Os fältävlan

Glöm inte att slå på kunskapskanalen idag kl 13.45 då de visar fältävlan

Soldyrkaren

Ligger här på spa Hellström, mja nästan spa i alla fall. Ligger på.Vårat trädäck och precis tagit ett dopp i poolen som är 27 grader. Svalkande och skönt i den här värmen. Klockan 4 far jag till säva med michelle. Ska ta in hästarna och planera lekar för kvällen och veckan. Michelle ska även få en liten överraskning föratthon tog hand om Pam medan jag var i göteborg och tyskland!
Michelle och Elin (Elin red lite på Pam medan michelle va. Sjuk i någradagar, hon kanske också borde få något) 

För er som undrar hur det går med pam och eförsäljningen så fick vi precis in tredje intresset på en vecka, så förhoppningsvis hittar hon en ny matte snart!

Två dressyr pass

Både igår och idag fick Pamsan gå dressyrpass. Igår var det extremt varmt. 27 kvava  grader trotts att jag red på eftermiddagen så jobbade lite på allt möjligt. Idag var det lite svalare så jobbade med tempoväxlningar framför alt men sen lite lydnad också.  Hon är duktig min tjej. Världens bästa! imorgon får hon vila medan jag ska träna lite själv och vara lekledare på kvällen. 
 
en vad jag vet ovisad bild

Två starter

En 90 runda och en 110 runda med Louie :)
 
 
 
 
De två peten är helt på mitt ansvar. Jag satsade liiite för mycket i omhoppningen. Allting satsat hälften vunnet

Sola och Bada

och lite träning förstås. det är vad min morgon har gått ut på. Gick upp 8.30 och tränade i lite mer än en timme. Sen duschade jag och direkt ut och lapa sol bredvid polen. Dock gick den alldeles nyss i moln. SUCK... men hoppas den kommer fram snart igen så att det blir lite mera brun färg på kroppen! Runt 14 så tänkte jag åka till Säva och rida ett dressyr pass på Pammie, och efter det åker jag nog till RIkard. Hela nästa vecka jobbar jag ju på kvällarna. Lekledare igen så jag kommer inte hinna träffa honom så mycket. Men jag måste säga att vara lekledare än minst lika roligt!
 
 
Får bli en bild från förra årets resa till Malaga

Markarbetspass

Blev lite bommar i ridhuset igår. La upp en liten studs på två hinder och några galoppbommar samt lite travbommar. Pam skötte sig alldeles utmärkt! Tränade mest på lydnad och kontroll och att rida på så små hjälper som möjligt. Hon är så extremt lyhörd när hon tycker att det är roligt. Så himla rolig ponny att arbeta med!

fredag 27 juli

Dålig uppdaterering jag vet men just nu passar jhag på att göra det jag tycker är viktigt i livet. Änga tid åt min underbara ponny som jag hkanske inte har så lång tid kvar tillsmmans med ifallatt hon bli såld snart. Träffa Rikard och att åka t.ex. ring efter våran båt. 
 
Men men. igår skulle vi egentligen haft en provridning på Pam men de ringde och ändrade sig en timme före utsatt tid så det blev ett konditionspass istället. Åkte direkt hem till Rikard sen och nu har jag nyss vaknat och ska snart iväg til lsäva för ett markarbetes pass. fårt se om jag åker hem och solar lite först.
 
 

ANMÄLD

Anmäld till Vänsta RS regionala hopptävling för ponny nästa vecka. Blir en 1.00m klass och 1.10m klass. Den 4/8 är det dags!
 

oförklarligt

De två senaste dagarna har Pammie gått bättre än någonsin. Vi har tränat tempoväxlingar samt sammlingar och allting har fukat superbra. Hon är så extremt fin. Känner inte alls för att få henne såld men ändå vet jag att det är det enda rätta. Min underbart fina ponny.  Imorgon får hon en förtjänad uteritt med till att bara slappna av lite och sen fortsätter vi med dressyern och lite markarbete i veckan. 
 
Älskar den här bilden! (foto: Sara Bjerkliden)
 
 
 

SOVA!

Tog min första sovmorgon på hela sommarlovet idag. Har inte haft tid att ta en enda hittills. Upptagen är namnet. Sov i alla fall hos RIkard och sov från 12-12 mycket skönt! Hoppas det blir någon mer sådan morgon snart igen 
 
 

Louie folkärna RS

Igår red jag först en 90 klass och sedan 1m klass. 
Nollade en meter klassen och fick rosett, plakett och tandborstar. Han var lite jobbig på framridningen, troligen eftersom han har vilat ett litet tag nu men var super fin på banan!
 
I 1m så fick vi ett pet. Hade exakt samma fina känsla på banan men han lyfte inte riktigt på benen över ett hinder så vi plockade med oss lite bommar
 
idag så debuterade jag och Louie 110 cm. Det var murar, plank, trippelbarrar och solfjädrar. Han var totalt otittig och bara flöt på. nollade grunden så jag bestämde mig för att satsa i omhoppningen. Allt satsat hälften vunnet. Fick två pet som var helt klart mina fel. Satsade lite för mycket och tog lite taighta vägar. Men Louie skötte sig super bra!
 
Riktigt nöjd över alla fyra tävlingsdagar! Både Pam och Louie är fantastiska!
 
 

TILLSALU

Nu är annonsen uppe, får se om någon vill komma och titta på henne :)
 
Annonsen <--------

TILLSALU

Nu är annonsen uppe, får se om någon vill komma och titta på henne :)
 
Annonsen <--------

Film från LA

rubriken förklarar bra tycker jag :D
 
 

Folkärna 19-20 Juli

Nu ni!
 
Igår kom vi fram till Folkärna och Lastade ur hästarna. Min första klass var en LC, 8 hinder i grunden och 5 hinder i omhoppningen. Pam och jag hade ett extremt bra flyt. Hon jobbade på och gjorde allting perfekt! Vi var som ett och det var underbart! Vi nollade klassen och blev nedpetade av sista ryttaren till en andra placering! 
 
LC+5 var exakt lika bra den. flyt genom hela banan som bestod av lika många hinder. Innan 5an (ett hinder på en långsida) råkade jag lägga en halvhalt för mycket och vi kom för nära inpå vilket resulterade i ett pet. Men det gjorde inte så mycket jag vet vad jag gjorde fel så vi tar nya tag nästa gång!
 
Foto: Sara Bjerkliden 
 
Idag starade jag dagen med en LB. Pam var lite trött men gick fortfarande frammåt. Vi hade bra flyt men plockade med oss en bom. vi hoppade det hindret och bommen började slå fram och tillbaka men föll inte fören jag hade hoppat två hinder till, typiskt min otur.... Men riktigt fin var Pam!
 
LA tänkte jag bara försöka nolla så bra som möjligt. Och visst gjorde vi det! Vi nollade LAn hur lätt som helst och jag gick upp i ledning.  Hoppar murar, hus, grindar, vågor jag allting utan att ens blinka. Efter ritten blev det glädje tårar och massa pussar och kramar på Pammie. Slutade på en tredje plats men gud vad jag är nöjd! Finns det någon bättre häst?
 
 
Imorgon blir det upp kl.4 för att åka iväg med Louie! :D

Sara och Rebecka

Sara och Rebeckas fina rundor idag! Måste säga att de red riktigt suveränt!
Sara hittar ni på ---> fjurana.blogg.se
Rebecka är Rikards lillasyster :D
 
 
 
 

Dunder och brak

Och vi tar en tredje plats i LAn. Gud vad jag älskar ponnyn! Mer uppdatering ikväll.

Ponnyn levererar!

Gick ut i Lc n idag och tänkte bara ta det lugnt, en uppvärmningsklass. Men det slutade med en 2a placering. Pam gick som en klocka, var inte ett dugg motströvig. Sög tag i hindren och det kändes som vi svävade fram. Världens flyt. 
 
Lc+5 gick lika bra den fast jag gjorde en onödig halvhalt och plockade med mig en bom. Helt mitt fel. Hon var riktigt grym och jag fick beröm av dommaren för att min häst såg fin och trevlig ut och det är ju alltid roligt!
 
Resten av starterna har varit lite till och från men mesta dels bra. Lisa och Lene  fick ett stopp i första och ett sirt per på sista i andra. Ronda ville inte riktigt så de tar nya tag imorgon. Rikards lilla suter Rebecka gick nolla i första och fick ett stop och ett pet i andra! 
 
Imorgon taggar Lisa och jag Lb och La klasser men ska vara på plats redan kl 9 eå Rebecka ochSara ska hoppa de tidigare klasserna.
 
Nu ska jag fortsätta ligga och gosa med Lisa och Rikard på hotell rummet innan alla familjer ska ner och äta middag :D

Min Prins

Bild bomb på Louie 
 

Moosel

Siiter vid hotellet sista dagen i moseldalen, ätit fyra rätters varje dag och kollat borgar. Tur att jag och Lisa springer ca 7 km per dag! Imorgon bär det av till Metzingen. Europas största outlett av märkes kläder. Roligt roligt, dagen efter blir det Dachau, ellerhur det nu stavas, koncentrationslägret i alla fall. Sedan börjar det bära av hemmåt. Kommer hem tisdagkväll. Blir nogingen uppdatering då. Kommer mest lägga min tid på att hälsa på Pam och mysa med Riksrd, att vara borta från dem i 2 veckor är inte roligt kan jag tala om, en mardröm! Men på torsdagbär det av på merting i 4 dagar
Torsdag = 90 + 95 cm (två klasser med Pam)
Fredag = 1m + 110 cm (två klasser med Pam )
Lördag = 90 cm + 1m ( två klasser med Louie)
Söndag = 110 cm (en klass med Louie)
Så totalt blir det 7 klasser!
Någon mer som ska dit?

Hoppas ni har det bra där hemma, saknar allt!

Är pam tillsalu?!

Om Pam är tillsalu hat jag fått fråna om ett tag nu och svaret är Ja. Hon är tillsalu. Dock har jag inte lagt ut henne på annons ännu då jag vill ha kvar henne över sommaren men i början av augusti är det dags. Då ska hon få flytta till någon familj där det finns ett barn/ en ungdom som vill fortsätta tävla på henne. Där hon kan trivas i sitt liv och förhoppningsvis bo där livet ut. Anledningen till detta är
 
att jag fyller 18 nästa år och vill få en chans att träna upp mig på storhäst
att jag känner att vi inte kommer utvecklas något mera tillsammans
att jag börjar bli lång på henne
 
Självklart är detta ett svårt beslut men jag har tänkt på det riktigt länge och känner att det är dags. Vår tid tillsammans är påväg att ta slut. Men jag vet att hon alltid kommer finnas kvar i mitt hjärta. usch jag tycker det är jätte jobbigt att skriva det här inlägget. Mina ögon blir fyllda av tårar.... 
 
Men som sagt, jag vill att ni ska veta och jag kommer att säga till när hennes annons finns ute. 
 

Lübeck & köln

Hejsan, nu blir det lett litet inlägg direkt från Tyskland! 
 
Fredag-lördag tillbringade vi i lübeck ett litet sött hotel mitt i gamla staden. Vi kollade kultur hela fredagen, kul? Nej... Sen stack jag ut och sprang  några km innan detvar dags för middag, otroligt gid resturang. Gick upp i morse och sprang igen innan det var dags för avfärd mot köln. Jag fick med mig ca1 kg marsipan från lübeck!
 
Idag har drt varit bilresa i princip hela dagen till där vi är nu, staden köln. Kom fram vid 16.30, chekade in innan vi åkte till lindt stora choklad museeum! Latjolajbans! Massor av choklad... Sen så kollade vi på domen den stors kyrkan här som tydligen är värdsberömd och upptäckte samtidigt att det är en gayfestival här. Vilket jag älskar! Såkul att gå runt och kolla på alla som är glada och lyskliga ned vilka dem vill, fast själv håller jag mig nog till Rikard, underbarast av alla. 
 
Imorgon blir det nog en springtur på morgonen innan avfärd till nästa ställe, MÅSELDALEN, sök upp det ni!
 
 Hoppas alla har det bra där hemma och inte saknar mig förmycket här på bloggen!

Lisa och Lene

Bildbomb på Lisa och Lene för några dagar sen, Visst ser de satsiga ut?

Hur är det nu med formen?

Ja hur är det med formen hästen ska ha när man rider på den? Många har målet att hästen ska böja på naken, trampa på lite med bakbenen och göra som man säger. Många av de ryttare som försöker få sin häst att böja på naken är ofta lite mer orolig i handen och ger inte hästen ro i munnen. Men såklart får alla göra på sitt sätt. Mitt perspektiv av det här med formen på hästen tänkte jag berätta för er nu.
 
Mitt mål med ett ridpass är att hästen ska lyssna på mig, oftast har jag inget krav om hur hästens hals ska vara utan det mera bara faller in. Om man sitter med en stadig, helt stilla och mjuk hand men ändå en bra kontakt med bättet så kommer troligen antomatiskt att hästen kröker på naken men det är ju inte bara det jag vill åt. Jag vill ju få upp ryggen också. Rider man på med skänkel och har hästen "mellan hand och skänkel" får man ett en lättare grund till att arbeta hästen. Jag brukar för det mesta, för att få igång hästen, börja ridpasset mellan att veriera från två-spårigt till tre-spårigt, samt fyrspårigt ibland. Det gör att hästen blir tvungen att börja arbete för att få med sig hela kroppen samtidigt som jag får kontroll på bakbenen samt bogarna. Sedan brukar jag lägga in lite spår byten under passet så jag vet att jag har kvar det jag började med. Vilket oftast brukar leda till ett bra pass och en otroligt bra känsla. 
 
Hästens form på nacken enligt mig ska inte vara högt och mycket böjt. Hellre att man rider med lite böjd nacke och släpper fram halsen så att hästen får lättare att jobba igenom hela kroppen avslappnat, Fast det är ju från häst till häst. 
 
 
•Pam går med alldeles för ihop dragen nacke men fortfarande med nosen ganska lodrätt. Dock ser man att hon inte kan slappna av och det blir svårt för henne att jobba igenom kroppen i den här formen.
 
 
•Pam går i en lite lägre form(fortfarane inte låg) med lite längre hals med huvuden nästan lodrätt neråt. Hon får en bättre chans att jobba igenom sig själv och höja ryggen.  Detta är formen jag gillar på hästar. 
 
 
 
 

torsdag-framöver

Kommer vi att vistas i Tyskland... Vi ska bila ner och bila runt där och jag har ingen aning om varför vi åker dit. Har inget större lust till det... Det kommer finnas två saker som blir kul, åka och shoppa på en av Europas störta outletter och åka till koncentrationslägret Dachau. Det jobbigaste av allt är att vi kommer ta en färga som man blir tvungen att sova på fram och tillbaka mellan länderna och jag håller på att börja gråta varje gång jag tänker på det.... Det är hemskt, HATAR stora båtar. Men men får väll försöka göra det bästa av tiden och läsa och träna eller något sådant. Det lät som ett depp inlägg men 2 veckor utan Pam och Rikard kommer blir tufft..
 
 
 
 

RSS 2.0