Valborg

Snart ska jag in till Uppsala, möta massa vänner och ha det kul. Får se när jag kommer hem.

Hoppas alla har en bra valborg

GLÖM INTE BORT ATT KOMMA PÅ HÄSTIVALEN I MORGON PÅ SÄVA KL 12!


Hoppträning

Dagens hopptränning gick ut på att vi skulle träna inför vårat uppträdande på söndag. Det var super kul. Pam var fantastisk och jag tyckte alla var superduktiga. I uppvärmningen var hon lugn och lyssnade på alla hjälper, vi gjorde byten i båda galopperna och det var lugnt och stadigt. Hoppningen var inte så högt kanske 65 cm men det vi ska göra är svårt så vi behöver inte hoppa högre.

Är i alla fall skit nöjd pch hade en bra "träning"


Fredags Mys

Äntligen Fredag. Veckan har gått både fort och långsamt. Det har varit super mycket plugg. Jag har fått en superhjälp och vet att det hjälpte. Sen har jag haft det super is tallet med kompisarna. Mycket har hänt. igår var det nästan förmycket. Men allting löser sig, det gör det alltid.

Ikväll är det hoppträning på älskade underbara Ponnyn. Jag rider från 19-20 som vanligt så är hemma runt 21, slänger in ett inlägg om hur det har gått då.

Först ska jag bara överleva skoldagen....


mer mer och mera

Nu har det värkligen varit super mycket plugg. Har skrivit uppsats  hela kvällen. Nu är den fixad och klar och jag är nöjd. Vi får se vad jag får för betyg, man kan ju bara hoppas på det bästa. Imorgon är det den som ska in och sen har vi en Sammhällskundkaps läxa om Eu. Jag får helt enkelt kämpa på.

Hittade en liten bild på mig


Dagens Ridpass

Blev ett ganska hårt dressyrpass idag igen. Vi tränade mest på böjt spår och att hon skulle komma lite tillbaka. Hon var perfect i början. Trapmade på i lagom takt och jobbade på bra. hon blev lite stark och pigg efter galoppen. blev några springavbrott och hon bestämde sig för att inte lyssna på mina hjälper. Men efter 10-15 min hade hon lugnat ner sig och var osm vanligt igen.

Imorgon är det hoppning som gäller, första gången i grupp på några månader, vi får se hur det går.


Dagens Ridpass

Blev ett hårt dressyrpass på Pam idag, eller jag ska nog mera säga att jag drog ut på det så det blev en timmas jobb, långt och drygt istället för kort och intensivt. Vi tränade ganska mycket skänkelvikningar och att bara flytta för skänkeln, öven massa travövergångar. Hon var super duktig, Lite seg i början men lyssande bra, även lite stel i högersidan men jobbade den varm och rörlig ganska snabbt. I början ville hon heller inte alls skänkelvikningarna men tillslut fick vi till  några som faktiskt var jätte bra, undan båda skänklarna. Körde en ökad galopp på en långsida och sen var hon super framme för skänkeln, började arbeta med med bakmotorn men lyssnade fortfarande bra på vikthjälperna. Avslutade med arbete i lågform där hon sökte sig neråt,framåt. Fin hest och jag e nöjd efter passet


Skolarbete

SKolan gick lika segt som vanligt, ingettingspeciellt. Jo jag hade det nationella muntlig provet i svenska. Jag tror det gick super. Riktigt nöjd, pratade på, argumentarade för mig åsikt och var inte tyst.

Jag har pluggat HELA kvällen, skrivit uppsats och jobbat tyska, slutade precis och ja, klockan är 23,30 så det kanske inte är så konstigt att jag är trött.


Schwester und Ich


Dagsplanering

Idag är det skola. Hela förmiddagen blir språklektioner. På svenskan ska jag ha mitt muntliga natinellla prov. Vet dock inte vem jag ska ha den med, vi får helt enkelt se. Eftermiddagen är det bild och matte. Sluta tre och så drar jag till Säva på direkten. Ponnyplutt ska få sig ett ordentligt dressyrpass. Hem och sen plugga...


Plugg

Förlåt för dåligt uppdatering men jag satt och pluggade hela kvällen. SKolan tog ju upp hela dagen, sen var jag en stund i Uppsala innan jag behövde åka till Säva och fixa lite med ponnysarna och sen hem och så pluggade jag ganska mycket. Satt med Tyskan och engelskan i två timmar och jag tror jag fick in lite i huvudet i alla fall. Det är väll alltid lite positivt. Aja lovar bättre uppdatering även om det inte blir  så mycket den här veckan...


vardag

Ja idag börjar skolan igen då, vet inte riktigt vad jag ska säga. Lovet var kul så länge det varade. Nu ska jag till skolan om 20 minnuter och börja som vanligt igen.  Det kan vara ganska skönt och särskillt nu när vi inte alls kommer att ha mycket att göra. De sista nationella prove och sen är det nästan inget mer, något vanligt prov. Sen drar våran klass till å-land, vi ska ha bärstafesten, åka till gröna lund, ja massor ska hinnas med. Men det blir inte mer än kul.

Nu ska det sista fixas.


soldyrkare

Jo som sagt blev det lite sol idag när vi hade gäster, kanske blev det lite mycket...


Dagens Ridpass

Blev ett dressyrpass på Pam nu på förmiddagen, red tillsammans med Elin och Pepsi ( som numera har namnet fisken Per).
Pamsan var super pig men endå avslappnad i steget och superbra energi. Mycket att jobba med trots lite ont i händerna emellanåt.  Vi försökte oss på några skänkelvikningar och jobbade ganska mycket på böjt spår. Ganska nöjd faktiskt. Elin fick sitta upp oich rida lite, det såg jätte fin ut, jag red även lite på Fisken Per.  Han avr mycket annorlunda har nog aldrig suttit på n¨gon likanande, rolig och lärorikt  Fick mig några riktiga skratt, men jag gillade ponnyn. Förstår varför Elin har den!  Sen skrittade vi banvallen hem och jag kände mig om hemma tillbaka på Pammies rygg igen.

Borta Bra Men Hemma Bäst!


Besök

Oj nu är det fullt upp, Vi hade min bror här i lördags, med hans flickvän och hennes föräldrar. Igår ver en familj från Mariefred här och idag kommer farmor och farfar. Helt fullt upp. Jag skulle vilja spendera så mycket mer tid i stallet. Men jag får ta ut den tiden när skolan börjar och jag inte har lika många här.  Väntar ochså på att pappa ska leta upp de dagar han är upptagen så jag kna börja anmäla mig till tävlingar med Pammie.

Nu ska jag fixa lite innan jag fixar lite till :)

Skulle nog vilja jobba lite på brännan medans de är här, vi får se om jag lyckas....


Strippskrittning

Pams motion idag blev utskrittning, hon var mycket duktig. Skrittade med Elin och Pepsii. Solen sken och det var dunder underbart väder! man fick en mycket vaker bränna med linnet på, eller inte så särskillt smikrande  så vi tog helt enkkelt av oss dem och skrittade i BH! Mycket bättre och super för brännan,  Helt super skulle jag säga. Visst åkte det förbi lite bilar men vem bryr sig?!  jobbade i alla fall upp brännan samtidigt som hästen fick motion, super!


Superledsen

Jätte ledsen för den dåliga uppdateringen men jag har haft fullt upp, nu komemr även lite gäster, måste gå och vara social. kan säkert smita snart men puss så länge

Godmorgon

Nu drar jag snart iväg till Säva  och jobbar, ska bli riktigt skönt faktiskt. Jobbar mot halv ett,brukar bli klar lite innan men vi får se om det finns saker att fixa. Vet inte om jag ska rida Pam idag eller om hon ska få vila. Får se hur det blir när jag väl är där, hon ska iallafall stå idag eller imorgon. Tänkte kolla igenom lite tävlingar också för ny kan vi åka ut och köra hårt igen!

Ikväll får vi även gäster, En familj från Mariefred kommer hit, SKojsigt skojsigt.


Hoppning 22 april

 Vad tycker ni?

Dagen

Hellihallå, Idag har det varit fullk rulle hela dagen! Började med att försov amig så snabbt iväg til stallet. Pam oh jag red ut i den underbara vädret, KLättreade lite i backar och gjorde några galoppintervaller. Pammie var superduktiiig! Sen in till Staden Uppsala och träffa Aram en stund, mycket mysig eftermiddag! Nu kom precis Bror min och hans flickvänn och hennes föräldrar, Ska vara lite social.

Jag har nästan blivit bränd idag! Får se om det kasnke kommer bil på det, Film från gårdagens hoppträning kommer i alla fall ikväll så håll ut!


Hoppträning

Idag tog jag och mina kära vänner Elin och Kristin en privatlektion. Hoppning såklart!  Började med lite trava över lite travbommar, och så galoppbommar på andra sidan, sen tränade vi lite att sammla galoppen innan vi började hopap lite, började på lite långsidor och snett igenom sen hoppade vi en komination på medelinjen. Studds, ett galoppsprång räcke två galoppsprång oxer. Pam var super fin.  Avslutade sedan med en bana på 90/1m. Pam var super duper mega duktiiiig! Bästa ponnyn någonsin!

Det känns som vi tränat hela vintern det märks inte att vi har haft 4 månaders uppehåll. Allting är så skönt och hon är så foni nu, tjejen min<3

Alexandra var snäll och fotade så här komemr lite bilder.
Sara var också supersnäll och filmade så filmer kommer imorgon :D






Träna

Godmorgon allihopa, nu ska jag för ovanlihetens skull *host* ut och springa.  Tänke köra lite längre idag, bara för att få det gjort. Sen drar jag till stallet och och prova att tömköra Pam och ikväll är det hoppträning, Det är lite full rulle men det är bara kul.  Nej nu ska jag ut och inte sitta här och slöa.


Myyyyysdaaaaag

Aram kom hit ett vid två, vi drog ner till byn och satt vid bryggan ett tag, mycket mysigt! Fint väder, dock några droppa då och då och mycket skoj! Jag fick också lära mig att Dubhai är en stad i Arabien (?). Sen mötte vi Elin på väge hem och så gick vi hem till mig och satt och kollade massa roliga kort, från barndom och så försökte vi leta upp en kille i skolkatalogen, han är tyvärr anonym....

Aja mycket mysig efetrmiddag och nu har de två busarna dragit hem och vi får nya gäster, kasnke blir något blogginlägg inatt, vi får se.


gääästblogging



Hejsan på alla Annas läsare! Det är Elin (den gula kycklingen på bilden :D)
Haft en bra dag´? Annna och Aram sitter här och glor som vanligt och jag har tagit Annas dator. Den är CP :D

Jag har ridit min ponny idag och det gick inte bra. Men jag tror det gick bra för Anna i alla fall. Imorgon ska vi hoppträna, (jag anna och  kristin, inte aram alltså....)

HUMOR! HAHAH
 HA EN UNDERBART BRA DAG!

Hurtig person

Gick upp kl 7 imorse och gick direkt ut och sprang, sprang några kilometer inte så långt och kom he och tränade lite styrka hemma, sen vidare in i duschen, sköljdew av mig men höll håret torrt. Sen åkte jag iväg till stallet,, var där kanske kvart i nio. Tog in Prinsessan och sen stack vi iväg på ett dressyr Pass. Allting gick strålande, hon  hade lite träningsverk efter igår och var lite stel men blev mjukare efter lite uppvärmning. Skitt och trav var super men hopn blev lite stark i galoppen, Men det får vi alltså jobba extra mycket med. Eh lite extra arbete dör man inte av :D

Fick kommentar av en vetrinär idag som var där och kollade sävas hästar att hon såg jätte fin ut i kroppen och fräsch och gick bra. Det kändes super eftersom jag ändå kämpat så hårt med igångsättningen och att hon också konstaterar att hon är frisk och att hon til och med såg frisk ut.



Låångritt

Idag var det som sagt långritt och det gick super bra! Red iväg och tog det lugnt, Alla hästar skötte sig perfekt. På dit vägen tog vi det lugnt med lite hastighet i olika gångarter. Pam var lugnast och Wicky och pepsi på samma nivå. Tur att ha en lugn i gruppen.  Nej då alla skötte sig utmärkt!  Sen stannade vi och tog våra mackor vid grillplatsen, Sen red vi långt, hopapde över diken, skrittade på stockar och stenar  och j helt enkelt överallt! Sen tillbaka och äta chokladbollar, godia och kakor vid grillplatsen och sen hem, Vi var borta i lite mer än två komma fem timmar. Hemvägen var alla hästar super pigga och stressade och taktade hem, Pam var som vanlgit lugnast men även hon var så sjukt stark och ville hem, Vi har filmat det mesta så det kommer film sen.

Den som lever får se


Fucking Perfect ♥

Dags för långritt

Nu ska vi ut på långritt. Elin, Kristin och Jag.  Vi har packat mackor och lite kakor och får se hur det blir, kommer bli helt enkelt super! Aja finns inte så mycket som jag kan säga innan utan det kommer efter. Vi sticker om 10 min så vänta er en långfilm och en storbloggning ikväll...


Dressyrpass

Idag blev det ett riktigt hårdpass med tjejen. Vi tränade mycket övegångar ch takt. Hon gick frammåt och var pigg. Hon lyssnade fint på alla hjälper, kom på mig själv med att ta för mycket i innertygeln på de stora galoppvolterna, någonting jag mste jobba bort. Imorgon blir det långritt, och torsdag kör vi ett liknande pass som idag, hoppas på att det kommer gå exakt lika bra!


Stallet

Nu ska jag ta bussen om 20 min till stallet, Pammie ska få sig ett ordentligt dressyrpass, blir som sagt mycket övergångar och tempoväxlingar. Tror det kommer gå ganska bra, hon vilade igår vilket betyder extra energi att jobba med men det går nog super.

Imorgon är det dags för långritt, Åh det blir super!


Springa

Kl är ungefär 20 över 9, jag har klämt i mig lite frukost och tänkt bara låta den smälta lite innann jag ska ge mig ut och springa. Tänke cykla ner till Elljusspåret springa två elelr tre varv innan jag cyklar hem igen. Blir nog ett bra motionspass.


 Jag kör på så varierad träning som möjligt den här veckan och jag måste göra någonting hela varje dag hela veckan. I söndags var jag ute och bara joggade, igår vblev det en promenad på två timmar, Idag cykling och joggning, imorgon tror jag jag kör lite crosstrainer,joggning och styrka. Man måste ju se bra ut till i sommar.


Gammal bild, men snart är det sommar och jag är så sjukt sugen på sommar, bad och sol....


Clinc

Clinicen för Linda tycket jag var bra. Den drog ut lite över tiden så jag var hemma halv 11 istället för kvart i 10. De gick igeno många bra saker och övningar som jag ska prova hemma. Många smart sätt att få hästen att vända på yttertygeln, t.ex. att hoppa in i en vägg, mycket intressant och det såg supersuper svårt ut men det är någonting jag tänke prova. De tränade mest på det där med yttertygel och pratade om hästens balans. Men man fick smarta råd som jag tänkte prova.

Det ända negativa var att det var så många hästar med så man hann tröttna lite på varje övning, för varje övning tog ett halvår....
Istället för 5 hästar skulle det bara vara 2 enligt mig.

Men en bra clinic med mycket tips. mycket tråkigt att det inte var fler Säva ryttare där, vi får försöka se till att få fler att åka ut på sånt här...


Härligt!

Jag kom precis hem från en promenad på 1 och 1halv timme. Gick runt hela Örsundsbro och det var super härligt. Gick runt i linne och short + tights. Såå hääärligt! Nu ska jag ut och lägg mig i solen och steka innna  det blir lunch och sen in till Uppsala. Pam får vila idag, jag ska klippa mig och sen på en clinic me Linda Heed på Akademistallet i Uppsala.  Slänger in något mera ikväll :)


Kramgo


Film



Snabb som tusan, men vad gör det när man aldrig varit såhär lycklig?!

Vad tycker ni?

Hoppning!

Hopapde Pam på riktigt första gången sen benbrottet idag, ÅÅÅH så underbar hon var, Inte ens sekund tvekan utan baar slå på gasen och spriiinga fort som tuusan frammåt och flyga över hindrerna. Red på utebanan, först lite uppvärmning, gick super bra och hon lyssnade exakt som hon skulle, sen hoppade vi ett kryss innan vi hoppade de andra hindrerna, Kom upp på 90 cm. Det var super lätt, sammanfattning var att sitta och bromsa för att inte få upp en sån sjuk snabb fart. Men hon var såå fiiiin! Älskade ponny, Nu får alla se upp för ni är vi i farten igen!


Fullspekad söndag

Idag och ca 20 min ska jag åka iväg till jobbet, jobba till kanske 1 eller liknande innan jag ska hoppa Pammie. Jag tror jag ställer upp  3 hinder, två räcken och en oxer. Sara ska troligen filma och det tycker jag är super snällt. Sen ska jag och mamma troligen till gränby och köpa lite kläder. Vi får se hur det blir. Aja jag måste sticka nu...

Mer uppdatering samt en videoblogg senare ikväll


UTERITT

Våran ritt blev lite längre än planerad, vi var ute i ca 1 timme och 40 min. Vi red över 55an och bort på grusvägen. Vi följde den längre än jag någonsin gjort. Vi kom fram vid en grillplats, och där tog dkogen över men vi red rakt in i skogen, en mycket mycklet mycket gammal traktor stig. Vi följde den och hittade ett stupp, en fiskedemm och en massa myrstackar. När vi skrittat långt inne i skogen vände vi, Nu har vi bestämt oss för att göra en dokumentär om våran super duper långritt, vi ska grilla, fiska och massa mer så på onsdag kan ni få det kul med en liten film.


Pams Planering

Lördag: Uteritt
Söndag: Hoppning (vi ska höja till 80/90 cm)
Måndag: Vila eller tömkörning, får se hur mycket tid jag har
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Uteritt med Elin och Pepsi
Torsdag: Dressyr
Fredag: Troligen en hopplektion, annars hoppar jag självständigt
Lördag: Uteritt
Söndag: Vila eller dressyr

Dock kan schemat ändras beroende på väder, Pams och mitt tillstånd och andra anledningar.

Tänkte träna lite extra på kondition och övergångar den här veckan, Började lite smått igår med att träna övergångar i massor och det gick super men som dagt får vi se, allt kna ju ändras på mindre än en milli skeund...
'

Loov

Äntligen lov! En hels veckas påsklov, underbart! Såklart invigs lovet med en härlig uteritt med bästa vännerna. Kristin Elin och Jag ska ut på Wicky, Pepsi och Pam. Kommer bli grymt och så sjukt kul! I detta underbara väder också. Tror vi rider över på andra sidan 55an. Det är en så fantastiskt underbar väg, verkligen! Tror vi rider ut runt 2 tiden så tänkte åka till Säva vid 1.

Bloggar mer om uteritten ikväll


Hoppträning

Blev ett sista avslutande pass på Paulin innan jag börjar träna med Pammie igen. Ett markarbetes pass. Under framridningen så var han näst intill omöjlig, Han Sparkade några gånger och höll på att skjuta mig ur sadeln. Sen när vi började träna på förvänd galopp och Han var super fin och gick nästan på tygeln. Mycket duktiiigt. Sen blev det börjt spår på bommar, nästan serpentinbågar på långsidan kan man säga. Pål var super duktig och gick faktiskt nästan på tygeln hela tiden! Är faktiskt riktigt nöjd och jag fick en underbar känsla. Sen hoppade vi sockerbit ---> räcke ---> sockerbit, med ett avstånd på 13 m, alltså 3 normala galoppsprång. Vi skulle rida på 4a. Paulin och jag fixade att rida på 5,5 på båda. Fick ett litet plus där. Hoppade det från båda håll innan vi skulle träna på att komma på 3 galoppsprång och då var räcket lite högra. tror det som högst låg på 90/1 någonting.

Jag är alltså supernöjd med tränignen! Men nästa gång är det Pammie som vill vara med och skutta


Klasströjor

Ja det här är våra klasströjor, Marinblå med vit text.  Mycket vackra! På framsidan står det " Det blev inget tryck, Vi kom inte överrens" på baksidan allas namn :)


Posiiiiitiiiiiv

Dagen idag har varit så sjukt bra! Började med Teknik i två timmar då vi höll på med kopplingar, Jag och Frida kopplade och vi lyckades göra de svåaste kopplingarna. Blev även heta diskussioner, mycket ovanligt, NOT.  Franskan var allmänt flumm, Jobbade på en plancs om Frankrike, Den blir mycket vacker, eller inte...
So med förhör och mycket anteckningar, Kramp Kramp Kramp...

Gick ut och bort mot ica på lunchen och lekte kronofogden tillsammans med Elin och Josäfin, Skulle tvinga de sista i klassen lämna 300 kr till oss. Sen var det för oss att hämta ut våra klasströjor, wiiiie.

De är marin blå med texten "Det blev inget tryck Vi kom inte överens" på framsidan och allas namn på baksidan. Mycket vackert, Matte och sen en grym tyska lektion som spårade som vanligt.

Aja, har missat massor och det är itne kul att höra i efterhand men i princip har min dag sett ut såhäär,

Imorgon är det fredag vilket betyder stallet med de bääästa och hoppträning!


Underbart väder

Någon mer än jag som upptäckte att det var underbart väder idag? Jag bestämmde mig för att absolut att rida ut.

Blev en tur över på andra sidan 55an. Pam var super duktig bort, vi gjorde först lite skänkelvikningar och sen tränade vi på att öka gångarterna. Pam var pigg och älskade att få sträcka ut sig i galopp. Underbart. Båda två njöt av vädret.  På vägen hem blev det mer att hålla in henne som vanligt. Pigg och snabb och ville inte alls skritta skrittbitarna. Utan jag fick sitta och hålla henne. Hon taggade dock ner lite när vi kom över 55an igen. Men hon var fin och positiv så jag är nöjd<3


Hoppeliskutt

Åh idag tod jag och Pam oss över 50 cm! Första små skutten på 4a månader! Helt underbart.
Pammie var lite vinglig när jag red dressyren innan, men det löste sig lite mot slutet. Sen plockade Elin och Kristin fram två sockerbitar och bildade ett kryss, Pam satsade som om det var att 150 hinder men upptäckte sen att detbara var 30...
Höjde det sedan till ett räcke på 50 cm. Pam tyckte det var super kuul. Hon happade sm sjutton och var pigg efter! Fiinis heeestis! Sen fixade dem från ett till sockerbits hinder 16 meter ífrån och jag hoppade det med 4a galoppsprång emellan. Pammiie Var super duktig. suuuper verkligen dock var hopp pigg och drao lite efter men det var bara att göra så gott man kan och bromsa.

Åh underbara ponny<3

Högsta klasserna i dressyr!

Idag hade Pam så sjuk mycket energi. Jag visste verkligen inte var jag skulle göra med den! Började uppvärmning, lite jobbigt med all den enegin. I agloppen var hon ganska stark. Sen fick jag en ide, Jag skulle köra msaa travökningar och se hur det gick. Jag har aldrig, aldrig, suttit på en häst som gjort så bra travökningar! Helt sjukt! Benen Ut och fram, hon böjde på nacken och var helt super! Jah hoppas verkligen att hon fortsätter att göra dem. Måste nästan fånga dem på film.

Resten av passet gick super. Vi jobbade på ordentligt och gjorde massa perfekta rörelser. Jag måste verkligen lära mig att använda energin på rätt sätt. Inte bara sitta och dra i henne.


Bilder

Fick som sagt fler bilder av Amanda. Jätte fina! Tack så mycket!

Jag och Paulin på framridningen







Vad tycker ni?

Första riktiga Ridpasset

Idag var det dags för detförsta riktiga ridpasset! Vi har ridit seriöst pass i 20 min tidigare men nu var et ett helt pass!

Pam var super duktig och jag fick upp en super känsla. Började med att rida frami ett lugnt men bra tempo, låg form. På stora volter och snettigenom. Sedan började vi arbeta med massa saker. Vi gick igenom det mesta och kollade så att allting funkade.Gjorde  SKänkelvikningar, öppnor,slutor, bak- och framdelsvändningar, jobbade lite med ställning, bogen in och massa mer. Pam var super arbetsvillig och jobbade på i en superbra takt!

Avlutade med att jobba i låg form och fyrkansten och stora volter. Ett super ridass tycker jag! Jätte nöjd. Nu får vi se hur det går imorgon. Kommer säkert gå minst lika bra!


 Har fått massa bilder från Amanda,
Sjukt snygga, Tack så jätte mycket!


Biiiiiilder



Resultat

LD
Paulin började med att chocka mig lite svagt på framridningen så han först gick lugnt och sansat och slappnade av. Tog några riktigt fina avspända språng trotts mjukt underlag. Vi gick in på banan och jag ahdae ärligt talat inga förväntningar alls. Men det gick super och vi hopapde felfritt med superfina språng! Är sjukt nöjd över ponnyn!

LC
Framridningen var lite segare här men fortfarande fram och bra!  Han lyssnade super bra. Underlaget var super djupt på framhoppningen så jag tog bara några få språng. Sen gick vi in på banan. Paulin lyssnade och var framåt, Vi hppade alla hinder till nr 5 klockrent, Belv ett helt otroligt konstigt språng över 6an och 7an höll jag lite hårt i yttertygeln och vi plockade med oss en bom. Alltså 4a fel

Sjukt nöjd över ponnyns insatser idag!

Bilder kommer!

Min Ambulanshelikopter!

Nu taggar jag inför idag. Tävling på G och jag vet inte alls hur det kommer gå. Jag har en syn som jag tror att jag kommer behölvas föras med ambulanshelikopter ´från banan men det verkar ingen annan tro så det kanske går bra. Nej då, det kommer säkert gå super. Får göra det bästa av läget, försöka rida honom avslappnat och bara se hur mycket det går att få honom att göra. Har inga stora förväntningar men vem vet, jag kanske blir överraskad.


Pass

Pam
Det blåste ju som tusan och efter incidenten i torsdags så kände jag ingen stor lust över att ens försöka börja rida ute. Så jag gick in och hade ridhuset för mig själv. Travade fram över hela ridhuset, rakt fram i 5 intervaller inann jag brjade jobba. Vi gjorde massa övergångar mellan skritt - trav och sen blev det skritt  - trav - galopp - trav - skritt. Pammie var super duktig och jag är riktigt nöjd.  Av travningen blev också i ridhus, eftersom jag inte ville riskera någnting.



Paulin
Red ett litet kort men lite intensivare pass på Paulin. Började med lite framskrittning då vi flyttade lite för skänkeln i både skrit och trav. det gick hyfsat bra. Sen så blev det lite enkelt galopparbete i olika tempon och jag la in något galoppombyte. Han var jukt fin och böjde på nacken och trampade på. Det kändes som han höjd ryggen ett flertal gånger och jobbade på ett tag i rätt form.  Under senare avtravning fick jag honom att sänka sig i nacken och gå lång och låg. Vilet jag tycker är ett stort framsteg om man räknar på den ponnyn!


Stallet

Nu sticker jag snart iväg till stallet för att hinna rida både Pam och en liten stund på Paulin.

Pam ska få enn vanlig genomgång. Imorgon rider vi nog ut eftersom det är tävling och ridhuset är upptaget och även är det våran sista dag under igångsättningen, Nu kör vi hårt!

Paulin tänkte jag rida en snabbis och försöka få honom lugn och avslappnad och se hur han känns. Blir inget långt eftersom han går lektioner också men lite ska vi försöka med.

Sen blire lite olika hela dagen, får se hur planeringen blir :)

Hoppträning

Hoppträningen gick faktiskt riktigt hyffsat, la in en miss.

Framridningen gick super, Han slappnade av mer än vanligt och vi gick nästan på tygelen. Ett mycket stort framsteg på tre gånger ska jag säga!  Han lyssnade både framåt och bakåt, höger och vänster.  Fick in en gnaksa bra känsla faktiskt.

Hoppningen gick super, han bjöd på bra och han hoppade super. Han  försökte komma undan någongång men det styrde vi upp och han hoppade snällt ändå. Han är lite rolig för att han kan göra saker och försöka komma undan men han gör det så lite så han hoppar ändå. Mycket roligt. Kan ju säga att han hoppar med stora språng och är fin. Han verkar hellrer hoppa av stort i bra fart vilket jag gillar mer.

Vi klantade oss en gång, eller rättare sagt jag. det blev ett stopp, och sen stannade vi för att det inte alls gick att hoppa det läskiga hindret en gång till. Men sen gick det super!




Pam!

Nu ni, Det är inte långt kvar! På måndag börjar jag rida normala pass! Jag fick även börja hoppa ganska snabbt så veckan efter kör vi igång i hoppgruppen på fredagen, ska även komma igång med mina dressyrlektioner. Men som sagt går det fort nu och jag är super glad!

Nu får folket börja se upp för snart är vi ute på banorna igen!


Tjockis Fredag

Idag är det Fredag! Det betyder många saker i min värld. Sista skoldagen, tjockis fredag, hoppträning, träffa alla underbara.

Jo det där med tjockis fredag är att vi är tre stycken i stallet som alltid köper mass godis men idag kommer det vara extremt, Kladdkaka, maaaassa gooodis och kakor. Så vi ska tjocka ner oss ordentligt.

Hoppträningen senare tror jag kommer vara på Paulin, så vi kör lite genrep inför Söndag, Tror faktiskt att det kan behövas, trotts att det går bra nu så behöver vi all träning vi kan få.

Ska rida Pam innan, vi tar en bit ute innan vi går in i ridhuset och rider lite ordentligt i en kvart och sen blir det ut igen.


Nationella Engelska

Idag på morgonen har vi Nationella proven i Engrlska. Hör och Läs förståelserna. Trotts att jag varit sjuk i två dagar tror jag att det kommer gå super! Vi har det första lektionen till lunch ungefär. Men som sagt tror jag det går jätte bra. Om mna kollar på de tidigare äv båda delarna när vi har övat på gamla prov har det oftast gått super med de flesta rätt. SÅ jag är inte ett dugg nervös.

Ni får en uppdatering senare.

Kommer dock hem sent ikväll, så det blir kanske lite senare :)


Överraskning

Eftersom jag var sjuk så kunde jag inte rida Pam idag heller. Så jag bad Kristin göra det.

För er som inte vet det är Pam super rädd för blåst och jag rider alltid med mössa ifall det blåser. Kristin gjorde samma sak idag fast det verkde inte hjälpa.

Kristin ringde mig när jag låg och halvsov. Då hade de tydligen skenat ungefär 700 m på den vanliga vägen. Enligt Kristin hade det aldrig gått så snabbt och jag tror henne för jag ve tatt när Pam drar går det fort! De hade inte lyckas ta sig in på ridhusvägen när de kom i den farten men de lyckades ta sig in på parkeringen längre ned! Där en bil backade ut så det blev tvärstopp.

Allting slutade bra, dock med en tapp sko för Pams del och Kristin verkade må bra.

Jag och Pappa åkte dit och sen gick vi upp och longerade henne i ridhuset men hon verkade inte vara halt alls. Vi får se hur det är imorgon.

Jag tyckte i alla fall Kristin var superduktig som orkade hålla sig kvar för jag vet hur svårt det är på Pam när hon väl sätter fart.




Os London 2012

Hur kul skule det inte vara att åka till London på Os nästa år? När mamma var hemma en stund på dagen idag kollade vi runt lite. Biljetterna släpps 9 september i år och om man vill ha då får man vara ute i tid. Vi får se hur det blir med just det här men jag blev i alla fall rätt sugen. Hoppningen, som är den jag vill gå på, 4-6 august. 6 august är lagfinalen och det är då jag vill gå. Den rids på Greenwich Park som ligger i utkanten av London och är jätte fin!  En plats på a läkteren kommer kosta 95 pund och så sjunker priset för varje läkter så att sitta på D läktaren kommerkosta 20 pund.

Skulle det inte vara sjukt kul att åka och kolla på det?

Det tycker i alla fall jag!



Vill ni veta mer om ridgrenarna som kommer att vara eller bara få reda på mer om Os, Så klicka på bilden ;)

Friskare

Hej alla sammans. Jag är fortfarande inte helt frisk. Är trött och har lite feber kvar i kroppen, men imorgon tror jag det blir som vanligt. Vill inte missa de nationella proven i Engelska vi ska ha då. Det är Läs- och hörförståelserna.

Just nu sitter jag här hemma, Pluggar faktiskt. Skrev precis klart min svenska berättelse "Den förbjudna Kärleken" En uppgift då man skulle skriva vad som helst bara man fick en känsla av romantik eller tragedi. Jag körde på den romantiska stilen. Kan även avslöja att det är den första berättelsen jag någongång skrivit om en prinsessa. Mycket coolt!

Det blåser som tusan ute och jag tror inte jag åker till stallet idag heller. Blir nog bara hemma och ta det lugnt. Just nu r jag ensam hemma men både mamma och pappa kommer hem tidigt. Så Jag passar på att skriva lite nu när jag inte blir störd.

Aja min berättelse klar, nu ska jag forsätta skriva på min krönika samt en uppsats på engelska. Kanske blir lite franska plugg också!

Den som lever får se

Fick bli en bild på mamma och pappa eftersom de är så snälla nu när jag är sjuk <3

Kollage

Den här bilden fick jag av Alexandra Neu för ganska länge sen och jag tycker den är jätte fin och jag är jätte glad över att hon gjort dem.

Visst är den fin?


Önskeinlägg: Märkes saker

Som många vet är jag märkes beroende på de flesta saker inom hästvärden. Jag äger nästan bara saker med märke och det har gjort många nyfikna varför och jag har fått flera önskemål att skriva om det. Så nu gör jag det.

För det första älskar jag att köpa saker med märke och saker som syns. Det drar ofta blickar till sig och man får frågor om just dem sakerna. De brukar också vara mycket snyggare.  Man mår bra när man har de på.

De dyrarae sakerna håller ofta mycket bättre, jag kan ju dra exepel som jag har haft problem med och det är Hööks ridbyxor, de håller aldrig i mer än en vecka, går sönder på ett eller annat sätt. Därför har jag dissat att köpa såna och köper istället lite dyrare saker. Just nu har jag ett par pikeur ridbyxor och ett par mountain horse som jag använder i vardagen. Båda har hållt länge och är inte alls uslitna.

Men jag älskar att köpa saker med märke och så är det. Mina kläder består i princip av t.ex Kingsland, pikeur och mountain horse. Mina schabrak av t.ex. Schockemöle, lamicell, eskadron och gg.

Visst, jag hatar att skryta om det och jag gillar inte det här inlägget så mycket men eftersom ni önskade det får ni det. 

Som jag tycker ser märkessaker så mycket bättre ut. Men det är även just vad jag tycker.

Hästvärlden var förut en sån sport då man kunde ha vad man ville, man kom i skrotiga gamla kläder, vara smutsig. Nu mera har det blivit så att man ska köpa de sygga dyra kläderna, man ska ha koll på det senaste och det ser  inte alls ut som om man har på sig stallkläder. de kläderna vi har nu för tiden skulle vi lika gärna kunna använda i vardagslivet. Ingen skulle märka någonskillnad.

Men nu får vi inte glömma att man har börjat använda ridbyxor som vanliga byxor, de säljs i många affärer och anses som mode.  Så vi kanske klär oss för snyggt när vi är tillsammans med hästar och smutsar ner oss...
Vem vet?

Vad tycker ni om mina åsiket?
ha ni något ni tycker att jag har missat eller skulle ta upp?

Gårdagens Ridpass

Kom till stallet ganska tidigt, Bussen var för en gång inte försenad. Borstade lite på älsklingen, hon blev jätte fin och ren. Red med hoppsadeln och hopptränset, Red en bit på banvallen från början som inte alls var lerig, hon tittade lite men inte så mycket och trampade på bra frammåt, vände efter ett tag och travade i intervaller tillabaka till ridhuset.

Red stora volter och jobbade på i skänkelvikningar och öppnor, hon har blivit lite stel i ryggen över vilar men allt är nästan borta nu.  Hon jobbar på ordentligt med bakbenen och är över amitiös. Det är vekligen kjätte kul att sitta på henne rygg och känna glädjen över att få arbeta.

Blev avtravning i intevaller på banvallen efter också. Då var hon mer avslappnad och spände av.

Masserade och stretchade lite efter ridpasset. Hon stod där med halvslutna ögon och njöt. Gullig ponny :')


Sjuk

Jätte ledsen för dåligt bloggande men jag mår jätte dåligt, jag har feber och ont i huvudet,  Stannade hemma från skolan idag, Känns inte värt att gå dit om man har feber, då är det bättre att stanna hemma. Ska ju tävla på söndag också så då måste man vara frisk!

Just nu ligger jag under (helt under) täcket i soffan, på tv rullar något dåligt program och jag håller på att somna, tror jag slänger in något blogg inlägg innan jag lägger mig ner och faktiskt försker somna och sen vakna frisk. Man kan ju alltid försöka.

Vet inte om det blir någon ridning idag, får se hur jag mår annars ska vi se om jag skcikar iväg ett sms till Kristin och ser om hon vill rida :)


Simmning

Idag ska jag och hela klassen iväg och simma. Sjukt kul. Älskar vatten och att simma. Vi får se hur det går. Antingen drunknar jag eller så komer jag hem överlevande. Ska rida Pammie i eftremiddag. Blir ut som vanligt och sen i ridhuset och sen ut igen.

Tänkte kolla om jag hittade någon som ville fotta mig när jag rider snart, På måndag drar vi faktsikt igång och ska köra på riiiktiiiigt! Normala ridpass! Sen är det snart skutt över 50 cm, torr det var på fredagen jag fick börja :S Och hoppningen blir en vecka efter :D


Guuud vaad jaaag är glaaaaaaaaaaaaad!


Yogaaaaa

På musiken idag hade Ronja och Jag ett litet Yoga pass. Eller rättare sagt jag hade och hon filmande, Men jag fick henne att göra lite rörelser....









Och jag var ju Hordrockare också...

Säva

Tyvärr kunde jag inte fota mina tävlings outits idag, vissa var utlånade på tävling och andra hemma, Men jag ska fotta dem någondag i veckan tror jag. Istället kom jag på en annan sak.

Jätte många har undrat hur Säva ser ut eller i stallet där jag har Pam ser ut.

Jag har min Pam på säva. En ridskola mellan Uppsala och Enköping, De har ca 30 ridskole ponnyer och hästar.  Alldeles lagom stor ridskola, alla känner alla, inget spring och alla är super trevliga.  Så idag gick jag runt och tog lite kort så ni kunde få se hur det såg ut.


Det finns tre stora stallgångar, två ridskole ingångar och en till typ "privat stallet" sen finns det massa små stallgångar. I första stora ingången är det massa shettis boxar, en tavla längst fram och en ingång till en anna stalllgång, i andra stora dörren kommer man till mitten stallet går man rakt frm kommer man till iuteboxar, spospilta och ett mindre stall och sen är det boxstallet däre det ara står privathästar. Sen finns det undantaget, där pam står, med bara 4a boxar. Sadelkammare och foderkammare finns coskå, mycket myyysigt :D

Stallgångarna och stallen



Ridskolesadelkammaren


Privat sadelkammaren


Undantaget (A)



Stallplanen


TITTA VAD JAG HITTADE


Säva

Nu ska jag iväg till Säva för att jobba. Slutar vad halv ett men sen ska jag rida innan jag ska hem. Kanske kommer  vid 4 eller något och då ska jag blogga. Glömde skriva om igår då jag var på sporren köpte massa saker. Tänkte prova en sak på Pam, ska ta kort och sen får vi se.

Ni har även önskat att se alla mina tävlingsoutfits, jag ska försöka fota dem också men en är på rymmen idag i upplandsväsby på ponnyn  Lucky. SÅ det kommer kanske imorgon eller så kommer de hem och jag hinner. Vi fr helt enkelt se


Pam

En liiiten turis på Pammie idag. Började med att rida en bit på vägen mot Ölsta. Den är rak och fin. Flyttade lite för skänkeln och gjjorde lite ökningar och minskningar. Hon lyssnade faktiskt mycket bra! Tillkommer ju visa störningsmoment som t.ex. soptunnor och brevlådor eller andra sabeltandade hästar, men trotts det gick det bra.

Travade i 4 intervaller innan jag gick in i ridhuset.

Hon var fin och jobbade på bra! Hon tog alla hjälper rätt och lyssnade bra. Hon går frammåt och bjuder hela tiden men kan även stanna upp lite i steget om jag bara rätar upp mig. Duktiiig Ponny!

Gick ut igen och travade av i två intervaller. Vi jobabde i lite låg form och försökte få upp ryggen lite extra. Lyckade med det tycker jag.

Imorgon tror jag det blir uteritt istället, eller så kör vi på i ridhuset i en kvart som vanligt, den som lever får se



Otuur

Idag har det varit opptimal otur för mig. Början med att vakna på golvet efter att ha ramlat ur sängen, bästa sättet att vakna på....

På idrotten värmde vi upp med dans, och sen fortsatte vi med innebandy. Jag lyckades bli fälld och få en boll hårt sulad på mig vilket resulterade i flera blåmärken.

Smidigheten med att gå på en buss senare och skaffa sig en bula efter att slå huvudet i stoppskylten är väll bevisad?

Nu har jag en fin bula som håller på att g ner och ont i huvudet, men jag får överleva natten på någotsätt...

Som sagt Optimal otur...

Hoppträning

Fredag kväll, vilket betyder hoppträning. Hoppade Paulin igen.  Jag kan ju avslöja att jag inte är så positiv till den ponnyn. Vi passar inte ihop. Jag känner mig för det mesta dålig på att rida, men idag på framridningen kändes det som någonting hände. För en stud gick det faktiskt att rida. Fick en super känsla  trotts att det kanske inte såg fint ut hade jag känslan. Hoppningen gick väll helt okej. Lite stel som alltid men annars gick det bra. Hopapd allt perfekt.

Blir väll honom nästa vecka också, sen ska jag rida honom lite själv på lördagen inan tävlingen

Vi får helt enkelt se hur det går.

Spännande<3

RSS 2.0