Löpträning och plugg

Eter skolan idag åkte jag direkt till gymmet. Blev konditionsträning och distansen blev 1.5 mil. Körde först 9 kilometer på löpbandet, svetten rann som bara den men det älskar jag faktiskt, äcklig som jag är. Sen blev det6 kilometer på crosstrainern. Jädrar vad seg den sista kilometern är men bara man har sitt mål i sikte är det en enkel match. Jag taggar maraton 2014 så bara att kämpa på!
 
NU blir det pluggresten av kvällen. Rikard kommer ikväll och jag hoppas att mitt fokus håller tills dess.
 
Min underbara lillasyster tar hoppträningen på Pam idag.Nusåg hon att jag skrev det där så jag fick en puss på kinden!
 

ZUMBA

Imorgon Onsdag håller jag mina första egna zumbapass.
 
Jag är riktigt taggad och har massa roliga och spännande koreografier att bjuda på. Hoppas såklart att det kommer några personer men det kan man aldrig vara säker på.
 
Ifall någon som bor i närheten av örsundsbro har lust att kommma infinner jag mig på industrivägen 18 i industriområdet i byn. kl.19.00. 
 
Här är lite låtar jag dansar till
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoppning

 Idag hoppade jag påriktigt sedan i december på Pam. Äntligen känns känslan av att flyga över ett hinder tillsammans med min tvillingsjäl.
 
Hon var riktigt fin under uppvärmningen. tränade mycket på att hon skulle lyssna frammåt backåt och åt båda sidorna. Sedan började jag skutta fram över att sockerbitshinder innan jag hoppade lite över ett räcke.Hon lyssnade rikrtigt bra men man märker att jag inte har tränat på länge. 
 
Hopapde sedan 5½ som de flesta känner till, för att få tillsprången ordentligt och känna att hon arbetade med ryggen genom sprången vilket gick super. Hopapde upp till 120 ungefär innan jag la ner och bara tog det lugnt och lekte över hinder på kanske 20 cedntimeter. 
 
Vill avsluta positivt så hon inte känner något obehag av hoppningen, 
 

Vemdalen

Har haft en underbar vecka i Vemdalen med massa skid och snowboard åkning. Vi var hela nio stycken somvar där uppe tillsammans och vi hade riktigt roligt! Men det krävdes en stor stuga. Har varit så trött på kvällarna så jag inte hunnit med att blogga och nu väntar en mardrömsvecka för skolan. Usch, massa psykologi och samhällskunskap, låter ju nästa som jag inte går ekonomiinriktning längre...
 
 
 
 

Snowboard och skidor

Igår åkte vi hela dagen, jag på snowboard som vanligt och resten på skidor. Det gick riktigt bra. Kännde mig riktigt säker och körde på sombara den trott att det var första gången sen jag bröt handleden.
 
Idag har jag hjälpt Andrea som åkte snowboard för första gången någonsin. Hon var riktigt riktigt duktig. Började med att lära henne bara ploga ner och sedan bara åka fram och tillbaka över backen på hälskär. Sedan gick vi över till vanliga övergångar och det var lite svårt från början men när hon väl vågade och lärde sig lite på brädan var hon superduktig! Vi åkte blåa backar superlätt på eftermiddagen trotts att honhade lite ont i kroppen. 
 
Hoppas verkligen hon kör någongång till i veckan så vi kan åka lite till!
 
Här harvi henne i fullaction efter att hon krashade i ett träd...
 
 
Mitt spänne på brädan hakade upp sig så jag fick lov att åka in till skidservice och de fick klippa upp den med enm tång, typisk min otur...
 
Här håller han på med en morakniv

Vemdalen

Just nu befinner jag mig i en stuga i vemdalen, vilket jag tror jag har glömt berätta! Åkte upp hit idag och stannar tills på söndag. Hela familjen är med, brorsorna och deras tjejer och självklart är Rikard med! 
imorgon bär det ut i backen, alla på skidor utom jag som kör på bräda! Får se om det blir något armbrott den här veckan men har med mig handledsskydd som kommer bäras flitigt 
Andrea är även här så vi kommer nog träffa henne i backen och sen ska jag försöka lära henne hur man åker bräda!
 
Sofie kommer att rida Pammie under vevkan vilket jag tror kommer gå super!
 
 

Alla ♥dag

Idag är det ala hjärtansdag såglöm inte att varaextra snälla och visa eran kärlek extra mycket för de ni gillar och tycker om. Familj som vänner. 
Egentligen är det väll lite dåligt då jag tycker man ska visa sina känslor varje dag men att det finns en speciell dag för det skadar inte särskillt mycket.
 
 
Min dag kommer spenderas först i skolan.Sen möter Rikard upp mig när jag slutar och så äter vi lunch och sen går vi på Bio. Tror inte så mycket mer är planerat men jag tycker det verkar som en bra dag!
 

Dressyr

Igår blev det första dressyrpasset sedan handleden bröts.Det gick riktigt bra. Hon lyssnade relativt bra i början men var lite stel i vänster sida i skritt och galopp, traven fungerade bra och honkändes mjuk och fin. Även i andra varvet var hon lte stel i galoppen. Så jag började jobba extremt mycket med ställning och böjning i höger varv i skritt och efter cirkus 15 minuter var hon svettig och lättatt jobba igenom. Hon blev lös i bådasidorna och känndes superfräsh hela sista halvtimmen.Imorgon fårhon vila!
 

My sweetheart

Både Lördag och söndag har jag faktiskt ridit Pam men det har varit lite för mycket att göra för att hinna titta in på bloggen och skriva om det.
 
I lördags blev det bara ett pass med mycket fokus på att honska lyssna på vikterna och vara kvick på att förstå det jag vill. Det gick bra redan efter uppvärminingen och höll i sig enda till slutet av passet. JAg får inte rida så länge eller så avancerat med min hand än men jag tyckte det gick superbra!
 
Igår red jag först ut 40 minuter och hon hade så extremt mycket energi så jag bestämde mig för att gå in och galoppera henne lite. Vilket gicksuperbra! Fokuset från henne låg på mig och hon var mjuk i båda sidorna. La sedan upp ett litet sockerbits hinder (får egentligen inte hoppapå en månad till men äsch, det är jus å kul!) och travade samt galopperade över. Hon var lugn och lyhörd och bara tog ett störe språng över bommen. Precis om det ska vara!
 
Nästa ridpass blir på Onsdag, eftersom Lisa rider både idag och hopptränar på henne imorgon! :)
 

Valsgårds Lene

Idag hände något mycket sorgligt men även något som glädjer familjen väldigt mycket. Lene fick flytta till en ny familj.
 
Lene flyttade in hos oss 17 maj 2010.  Hon lyckades dra på sig en skada i hagen redan i juni och därefter var hon inte helt igång fören efter det nya året hade kommit. Lisa fick lära känna henne ordentligt från marken vilket gjorde att de fick en otroligt bra vänskap. Men Lisa har inte haft det särskilt lätt, i början var det mycket bråk och ni förstod er inte riktigt på varandra men det släppte och allting gick bara frammåt. 
 
Ni van tävling efter tävling, kom alltid placerade och utklassade de andra ekipagen. Ett så perfekt team. Dressyren gick intealltid toppen men det löste sig med tiden och poletten föll ned. 
 
Vi har kunnat göra allting med dig, tolkat, tävlat, lekt, gjort exakt allt, en sån perfekt ponny. Helt underbar! Hennes personlighet var även den underbar. 
 
Jag vill tacka Lene inte bara för tiden med ossutan även att hon hargjort min syster så lycklig, att ni har tagit hand om varandra så bra. Det är så det ska vara!
 
Lene har flyttat till Stockholm och jag vet att hon inte kunde få en bättre familj. Jennifer och hon kommer få en sån underbar tid. Enda sedan de var här och provred har vi pratatomvilken underbar familj och hur bra det skulle vara om Lene verkligen fick flytta dit och se hur det blev. Vi kunde inte vara lyckligare!  Vimåste självklart komma och hälsa på dem och de kommer tillbaka till Säva i sommar. 
 
Men tiden med Lene var underbar...'
 
Vill ni läsa mer om Jennifer och Lene finns hennes blogg wildyouth.blogg.se
 
 
 

Tidig morgon

Imorgon ringer kl. 06.45 för min del för jag, pappa och en liten sak ska ut på Äventyr.
Är för första gången på länge lite nervös också...

Match

Matchen igår var extremt rolig att se på, Argentina ar grymma och på helspänn medan Sverige enligt mig mest klantade sig! Dock var Sveriges mål suveräna!
För er som inte såg matchen slutade den 2-3 så Sverige förlorade alltså men inte med så mycket de flesta trodde.

Vi som var och tittade, Pappa, Jag, stora lillebror Marcus, Lisa , största storebror Mattias i den ordningen på bilden! Jag fick låna en hockeytröja på bilden, men vaddå, den representerar Sverige så jag klagar inte!


SVERIGE-ARGENTINA

Ikväll blir det fotbolls match live! 
 
Jag och min familj samt brorsorna ska till Friends Arena och kolla på Sverige-Argentina matchen!
Jag har ingen aning om vilket lag som kommer vinna. Det är Messi mot Zlatan. Messi är ju i princip världens bästa fotbollspelare men han fungerar inte jätte bra med sitt landslag. Medan ZLatan är grym och fungerar lite bättre med Sveriges lag. Vi får helt enkelt se, det här kommer bli grymt!
 

Happiness

Idag var det total lycka som lekte runt i min kropp. Första ridpasset på Pammie sen 26 December, alltså ca 6,5 vecka! Det var superkulatt sitta upp igen, jag red runt på lite halvlång tygel i skritt i kanske 10 minuter, Sen blev det trav på samma vis. Det kittlades i magen och gud vad ont man får efter ett tag när man känner att magmusklerna verkligen arbetar
 
Sen började jag rida lite mer normalt när jag kände att jag orkade med handen och det inte gjorde ont. Kände påhenne fram och tillbaka och försökte få henne att lyssna bra.Hon var någorlunda springig och lyssnade inte superbra på vikterna där jag annars brukar ha henne, samt att förhållande hjälperna var svåra att ta.
 
Det är ju en blandning av att detär första gången jag rider på så länge och hon har haft ryttare som ridit henne på ett annat sätt. Kristin som har ridit har gjort ett super bra jobb och jag är superglad för att hon har hjälpt till så mycket cred till henne!Men man känner verkligen när man sitter upp hur olika ryttare rider :)
 
I alla fallvar det nog bästa dagen på jag vet inte hur många dagar igår. Jag har gått runt på glädje moln sen dess och jag längtar tillspå Lördag när jag ska rida igen! :D
 

Uppsittning

Imorgon, tisdag, ska jag äntligen få rida igen. Kommer inte alls bli anancerat men lite skritt och trav i alla fall. 
 
MIn hand kommer lindas hårt såjag inte råkar böja den för mycket. Så att det ine kommer några extra skador. 
Gud vad jag har längtat efter det här. I sex hela vckor...!
 

Fullt upp

De senast dagarna har jag haft fullt upp!
 
♣Jag försöker fixa bra zumba pass med bra koreografier samt musik och uppbyggnad
♣Sedan har även Rikard pappa fyllt år så vi har firat honom.
♣Köpte en ny 120 säng i lördags somjag har flyttat in på mitt rum.
♣Igår tävlade Lisa på Lene på Lurbo
♣Vi har haft en provridning på Lene som gick väldigt bra
♣Pluggande av Judendomen för ett prov på tisdag
♣ Hjälpt till med marknadsföring på nya jobbet
 
Så mycket upptaget har det varit och jag har inte haft ron att skriva här på bloggen. Men nu blire en liten i alla fall så ni vet var jag hållit hus!
 
Rikard tyckte det var mycket viktigare att han tyckte om min säng än jag och verkade njuta mer av att prova säng efter säng...
 
 

RSS 2.0