Over and out

Har haft så extremt mycket att göra denna veckan. Alla mina sista arbeten skulle in men nu är jag äntligen klar med alla kurser i hela tvåan. Inget mer plugg innan efter sommaren. förutom lite olika kurser jag ska gå på. Sticker iväg och två veckor på Zumba instruktörskurs och sen får vi se vad mer sommaren kan bjuda på!
 
 

Over and out

Har haft så extremt mycket att göra denna veckan. Alla mina sista arbeten skulle in men nu är jag äntligen klar med alla kurser i hela tvåan. Inget mer plugg innan efter sommaren. förutom lite olika kurser jag ska gå på. Sticker iväg och två veckor på Zumba instruktörskurs och sen får vi se vad mer sommaren kan bjuda på!
 
 

Sommarhagen

Har glömt att berätta att vi har släppt ut Hopzo i sommarhagen tillsammans med de andra hästarna. Han trivs superbra och har fått massa nya kompisar vilket gklädjer mig något otroligt. Fin fina häst!
 
Foto: Felizia 
Supertack för alla bilder!

Ferdinand

När jag släppte ut Hopzo i hagen igår hjälpte jag samtidigt med att ta in lite hästar från hagen. Vi möttes då av en halvdöd Ferdinand eller i alla fall djupt sovande. Han vaknade sedan när man klappade lite på honom


Hopzo 27 maj

Red upp till ridhuset idag. Red mest igenom honom och försöker jobba upp lite kondition nu i början samt att han ska våga slappna av och ta ett ordentligt stöd i handen. Det är lite trångt i ridhuset vilket gör att det känns som vi inte riktigt får plats. Vi kan knappt göra tre serpentinbågar. Så därför gillar jag mer att vara ute och rida på utebanan där det finns tillräckligt mycket utrymme för att ta ut honom så mycket som det behövs. Men vi behöver träna i ridhus med. Blev mest basic övningar som lite volter och lösgörande arbete. Mycket trav och galopp. Tränade själv på att sitta ner i ca 1 minuts perioder innan jag red lätt igen. 
 
Han var riktigt duktig, som sagt lite trångt i ridhuset och han kunde inte riktigt slappna av det kommer.
 
Vi är inte perfekta, vi kanske inte är snyggast, vi är inte duktigtast. Men vi passar bra ihop, enligt mig är vi bäst, är han bäst, och jag vet att vi någondag kommer bli någonting stort!
 

Hip Hop (SWB) 1045

Jag har fått flera frågor om stammen på Hopzo och den kan jag absolut skriva om här! 
 
Detta är en bild på stamtavlan :)
 
Har även sökt upp mycket om hans pappa Hip Hop 1045.  Han är verkligen en riktig snygging. Han har gått upp till 160 cm och har lämnat många fina avkommor med mycket bra teknik och fint steg.   Lite ögongodis för er som är intreserade :)
 
 
 
 
 

Hoppande Hoppzan -Film

 

Hoppande Hoppzan

Idag var det första gången vi hoppade tillsammans på hemmaplan. Det regnade lite ute men bara lite drippdropp så vi valde att inte bry oss om det. Red fram och kände att han lyssnade och sen började jag småskutta lite hinder. Han är väldigt rolig att hoppa då han går väldigt lungt men med ett högt buret huvud när han  vet att han ska hoppa. När man vänder upp ökar han längden på galoppsprången och verkligen suger tag i hindren. Detta gör han helt utan att bli springig vilket jag tycker är superskönt. Jag tyckte det gick himlans bra men visst kom vi lite fel ibland.  Men som sagt första gången vi hoppar tillsammans. Vi har extremt mycket att jobba på men jag vet att när det där sitter och han har byggt upp muskler, då jävlar kommer vi vara oslagbara!
 
Så himla söt när han taggar upp för hinder :)

 
Lite skutt :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa Hejarklack!

Har varit och tävlat med Säfva Rks lag idag. Sista omgången av Ponnyallsvenskan div 3. Det var en extremt härlig dag och alla ryttare var superduktiga! Hästarna skötte sig jätte bra och alla föräldrar och kompisar som var med var på glatt humör. Vi fick hem en andra placering från en LC av Jacob och hans ponny Bazze.  Säfva fick tyvärr inga rosetter men jag tror ett av våra lag hamnade på en välförtrjänt tredje plats, vilket är helt underbart! 
 
Men vet ni vad vi vann förnågonting? Det var en tävling i bäste hejarklack och den tog vi hem överlägset. Vi har i flera års tid haft en underbar hejarklack och idag foick vi äntligen pris för den! Så himla roligt!
 
Så tack så jätte mycket alla ni som var där och hejade och grattis till er, ni vann ju!
 
 
Snodde en bild från Josefin Andersson (Jossanamigo.blogg.se) på vårtat underbara lag. jag hoppas det var okej :)
 

Hopzo 24 maj

Red ett pass i ridhuset men slutade lite på rundvolten. Började med att få igenom båda sidorna så han skulle bli mjuk och avslappnad. Mina hjälpmedel var mest volter och att byta ställning inom volterna samtidigt som han var böjd åt voltens innersida. Gick sedan över i trav och jobbade på samma sak där. Lite svårare då jag fortfarande ibalnd har svårt att få med honom genom hela svängar. Gick över i galopp och jobbade med takten. Samma takt men i olika tempon och det var han perfekt på. Hazzes starkaste sida är nog galoppen. Det känns som han orkar jobba igenom sig lättare än i de andra gångarterna, Vilket vi självklart får jobba med senare. När jag kännde mig klar i ridhuset gick jag ut och lät honom trava och galoppera i ett friskt tempo runt på ovalbanan så han fick sträcka ut lite istället för att vara i ett trångt ridhus!
 
Fina häst, nästa pass blir på söndag och då är det hoppning som gäller!
 
 

Uteritt

Hade matte nationella idag som gick åt skogen, eller nåstan i alla fall. Så jag kände att jag behövde komma bort från verkligheten lite. Vad passar bättre då än en uteritt. Visste knappt hur Hazze var på uteritter men gav mig ut själv ändå. Red en liten sväng där man kan få in ganska mycket av alla gångarter. Lite grus där man kan skritta och trava och massa ängar där vi galopperade. Han var super snäll och gick på. Taggade till i galoppen och ville helst övergå från trav till galopp. Han tog ut sitt stora steg ännu mer. Woow säger jag bara. Mina ben är döda nu. Och jag som ska på dubbla pass på gymmet om en stund.
 
Han verkade trivas lika mycket som jag där ute så i fortfättningen blir det mycket uteritter blandat med hårdträningar!
 

Sadel

Fick lite frågor om vad jag rider med för sadel just nu. Jag har en Prestige Paris W sadel. Mycket bekväm och oerhört snygg enligt mig. Älskar allting som är brunt! 
 
Dock måste vi sälja min gamla sadel. En brunt hoppsadel, Jeremy Rudge. Väldigt bekväm. Är det någon som letar är det bara att säga till :)
 

Ny utrustning

Pappa var världens bästa igår och åkte och böt sadelgjorden som var för lång. Väl där köpte han även ett supersnyggt träns åt mig, en martingal och ett täcke. Allting satt helt perfekt på Hazze och det var supersnyggt. Tack pappa för att du lyckades så bra!
 
Det blev en sadelgjord från Schokemöle, en hg martingal med platta,ett blått pessoa regntäcke och ett brunt chevalträns. 
 
 Hazze blev supersnygg måste jag säga. Världens så otroligt fin!
 
Lite på sne men väldigt stiligt!
 
 
 

Gos med pojken


Markarbetespass

Red upp till ridhuset idag igen fast la ut lite bommar. Första gången med bommar hemma. Red fram och kollade så att han lyssnade vilket han gjorde superbra. Sedan började jag trava över några bommar. Var lite fundersam på hur långt avstånd det skulle vara mellan bommarna men när jag tog det längsta steg jag kunde i mellan dem så fungerade det. Sedan jag jag upp en liten kavalettibom och skuttade lite över den. Höjde och gjorde samma sak i galopp. ca 50 cm. Red runt och tränade mycket lydnad men fortfarande lära känna varandra. Han var superduktig som vanligt. Skrittade ut lite innan jag avslutade. Dutti hästis :)
 

Benskydd

Blev ett par benskydd igår och en sadelgjord. Köpte en schokemöle sadelgjord på 135 cm men han har alldeles för djup kropp så vi måste gå upp en storlek. Pappa ska åka och fixa det ikväll, även köpa en martingal, träns ooch ett regntäcke åt mig. Supersnällt!
 
Benskydden jag köpte igår var bruna fram och bakskydd från Verdus. Deras Olympic skydd som jag tycker är väldigt snygga. De hade bra passform och satt jätte fint på min lilla häst!
 
Nu får vi se vad pappa kommer hem med ikväll! Det blir faktiskt en liten överraskning då jag ska iväg på pass. Challenge ( ett at de jobbigaste passen som finns så jag räknar med att jag är död ikväll) och sn iväg till min Rikard efter det. 
 
Hopzo ska dock få ett litet pass direkt efter skolan!
 
 
 

 
 

Skumpa runt

Red ett pass i ridhuset på Hasse idag (kärt barn har många namn, Hopzo, Hoppzan, Hazze, Bruna, Killen m.m.) Det var gassande sol och vidstilla ute så jag kände för att vara det det var lite svalare. Började skriotta fram lite, känna takten, få honom avslappnad. Han tyckte det var väldigt roligt med en spegel i ridhuset. Han hälsade på den och sneglade på sig själv hela tiden, Små gnäggade den lite åt honom själv också. Jag satt mest och skrattade åt honom.Travade igång honom och är fortfarande lika chockad över traven, men börjar lära mig hur den fungerar. Gick över i galopp. Mest lösgörande arbete och att lära känna varandra. Vilket jag tycker går frammåt. Stod i 1.5 timme och gosade med honom också. Mys häst :)
 

Shopping

Har varit och köpt det mest akuta till både mig och Hoppzan idag, han får benskydd och sadelgjord, regntäcke och ett nytt träns får vänta tills på torsdag eller fredag, fick med ett svart träns men det passar inte till den bruna sadeln vi köpte till...! Jag behövde en klänning till Lisas konfirmation på lördag, så det blev en fin sån, fast att klänningar är det värsta jag vet...

Blev också ett äpple till Hasse och en banan till mig :)


Film

 

Första Ridpasset

Som sagt var det första ridpasset på hemma plan idag. Gjorde först iorning honom, lite fix med utrustningen och så blev han avmaskad så han snart får gå ut med de andra hästarna. Sen upp mot ridbanan för ett pass.
 
Han ville inte riktigt stå still när vi kom upp men det är väldigt förståeligt då det faktiskt var första gången som vi gjorde detta tillsammans. Jag kom upp och skrittade igång. Superfin. han fokuserade bra på mig och inte på allting nytt i omgivningen. Började trava och brast ut i skratt igen. Denna häst är så otroligt rolig att trava på. Stora luftiga steg och mycket bjudning. När jag väl kämpat mig förbi skrattanfallet så jobbade jag bara runt lite, kände hur han känndes. Samma sak i galoppen. Riktigt mysig häst med mycket steg i. 
 
Imorgon blir det ett lite mer riktigt pass fast fortfarande känna på stadiet. Vi får se hur det går. Ska innan jag åker till stallet även köpa lite saker till honom och en klänning till mig själv!
 

No words...

Finner inga ord för hur söt man kan vara 
 

Min Fina Hopzo

Som jag tror många förstod av det förra inlägget så har jag blivit häst ägare igen idag. Till en superfin storhäst vid namn Hopzo.
 
Hopzo är en valack född 2006. Fin bläs, tre vita strumpor och väldigt vackra ögon även ett jack i det vänstra örat.  Han har tävlat 120 med hans föregående ägare Antonia. Han är väldigt stor och extremt snäll.  Han föddes även hos Antonia och hennes familj så jag är alltså den andra som äger honom. Hans mamma dog tyvärr under fölningen så han har fått bo hos en surrugat mamma under sin första tid i livet innan han kom tillbaka och fick bli nappflaskmatad.  
 
Han är supersnäll att hålla på med. Det märkte vi både när vi var där ochg hälsade på och nu när vi tog hem honom.  Jätte kelig och vill alltid att man ska klappa på honom. Så det kommer bli många timmars pussande i stallet varje vecka framöver. Vilket jag verkligen inte har någonting emot. 
 
I ridningen är han fin där med. Väldigt stort och luftigt travsteg som man faller i skratt i när man rider. I alla fall gjorde jag det på provridnigen men jag tror det kommer vara lika kul framöver. Han är väldigt lättriden fast det är mycket häst att rida runt på. Han är väldigt känslig för hjälperna och mycket lättare än han ser ut att vara. En liten likhet med Pam just där! 
 
Ni lär få mycket information om honom i framtiden. 
 
Min nya, fina, vackra häst Hopzo
 

 
 

HOPPZAN

Jag blev visst med häst!


Äventyr


Louie

Har haft fulltupp med plugg den här veckan. Massa nationella prov både denna och nästa, slutprov i psykologi som hela betyget grundas på. Jo det är mycket nu.
 
Har ridit Louie i princip varje dag denna vecka och vad mer kan jag säga än att han är finare än någonsin. Han är lugn och väntar på hjälperna vilket brukar vara en omöjlighet. Han orkar jobba i låg form. Inte länge i galoppen men det kommer nog senare. Men traven och skritten är hur bra som helst. Jag kommer at rida honom fram till tisdag för sen ska han börja gå lektion igen.
 
Och för er som undrar hur köpet med honom blir. Jag har fått många kommentarer om det så det kanske är dags att svara. Vi besiktade honom en vecka efter att Pam flyttade men han gick tyvärr inte igenom, så nu rider jag igång honom åt säva igen. Vilket jag tycker är superkul. Älskar verkligen den hästen,  Finaste någonsin....
 

Godnatt

Hälsar godnatt till alla där ute efter en spännande dag med flera hästar ridna. Nu ska killen min spela lite för mig innan vi ska sova :)


Just nu


Sir Louie

 
Red min lilla prins Louie igår. ska sätta igång honom så han kommer in på lektioner igen. Han var överlycklig över att få komma uti naturen. Eftersom ridhuset var upptaget red jag en sväng ut på banvallen och oj vad roligt han tyckte att det var. Ni som vet att han kan vara en stuttsboll, så var han mycket värre igår. Tur att jag är van och bara tycker det är roligt. Ska dit och rida lite snart igen och sen ska jag hjälpa Lisa att hoppa Challe första gången sen han flyttade hem till oss!
 
Fina Killen <3
 

Hoppzo

Åte till Vetlanda och provred en stor brun valack. Hälsa på honom i boxden först och då var han riktigt söt och gullig. Ville kela och vara i centrum hela tiden. Snäll under all hantering. Gick ut på deras ridbana och Antonia som ryttaren hette red och visade. Riktigt stor häst som behöver mycket ridning. Lugn och fin på backen men taggade till när han vände upp mot ett hinder. När jag skulle börja trava på honom brast jag ut i gapskratt. Jag har aldrig ridit på en häst med så stort och mjukt travsteg. Tog ett tag att hitta rätt takt men väldigt lätt att rida på. Hoppade lite. Han hoppade ganska högt över pga att han inte är jätte erfaren än men det kommer nog med tiden. Tyckte väldigt mycket om denna häst med måste jag säga...

Whistler

Provred en häst som hette Whistler både i lördags kväll och i söndags morse. Den var riktigt hög och väldigt kort i kroppen, väldigt positiv i alla hantering och ridningen. Lite vinglig och stuttsig men väldigt väldigt rolig att rida på. Killen som visade honom red jättebra och jag satt upp så visste jag inte ritkgit hur mycket jag kunde ta i den osv. Men det fungerade som det skulle men fanns mycket att förbättra. I söndags sattjag upp från första början och allting gick väldigt mycket bättre. Han gick fint från start till slut. Lite pigg efter hindren men det är jag väldigt van med efter Pam så det var ingenting nytt. En häst jag red runt och log på enligt Rikard och Pappa som var med ner och kollade runt. Gillar denna hästen starkt!
 
 

Whistler

Första hästen provriden, Whistler. Extremt ball häst, åker tillbaka hit imorgon och provar igen :)


Mobilblogg

Vissa är glada andra trötta. Men vi är påväg mot Småland på äventyr!


Morgonhumor


1 maj

Fullt ös igår, var igång från 12 på dagen till någongång runt 3 på natten. Sov hos Rikard men är nu hemma, alltså inte särskillt mycket sömn för mig... Ska snart iväg till säva för att kolla lite på hästivalen som är där 1 maj varje år. Ska bli kul att se vad detta år har att bjuda på. Sen ska jag prova Challe också, första gången här hemma och lite ordentligare än på provridningen. Ikväll har jag Zumba också. Herregud vad jag har att göra. Hoppas alla får en trevlig 1:a maj!
 
Förra årets hästival när jag var med i höjdhoppning tillsammans med Kristin och Lisa. Kristin och jag kom hela vägen upp till 150 cm...

RSS 2.0