Liten bildbomb

En liten bildbomb på min älskade från igår! Foto Andrea Bergstrand.

 
 

Aros RS

Imorgon går DM avstapeln på Jälla anordnat av Aros RS. Jag hoppar en LB och en LA med Pammie, Dm klassen går tyvärr i LA A0:A1 så det blir msv i omhoppningen och jag känner att vi inte riktigt är klara för det än så vi satsar på andra klasser. Lisa ska hoppa LC och LB på Lene. Andrea följer med som hästskötare och jag tror dagen kommer bli toppen. Sen ska även Sara och Ronda (fjuarna.blogg.se) starta en LC och LB, det är henne LB debut så vi önskar henne all lycka, tror själv det kommer gå super för henne! 
 
 
Har sämsta tänkbara startnummret i LB eller kanske näst värsta tänkbara, startar som nummer två, verkligen en nitlott där men vvi gör det bästa av det!

Träna Träna Träna!

HejHopp! Hade studiedag idag som börjades med att åka till gymmet, ett pass med fokus på bålen. Stack till Sporren Rid och Hästsport och köpte ett par nya ridbyxor, ett dressyrschabrak samt benlindor. Skulle ha lunchat med R på stan, men han sov förbi larmet så det blev inget, stack och hopptränade med syster. Hästarna skötte sig super! Lisa fick Lene lugn och sammarbetsvillig och Pam var lugn, hoppade allting i lugnt och tog sin tid. 
Fixade allting för morgondagens tävling innan vi åkte hem. Zumbade lite hemma, Andrea kom hit vid åtta och vi har tittat på film. Nu blir det att fixa det sista för imorgon sen vill jag nog sova!
 

på Jensen

Det regnar, jag dricker varm choklad och skriver engelska, snart är det lunch och sen har vi idrott, stadsorientering. Tur att vi ska gå på roliga pass sen, annars skulle min dag vara död...

Rubrik

Sitter vid mammas och pappas dator och hittar lite rolig bilder!
Mattias (äldsat bror) på Zwierka
Under Marcus (yngste bror) på Sköld
 
Jag har nog alltid varit intresserad av det här med hästar

Träning

Idag blir det att gå på två pass på gymmet. Jag är igentligen inte världens pass tjej då jag tycker det är superroligt att bygga muskler och fysträna vid maskiner. Jag tycker det är en sån härlig känsla att pressa fram en själv till att ta lite tyngre vikter och faktiskt klara av dem!
 
Men två av mina vänner ska skaffa en veckas provapå och de är lite mer intresserade av att gå på pass så då följer jag självklart med det! Vem vet, jag kanske kommer bli en pass tjej tillslut!
 
Vi ska i alla fall gå på ett Bollywood pass samt ett Ass'n abs pass. Innan det här har vi även idrott i skolan. 
Jaja mensan det blir fullt skjå idag. 
 
Hästarna får dock en vilodag idag.
Snodde en Bollywood bild från google.se

Ridpass 25/9

Pammie fick börja med ett pass i ridhuset, dressyr på hackamoret. Hon var riktigt fin, det tog ett tag att få igenom högersidan men tillslut gick det med. Tränade mycket lydnad och att hon skulle följa mina minsta hjälper. Hon slappnade av riktigt bra och det är så himla roligt när man hittar den där känslan!
 
Louie fick sig också ett pass i ridhuset efter uteritten dagen innan. Han var lite loj och pigg i början, men när han hade jobbat av sig energin började han bli riktigt fin. Blev tillslut ett riktigt bra pass och arbetsviljan var på topp!
 

Aldrig Vila

Måste bara berätta för er om min största förebild inom träningen. en man vid namn Ako Rahim (även känd som Torro i galdiatornena) en bodybilder som jag avgudar. Han jobbar på sin kropp flera gånger om dagen, kör inte alltid hårt utan kanske tar en powerwalk på morgonen och kör mera muskler sedan. Han har aldrig tagit några anabola utan köttar sig fram på egen vilja. Snart ska han vara med i VM och det är såklart man hejjer på honom!
 
Han ni hört mottot "Aldrig Vila"? Det var han som framförde det och jag tycker det passar så bra in i träningssamanhang, något jag går efter, aldrig vila trots att jag är trött eller inte har någon motivation, det är bara att kämpa sig igenom det!
 
http://akorahim.myshowroom.se/ <------ Hans blogg
 

Zumba

Jag har fått möjligtheten att ha en lektion för min klass i Zumba, vilket jag tycker ska bli riktigt kul, sitter här och lägger upp ett låtschema som ska gå under ungefär en timme. Blir lite blandningar mellan merengue, axé, salsa, hiphop, swing, bollywood och mer! Kommer bli så himla kul!
 
Var på Zumba pass på Campus i söndags och fick beröm efteråt av läraren som tyckte jag var för duktig för denna klass då jag nästan var bättre än henne, Det kändes ju lite oväntat samtidigt riktigt roligt att få höra! 
Desutom har jag ju fått mina otroligt snygga kläder som kommer upp snart tillsammans med en Zumba video som blivit önskat! 
 

2012-09-24

Hela förra veckan var det stress, jag kände verkligen inte för att blogga och på helgen tog jag mig tid att vara med Rikard som fyllde år! Pam har gått som vanligt och Louie tappade en sko och fick en liten vila, men nu är den tillbaka på!
 
Louie fick en uteritt med mycket galopp idag för att få ut allt överskott och Pam fick en runa i ridhuset, det var riktigt dåligt harvat och var gropar överallt så vågade inte rida på ordentligt utan var lite försiktig. 
 
 

ς

jag hade fullt upp igår från 05.00-22.30 när jag sedan kom hem var jag trött och lisa magsjuk, så jag fick bara lust att gå och lägga mig! Skriver ikväll :)
 

17 år

Rikard fyller 17 nu idag och jag är tyvärr upptagen hela helgen, skriver kanske söndag kväll!

Ha de bra!

Jag är grym på att smygfota och den bruna långärmade tröjan fick han faktiskt av mig imorse!


Duktig

Har varit duktig hela kvällen och kämpat igenom matten. Vi har haft som läxa i matte att kolla på en film som tar upp nästa delmoment. Jag har verkligen alltid haft super enkelt med matte men det härtyckte jag faktiskt var svårt. Så jag har legat och försökt få ihop detgenom att räkna uppgifter och nu kan jag det fakiskt! 
 
Ligger nu hemma hos Rikard och hoppas på att han har luggat klart snart så han Kan krypa ner bredvid mig.

Underbar september morgon

Hejsan allihopa, hoppas ni har sovit gott, det har jag, var uppe imorse och Zumbade, alltid lika roligt! Duscha, på med ltie mynskläder ch sen frukost, nu måste jag göra mig iordning för att gå till skolan, Ikväll åker jag nog hem till Rikard, alla hästar får vila!
 
 
Den coola tröja fick jag av min bror för några år sedan, jag tror jag glömt att nämna att han ska flytta hem hit en tag framöver :)




:)

Som sagt red jag ut imorse på min lilla ponny, I skolan gick vi sen vecka fast jag gick runt och trodde klockan var 9 hela dagen så den har varit rolig! Sen till gymmet och först köra lite styrka och sedan gå på pass
 
Ragga var passet. Jamaikansk dans med inslag av hiphop. Dans stilen heter reaageaton. Reggea är en dans som ingår i Zumba så det var riktigt roligt att dansa. Kände igen det mesta som var med och det var riktigt roligt. 
 
Förutom hästarna så verkar det där med att skaka rumpa och bröst, vika höfter och röra på kroppen vara min grej, så himla roligt!
 
Red ett litet lugnt barbacka pass på Louie, bara skritt och trav eftersom jag inte ville locka fram några olydigheter. Men han blev riktigt fin i slutet.
 
Har även beställt lite Zumba kläder nu och jag hoppas de kommer nu i veckan eller nästa vecka!
 

Uppe med tuppen

Var i stallet och red vid 7 imorsen, snart ska jag äta frukost och göra mig iordning för skolan. ska gå på ett danspass på gymmet vid 17.30 och sen tror jag att jag åker och rider Louie. Fullt upp men det gillar jag!
 

Hallstavik

Var som sagt och tävlade i Hallsavik igår. En enkel LC och en LB
 
Lc - Jag tyckte att hindren såg väldigt väldigt låga ut, så jag slarv red. Usch och fy på mig, Drog ner två pinnar och det blev totalt 8 fel. Men hästen skötte sig super och jobbade på bra trotts att jag red som en kratta, En stor skillnad på henne den här veckan och förra veckan. Tycker att vi hade en bra takt och rytm under  banan som lockade fram en bra känsla.
 
Lb - Den här rundan var helt fantastisk. Pam hoppade av stort och fint över de flesta hindren. Hon överhopapde lite på ettan som gjorde att jag hamnade lite ur balans men kom perfekt på tvåan ändå. Känslan var otrolig och hon följde med i mina hjälper. tyvärr blev det ett pet på näst sista i omhoppningen, men det bryr jag inte inte riktigt om, för hon var grym!
 
 


 

Fartfylld dag

Idag blir det lite mer fart än igår då jag var hemma och var sjuk. Kör på skola från 8.15-12.25 sen blir det att åka till gymmet, gymma lite med Rikard innan jag far till stallet. Blir dressyr eller uteritt på Pamsan och sen så hem, tömma väskan, packa om och dra till min älskling i storvreta. Fart fyllt men det kör vi på!
 

You're my angel




Totalt misslyckande

Jani, jag har ju inte lagt upp tävlingsresultaten efter i söndags men jag kan ju berätta att jag har aldrig ramlat av Pam på någon tävling  eller hopptävling förut, men den här gången lyckades jag, troligen för att jag var riktigt öm i kroppen efter i lördags, andra klassen var jag osäker på om jag skulle hoppa men sen bestämde jag mig för att komm in och hoppa två hinder, eftersom jag inte ville åka hem med en avramling. Vi lyckades komma över fyra stycken innan jag avslutade. Första klassen var inte särskilt bra men andra klassen är jag nöjd med resultaten i fasten att jag inte red så länge. 
 
Pam hade otroligt fina språng och höll på att hoppa mig ursadeln någon gång... :)
 




 

Hoppträning 11/9

Igår var det hoppträningsdags som vanligt, men våran hopptränare dök inte upp, hon hade tydligen glömt bort oss, vilket jag tycker är lite konstigt i och med att vi hoppar varje fredag. I alla fall så hoppade vi lite kombination och någonlångsida och bruten linje, Vilket gick strålande bra nör vi fick koll på avstånden. Hade lite långa avstånd i början men senare fixade vi till så att det ble lite mera lagom att rida på. Pam skötet sig väldigt bra med några missar från min sida, Underbar att rida på, min lilla ponny

Jag tror jag drömmer

Dressyr passet idag gick som på moln, Så underbar känsla från början till slut. Stod och bara borstade henne en 45 min innan jag red, red runt och gjorde lite öppnor, slutor, sidförande, böjande ocg ställande rörelser. Tillslut red jag runt som ett fån med leende på läpparna. Jag dör vilken fin ponny jag har. Mitt allt! Har ingen aning om vad som kommer att hända när hon försvinner, jag hoppas verkligen att hon alltid finns kvar fast jag vet att vår tid snart är kommen.
 
All kärlek till min ängel







Pepp Musik

Jag har för vana att alltid lyssna på glad och peppande musik när jag ska iväg till Tävling. Jag har en lite på spotify som jag kopplar in i bilen och så dunkar vi musik hela vägen till tävlingsplatsen. Låtar som man kan sjunga med i coh som är glada och påminner om seger känslan. Det tycker jag är det perfekt sätt att tagga till tävling på. 
 
Jag har låtar som t.ex.
  • Diddely-dee - Cartoons
  • Hot hot hot - cross fire feat elephant man
  • havet är djupt - disney
  • stand up - right said fred
och massa mer. Om ni har spotify och vill ha listan är länken här : Pepp
och annars om ni har lust att lyssna igenom den har jag fixat en lista på youtube ---> PeppY
 
Jag brukar även lyssna på den när jag rider ett dressyr pass på Pam, med antingen en hörlur i örat eller på låg volym så jag ska vara medveten om omgivningen. 
 

Bättre uppdatering?



Om ni vill ha lite utav en bättre uppdatering av vad jag gör på dagarna kan ni alltid följa mig på instagram eller facebook. :)
 
Instagram : annahellstrom
Facebook : Anna Mini Hellström'


Mördbultad

Ledsen att det har blivit dåligt uppdaterat i helgen, men jag är alldeles mördbultad efter båda lördag och söndag. Känner att jag är påväg att bli förkyld nu också och det har jag verkligen inte tid med. Usch och fy och blä för skolan. En samanfatting av helgen och tävlingen kommer troligvis idag,
 
Sitter på en privatjuridik lektion i skolan och vi ska leta reda på massa saker om internationellt rätt, inte så kul så jag kikade in här snabbt. Slutar 12.30 och sen blir det till Säva, rida och sen hålla en lektion kl 17.00. Beroende på hur jag mår sen blir det troligt vis lite Zumba och sen plug och sömn.
 

nemen oj

Titta vad jag hittade, Lite bilder på Pam med sin förra ägare. Så söööt!
 



Avslängd

Idag var första gången någonsin jag påriktigt blev avslöngd av Pam. Och kul var det inte. Skrittade runt lite i paddocken och kortade tyglarna och skulle komma fram i trav. Då får hon panik trycker in rumpan och skenar iväg i världens fart. Tre varv skenar vi innan hon kommer mot ett hörn och hoppar till och jag tappar stigbygeln, hon fortsätter skena och börjar satsa mot staketet och jag har ingen aning om vad jag ska göra utan att hålla i mig. Hin tvärstannar vid staketet och hoppar sedan, hamnar mellan brädorna och jag skrapas mot den övre brädan, medan hon kravlar sig loss i panik och skenar vidare släpas jag mot brädorna och dras av. Pam skenar hem mot stallet medans jag går efter i panik om att hon ska skena ut på stora vägen. Båda två klarade sig i alla fall hyfsat, hon bättra än mig, Jag hade sönder mina ridbyxor, blodade ner min tröja, fick ont i ryggen och lite sår. Men det går över snart. Imorgon taggar vi i alla fall tävling på Årsta-runsten!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1979340/images/2012/pic_504b633fe087c31a706a22b3.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1979340/images/2012/pic_504b63539606ee0e0a91785e.jpg" class="image">


Dålig busschafför

Igår tog jag bussen 16.22 från Uppsala till örsunsdbro och det måste ha varit en av de sämsta busschafförer jag någonsin åkt med. Lite information är att regionsbussarna jag åker med går inte jätte ofta och dörför är det relativt viktigt att passa tiden.

I alla fall. Jag hoppade på på stationen efter Uppsala centralstation, alltså klostergatan. När vi närmar oss hållplatsen efter den så saktar bussen in bakom en annan buss och halvstannar vid stoppet. Det kommer fram en kille som vinkar att han ska med och då gasar bussen bara ut i vägen igen utan att plocka upp honom.

När vi kommer till stationen efter så ligger bussen i innerfilen med massa bilar i ytterfilen och i o med det så får han svårt att komma in och missar nästan att plocka upp en person där som alltså får gå 200 m efter busshållsplatsen för att hoppa på bussen.

Sedan kör han förbi en tant till som ska med bussen som vinkar efter den förtvivlat.

Skärp er UL! Det här är inte bra...


plugg

Kom hem efter on jobbig men rolig dag i skolan vid 17 tiden. Zumbade i två timmar och sen jag jag suttit sen 19.30 och pluggat. Tar en paus för att blogga och duscha men den blir det mera studier. Min hjärna börjar bli rejält seg men vissa saker måste printas in i huvudet...
 
BAJS!
En år får första månaden jag hade Pam, extrem förbättring!

Mål och motivation

Jag har många mål i mitt liv, saker jag stävar efter, vill bli, eller bara uppnå. För mig är det motivation att varje dag vakna och veta att man är ett steg närmare det där målet du satte för flera månader sen. Se hur saker utvecklar sig frammåt. 
 
För mig är det viktigt att sätta upp mål. Då vet du vart du stävar och hur mycket du behöver kämpa för att ta dig dit, Det spelar ingen roll om det är stora eller små mål eller bara delmål på vägen, Alla borde ha någonting att sträva efter!
 
Jag själv är en väldigt motiverad person, jag sätter upp mål och bilder för iprincip varje sak jag engagerar mig i. Jag vet vad jag vill!
 
Hästar och Ridningen.
Just nu är den här punkten lite svag då jag är mitt i en övergångsfas mellan ponny och storhäst, ponny tillsalu och snart storhäst på ingång

Mitt mål med Pam har hela tiden varit att rida LA felfritt, för några månader sen uppnådde jag det målet, jag kunde inte sluta gråta, jag var så nöjd med mig själv och med hästen, Vi hade lyckats med det där målet jag satte upp för över 2 år sen. Det hade inte varit enklet men jag hade klarat det. 
 
I nu läget har jag som mål att kvala medelsvår, eftersom jag inte vet hur lång våran tid tillsammans blir så är jag inte helt fast vid det målet. Men det är någonting jag helt klart siktar mot. Och jag VET att vi KAN klara det. VI är så BRA tillsammans.
 
Som ett långsiktigt mål har jag att tävla 130cm minst i hästhoppning och rida Msv B i dressyr. Jag tränar regelbundet och sätter upp delmål på vägen men jag vet att jag en dag kommer bli så bra, även om det krävs blod, svett och tårar. Med rätt häst och rätt motivation! 
 
Min träning
Sen i vintras när jag började träna regelbundet och hårt har jag gått ner ca 8 kg och ändrat kroppsform totalt, fått en mer välformad kropp.
 
Idag har jag målet att få muskler på magen så att de syns, och jag är halvägs igenom det målet, Mina snea magmuskler syns tydligt nu, så jag ska bara kämpa lite till så kommer resten fram.
 
Jag SKA springa Stockholm Maraton med min bror 2014. Det kommer bli en tuff väg dit men jag ska klara det. Jag bryr mig inte om vad folk säger, jag vet att jag kan!
 
Jag vill kunna gå i bikini och vara nöjd med min kropp, våga skryta. Det låter kanske inte så bra men, jag vill kunna visa upp mig på en strand med en utstrålning som säger "här är jag, se på mig" och inte bara ligga där och hoppas på att ingen ser mig. 
 
Som ett roligare mål har jag även att jag ska bli starkare i armarna än Rikard, bara för att jag ska kunan reta honom.
 
Skolan
Jag har klart för mig vilken linje och vart jag vill läsa på universitetet. Jag vet att det är svårt att komma in.
 
Mina mål i skolan gör jag inte alldeles förhöga utan lagom så att det ska vara kul att kunna uppnå dem och samtidigt få motivation istället för att inte uppnå dem och känna mig besviken på mig själv. 
 
Som t.ex. i Matte har jag A som målet i Matematik 2b. Jag har enkelt för Matte och tycker det är roligt och vet att med lite ansträning kan jag lätt uppnå det målet.
 
I Samh 2b och i Privat Juridik har jag lite lägre mål, ett B och ett C skulle vara riktigt bra att få där. Jag tycker att det är halvsvåra ämnen och vill inte pressa mig för att bli utbränd från skolan, 

 
För att lyckas med mia mål kommer jag behöva mycket stöd från in familj, Rikard och mina vänner och det är någonting jag räknar med för jag vet att de alltid finns där. 
 
Sätt mål du också, Sätt långsiktiga och kortsiktiga mål och såklart delmål så att du kan känna dig nöjd med att komit en bit på vägen. 
 
Jag vet att DU KAN!

 
"When you want to succed as bad as you want to breath, thats when you will succed"
En video som jag får extramt mycket motivation ifrån, som får mig att kämpa även fast allting känns trögt!
Värd en titt!
 
 
En vän till mig visade den, någonting man alltid kan gå tillbaka och få motivation ifrån!

Fast forward

Så himla mycket att göra och plugga till känns det som, i alla fall så här i skol starten...
 
MÅNDAG:
  • Pam Dressyr
  • zumba 2 h
TISDAG:
  • Gymma
  • insändare till Svenskan
  • Rida Louie
  • Hoppträna
Onsdag:
  • Gymma
  • PLUGGA!
Torsdag:
  • Engelska redovisning om Botaniska trädgården
  • 57 Engelska glosor
  • Pam Dressyr
  • Zumba 2 h
Fredag
  • Rättegång 9.00 med skolan
  • Matte prov
  • Springa
  • Pam vilar
Lördag:
  • Gymma
  • Rida Pam
  • Kultur natten
Söndag
  • TÄVLING!
Allt det här och så ska jag hinna träffa Rikard och andra, tufft men med planering löser sig allt, och jag älskar att ha någonting att göra hela tiden! Slappa dagar? Nej tack!
 
 
 
 

Tävling

Glömt att säga att jag ska iväg och tävla i helgen, 9/9 alltså. Blir en LB och LA på Årsta-runstens sportryttarförening. Alltså en 1m och 110 cm hoppning. Önska mig lycka till!


Never judge someone for how they look

Pam gick helt hyfsat idag. Red på hackamoret. Tränade på sluta på volt i alla gångarter och det gick helt okej, Skulle velat ha lite mer aktivitet i bak kärran men det tar jag som det kommer. Fick en bra känsla i slutorna i slutet och det flöt på. Eftersom hon blev lite tung i handen och jag har världens träningsverk så orkade jag inte ställa riktigt så höga krav som jag brukar, men det kan ju vara bra med ett sådant pass också!
 
Imorgon är det hoppträning som gäller, men innan det ska jag rida Louie, hade jag tänkte samt på morgonen gymma med min kärlek! 
 
De snea magmusklerna syns riktigt bra nu, och armarna börjar bli starkare, Riktigt nöjd, det ger mig motivation!
 

Seg

 
Jobbade igår, från 7.30-12.00. Efter detblev det en uteritt på Pamsan, som jag tror både hon och jag uppskattade. Ökade på galoppen lite så hon fick sträcka ut innan en veckas jobb och slit. Louie blev longerad en stund iridhuset då jag inte hann rida honom. Lute svårta att skritta på volt men efter ett tag gick det faktiskt, sen tyckte han att det var riktigt roligt att springa av sig. 
 Åkte hem och duschade av mig och tog snabbaste bussen till Rikard, fick fina presenter från Body shop från hans familj, tack så jätte mycket igen. Sen somnade jag direkt efter middag vid 10 tiden. Sömntuta, jag vet. Nu sitter jg i skolan och plugfar lite inför en reovisning och senare idag lir det ett dressyr pass på Pammie som gäller. Har även skickat iväg ett spännandemail. Får. Om jag år svar snart!
 


Lördag 1/9

Provridningen på Pam gick bra, hon skötte sig jätte bra, ochnu får vi se hur det går. 
 
Louie gick superbra idag med! Jobbade på att han skulle jobba igenom stegen genom hela kroppen. Så det blev stora kliv frammåt i en snabb takt från början, men ju mer han slappnade av ju lugnare gick det och tillslut gick det i en helt okej, lite snabb, takt . Riktigt roligt hur han jobbar! Han har verkligen mycket att jobba med men är samtidigt så otroligt fin, Bästa stora hästen!
 

Morrgon morgon :D

Godmorgon allihopa. nu ska jag snart springa till bussen för att hinna till passet på gymmet. Sen blir det företa bästa buss till Säva. Men först måste lite saker fixas...
 

RSS 2.0