Tisdag/skola/träning

vanlig tidsdag och jag börjar skolan halv 1. Jag ska snart till stan för att träffa Rikard och äta med honom innan. sen skola till kl 17... Ja jobbig dag. Sen så till stallet, ut på Pamsan och trava i hela hmm ska vi se, 8 minuter senare hoppträning på Louie Pouie. Mer uppdatering ikväll! Puss på er

Anmäld!

Lurbo RK
11 februari
95 cm och 1m Dock
dock på fel häst men när loiuie får sin licens så är det hästbyte som gäller!



Skolarbetaren

Helt ologisk rubrik jag vet men jag sitter i skolan och upptäcker celler i microskåp, vi fick hela klassens uppmärksamhet när vi lyckades få fram sperma, undra varför...? Men nu ska vi ha dagligträning innan historian börjar. Vi får se hur dagen slutar. Jag ska till Pam i alla fall direkt efter skolan! Puss och kram


De första travstegen

Idag var det dags för mig och Pam att komma igång i trav. 3 á 2 min. Man kan säga att när hon förstod att hon skulle trava gick det bara fortare och fortare. Inte det att hon inte vill lyssna frammåt men jag brukar alltid säga till henne när hon börjar trava eller takta och nu blev hon förvånad att hon äntligen fick göra det. En glad häst och en lycklg ryttare kom ca 45 minuter senare tillbaka till Sävas stallplan

29/1-2012

Jobbade igår där av dålig uppdatering men jobbet gick smidigt och snabbt och vi var klara vid 11 snåret. Sen rida Pam och Krut. Krut var riktigt söt. Sist men inte minst hem och sova innan Rikard kom hit. Vi hade bestämmt oss att plugga lite men tror ni inte att det bara var jag som faktiskt pluggade..

Lugn lördag

Idag har det varit en väldigt lugn och avslappnad lördag. Dagen började med en timmes utskrittning på Pam. Lugn,skönt och avslappnande. Rolig häst när hon ena sekunden håller på att få en hjärtattack av en tax och nästa vågar hon gå förbi två stora skällande vita hundar.
En uteritt på Louie blev det också tillsammans med en tjej vid namn Elin som är nybliven fodervärd. Hon var supertrevölig och vi hittade massa saker att prata om. Mest skritt men även trev och galopp. Mysigt det med.
Nu på kvällen har jag bakat "punchrullar" men inte riktigt, ser ut som såna i alla fall. Jag kan ju avslöja att det är chockladbollssmet innut i . Men sött och gott. Medans min syster bakar semlor. Nej vi ska inte alls tjocka oss idag!

Baduuuum

Nu blir den iväg mot stallet och rida Pam innan det är dags för möta om årets allsvenskor! Sen ska både krut och Louie få sig en liten tur. Mer bloggning blir det ikväll, Ha en Awesome lördag!

Idrott och mer träning

Pam fick sig  en paus idag, det är som sagt så att jag har idrott på fredagar som gör det svårt att rida så jag åkte direkt från idrotten på fyrishov (simmning och livräddning) hem och tränade lite till, kondition och styrka. Beach 2012 here we come! Imorgon blir det lite mer träning innan jag åker till Säva på allsvenske möte och sen så blir detridning först på Krut sen Pam och sist Louie! Om två veckor är det också min och Louies tävlingsdebut på Lurbo RK. Det ni!

Glöm inte

Alla ni som vill vara med att tävla för Säva Rikdklubb i  vårens allsvenske lag i både hoppning och dressyr så är det möte på lördag klockan 11 på Sävas gästgiveri! Glöm inte att komma, det kommer bli en extremt rolig tävlingstermin!

Krut Salut

Katta jag och Nina red ut en timme idag och jag red lilla krut, lilla och lilla kanske man inte ska säga han är vääääldg hög trots att han bara är 4a. Vi skrittade mestadels av turen och Krut fick mycket att tänka på. Först skulle han gå över en bro. det gick superbra! Sen så mötte vi minishettisar vilket var väldigt väldigt läskigt men efter någon minut blev det också okej. Resten av ridturen var ganska lugn tills han fick galoppera några språng för då la han av en liten liten bockserie som mest kändes som stora luftiga galoppsprång. Söt han är!  Sen blev det skritt hem och han var riktigt slut mentalt efter den lilla ritten.
Blev tvungen att lägga in några bilder på sötnosen
Krut som föl under sommaren 2008.
Krut som en treåring!
Amanda Svedberg har fottat de två sista
Krut har tillochmed sin egen film, kolla in sötnosen!¨

Skuttis

Lektion på louie var det då och vi tränade skänkelvikningar med övergångar i. Louie var superduktig  från början men när vi skulle börja göra skänkelvikningar från skritt till galopp krånglade det till sig och han började skutta och sparka. Han gav upp efter ett tag men det är någonting vi måste träna bort, han får inte hålla på sådär... Han är också lite rolig för har man gjort saken en gång så vill han fortsätta på övningen fast själv så att jag som ryttare intefår göra någonting. Det jobbas boprt med att ibland göra övningen spegelvänt s att han blir lite mer förvirraad och väntar på mina hjälper. Knasig häst det där! Tur att han är så göllig!

Hoppträning 24 januari

Hoppträningen igår gick super bra! Louie var så himla fin! Vi började att jobba med stutts vilket han har haft mycket svårt för men han gör det helt klockrent, han stressar inte, drar inte iväg och så lyfter han på benen. Sen hoppade vi lite linjer innan det blev en liten bana och Louie var med på takterna och var perfekt. vi nöjde oss med att hoppa banan en gång för att han skötte sig så exemplariskt! Fin heest!

Snart dags för träning

Ikväll är det dags för hoppträning igen, men först ska jag iväg och rida min lilla älskling!

Tjolahoppsan!

Igår tränade jag direkt efter stallet och sen packade jag väskan och åkte iväg till Rikard. Första delen av kvällen gick ut på ( ialla fall för mig med lite hjälp av rikard) att pugga Matte. Jag hann klart med i princip 8 uppgifter och jag tror jag har rätt på  de flesta. Det är slutet på kaplitet och de här inlämsings uppgifterna är våran examination. Ikväll blir det mest träning fr min del men sen har jag funderat ut några roliga saker att skriva om. Nu får helt enkelt hålla utkik
Sznyggingen Kristin! <3

pAm

Var nyss ute och red en bit på Pamsan Underbart mysigt!

Jobbet kallar!

Nu sitter jag här iklädd ett par mjukisbyxor och linne och är redo att ta mig an jobbet. Det kommer någon ny tjej idag så det blir trevligt och vi får se hur hon jobbar. Jag själv hoppas på att kunna rida runt 1 och sen kanske vara hos rikard någongång vid 7. Vi får se hur det blir. Men ha en grym dag, bloggar så fort jag kan!
Min kärleksfulla dvärghamster :)

Lejonkungen!

Igår var jag och några kompisat och såg Lejonkungen 3D på bio. Det är ettan av lejonkungen och jag förmodar att de flesta har sett den. Den var riktigt bra. Men det kanske är för att jag älskar barnfilmer! Men har ni chansen gå och se den!

Pamsan och Louie

Dfet var en ny istid imorse med -10 grader men jag gav mig ut på en skrittur med Pam idag. Hon får ju äntligen börjas jobbas ordentligt på grusvägar ute så vi gjorde mycket serpentiner och skänkelvikningar. Lite lugnare de här första dagarna men hon tyckte det var super kul att jag ställde krav igen! Underbara ponny som alltid gör ditt bästa!
Louie fick ett pass i ridhuset eftersom jag var en isbit. Han var lite loj och ofokuserad så jobbade inte så hårt med honom mest lite jogging en stund.
Ni måste jue rkänna att hon är sööt?!
image description

Princip Friskförklarad!

Åh min kropp bubblar av lycka, Pam är i princip frisk förklarad! Åh guud vad jag har längtat, nästan så jag kan få fram glädjetårar! Jag ska börja med att rida på tygeln i någon vecka innan jag får börja trava, så fort jag sedan är uppe i normal travmängd under ett ridpass är det dags för ett återbesök för att se om hennes skada fortfarande håller. Men nu är vi på benen igen och nu jävlar ska det gå! Underbara ponny! Jag älskar dig
image description

Igång sättning

Nu blir det igång sättning på riktigt! Om någon vecka blir det tom trav, slå det! Mer när jag kommer hem!


Siktar mot Ultuna

Idag rullar bilen med transporten ut från Säva vid 12 tiden för att vara i tid till ultuna lite innan ett. Det är halt och snöigt men vi får ta det lugnt på vägen. Jag hoppas verlkigen på det bästa resultatet det skulle kunna bli. Jag hoppas att hon blir frisk förklarad. men man vet ju aldrig. Snart är det lunch för min del innan det bär av till Säva för att brodda av hästen.
Önska oss lycka till

Söt ponny!

Världens sötaste ponny i världens mysigaste täcke!


Paulin till Salu

Kommer ni ihåg hästen jag red lite medans Pam var skadad förra gången, Paulin! han är nu tillsalu och ajg tycker att ni som ska köpa häst ska kolla in den här anonsen. Av egna erfarenheter vet jag att han är hur mycis som helst att rida när man förstår sig på honom och han är världens snällaste och väldigt väldigt sööt!
Länkad bild till anonsen!

Paulin till Salu

Kommer ni ihåg hästen jag red lite medans Pam var skadad förra gången, Paulin! han är nu tillsalu och ajg tycker att ni som ska köpa häst ska kolla in den här anonsen. Av egna erfarenheter vet jag att han är hur mycis som helst att rida när man förstår sig på honom och han är världens snällaste och väldigt väldigt sööt!
Länkad bild till anonsen!

Louie får tänka

Igår red jag lektion med Louie och det var framdelsvändningar som stod på schemat. Någonting  som gör så att hästarna måste tänka ganska mycket. Louie var lite förvirrad i början men grabbade tag i vad vi skulle göra snabbt och gjorde några vändningar perfekt. Sedan hade Lollo (instruktören) ställt upp ruter ess på två volter där vi jobbade i trav med att få hästen att flytta som en liknanade framdelsvändning runt konen på raka spår. Louie fattade direkt men i galoppen blev detr för jobbigt för honom. Då började han stuttsa lite med rumpan och ibland försöka bryta av men vi lyckades med ganska många vändningar. Passet gick väldigt bra om man inte räknar med när an blev trött. Det var verkligen över förväntan.  En trött och svettig häst gick vid min sida påväg ner från ridhuset

Mitt allt

Det finns inga ord som beskriver hur mycket jag älskar dig. Hur mycket jag skulle sakna dig om du skulle försvinna. Jag vet att hur jag än mår kommer du alltid finnas där för mig, du skulle aldrig någonsin svika mig,du lyssna alltid när jag behöver någon att prata med. Att veta att du finns gör mig lycklig, att faktiskt veta att jag alltid kan lita 100% på dig. Du skulle aldrig berätta någonting för någon. Ingen kommer någonsin att ta lika stor del som du i mitt hjärta och du kommer alltid finnas inom mig. Du är det mest värdefulla jag har, jag älskar dig

Det perfekta ögonblicket i mitt liv....

Vetrinärtid

På fredag kl 1 har Pam tid his vetrinären. Det blir en vanlig undersökning samt ett ultraljud och förhoppningsvis är hon frisk! Vi får hoppas på det bästa! Men min lilla tjej mååååste vara frisk snart, tycker så synd om henne!

Hopp och Skutt!

Hoppträning igår för Louise på Louie. Det gick superbra! På framridningen var han lugn och lyssnade, Vi flyttade för skänkeln och ställde åt olika håll och det gick superbra! Sen hoppade vi fram på stutts. Han var väldigt pigg in i dem i högervarv och drog iväg för att sen slänga sig över, men det gick relativt fort att ta bort. Sen hoppade vi lite hinder på nästan 110 innan det blev en liten bana. Banan gick överförväntan och Louie lyssnade på allt jag gjorde. Helt perfekt!

1408

Igår åkte jag och Elin hem till Rikard och kollade på filmen till vårat skräck skolarbete. Filmen var 1408 och den är faktiskt riktigt bra! Det handlar om en man vid namn Mike Enslin som åker runt och besöker hemsökta ställen. En dag tar han tag i ett hotellrum på Dolphin hotel i New york. Rummet har varit förbjudet under flera år P.ga sina 56 dödsfall sedan år 1912. Trotts allt tar sig Mike an utmaningen och den enda frågan nu är, Kommer han att överleva?

Hovslagning

Pam fick sig nya skor idag efter några dagar utan en baksko men hon verkade trivas i Lasses (hovslagaren) händer!


Jobbisch

Nu drar jag till Säva för att jobbba, slänger bara in ett litet inlägg innan. Pam ska ridas idag, eller kanske tömköras och sen ska jag hem och göra mig iordning för att åka till Rikard, där ska Elin och jag göra ett arbete om skräckfilm, så det är alltså det vi ska göra. Får se om jag sover där. Det är inte riktigt bestämt. Nej nu måste jag dra. Godmorgon på er alla normala

Brooo!

Sitter hemma hos bror, trött efter en dag med Shopping! Väldigt lyckad dag och bildet kommer på alla kläder. Jag har rustat upp gaderorn ordentligt i alla fall. Snart åker vi iväg och äter middag och sen åker jag hem och sover, ska ju upp och jobba imorgon!


Stockholm

Idag åker jag med familjen till stockholm. Vi ska på middag och fira min brorsas flickvän men tänkte shoppa lite först. Får se vad jag kommer hem med för kläder. kanske något riktigt snyggt, vem vet? Kan försöka slänga in ett blogginlägg från mobilen men den ska in på lagning först, Kameran har ju slutat fungera så den ska fixas! Puss oh kram på er, nu ska jag iväg!

Stressat

Jag är ledsen att jag knappt bloggar men den här veckan har varit sjukt stressad. Jag har haft ett prov, två inlämingsuppgifter, en redovisning samt ett läxförhör. Jag har pluggat ganska mycket hela tiden... jag ska försöka skärpa mig men när det är såhär mycket måste jag prioritera.
Pam kunde inte gå i torsdags och fredags då det blåste alldeles för mycket för att det skulle gå att rida ut. Men jag var där och borstade på henne en stund i alla fall.
Idag ska kristin rida henne medan jag är borta.

Zwierka

Red en häst som heter Zwierka igår på Lektion. Det gick ganska bra, hon 'är inte direkt en hästtyp som jag brukar rida. Hon är inte den snabba typen men försöker allt hon kan. I början av lektionen hängde hon sig mest i handen men efter en kvart släppte det och det rullade på fin fint. Vi tränade övergångar och hon lyssnade superbra och gjorde precis som hon skulle. En gullig lite köttbulle det där!
Pam fick sig en liten uteritt, lite över en timme lång och vi bara skrittade på och njöt medan solen långsamt gick ner

En olycka

Ledsen men igår kom jag hem från stallet ganska sen och hade ingen tid att blogga. En häst i stallet, Hetta som jag skrev om förut, fastnade med en hov i sitt fönster galler direkt efter min lektion. Hon satt fast ett tag men kom loss efter mycket eget kämpande. Sedan låg hon i chocktillstånd ner under en halvtimme. VI var fem personer som var där hela tiden och vi fickdra henne så hon skulle ha lättare att resa sig medan blodet rann. Hon ställde sig dock upp men då började det bara blöda mera. En riktigt stor blödning. Med hjälpa från många personer kunde vi sedan lasta in henne och hon åkte till Ultuna. Beskedet därifrån är att hon mår ganska bra och är ihop sydd. Så det slutade bra fasten att det var riktigt läskigt medan det hände!

Mobilinlägg

Då sitter jag på bussen påväg till Säva, ska rida först på Pam och sen är det lektion på en häst jag inte vet om än, får se hur det blir helt enkelt. En liten övertaskning. Just min nya frisyr ser ungefär likadan ut som förut. Har kortat det ca 7 cm, ramat in ansiktet lite mer och fått det lite mer uppklippt, inte så stor skillnad. Nej nu ska jag återgå till att lyssna på musik och passa på att plugga lite på bussen!


Pam & Lincoln

Igår blev det ett pass i ridhuset på båda Pamsan och Linkoln. Pam skrittade jag runt med i 40 minuter ungefär. Ganska mysigt att vara inne ibland och slippa mörkret och blåsten. Lincoln var super duktig. VI jobbade på med skänkelvikningar, öppnor och slutor samt lite galoppombyten. Vi hade relativt jämntakt och bjudning under hela ridpasset och han var riktigt fin! Idag blir det ett pass på Pam och sen har jag lektion. Undrar vem jag får
Katta och Lincoln i sommras :)

FailBilder

Känner att jag inte lägger upp så mycket misslyckade bilder så nu bjuder jag på några

Första skoldagen avklarad

Första dagen i skolan detta år avklarat och det med beskedet att jag ligger på B-nivå i svenska efter halva kursen! Första lektionen var i alla fall en plåga! 1.5 timmars matte, PUUH tur att jag och Hanna var klara med alla uppgifter så vi slapp jobba!

Nu är jag påväg hem till Rikard en liten stund innan jag ska iväg till Säva för att först skritta Pam och sen är det hoppträning! Louie mår fortfarande inte 100% så det blir att rida på någon annan idag, vi får helt enkelt se!


Tagga Skola

Hahah jaa rubriken kanske inte riktigt stämmer för jag känner inte att tagga till skolan... Idag börjar vi kl 8.00 Puuh jobbig dag. Vi har ett haöft prov idag andr lektionen. på torsdag har vi prov i företags ekonomi, ännu jobbigare och på fredag ska en projektplan och en utvärdering vara inlämnat samt att vi har en uppgift som kallas Draknästet, även ett tv program. Själva uppgiften vi har är exakt som tv programmet! Ganska roliga fakiskt!
Ikväll blir det ridning på Pam och sen får vi se om det blir någon Hoppträning!
Kolla på draknästet! :D

Hem ljuva Hem

vaknade upp hos Rikard och vi pallrade oss in till Uppsala runt 12 tiden och åt lunch. För iväg till Säva. Jag Kristin och Elin red ut en bit. Jag red på Krut! HAn har redan hunnit bli stor hala 4 år och jag kan ju säga att det känns som igår han var föl! Men vi skrittade ut i ca 25 minuter och sen travade jag lite i ridhuset medan de andra galopperade! Men han var faktiskt  extremt snäll. kommer bli en bra häst det där!
Nnu är jag hemma och tänkte träna lite!

Krut Salut!

En liten tur på den här lilla killen idag! Riktigt snäll var han!


En proppad söndag!

Känner att mina dagar bara försvinner i massa saker att göra! Idag åkte jag iallafall till Säva kl 7.15 för att jobba. vi var klara i stallet vid 12 tiden och då blev det liten skrittning på Pam. Ååh mysiga ponny! skrittade på i bra takt och temp och gick lite på tygeln emellan åt. Fin Fin. Sen skulle jag rida Louie men han var inte på topp så det skippade vi.  Kom hem och tränade en stund. Jobbigt för mage och rygg!
Men nu ska jag gotta i mig kalkon som mamma har lagat! Sen ska jag en till Storvreta och sova där så blir det säva direkt efter imorgon. Men vet ni vad som ska göras ikväll även fast jag är borta? Jo plugga.....

Oups

Ledsen för jätte dålig uppdatering! Igår tömkörde jag pam i ca 40 minuter. Hon skrittade på både i ridhuset och utomhus! Extremt duktig! Idag åkte jag till stallet och började med en uteritt på gumman i ca 40 minuter. Tog det lungt och försökte skritta så långsamt vi kunde hemmåt istället för att stressa. sen så skrittade jag ut på en häst som heter Hetta med lite folk från stallet. Rolig liten tös det där som skrittar i rast takt frammåt!. Sen fick Louie på sig en ny sko red lite på honom men imorgon hoppas vi på lite mera :D
Jobb imorgon men jag ska försöka skärpa mig på bloggandet!
Hetta!
Bild snodd från Kristins blogg - erngreen.blogg.se
Bilden är länkad! :D

Jobba jobba jobba

Nu sticker jag iväg till Säva för att jobba. Ganska pigg faktiskt fast jag var uppe relativt sent igår. Ska försöka vara klara halv 1 för sen ska jag rida Pamsan innan jag åker hem. Tror att Rikard fortfarande kommer sova vid den tiden så jag lär antingen tvinga upp honom eller krypa ner hos honom
nej nu måste jag åka! Hare grymt!


Hektiskt dag är nu klar!

Sprutan idag gick faktiskt över förväntan. Fast den gör så extremt ont... sen så åkte jag till Säva och ponnyn. Pam skötte sig fin fint och vi red en tur Upp i en skog och hon skrittade på i bra tempo hela tiden så jag är mycket nöjd! Hon är så söt! Sen iväg till Uppsala för att hitta en foundation jag behöver samt någon tröja och sen hem. Jag har nu tränat i ca 2 timmar och min kropp är helt slut så nu tänkte jag ta och plugga lite såhär en torsdagskväll
En söt bild på stina känner jag behövs!

Nervös tjej!

Nu kan jag ju berätta ännu en gång här på bloggen att jag har världens sprutfobi. Det är nog det bvärsta som finns. Om ca 20 minuter ska jag åka och vaccinera mig och jag håller på att svimma redan nu. Men Men vi får se hur det går. sen åker jag hem och sen iväg och fixar något ärende innan jag åker till Säva och rider Ponny plutten! :)

Tempoväxlingar

Idag stod det tempoväxlingar på schemat och det gick faktriskt över förväntan! Louie låg och sov när jag kom och jag kännde att båda var lika taggade för dressyr lektion men efter en stunds uppvärming kändes det riktigt bra och det gick bara bättre och bättre. Först försökte vi bara få in den rätta takten i alla gångarter. Louie som ofta tappar takten hade det kämpigt. Men sen gick det bättre. Vi avslsutade med en övning som gick ut på att man skulle göra en 15 meters volt i arbetstrav vid A. Från K-H har man sedan en sammlad trav från H till M har man mellan trav på en båge och sen från M-F så var det samlad trav igen.  Mycket bra övning som vi även gjorde i galopp! Louie var helt slut efter sötnosen!

Hopp film 3 januari


Hoppträning 3 januari

Idag var det dags för hoppträning igen och det gick faksitskt helt okej. Det gick inte super bra men inte dåligt heller. Det var i princip storm ute så ridhusdörrarna skakade och väggarna ilade vilket gjorde att det ibland var svårt att koncentrera sig. Men Louie var på bus humör och hoppningen gick helt okei. Hoppade en stutts  och sen en lång bana. Avsluade med några hinder på en meter.  Film kommer, jag har lagt upp men ljudet fungerar inte....

See ya!

Nu drar jag till stallet för hoppträning på louie, See yaa

Känns som det blev lite fel djur....

Klockan går långsamt

Nyss hemma från ett litet skrittpass på min underbara ponny. Vi höll oss i Ridhuset det var faksitskt ca 3 månader sen hon var där sist om man inte räknar med igår. Men hon var super glad att få skritta runt och att jag krävde att hon skulle gå lite lätt på tygeln. Hon var dock lite rädd för allting som lät spände till sig lite då och då men annars var hon super fin. Underbara pönny

Middag med Tjejerna!

Om en timme drar jag till Uppsala för att ära Middag med kristin och Elin på Tzatziki. Kommer bli supermysigt! Efter det åker jag nog hem till Rikard och Myser lite där. Imorgon är det även hopptränning igen, tvingar pappa att ta med Kameran'!

Ingen vilja

Pam ville inte alls ha mig på ryggen idag när hon började bråka efter bara några 50 meter så jag vände satte på tömkörnings selen och började gå mot ridhuset, Hon fick sig ett tömkörningspass i skritt och det gick Superbra och vad glad hon blev när jag satte lite krav på henne. Söta tjejen!

Jag lever!

Vaknade nyss när jag i princip somnade kl 21 igår kväll men men det är skönt att Sova. NU ska jag väcka Rikard sen ska vi äta pankakor och sist så åker vi iväg med bussen han hem och jag til Pamsan!
Sömntutor... (A) <3

Gott Nytt år!

Hoppas alla hade en riktigt bra start på första dagen på året! Jag själv gick hem efter 12 slaget för att sova eftersom jag ska jobba idag. Så nu är jag pigg och redo att kämpa på lite! Min kväll var helt okei god mat och bra sällskap. Men nu ska jag iväg och jobba, skriver något ikväll!

RSS 2.0