura. Men Men, Linus fick sig en liten dusch sen var det bara att gosa ner sig i soffan och kolla på en film. Jag somnade dock på en gång. Men Men bätter att sova än att vara vaken!
Linus <3

Morgontur

Var ute på säva kl 7 imorse och tog en skrittur på Pam i mörkret. Super mysigt, skrittade på och bara njöt av att se solen gå upp. Att rida på morgonen passar mig perfekt! jag älskar det! Jag är ju en väldigt morgonpigg människa i grunden och har inga problem alls att gå upp och börja dagen med en fysisk aktivitet. Pam verkar också gilla det, hon är pigg och alltid glad

PomPom

eller Pam som hon kallas har varit ute och motionerat idag med mig på ryggen.Vi tog en skrittur på 45 minuter och det gick superbra idag. Skrittade på i lagom takt och var lugn. Gick med spetsade öron frammåt som vanligt-. Dock blev det ett luft språng då vi klev på en pinne som gick av. Söt ponny
Dock var hon blöt so men tvättsvamp...
Bli frisk snart... <3

Stressad morgon & försenat tåg

En mysig natt hos Rikard inatt som slutade med att jag somnade i princip kl 21.30 under mitt anatomiplugg. Sötnosen försökte väcka mig någongång men kl 12 fick han upp mig ur sängen och vi åt lite. Bortade tänderna och somnade om ganska snabbt. Rikard var vaken ganska länge till men la sig sen. Vaknade av väckarklockan 6.45 och tåget gick 7.33 så jag var ute i god tid. Men såklart var det försenat till 7.57. 25 min sen men nu
Är jag i alla fall i skolan :D


6 underbara månader

Idag har jag och Rikard varit tillsammans i 6 hela månader. Ett halvår, 183 dagar, 4392 timmar. Det har varit bland de bästa halvåren i mitt liv. Underbara, mysiga, roliga och vi har gjort mycket tillsammans. Många minnen. Rikard är nog den bästa killen jag skulle kunna tänka mig. Han är så otroligt snäll,gullig, trevlig, snygg m.m och jag önskar bara att få spendera flera underbara månader till med honom. 15/6-15/12-11♥
Jag älskar dig ♥

Dressyrlektion

Jag tog min första dressyrlektion idag på över ett år i dag. Helt otroligt.Red i en dressyr special på Louie och här ska jag även börja rida lite smått. Louie var mycket svårare att rida i grupp då han tar stor plats men det kändes ändå som att det gick relativt bra. Han travade på bra men slängde med huvudet ganska mycket, det bror på att vi tränade slutar och han är väldigt känslig för skänkel och gillade inte min skänkel från början men i slutat gav det med sig och han gick fint på tygeln. Annars var han superfin den lilla bäbisen

Hoppträning 13 december

Louie och jag från gårdagens hoppning :)

Gos med älsklingen och hoppträning på tönten

Åkte till Rikards skola idag direkt efter jag hade slutat och umgicks med honom ett tag därefter. Sen blev det hem äta pankakor. Gott Gott! Till stallet sen och det blåste storm vilket resulterade i att Pam bara fick sig en ryckt idag och en ordentlig sådan. Lite senare var det hopptränign på Louie och det gick faktiskt super bra! Riktiga nöjs. Han var lite spänd och tittig i början men i slutet släppte det och han jobbade på bra. Fin jätte bäbis. Nu ska jag försöka lägga ihop en film till er som kommer snarast möjligt :)

Öppna inte gaderoben...

Ikväll är det dags för hoppträning på Louie och en skrittur på Pam, men först.... *trumvirvel* Skola.....

Pampelipossa

Skritturen idag på älsklingen min var super msig dock kom kosekvensen efter klippningen igår med en super pigg och hoppgad ponny. Men det gjorde det bara roligare för mig. Vi var ute i 45 min raskt skrittempo, bara lång tygel. Mitt lilla problem jag har nu är att ponnyn  min är rädd för min jacka... Men nu tränas det med det

Skola..

Sitter i skolan just nu och försöker skriva på en hemtenta. Jo visst hemtentor ska skrivas hemma men jag tror inte våran lärare har fattat det... Jag är duktig och har skrivit en halv A4 men det är riktigt svårt. tentan kommer sluta på kanske 4-5 sidor men som sagt får vi se hur det blir..
Sluta om ca 2 timmar då drar jag med pappa till sporren och sen åker jag direkt till Säva och rider min älskling. Kanske åker till storvreta ikväll men vi får se hur det blir med det med. 

Min prinsessa!

Jo ni, vet ni vad jag har gjort idag? Utom att jobba som alla andra söndagar såklart... Jag har klippt min lilla prinsessa. Hon blev jätte fin och ser ut som en zebra/åsna. Dock är hon fortfarande min prinsessa för vet ni vad vi skapade. Ett stort fint hårigt hjärta på henne rumpa. Hur sött som helst. Nej men husromhelst vad det Kristin som klippte och gjorde ett superbra jobb. Dock blev det kanske inte perfekt men jag tänkte ju inte visa upp henne för någon och vi hade rejält många skratt under de 2.5 timmarna det tog....
En grym dag och den avslutas med att älskling nr2 kommer hit så det blir myspys.
Vad tycks? eller vill ni ha bild på hela kroppen? :)

Riktigt snuskigt

Eller som ni säger läskigt. I alla fall har jag suttit lite på youtube och hittade två filmer som jag tycker ni ska se, första är två helt otroliga barn och andra är ett annat barn som är böjbart åt alla håll.... Lite sånt ajg tycker är läskigt...
Videon kunde inte bäddas in så tryck HÄR <-------------- för att komma dit

Pam & Louie

Pamsan fick sig en riktig skritttur idag. Vi var ute när solen prcis var upp och det var sådär mysig ute. Inte så kallt och det blåset inte speciellt mycket. en mycklet myysig skritttur på en superglad pownie. Sen blev det Louies tur. Vi red ut en bit i skritt och trav och han sprang glatt med öronen frammåt sen gick vi in i ridhuset och galopperade och då var han fint på tygeln utan någon som helst busande. Superfina bebis
Vill tillbaka till London </3

Lördag

Godmorgon allihopa, jag undrar om ni har börjat märka att jag är en väldigt morgonpigg typ. Jag tänkte i alla fall åka ut till Säva om en halvtimme  och rida Pamsan, vi ska skritta ut i ca 40 inuter nu på morgonen, kommer nog bli jäte mysigt. Sen blir det en utteritt på louie. Han kan behöva komma ut och röra på sig han med, de brukar ju tycka att det är så oerhört kul att få galoppera ute i naturen. Kommer ett intelägg nar jag kommer hem men nu vill jag iväg till Pam!

Julklappar

Jag sitter här och försöker fundera ut den perfefkta julklappen till min älskade pojkvän, det är lite letande eftersom min första plan inte gick så jätte bra. Samt att jag själv sitter här med problemen att jag inte själv vet vad jag önskar mig...
Har ni lika svårt att bestämma er eller vad önskar ni er?

Pam

Oj oj oj idag hade jag tänkt rida ut som vanligt på pam Men mörker och blåst tillsamamns med pam  går inte så bra ihop så det blev en liten promenad istället. Mysigt det med med en ponny som bara ska gosa in sig i en, OJ OJ OJ! Underbara sötnos. Imorgon tänkte jag åka till stallet på morgonen och rida ut ca 40 min i det kalla sköna vädret. På söndag blir det kanske en klippning för hennes del med, men jag måste köpa ett täckte... ett lagom tjockt täcke till den här tiden på året. Känns ju lite konstigt för mig som har haft häst ett bra tag nu och faktiskt inte har det!
Svar på kommentar:
Nej varken likviditets eller resultat budget är svåra att göra, men de tar oftast lite tid att rita upp :)

Pampizza!

Igår blev det en lite skrittur på Pam och det var ishalt eftersom jag glömt att brodda. Usch fy och skäms på mig! Men broddning blev det såfort vi kom innanför stalldörrarna så nu har hon brodd lilla pyttehästen! Iallafall skötte sig älsklingen superbra! hon skrittade på där det inte var halt och var lite försiktigare på vissa hala bitar. Riktigt duktig chey som vanligt alltså.

Äpplen är röda

Nu är allt iordning gjort för idag, snart ska jag äta lite innan jag drar iväg till skolan, har faktiskt skrivit både likviditets och resultats budgettar imorse, slå det ni. Idag är det tävlingar på Säva men jag och ponnyplutt ska ut på en lite tur i skogen i mörkret. Vi är ju faktiskt nästan som spöken. min enda förhoppning nu är att det inte ska blåsa. See Ya later Aligater

En kylig morgon

Just nu för stunden sitter jag på en bänk på uppsala centralstation och väntar på min buss hem. Jag har ju som sagt sovit i storvreta och det blev tåget 7.33 därifrån. Nu är det hem som gäller, lite träning och plugg. Men ni måste erkänna att jag är morgonpigg?


Ni kommer gilla det!

Här har ni något att roa er med en onsdgskväll som den här ;)

1. Fjärilar smakar med fötterna.
2. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
3. På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.
4. 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en penna i halsen.
5. Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden.

6. Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.
7. Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.
8. Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.
9. Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
10. Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.

11. En snigel kan sova i tre år.
12. Inget ord i det engelska språket rimmar med ”month”.
13. Ögats storlek är detsamma från födsel till död, men näsa och öron slutar aldrig att växa.
14. Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.
15. Alla isbjörnar är vänsterhänta.

16. En struts öga är större än dess hjärna.
17. Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet.
18. Kackerlackan har en otrolig överlevnadsförmåga. Även om den mister huvudet kan den leva i flera veckor – tills den dör av svält.
19. En krokodil kan inte sticka ut tungan.
20. Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.

21. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.
22. Hajen är den enda fisken som kan blinka med båda ögonen.
23. Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna
24. Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta.
25. Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången.

26. Namnet Wendy dök upp för första gången någonsin i boken Peter Pan.
27. Noshörningens horn består av sammanpressat hår.
28. En människa äter i genomsnitt åtta spindlar i sömnen under sitt liv.
29. Serien Kalle Anka var en gång i tiden förbjuden i Finland på grund av att han inte har några byxor.
30. Varje år dör det fler människor som blir sparkade av åsnor än som omkommer i flygolyckor.

31. Det vanligaste namnet i Sverige är Maria Johansson
32. Det finns fler kycklingar än vad det finns människor på vår planet.
33. Jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit.
34. Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.
35. Greklands nationalsång har 158 verser. Ingen har hittills lärt sig alla verserna utantill.

36. Jättebläckfisken har världens största ögon.
37. En guldfisk kommer bara ihåg de tre senaste sekunderna i sitt liv.
38. Guinness Rekordbok håller rekordet för att vara den mest stulna boken på allmänna bibliotek.
39. Det var en dansk som uppfann inbrottsalarmet, men tvärr blev det stulet innan han hann ta patent på det.
40. I vartenda avsnitt av TV-serien Seinfeld kan man se något med Stålmannen på.

41. Om man kunde köra bil till solen med en konstant fart av 100 km/h skulle det ta 176 år att komma ända fram – utan vilopauser.
42. En sköldpaddas sköld består bland annat av djurets revben, och det betyder att sköldpaddan har revbenen sittande utanpå kroppen.
43. Piloter, som i nödsituationer skjuter ut sig med katapultstol, får varaktiga men av detta. De blir 3 cm kortare varje gång de gör det. I regel får de därför bara göra det två gånger.
44. En genomsnittlig chokladkaka har åtta insektsben i sig.

45. Fallande kokosnötter dödar fler människor än hajar gör.

46. Den bok som utgivits i flest upplagor, förutom Bibeln, är Ikea-katalogen.
47. Internet består till 61% av porr.
48. Eskimåer använder sina kylskåp för att maten inte ska förfrysa.
49. Charlie Chaplin vann en gång 3:dje pris i en Charlie Chaplin-lookalike tävling.
50. Det vanligaste ordet världen över är okej. Det näst vanligaste ordet är Coca Cola.


!jeH

snart bär det av till skolan, blir lite franska, lite skräckfilm och sist lite företagsekonomi. Sen en snabbis till Pamsötnosen innan jag far iväg till storvreta. Jag har lagt in ett inlägg ikväll som ni inte får missa!'

Sir Louie

Red ett pass på Louie i ridhuset också. Det var lite hackigt i början men det släppte. Han var super fin när vi galopperade, lyfte lite på rumpan i första fattningen men det var inte högt alls. Sen gick han super bra. Framåt och trampade på. Försökte lyfta lite på rumpan igen när det blev lite jobbigt men då kom han på andra tankar och började arbeta mer än någonsin, Underbar häst!
Det bästa av allt var att jag fick många super snälla kommentarer efteråt och jag kännde att det faktiskt hade gått super i slutet. Tack så supermycket det ger mig verkligen stor motivation
image description

Pam

Skrittade en tur på Älsklingen idag i mörkret och bådad tror jag tyckte att det var suåer mysigt men lite kyligt! Var ute i ca 35 minuter och njöt. Gulliga ungen! Hon tog det lugnt och skrittade på i lagom takt, underbar ponny det här!

Fullproppning

Vaknade imorse tillsammans med Rikard, gick upp och åt frukost och sen drog han till skolan, nu sitter jag här och gör absolut ingenting, har duschat lite. vid 12 bär det av till skolan och sen efter det direkt till Säva, ska först rida på Pamsan, hon ska få sig en liten tur, sen tänkte jag ida lite på Louie. Mer update ikväll

PA3

Igår kväll blev det bio med kompisar, mycket mysigt. Vi satte oss bänkade för Paranormal activity 3 och förväntade oss något riktigt läskigt. Jag har fått höra av många att det här var den läskigaste hittills men vet ni vad? Jag tyckte tvåan var mycket mer "läskig". Jag kan faktiskt inte direkt säga att jag är rädd för skräckfilmer när jag mest sitter och skrattar åt dem men jag tror ni fattar.  Men värd att se, så ni som inte har sett den än, ta en titt!

Snö!

Är det inte någon mer än jag som längtar tills snön kommer. Långa dagar i stallet med massa mysiga hästar. Snabba snögalopper på en äng, det är julpyntat i stallet och det knastrar så där härligt under hästens hovar.
Man kanske ockå kan ge sig ut och tolka, Så snön, nu får du helt enkelt ta att komma!

Leva Loppan

kl börjar närma sig halv 8 och jag har redan tränat! Hurtig tjej kan man säga. Jag tycker oftast det är ganska skönt att röra på mig lite på morgonen så det här passar mig perfekt! Kl 10 bär det av till skolan sen en snabbis till Säva och rida på min ponny plutt och sen bär det av tillbaka till Uppsala och gå på bio med dem bästa. Ni kan ju nästan gissa vilka det är vid det här laget. Ja det är lite av min dag. Nu tänke jag plugga lite franska och skriva på en hemtenta innan jag börjar göra mig iordning
Skulle det inte vara härligt med lite snö nu?

Bra jobbat!

Superduktiga ni är! Rekord i statistiken idag! Helt fantastiskt! Ni är mina idoler! Ni har också blivit extremt duktiga på att kommentera, fortsätt så, de motiverar mig att fortsätta!
Ni får en liten gullig säl att titta på också (A)

Pam min Pam

Idag blev det en skritt tur tillsammans med Elin och Paulin, Vi var ute i ca 35 minuter i det blåsiga vädret men mysig var det!
image description

Uppe med Tuppen

Godmorgon allihopa. Här sitter jag med en kopp varm choklad och taggar inför jobbet. Jobbar nu på förmiddagen till Lunch, sen blir det lite ridning på olika hästar.tänkte ta det ganska lugnt när jag kommer hem, inget stress eller någonting, kanske baka lite. Det har jag inte gjort på åratal känns det som. Nej nu ska jag sätta på mig lite kläder. Chiao!

Sir Geek

Red ett pass på Louie idag också och efter passet döpte jag om honom till Sir Geek. Nej men passet gick faktiskt superbra. Jag känner mig lite ringtostig efter några månader inte-ridning men Louie gick fint och snällt, tog alla galoppfattningar bra med endast två glädjeskutt under passet vilket jag tyckte var superbra! Blev lite sidvers och lite flyttning av bakdelen också. Riktigt nöjd, super häst!


Beskedet

Jadu, man kan väll säga att det var både posetivt och negativ igår. Posetiva var att hon iallafall hade blivit lite bättre i benet. Det negativa var att det behövs ca 2 månaders skritt till sen blir det ett till återbesök. De sa också att vi kan behöva räkna med 8 månader tills hon är igång.... Ni kan ju räkna hur lång tid det är... Lite blandade känslor just nu...
Vi ska klara det här, du och jag, tillsammans <3

Ultuna live

Nu sitter vi här på ultuna och pam och jag har precis fått springa igången och det såg superbra ut. Ultraljudet blev försenad en kvart så det bli klockan 15.00. Om 5 minuter kommer de och ska ge lugnande. Jag fastnade ett tag. Med min boxgranne och hennes 5 åriga halvblod, sjukt söööööt! Men ni, nu ska jag gå in i nervositet igen


Uppdatera

Jag tänkte att jag ska försöka uppdatera lite från Ultuna om hhur det går med Pamsan idag. Ni får kika in runt 14.30 tiden och se om det händer någonting här :)

Vetrinären

Imorgon har Pam tid hos vetrinären kl 14.00
Önska oss lycka till

Blåsigt värre

Åkte till Säva idag efter en superdag i skolan dock blåser det nästan storm ute. För er som kommer ihåg det så är Pam extremt känslig för vind men vi har tränat på att rida ut hela tiden nu under igång sättningen. Idag blev det extrem trääning. Det gick superbra i början men den sista biten då blev det tok fnatt. Efter några långa sekunder blev jag tvungen att slänga mig av. Jag ledde henne hem eftersom jag inte vill att någon av oss ska få en hemsk upplevelse och at hon ska tat det lugnt idag eftersom vi ska till vetrsinären imorgon.  Men hela första biten var hon superfffiiiiiiiin
image description

RSS 2.0