Nyårslöften

Jag har som sagt lovat att skriva mina nyårslöften här, har dock inte så många men jag satsar hellre på dem jag har. I våras tränade jag jätte mycket ca 4 gånger i veckan var jag ute och joggade  eller linkande som jag känner att jag borde ta upp igen. Måste äta nyttigare också, Lite mer sallad och mindre portioner önskas. Sista Terminen i nia, lika bra att satsa! 

  • Träna mer
  • Äta nyttigare
  • Ta skolan mer seriöst


Årsresumé

Januari

Mina utveckligar mad Pam gick framåt. Vi kämpade på tränade som tusan för att debutera våran första tävling i Februari. Allt gick framåt i våran väg. Hon skaffade sig muskler och jag lärde mig massor. Åkte till Mustang och kollade Sadeln som satt bra. Dock behövde hon fortfarande skaffa lite mera muskler men det var någonting vi redan visste om.




Februari
Den 13 Februari gjorde vi våran tävlingsdebut på Heby Rk. Vi Hoppade LD och LC  (motsvarande 80cm och 90 cm). Hon var snälla att ta in i transporten och att ha att göra med på tävlingsplatsen. På framridningen var hon jätte pigg och hade tryck, det släppte lite på banan men det fanns fortfarande där. LD kom vi felfritt runt och jag fick en Clearound rosett. I LC så trodde jag aldrig att det skulle gå så bra som det gjorde. Jag kom 4 med 1,2 sekunder efter vinnar tiden. Den dagen trodde jag var en av de lyckligaste i mitt liv. Nu var det bara att kämpa på för fler tävlingar som skulle komma och våran utveckling tillsammans. Jag och familjen drog också iväg till Tandådalen under en vecka, Jag åkte bräda och efter den veckan var jag sjukare än jag någonsin varit.



Mars
Vi fortsatte som förut bra ridpass och mycket galna och roliga uteritter. Vi skulle ut på våran andra tävling, denna gång var det Div 3 laget som vi skulle vara med i omgången gick i Lc på Tierps Rk den 28 mars. Jag var taggad till tusen men såklart lyckades jag klanta till det ordentligt när jag int tog av Pam hennes broddar innan vi skulle åka transport. Hon trampade sig själv. Inte sjupt men det blödde ganska rejält. Blev helt chockad över att alla var så hjälpsamma på tävliongsplatsen, det kom folk från varje klubb och frågade om jag ville ha hjälp. Riktigt snälla personer skulle jag vilja säga, Stor Tack!  Jag Startade inte den här tävlingen, och hon fick vila månaden ut.



April
Vi körde på lite försiktigt den här månaden efter broddtrampen men var snart på fötter igen och körde på som vanligt. Den 10 April var det dags för ännu ett försök med tävling, denna gång på Sollentuna Rk. LD LC . Hon var jätte fin på framridning och på de först hindrerna på banan. När vi kom til Hindernummer fem blev det misförstånd. Jag försökte trycka av henne lite tidigt men hon blev tveksamt och tog ett halv galopopsprång till. Vilket resulterade i att vi fastnade i bakrebommen på oxern och gick omkull. Vi slog runt och hon landade på min högra sida. Jag klarade mig med en liten muskel skada och Pam klarade sig utan en skråma. Hoppade trott allt andra klassen, vi nollade tills sista hindret som kom ur en höger sväng, jag kunde inte röra armen så det var onte så konstigt att vi stannade ut oss.  Den 24 åkte vi till Edsbro RF och gjorde ett nytt försök i samma klasser. vi nollade båda fick Cleaound rosett i LD och var första utanförplacering i LC.


Maj
Vi fortsatte våran träning som vanligt och nu kom det bara mer och mer muskler och hennes päls blev glansigare för var dag. Den 2 maj var det dags för andra omgången i Div 3 och jag var uttagen även här. Hopapde LC som förklass där jag kom 6a med en superduktig ponny. I lagklassen kom laget 4a, vilket är den bästa placering som Säva någonsin haft i div3 ponny hoppning. Den 9 Maj firade även Pam och jag halvårdag och vi tränade terräng första gången någonsin. Hoon gick sjukt bra och tvekade inte en sekund på något hinder. Galoppera fort är det bästa som finns. 29-30 så åkte vi på meeting hopapde LD-LC LC-LC de dagarna och Pam gick bra, var lite motsträvig men annars gick det bra! Vi köpte även en nya ponny åt min lilla syster Valsgårds Lene.

Juni

Nu såg man verkligen resultat av våran träning. Hon gick fint i derssyren och sög verkligen tag i hindrerna i hoppningen. Hon började dock bli lite stark när jag red ut, men vi löset det oftast fint. Den 13 juni var det dags för finalen i div 3 vilket inte blev så lyckad. I förklassen blev det 2 stopp för oss. Jag tror båda hon och jag var ur fokus, känndes inte helt rätt medens själva finalen var sjukt bra runda. Nollade och fick massa applåder från världens bästa hejarklack!  Sommerlovet började och jag fortsatte kämpa. Träffade också många nya vänner som kom till säva på ridläger, alla de underbara personerna var från Solna Rk.




Juli
Den här månaden började med en debut i Lb för min del. Vi lyckades ta oss runt med 2 stopp men dock glömde jag bort saista hindret så det blev uteslutning. Men jag var nöjd ändå. Det kan inte alltid gå bra, visst? Jag satte av Pam på sommar vila en vecka medans jag var i göteborg, red igång henne lite lätt innan jag åkte till Usa och skulel tillbring ungefär 2 veckor i Orlando och Miami, då var Kristion så gullig att hon red Pam den tiden. Dagen efter jag kom hem så började fälltävlansläger. Det är nog en av de bästa veckorna i mitt liv. Nya kompisar, nya erfarenheter och massa mer. Absolut världens bästa vecka!





Augusti

I mitten av denna månad åkte jag ut på terrängträning i Rimbo. Den var så himla klockren trots en hel del missar. Och sen fyllde jag såklart år. Fick en massa fina presenter från familj och kompisar. En mycket lyckad dag. Börjdade också första terminen i nian vilket jag trodde skulle ta mycket tid men det gjorde det verkligen inte. Jag han utan stress både rida Pam och Hjälpa Säva sätta i gång 1 eller 2 hästar om dagen. Men annars fortsatte allting som vanligt med träning och tävling. Kom ut på en tävling den här månaden och det var till Trögds RF, LD och LC. Vi nollade båda klasser men kom såklart utanför placering.



September

Denna månaden inleddes med att i Sävas Div 2 lag, Första omgången gick på Uppsala PK. Hopapde först förklass i LC där vi tyvärr fick ett stopp i omhoppningen pga att jag la henne totalt katastrofalt mot hindret. I grunden i Laget nollade jag och vi gick till omhoppning. Där hela laget fick någon miss på banan och vi slutade 4 denna omgång.  Jag startade även min första Startfälltävlan vilket gick super. Red över 60 % i dressyren nollade i hoppning och fick ett stopp på terräng momentet vilket jag i alla fall tycker är lyckat!



Oktober

Även här började månaden började med tävling för Div 2. Denna omgång gick på Gimo RK. Hoppade förklassen i LC och där lyckades vi knåpa fjärde platsen, Det gick också sjukt bra för laget då vi kom tvåa.   Skoaln fortsatte som vanligt och nu tränade Pam och jag hårt för nu skulle vi visa dem vad vi kunde i finalen av Div 2 som gick av stapeln på Lurbo Rk den 31. I förklassen räddade hon mig totalt på ett hinder och vi kom i mål med 4 fel. alltså en rivning. Men jag lyckades tagga om för Nästa klass som gick i LB. Vi tog oss runt Nolla! Våran första nollade LB! Vi var också det ändå lag som gick runt helt nolla så vi tig första platsen den här omgången och tog andra platsen totalt! Bättre sista start på året kan man inte ha!



November
 Jag stack ner till Göteborg under en vecka Kristin var som vanligt snäll och Red Pam medans jag hade en chans att träffa släkt och vänner. Skolan skötte sig bra och jag red på som vanligt. Snön kom och det var dags för årets första snögalopper. Jag åkte också till Globen och kolaled på deras shox den 28. Fick med mig massa schabrak och ett nytt träns hem. Lite till också såklart men det blir så mycket att skriva.



December

Den här månaden blev en riktigt otursmånad. Pam var ganska spänd till och från, men precis när jag fått henne att slappna av så kommer den värsta dagen i mitt liv. Jag får ett sms däe det står att Pam blöder men att hon som äger stallet har allting under kontroll. Jag får Panik.  När jag kommer ut bestämmer jag mig för att ringa vetrinären. De kommer ut och är osäkre på om vi ska åka in eller inte. Men jag bestämmer mig för att vi gör det och tur var väll det. När vi kom in forsade det blod och de fick lägga om såret rejält. De rötgade henne ochså och det visade sig att hon hade brutit griffel benet och behövdes oppererad dagen efter för att ta bort lösa ben bitar. Operationen gick dock bra fast de hittade att hon cokså hade en repa i skenbenet. Hon stog kvar i en vecka men har nu kommit hem. Hon står på boxvila och tar små korta promenader och jag lägger om hennes ben ungefär varannan dag.



Tack alla för det underbara år som gått, speciellt stort tack till dem bästa vännerna Kristin, Elin ,Amanda och Sabina. Ni har gjort året till ett av de bästa utan er hade det inte alls varit lika bra!


Nyår

Mitt nyår kommer spenderas hemma. Tillsammans med min bästa vän, Vi kommer nog ta det ganska chill vilket också är skönt. Inget uppspelt eller liknande. Sedan kommer det en familj till hit och ska fira lite men som sagt inget uppspelt bara umgås och ha det mysigt medans man väntar in det nya året. Om ungefär en timme släpper jag mitt inlägg om hur året har varit samt mina nyårslöften.


Vardagen

Skrittade som vanligt Balalaika idag, dock lade vi till lite Trav också. Hon trampade på bra i skritten, När jag kortade tyglarna lite och tänkte ställa och böja lite var hon lite seg och stel. Men vad kan man vänta sig av en häst som har stått och vilat länge.  I början av traven var det hel konstigt. Hon tog korta små steg, var lite på stället och slängde med huvudet men efter ett varv på volten började hon våga lägga ner tygnden och trava på bra. Efter det kändes hon relativt bra och det släppte lite. När vi skrittade lite till efteråt känndes hon mycket mer avslappnad än nnan och det kändes som någon tråd hade släppt för att hon vågade ta lite mera stöd. Längde tyglarna och skrittade på långa tyglar resten. Vill inte begära så mycket av en häst som stått såpass länge.

Imorgon blir det fortsatt skritt men vi lägger på 2 minuter mera trav.


Jobb

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Stallet och jobba. Åker dit i vanlig tid runt halv 8. Ska jobba första och andra också, så det blir mycket stalljobb just nu. Men positivt är att jag kan Gratta Ponnyn min på födelsedagen för det är nämligen så att hon fyller 11 på lördag. Grattis till henne, mycket morötter och godis får hon i födelsedags present hade jag tänkt och så klart extra mycket kärlek. sen blir det väll att gå tillbaka och bara jobba söndagar som vanligt.



Promenad

Det var som sagt dags för Pams första promenad idag efter operationen och sen hon kom hem. Det var två minuter som var tänkt och det höll vi bra. Stängde grinden från stallplanen, ifall hon skulle slita sig så skulle hon i alla fall vara kvar vid stallet, och satte på tränset. Hon skötte sig jätte bra det första varvet men sen när chocken hade lagt sig efter att få vara ute droghon på lite och skrittade fortare och drog ganska mycket när vi kom till just grinden men i övrigt var hon snäll. Andra gången så gjorde hon i princip samma sak. Imorgon blir det att fortsätta med 2x2 minuter skritt. En på förmiddagen och en på eftermiddagen hade jag tänkt.


Börjar få tävlingsabstinens....

Fulldag

Idag tänkte jag hinna med mycket. Så fort jag har skrivit det här inlägget ska jag städa mitt rum, ser förjävligt ut efter julen. Så någonting måste göras åt det. Efter lunch åker jag till stallet, Börjar med en 2 minuters promenad på stallplanen med stängd grind och träns på.  Sen tänkte jag rida lite på Laika. Skritta och en liten bit trav. Tror det kommer gå super på en så snäll häst som hon ändå är. Sen borstar jag på Pam, lindar om hennes ben och sen blir det en två minuterns promenad igen. Om det går bra första gången så skippar jag träns och leder bara med Kedja.

När jag kommer hem ikväll tänkte jag vara duktig och träna. Måste komma igång nu, efter som det var ett tag sen så tänkte kämpa på på crosstrainern i ca 40-50 minuter, så kanske man får ut någonting av det. En ryttare behöver också vara vältränad för att prestera bättre på hästryggen och allt tungt jobb vid sidan av.

Tänkte forstätta skriva lite på min Årsresumé och sen lägga mig och kolla på någon bra film och bara ta det lugn eftersom det blir 3 tidiga morgonar efter. Ska jobba i stallet 31,1 och 2. Så lika bra att lägga sig tidigt. 

Imorgon kommer själva resumén ut och jag tänkte också avslöja mina nyårs löften.

 


Pams Ben

Idag bandaerade vi om Pam sista gången innan hon får ha på sig stallbandage. Hovslagaren kommer inte imorgon för att han har tydligen influensa men på Söndag får hon nya skor. Ska även börja promenera henne 2 minuter 2 gånger om dagen imorgon. Så antingen kedje eller träns på imorgon om jag inte vill ha en ångvält över mig. Skrittade även ut med Kristin och Martina i mörkret. Imorgon ska jag börja trava Laika, Vi börjar med 2 minuter och ska sedan öka med ca 2 minuter varje dag. Så imorgon blir det ridhuset för min del tror jag.Eller så kanske Kristin vill skritta med mig ut och sen går vi in i ridhuset. Får se hur det blir.

Ni som undrar vad det är i Pams bandage så kan jag säga hur vi lägger om det. Börjar med Kompress ovan på såret sedan lite gasbinda lindat så att det ska hålla kvar. Över det har jag bomull som är lindat med soffban (Någon mjuk linda). Sist men inte minst så har jag på vetrap på (Det är den självhäftande lindan som ofta har olika färger). det är det här vi kämpar med varje gång vi byter på hennes ben.


Hej

Nu sticker vi snart till stallet. Hela dagen hr i princip gått men nu ska vi äntligen iväg. skriver mer ikväll¨.

Godmorgon

Godmorgon eller förmiddag, Gör just nu lunch tillsammans med Kristn. Vi försöker koka makaroner men det är massa skum på em:S oooouups....   Och nu har de bränt fast. Känns som vi lyckas här! Har legat och kollat på 5 avsnitt av One three hill. Tyvärr slutade det sista avsnittet spännande så vi får kolla på ett till när vi äter. Igår kollade vi på film. Till någon gång runt midnatt innan vi satte oss framför datorn, tror vi somnade runt 3.

Om någon/Några timmar drar vi till stallet för en skritt tur på Balalaika och hon på Kasper. Sen tänke jag borsta på Pam och fixa ett fint och långt inlägg på bloggen.


NI ÄR SÖTA

HEJSAN HOPPSAN ALLA PÅ ANNAS BLOGG. eller aa det ä rju jag som är på annas blogg nu haha fattar ni, nej okej det var intekul.. LEDSEN!

jag är hmmmmmmmmmm en seriös tjej !!!!!!! bara så ni vet!

JAG OCH MIN MKT SERIÖSA VÄNN

Bloggfix

Sitter här hemma hos Kristin och vi håller på att fixa hennes blogg. den kommer bli jätte fin så alla måste kolla in den senare. (Klicka HÄR för att komma till hennes blogg). Jag tror vi tänkte hyra en film ikväll och bara chilla. Imorgon blir det vanliga stöket i stallet. Tänkte kämpa på ännu mera med ryktningen. Så allt stöv ska bort. En utmaning men det ska gå.

Jag har lite funderingar på vad jag ska göra på nyårsafton, det är något jag faktiskt inte vet. Jag vet att jag jobbar i stallet båda 31 och 1 så det blir nog bara att vara hemma, om jag inte kommer på något bättre förstås. Men det problemet löser vi sen.

Vad ska ni göra på nyår?


Förlåt

Förlåt för dålig uppdatering men jag har inte haft tid. Igår var jag på stan hela dagen, sen skrittade jag Laika och Borstade på pam. Kristin följde med hem och sov här. Vi sov till halv 11 sen drog vi in till Sporren. Åkte till Stallet och skrittade och borstde. Nu är jag hemma har snabb duschat och ska snart iväg hem till Kristin. Så ingen bra uppdatering ikväll heller. Hoppas ni står ut till imorgon.


Dagens inköp

Drog ett rep till Sporren idag. Personalen hade lagt undan ett schabrak till mig jag ville ha innan jul utan att jag hade bett om det, vilket var en lite överraskning. Så jag köpte det Schabraket idag. Ett Eskadron Shabrak med matchande luva.  Sen stack jag till stallet och skrittade Laika och borstade på Pammie. Hon var mysig.


Schabraket och luvan. Tycker att det var riktigt cool färg på dem


´



Fick ingen bra bild med luvan på :(

Sedan tänkte jag visa hur schabraken som jag köpte på Globen hur det såg ut.











Vad tycker ni? :)

Mobilblogg

Nu går bussen från uppsala med många lyckade köp med hem, tänkte att jag skriver mer om dem sen. Vi hoppar nog av vid säva, vi ska skritta igång 2 hästar sen borsta lite på pam och sen åker vi hem. Blir nog inte så många inlägg ikväll för kristin ska sova här. Och vi kommer ha fett awesome!

Underhåll av utrustning

En sak jag tycker är en av de viktigaste sakerna när man rider eller har häst är att man tar hand om utrustningen. Inte bara skölja ett smutsigt bett utan att alltid putsa!

Många tycker nog att jag är väldigt nogran efter att varje gång jag har ridit inte bara Pam utan även när jag hjälper till att rida andra hästar, putsar sadel, träns och andra tillbehör.

En av de värsta sakerna som finns att se är att se ett ekipage komma ut och ha smutsig utrustning. Det ser så oproffisionellt ut. Därför tycker jag att alla ska Putsa efter sig. Man behöver inte alltid vara så nogran i fall utrustningen är välputsad och det går snabbt och enkelt, men om man nästan aldrig putsar blir det mer jobb och jobbigare varje gång.

Jag putsar alltid igenom med sadeltvål efter varje gång jag har ridit, på det sättet håller sig utrsutningen fin hela tiden och jag behöver inte putsa så nogrant. Min utrustning glänser alltid och ser alltid prydlig ut.


När man putsar bör man använda någon bra sadeltvål, en bra svamp och en tandborste för att komma åt de ställen där svampen inte når. Det skummet du får när du tvålar in utrustningen ska du alltid torka bort.  Så Sadeltvålen är alltså bara till för att ta bort smuts och skit, om du inte torkar bort det överflödiga skummet så börjar tvålen torka ut utrustningen och det är inget som man vill. Därför ska du en gång varje eller varannan vecka ha på ett tunt lager läderbalsam eller liknande. Som gör att utrustningen inte blir uttorkad.  Om du har haft på ett relativt tunt lager läderbalsam kan du låta det sitta kvar utan att torka bort det.

Om du har en extremt uttorkad sadel eller precis köpt en ny så har jag fått tipset av en sadelprovare att innan man börjar använda den, Putsa och ha på ett Tjockt lager Läderfett, Det ska vara så tjock att det ska sitta kvar i ett halvt dygn och sedan ska man torka av det. Då har sadeln fått tillräkligt mycket fett för att inte bli uttorkad och den kommer att hålla längre.

Tänk på att om ni putsar efter varje gång så är utrustningen alltid grund putsad och du behöver inte alls vara jätte nogran och det gör inget om du missar en gång för utrustningen kommer hålla sig fin ändå!

Hoppas att mina tips hjälper er med att hålla er utrustning i trim.

Hur gör ni med eran utrustning skulle vara kul att veta :)

Uppsala

Ida är första dagen på lovet jag har sovit ut. Det är faktiskt ganska skönt att ligga och dra sig i sängen. Men snart ska jag dra in till Uppsala med Kristin. Det är ju som sagt mellandags rea och det kan man inte missa.

Åker till Stallet senare och Borstar på Pam och skrittar Laika.


Orange

Idag lade vi om Pams bandage första gången efter att vi hade tagit bort stygnen. Såret var fint och rent och hade inte varat eller spruckigt alls. Vilket är väldigt positivt. På Tisdag får vi veta om vi kan ta bort bandaget och byta tll Stallbandage på Torsdag. Allt beroende om det har kommit ut vätska ur såret eller inte.

På torsad kommer även Hovslagaren och ska slå på henne skor igen. Hon kommer inte ha fått utsätta sig för slag förens två veckor efter operation så på torsdag blir perfekt för då har det gått exakt två veckor.


Söndag

Hann komma hem en stund, men snart åker jag iväg till Uppsala. Har tänkt att jag ska skriva en års resumé så det måste hinnas med i veckan, vill ni ha väldigt komrta sammanfattnignar på 2 meningar eller ska det vara lite längre?

Hur lång tycker du?


Jobba

Nu på morgonen sticker jag iväg till stallet för att jobba. Ska bli riktigt skönt att röra på sig lite extra efter julen. Det kan behövas om jag snart inte ska börja rulla fram. Jobbar fram till Lunch som vanligt och efter det tänkte jag borsta Pam innan pappa kommer ut så ska vi lägga om henne. Denna dag blir det ett oranget ben.

Mamma och pappa gav biobiljetter till mormor och morfar i julklapp så vi ska gå och se någon film idag också.

Tänkte träna lite ikväll också. Måste få tillbaka konditionen på allvar nu....


2225

Jag älskar dig


Rubriker

Stack en liten stund till Pam på eftermiddagen. Mysig som vanligt och vi stod och mös och jag borstade på henne. Hon kan nu ävan hälsa med andra benet så snart är det spansk skritt som gäller för våran del!

Fick träffa underbara Sabina också, Det var så himla länge sedan och gud vad jag har saknat henne. Världens underbaraste tjej! Fick även två små julklappar. Tack, Tack och åter tack. Blev super glad.

Jag hann inte skritta Laika men det skulle Kristin och Sab fixa. jag åkte hem för att jag var så himla trött och frös och trodde jag började få feber. Så kvällens Kväll går ut på att bara ta det lugnt och ligga i sängen eller framför Tvn


Du och Jag, Tillsammans

Juldagen

Som sagt har dagen spenderats på Fyrishov. Det var jätte längde sedan jag badade så det var riktigt kul! De hade satt upp någon rolig hinderbana, så Lisa drog mig dit på en gång. Första Racén så vann hon, med god marginal faktiskt. Efter Några försök från min sida så vann jag snart över henne också. Bröderna kom också och vi tävlade lite mot dem. Lisa och Jag vann hela tiden. Kanske inte så konstigt, Jag tror inte att den var byggd för så stora killar.

Pappa och Mattias hade som vanligt tävling om vem som kunde åka snabbast i vattenbanan. Mattias vann men pappa var inte långt efter.

Mycket av tiden spenderades också i deras varma bubbelpooler. Mycket skönt!


Fyrishov

Nu måste jag berätta om en ganska sjuk tradition vi har i våran familj. Det är nämligen att åka till Fyrishov på Juldagen. Det är sjukt smart för nästan ingen är där och man får i princip vara själv överallt. Sen blir det också alltid så att min äldste bror och pappa har alltid tävling om vem som åker fortast i rutshbanan. Oftast vinner Mattias (bror). Efter det brukar vi åka hem och bröderna åker till sin mamma, ibland kommer de tillbaka samma dag eller dagen efter. Vilket är mysigt. Men som sagt är det inga där

Men ett tips från mig är att åka till fyrishov eller något annat badhus på Juldagen


Bilder

Lägger upp lite bilder på några få Julklappar.
Klicka på bilderna för att få dem större

Tröjor från Abercrombie



Tröja från Hilfiger (fick en likadan lila)


Böckerna



Ryktväskan (Rosa)


Kingsland Västen



Batteridrivna strumporna



De här fick jag av min lille storebror. Världens smartaste grej, alvarligt talet. Man stoppar i ett batteri i fickan längst upp på strumpan och då blir tån och hälen varm, Det håller i sig så länge som man har i batteriet. Jag lovar att jag inte kommer frysa mer denna vinter i alla fall.

Vad tycker ni om idén?


Julklapparna

  • Nu har jag öppnat alla Julklappar och jag är riktigt glad. Fick mycket som jag önskade mig och lite oväntade saker
    Hopaps att många blev glada för de dem fick för det blev jag. Om ni undrar vad jag fick så tänkte jag göra en liten lista

  • Kingsland Väst (Grön Dunväst)
  • Pengar (1000)
  • Trisslott (vann 50 xD)
  • Böcker ("En lat jävles guide till MVG i alla ämnen" "Bekantas Bekanta" "Här ligger jag och blöder")
  • Örhängen
  • Halsband
  • Armband
  • Rosa Ryktväska (Pam som förövrigt trampade sönder min ryktlåda idag)
  • Premination
  • Ridstumpor (Batteridrivna! SJUKT COOOOOOOOOLT)
  • Två T-shirtar
  • 4 tröjor från A&F
  • Stekpanna (ROSA, LITEN OCH VUXEN POÄNG TILL MIG!)

Bilder kommer senare


Mot Stallet

Om man har häst så måste man på Julafton åka till Stallet och rida Ut. Nu är ju tyvärr Pam skadad så det är en omöjlighet men mycket julmys och godis ska hon få. Tar med Flera äpplen och morötter och häst godis, samtidigt kommer vi stå och mysa och hon kommer bli borstad ordentligt.

Ska också skritta på Balalaika så en lite jul uteritt får jag. Vilket kommer bli jätte mysigt.

Vad gör ni med era hästar på Julafton?


JulAfton

Nu är det äntligen Julafton, Som alla har längtat. Över allt står det Hälsningar med God Jul och man blir glad så fort man ser det. Min Jul kommer bli perfekt! Igår kom Mina bröder (Marcus och Mattias) och mormor och morfar. Hala går dags kvällen gick åt att baka Pepparkaks borg och äta skink macka. 

Idag ska vi äta Jullunch vid 12 för då kommer farmor och farfar också. Jobbigaste är att man blir så mätt så man orkar knappt med att äta allt julgodis. klockan 15 är det Kalle Anka som man absolut inte får missa och Sen är det Julklapps Öppning. Roligaste på hela dagen. Sen ska man få i sig en middag, Ja efter Julafton kan man konstatera att man ser ut som en boll. Men det är det värt.


God Jul!

GODJUL


Snyggare?

OJOJOJ! Någon har visst varit här ock fiflat  med bloggen. Sjukt snygg blev den i alla fall! Tack så mycket Josäfin!

Jag tor jag har världens snällast kompis som gör en mer vinter fixerad blogg. Sjukt duktig är du!


Vad tycker ni om den nya fina bloggen?

Pam

Idag var det dags för att ta bort stygnen. Jag fick Pappa att göra det istället för att jag skulle. Det var totalt 12 stygn var av ett satt jätte djupt. Pam var super duktig och stog stilla hela tiden, Hon fick Massa pussar och morötter. Såret så sjukt fint ut och man ser det knappt. Vilket är positivt. Sen lade jag om det och denna gång fick hon ett rosa Ben. Sööt som vanligt. Nästa gång vi lägger om är på söndag. Då satsar vi på orange istället, på Torsdag nästa vecka får vi börja med stallbandage istället. Vilket är skönt och inom en månad har vi varit på Ultuna för att kolla om benet är läkt. 

Borstade länge på henne idag, men imorgon blir det ännu längre och ännu mera godis, JulMys!

Skrittade också på Balalaika idag. Hon var jätte snällm men pigg! Skrittade i rask takt och hoppade lite upp och enrner. På hem vägen var det värre när när två ponnyer lekte och for runt i hagen, men vi lyckades ta oss ner till stallet i skritt men vad kan man vänta sig av en häst som stått så länge. Imorgon är hon säkert bättre!


Julstämmning

Nu är stämningen på Topp, båda brorsorna är här och mormor och morfar, Farmor och farfar kommer imorgon. Jag, Lisa och Mattias håller på att bygga ett pepparkaks slott, riktigt grymt kommer det att bli! Har även fixat mycket med andra saker, julmusik på, Ja stämmningen  är helt enkelt perfekt!


Blir en kort uppdatering ikväll för nu måste jag ta ut plåten...


Stressig dag

Idag ska det hinnas med mycket. Tänkte först hänga med mamma in till staden och fixa det sista och sen ska jag hem och hjälpa till lite inna jag åker till Stallet. Ska skritta ut på en häst,Balalaika, hon fick ett broddtramp för några veckor sedan som blödde ordentligt så nu ska hon igång igen. Sen är det dags för att ta bort Pams stygn. Pappa har fått för sig att han ska visa på första och sen ska jag ta bort resten. Det får vi se hur det går. Men lovar att uppdatera er.


Pam får över hundra guldstjärnor för att hon är den bästa och mest tålmodiga ponnyn i världen. Hopn står där tittar ner med sina stora ögon. Jag förstår inte varför det här drabbade henne. Hon ska vara frisk, hon ska slippa stå i en box och vänta. Jag vill att hon ska vara lycklig!


Flytten

Vi lyckades få iväg kaninerna väldigt bra. Dock hade ju buren frusit fast så det tog lite längre tid än beräknat och den fick inte plats i vårat hästsläp så vi fick ha den på släpkärra, vilket så jätte roligt ut. Vi satt och kelade med dem ett tag för sista gången. Vilket var jättemysigt. Liselotte, som fick kaninerna, var jätte glad och det ska tydligen bli den bästa presenten till hennes barn. Det är så kul att de kommer till ett ställe där de blir såpass uppskattade. Längtar efter att höra hur mycket kärlek dem får och hur glada barnen blir på Julaftons morgonen.




Älskar er <3

Isolerade

Nu ska ni få se hur man klär sig om det är minus 31 grader ute och man ska ta sig ut och rida ett pass.  Som avslutning idag så hade vi Hästfotboll. Jag fick rida på en av ridskolans D-ponnyer Merlin. Absolut inte min typ av häst ska jag säga. Men eftersom det bara är en gång så överlever jag. Hästfotbollen gick i alla fall grymt bra i vårat lag var vi tre stycken, Jag och Merling, Elin och Snowy och Sist men absolut inte minst Kristin och Vicky. De var 4 stycken i andra laget. Vi körde försttill 10 och Vårat lag vann. För vi var bäst och sammarbetade grymt bra.

I alla fall var det - 31 grader. Många tycker att det är vansinnigt att gå ut då men det är det inte. Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Självhade jag på mig:

Dubbla långkalsonger,fodrade ridbyxor, mjukisbyxor, täckisar, dubbla strumpor, linne, tun långärmad, tjocktröja, fleece, jacka, vinterjacka, rånarluva, mössa och Luva. Det var min outfit idag. Måste säga attjag var mycket snygg!


Så här snygg var man då....


Kristin körde på den mer lättklädda stiiilen


Vilket Elin också gjorde


Men efter lektionen var vi trotts allt varma och frös inte alls!

Kaninerna




Hej :D

Åh så kul att du hittade hit.  Ni har verkligen tur som får världens gulligaste kaniner på jorden. Just nu heter dem SMulan (den vit/bruna) och Brauni (den Bruna)  men jag förmodar att ni kommer döpa om dem. Har hört lite tissel om att Smulan kommer få heta Pärla, Det var faktiskt ett av de namn jag funderade på när jag fick henne. Men som sagt världens goaste och gladaste kaniner. Har haft dem i uterummet hela morgonen och de bara skuttar och hoppar runt. Ni har riktig tur!

Lägger ut lite flera bilder, så kan du se hur dem ser ut.










 Hittade inte så många bilder, De ligger gömda i olika mappar på datorn.
Men det här är iaf Smulan och Brauni.

Tack Elin för att Dina ben får vara med xD


Upplands Väsby

Om ca 1 timme drr vi iväg med släpet fullt med djur på väg till Upplsands väsby. Vi ska ju som  sagt ge bort våra kaniner, så idag är det dax.  Inte så skönt med så mycket kyla så jag måste ut och förbereda allt som ska med och det r allting som tillhör kaninerna. Efter 4 år har man samlat på sig nästan för mycket grejer för att kunna få med allting. Men det ska gå. Åker med Pappa om 20 minuter till Säva och hämtar vårat släp så buren får plats någonstans. Ska även fylla på allting med hö och halm.

Kommer väll tillbaka någon gång mitt på dagen och då får vi se vad som händer.



Retiligt

Jag vet att de bara ligger där för att reta mig...



Sry för kvalitén


Ledig

Nu är det jullov på riktigt. Såååå skönt att bara vara. Var nyss hos Pam och lindade om såret. Så finare ut än tidigare så det är goda täcken. Hon fick några morötter också, men mer han jag inte där idag efter som jag ska sticka iväg och köpa julklappar och fira Farmor.

Imorgon drar familjen och lämnar Kaninerna som ska bli Julklappar åt några barn i Upplands väsby. Så glad för både kaninernas skull och Barnens alla kommer bli så glada. Efter det tänkte jag dra till Säva och borsta på Pam och sen blire lektion på någon okänd häst.

MEN DET ÄR I ALLA FALL JUL LOV!


Stygnen

När vi har slutat skolan idag sticker jag hem och slänger i mig en macka och sen drar jag iväg en snabbis till stallet. Tänkte borsta sötnosen lite (hon blir borstad varje dag) och Sen kommer Pappa och då ska vi lägga om bandaget. Nästa gång vi gör det är torsdag och då ska stygnen bort.

När Pam är klar så sticker jag ocjh handlar Julklappar och sen ska vi fira farmor som fyller år, så min dag är rättså full.


Strömmen kommer att vara avstängd mellan 9-12 så så kommer jag inte ha någon tillgång till dator så vi får se om det blir något inlägg.


Så här ser henne ben ut, riktigt fint.
 Dock lite svullen men det är inte så konstigt



Pappas och min fina lindning.
Erkänn skillat!

JulLov

Idag går vi i skolan till 11 och sen är det JULLOV. Gud vad skönt det ska bli. Tröttnar på alla lokaler och allt arbete som ska göras. Vi har haft prov nästan verje vecka hela hösten plus en massa läxor och uppsatser. Men jag har överlevt så jag borde klara vårterminen också. Vi får också våra betyg. Det är många ämen jag inte vet vilket betyg jag kommer att få så det är riktigt spännande.


Skolan

Nu finns det absolut ingenting att göra. Så jag gick och tog en dator och nu kommer jag nog sitta här till Lunch som vi har kl 12.  Det finns absolut ingenitng att göra (upprepning men det är så det är). Första lektionen städade jag mitt skåp och hjälpte till att flytta lådor. Under nästa lektion kollade jag på Fotbolls turnering  mellan årskureserna och nu sitter jag här. En lärare föreslår att jag ska jobba matte, visst att jag gillar matte men det är ingenting man orkar med sista dagen.

Får se om jag kommer på någonting roligt under dagen. Annars så drar jag hem en stund inna jag drar till Stalelt i eftermiddag.


Jag Älskar dig

Pam

NU tänkte jag skriva en liten sammanfattning om Pam och hennes skada. Onsdagen för två veckor sedan kom Pam in med en broddspark på Vänsterbakbens utsida, ca 5 cm ovanför kotan. Det var djupt och de i stallet hann linda om benet 3 gånger innan jag kom för att det blödde igenom. Jag kommer dit och vi betsämemr att kalla ut distrikts vetrinären. De kollar igenom och säger att vi kanske skulle åka in. Det gör vi såklart och Pam är jätte snäll och står helt stilla medans de petar på henne. Helt plötsligt börjar det spruta bld ut genom benet. Men det blir lindat och hon går in på röntgen. Där visar det sig att griffelbenet är brutet och det finns 3 lösa benbitar. De säger till mig att hon får sova kvar och ska opereras dagen efter.

Operationen går väldigt bra och de ringer varje dag och de säger att hon är super gullig och verkligen jätte snäll. På Onsdagen lägger de om bandaget hon möter tandläkaren och jag får komma och hämta henne. I ren lycka från att komma ur boxen springer hon över mig, och har jätte brottom fram. Men vi lastar och åker hem.

Nu står hon på boxvila. pappaoch jag lindar om bandaget var annan dag ungefär men tyvärr kan det bli oftare för att hon är ganska bra på att dra ner det.

På Torsdag ska vi klippa bort stygnen och då ska hon ha linda och boxvila i en vecka till sen är det dags att gå i sjukhage.

I mitten av Januari är det dags för återbesök med Röntgen. Så nu är det bara att hoppas.


Polly

Min Lillasysters hamster, Polly, Har haft svårt att andas i ungefär ett halvår till och från. Hon har varit ganska trött emn nu på sistone har hon varit relativt Pigg. Men det var väll slutspurten, för igår hittade vi hinne död i buren. Stackarns Lilla Polly. Det var världens snällaste lilla dvärghamster. Så det är jätte tråkigt.

R.I.P
Polly


Little Prince

Världens Cooolaste Prins

(Det är inte så lätt de första gångerna man hoppar)







(Men den rätta tekniken kom)








(Då gäller det att lyfta på frambenen)


(Nej jag är inte glad (A) )






VAD TYCKER NI?

Som Vanligt

Kom hem från Stallet för ca 1 timme sen. Jobbade till halv ett och sen har jag varit med Kristin. Vi åkte hem till mig och hon åkte hem alldeles nyss. Kvällens Aktiviteter kommer vara att först städa min dvärghamsters Bur, sedan tänkte jag ta mig ut till Crosstrainern och träna (!) måste faktiskt komma igång nu igen! Skriva mitt Pm om Ridsportens Hoppgren ska också göras och sist men inte minst har jag paxat Tv ikväll klockan 21 då det är hoppning. Ja det är väll så min Söndag eftermiddag ser ut. Som en helt vanlig söndag. Men det är nog bäst att jag sätter fart nu annars hinner jag aldrig...

 Duracell

Pam

Hittlis har allt gått jätte bra med Pam. Hon står fint i boxen hela dagen. Krånglar inte och sparkar heller inte sönder väggarna. Jag kommer in med morötter varje dag och borstar även på Henne, vilket hon verkar uppskatta mycket då hon rullar sig direkt efter. Just eftersom jag drog upp det där med rullning så har hon börjat rulla sig mycket mer så jag har oftare en gul häst än en svettfux.

Pappa och jag lade om bandaget igår. Det såg jätte fint ut! Hon har styng på en sträcka på kanske ca 1+ cm, och det så jätte bra ut. Lite svullen men annars inget märkvärdigt. Pappa och Jag lyckades ochså sätta på nytt bandage igen och det såg väldigt snyggt ut! Trots att det är ganska många saker som ska på. Nu ska vi  byta igen på Tisdag, på torsdag drar vi bort styngnen och sen är det var tdjedje dag igen som gäller. Måste även slå på henne skor någongång i mellandagarna.


Men jag tycker allting går så sjukt smidigt och bra med Henne. Hon är så duktig min lilla flicka


Favorit i Repris.
ikväll kommer en bild på hur det ser ut nu, både stygnen ochbandaget ;)

Söndag

Idag hade jag tänkt hinna med mycket. Börjar med att Jobba om ungefär 40 minuter, och i eftermiddag hade jag tänkt att både städa lite och träna lite och skriva klart ett skolarbete. Men eftersom jag brukar vara ganska effektiv borde det gå bra. Kanske tänkte jag också skriva ett lite längre inlägg och Pam eller om Putsning

Vilket vill ni helst läsa om?


Ingen tråkig vän

Jag stack ju som sagt till Uppsala igår och skulle på Bio med Elin och vi skulle se vad hon trodde var Devil. Men Jag och Marika hade andra planer. Vi åkte till Donken och satte oss där, 10 över åtta kommer Marika och Elin blir så klart överraskad. Vi går till Bion och Marika försöker hålla Undan Elin medans jag tar ut biljetterna men det går inte så bra. Elin lyckas se och Hon får värsta Panik attacken. Det var lite roligt men efter lite övertalning går hon med på att se den. Jag lovar henne att jag köper vad som helst till henne och Det blir en Stor Popcorn,Liten läsk och godis.  Sen går vi in och kollar på filmen som var Paranormal Activity 2

Den var inte alls läskig. Jag satt mest och garvade men både Elin och Marika satt och var stundtals rädda och annars skrattade de. Dock var det någon sär bak som Skrek, jag tycker hon var lite töntig. Sen var det två killar som gick in och ut hela tiden och jag tror att de var super rädda.

Filmen var iaf jätte bra och värd att se, så gå och kolla  på den!


Status

Sitter och vantar på elin hon kommer snart, då tror jag vi drar till donken och äter något sen är det movitime :-D

Mobilblogg

Sitter i klubbis och har precis ätit lunch. Har på förmiddagen hunnit rida ut på lincoln och han var jätte snäll, dock var han lite små rädd för vissa saker men annars så var han duktig. Jag och pappa har också lindat om pam. Såret var jätte fint, man såg bara stygnen och det var inte något kladd runt eller mer svullet en det skulle vara. Plus att våran egen lindning såg riktigt fint och proffsigt ut om jag får säga det själv. Snart är det julshow och sen ska jag på bio:-D

Sjuksyster

Just nu på väg till säva. Jag ska bandagera om pam, pappa följer med och hjälper till och vi har full utrustning med så det ska nog gå vägen. Sen är det sävas julshow kl 4 och efter det drar jag till staden på bio med fröken hagman<3<3

En vecka kvar

Om exakt en vecka är det Julafton. Älskar Just den dagen på året. Vet inte varför men måste vara för Maten,kärleken och presenterna (!). På tisdag tänkte jag köpa resten av julklapparna. Men det är så svårt att komma på vad folk vill ha. Jag själv har kommit på några bra saker som jag vill ha

  • Kingsland Väst
  • Matchande Schabrak och luva från Eskadron
  • Ny dator
  • Pengar

Det är nog de saker jag kommer på bara sådär. Hoppas jag iaf får någon av dem sakerna. Man vet ju aldrig riktigt säkert.

Vad önskar ni er?


Film



Prinsen och jag i dagens hoppträning.
Som sagt unghäst och lite vinglig men mycket duktig!

Hoppträning

Hopptränade som sagt idag. Jag fick rida Prinsen. Han skötte sig jätte bra för att vara en av de första gångena han hopapde. Han var lite vinglig men vaken och ville till hinderna och tog riktigt fina språng ibland. han är ju trots allt bara 5 år. Men gulligare häst får man leta efter. Det kändes faktiskt som man kunde rida på honom vilket var kul. Så fin häst. Hopapde först bana  som låg på 70 cm kanske (inkl. Kombination) Fick hopap en gång till på 80 cm och sen blev det träning av omhoppning so ochså låg på 8o cm. Jag tror att han blev lite trött i benen för han orkade inte riktigt lyfta dem i slutet. MEn annars super att hoppa. Gillar hästen starkt!

Film kommer ikväll :)


Hoppträning

Ikväll är det hoppträning. Jag har inte hoppat på 13 dagar och ska ju inte hoppa Pam så vi får se hur det går och vem jag får rida. Det är också avslutning vilket betyder att Katta brukar komma på något roligt. Ibalnd blir det bara en hopptävling innom gruppen, ibland tävlar grupperna mot varandra, höjdhoppning och ibland gör vi ackumulatorhoppning. Så det finns många saker vi har gjort men vi får alltså se vad vi ska göra idag.

Hurtig person

Kristin skulle skritta Kasper idag och hon fårgade om jag ville följa med (läs tvingade). Det var faktiskt inte ett dugg kallt ute trotts att det blåste så mycket.  Hon red några varv på ovalbanan i snön och jag sprang hurtigt på sidan i den djupa snön det var riktigt roligt och bra motion. Blev dock lite flummig på slutet men min snöängel vart finast :'')



Min fiiiina ängel :''''')



Kristin och K(n)asper

Mys <3

Stod och ryktade Pam i över en timme idag. Vi stod bara och mös. Så ortolig Ponny. Hon verkade så glad var nyfiken på allt, lekte och stog och halvsov. Hon var så sjukt stövig eftersom ingen har borstat på henne på en vecka så det var att ta i med hårdhandskarna. Från halvgråbrun ponny till skinande blank choklad brun. Så fiiin.
Imorgon blire det mer mys. Jag ahr kommit på smarta idén att fortsätta bygga förtroendet från marken nu så medans hon har boxvila ska det borstas och mysas varje dag, eller iaf så ofta det går. Men ponnyn förtjänar det bästa.




(Notera den ledsna smilisen)


Skolan

Ja ni så här kul har vi i skolan





Ronja Josäfin och Elin gömmer sig för michelle som är på toa.
 Dock lite misslyckande med glasdörr xD


Godmorgon

Jag förstår faktiskt inte hur jag kan vara  så pass pigg som jag är. Jag brukar gå och lägga mig vid typ halv tolv och så ringer väckarklockan vid sex. Men jag håller mig pigg varje dag. Måste ha ett extremt litet sovbehov. Idag ska jag efter skolan till Pam och så ska hon bli ordentligt ryktad! Vi ska bara mysa.  Det är så härligt att hon är hemma. Allt blir nästan normalt.

Hennes foderstat är just nu

Morgon: 3 kilo hösilage
Em: 2 kg hösilage
Kväll:2 kg hösilage

Hon får alltså ingenting annat. Jag tyckte nämligen att vi skippar kraften då hon blir väldigt pigg av den. Hennes  normala fodersta är:

Morgon: ½ l kraft
Em: ½ l kraft, 1 kg halm
Kväll: Tus Hösilage

Hon går på fritt hösilage i hagen!




Dock tycker inte jag att hon är tjock för att gå på fritt, Vad tycker ni?

Pam Är Hemma

Hämtade Pammie idag.  hon blev jätte glad och hon spårang bokstavligen ut ur boxen och mosade mig  på vägen ut. Så kedja på! Hon var världens gulligaste och gladaste. Undrar om det finns någon så positiv ponny i hela världen. Så sjuuukt snäll. Propapde henne med tre morötter och ett äpple. Hennes baken är jättefint lindat och vi ska byta den på Lördag samt kanske rengöra såret också beroende på hur det ser ut.  Det ska göras var tredje dag i två veckor.Sedan blire ett b Pappa ska också ta bort styngnen på Lördag.

Hon ska få stå inne i en vecka efter styngnbortagning och sen får hon gå ut i sjukhage. I mitten av februari ska vi in igen och kolla hur det ser ut och efter det vet vi hur igångsättningen blir. De trodde i alalf all att det skulle gå relativt snabbt, så min tävlingsäsong blir i alla fall inte förstörd. Vilket är skönt.

Det som de har gjort på ultuna är "Klinisk undersökning, röntgen, ultaljud och munkoll.
Operation i narkos, borttagning av den frakturerade benbitarna, upprensning av området..."


Ja mycket var det i alla fall men nu är hon snart bra! Vilket jag tycker är det bästa!


Gladis som slapp ur sin box <3


Fina bandaget hon har nu
 De Har rakat bort hovskägget på båda benen :'''''''''''''''''(




De som får hela världen att hålla ihop <3


Ridpass

På dagens lektion idag fick jag rida Sköld. En av ridskolans stora hästar. Brun valack,16 år hur mysig och go och snäll som helst. Fick rida fram självständigt och han var riktigt fin, lyssnade bra. Han tar väldigt stora och mjuka steg så det blir svårt att hänga med men jag tycker att det gick över förväntan. Kännde nästan som att rida på en gummibjörn. Han arbetade bra och avr positiv. Vi la fokus på galoppombyten och det är inte hans starka sida men vi lyckades få till ett klockrent. Riktigt kul! Han ochjag passade väldigt bra ihop, dock Ingen häst jag vill hoppa på. har gjort det förut och det tyckte jag itne alls avr kul. Men Jätte bra i dressyren :D


On our way

Nu kör vi igenom uppsala för att komma till ultuna. Bara en liten bit kvar kör strax förbi akkis. Kort inlägg den här gången men men

5 Timmar

 Om 5 timmar är vi på ultuna och hämtar Pam. kan inte klockan ticka fortare. Vill bara komma dit. Men inna så har jag som sagt lektion som idag kommer utövas på Ridskole häst. Det var jätte länge sedan så vi får se hur dte går. Ska träna Galoppombyten. Kan bli intressant. Lite tråkigt för Pam och jag har tränat super mycket på det innan hon gick och blev sparkad. Aja sån är livet. Sen sticker vi direkt efter och hämtar hem henne<3

Mer uppdateringikväll, dels från mobilen och sen från datan...

Det börjar bra

Skolan började nyss. sitter på min första lektion, tyska. Vi kollar på film, scrubs dubbad på tyska. Lite failat men skönare än att böja verb tex. Faktiskt glad att vi får ha svensk text. Har språklektioner hela morgonen och vi kör på med engelskaprov direkt innan lunch. Borde kanske lägga ner mobilen och börja kolla nu...

Önskas

Känenr att det börjar bli dags att göra om bloggen mot lite mer juligt och vintrig. Det är dock det att jag är så dålig på att designa. men men kanske kan önska sig det av någon av sina snälla vänner i julklapp .

Känenr att det inte passar så bra med grön i december. Men jag älskar verkligen den designen jag har nu så den kommer komma upp i vår igen :)



Jag och Josäfin förra vintern.

Det är hon som har varit så himla go
och snäll och fixat den nuvarande

Imorgon

Lite kort om morgondagen. Skola som vanligt först sen drar jag hem och plugagr sticker tillstallet och rider och fixar sen blire att hämta Pam. Sticker väll runt halv åtta skulle jag tro så kommer hem lite senare. Ska somsagt ge henne massa kramar och godis! Hon ska få allt! För det tycker jag att hon förtjänar och ska ha efter en vecka på Ultuna :)


Förlåt för usel uppdatering

Men idag har det varit fullt upp. Föst julbord och sen drog Kristin och jag hem till mig för att plugga. Men dock kollade vi lite på film först, Knights and Day. Klockren film för den som inte sett den. tycker alla borde ta sig en stund och kolla på den.  Sen Pluggade vi i 3,5 timmar. Jag pluggade Lite Engelska men det kunde jag det mesta av oså jag hjälpte Kristin med hennes Matte istället. Ganska kul att det mesta av Matte A är enklare än den matte vi håller på med i 9an.

Blev bara en kort stund i stallet idag men mer blir det imorgon. Då ska jag först rida lektion och sen Hämta Hem Pam <3

 

Mycket morötter och äpplen ska meed. För nu är det någon som ska bli bortskämd!


Mobilblogg

Sitter på bussen, ska på julbord så jag slipper skolan resten av dagen. Dagen inleddes med idrott( skridskor) jag var grym och vi avslutade med bandy jag var i lag med isak, jesper och erik och såklart vann vi! Måste tilllägga att jag gjorde ett mål. Uppdaterar mer när jag kommer hem.

10 dagar kvar

Idag är det 10 dagar kvar till Julafton och 7 dagar kvar till skolan slutar. Längar mer och mer varje dag. Dock vill jag helst att det ska bli imorgon så vi kan hämta Pam. Kom på att det finns så många saker att längta efter i December för mig. Först att pam ska hem, julafton,nyårsafton och så sjukt roliga dagarmed kompisar. Mitt Jullov komemr bli grymt!


Bild förklaring



För er som undrar var det ungefär där brodden i benet gick in

GLADA NYHETER!

Pam får komma hem på Onsdag kväll! Hon har då varit inne i en vecka. Är så himmla glad. Längtar som sjutton efter henne. Det är så tomt överallt. Men nu på Onsdag kan vi hämta henne. Jag tror att vi ska hämta henne någon gång runt 20 så jag hinner också rida min lektion inna vi måste sticka dit.

Vi har även fixat så att de kollar hennes tänder när hon ädå är där, och idag var första gången de tog av bandaget efter operationen och de sa att det såg perfekt ut. Väldigt liten svullnad så vi kunde hämta henne på Onsdag.


Åhhhh, jag är sååå glaaaad!!!!! Saknar ju min lilla bäbis <3


Rubrik

Hela dagen har varit så sjukt seg (nästan i alla fall). Morgonens matte lektion var faktiskt helt sjukt rolig men så går det om man sitter brevid en sjukt rolig kompis. Sen släpades det fram till ca 15,45 då det blev full rulle i Klubbis. Jag och Kristin satt inne i soffan till 18.00 och hade sjukt kul men dock mådde nog iont våra mobiler så bra efteråt. Putsade lite utrustning och sen åkte jag hem. Tänkte läsa lite läxor och sen bara slöa framför någon bra film.

Ska se om jag får reda på någonting från Pam senare också. Lovar att medela er!


Måndag morgon

Början på sista Hela veckan i skolan. Gud vad skönt det kommer bli att slippa allting sen. Den här veckan har vi 1 prov och 2 läxor om jag inte minns fel. Det är inte så jätte mycket och jag kan allt utom en läxa. Jag tänker i förberedande syfte att ifall vi måste hämta Pam en kväll så ska jag vara förbered och redan ha pluggat. så att det inte blir kaos med det.

Veckan börjar som vanligt mer matte och går vidare med so,engelska,musik,lunch,lv och sist no.  Måndag är den jobbigaste dagen om man ränkar bort onsdag fm för då har vi alla språk man kan ha.


Nu måste jag gå och göra mig iordning om jag tänkte hinna ner till skolan



favorit i repris :)


Vad tycker ni?

Fick lite bilder från Amanda Svedberg från fälltävlanslägret i sommras. Jätte fina. Vad mer kan man säga än att Pam är ett stort fan av vattengraven. Samma sak när vi rider ut. Vi måste gå I ALLA vattenpölar. Så otroligt dragen til vatten,ponnyn min.






Hiss/diss



Hiss

Underbara kompisar som gör livet glatt och värt att leva

Att det snart är Jul och Jullov fullt med spektakel

Att jag fått så sjukt mycket nya Vänner i år

Att jag fick VG+ på höstmatteprovet


Diss

Att man märker att man skickat över 250 sms på en dag

Att ens ponny är sjuk

Att det är så kallt på vintern 

Att vi har prov på onsdag


Totalt djupfryst

Kom nyss hem från stallet. Jobbade som sagt i morse var klar runt halv 1 och sen åt jag mat. Lite flum där också. Kul var det. Sen ut och släppa in hästar och hjälpa till med igåpng skrittning av två av ridskolans hästar. Karmen och Kasper. Jag skrittade på Karmen och Kristin på Kasper, sjukt kallt var det men mysigt som vanligt. När jag kom hem slank jag snabbt in i duschen, vilket var skönt efeter den här dagen.

Imorgon ringer vetrinären för mer info om Pammie.

Gud vad jag saknar henne

Dagen Plus Bilder

Om ca en timme ska jag iväg och jobba. Ganska skönt faktiskt. Jobbar väll ungefär till Lunch sen får man se vad jag ska hitta på. Jo juste jag ska fixa antibit och putsa egenom lite saker så de är rena och fina nu när de inte används.

Igår tog jag det lugnt hela kvällen, kände att jag verkligen behövde det. Läste lit och sen kröp jag ner i soffan och kollade på film.


Lite bilder från Lucia



Foto; Alexandra Neu


Rubrik

Idag var jag först lite i Uppsala. Åkte först till Sporren, jag köpte ingenting men spanade in lite julklappar som jag skulle vilja ha. Fastnade för en Grön Väst och ett schabrak omed matchande luva från Eskadron. Allt var jätte fint Hoppas verkligen att jag får båda till jul, men man vet ju aldrig. Men det är det som är det roliga med Julklappar.
Åkte sedan runt lite och det avslutades att några matinköp från Ica Maxi.

Mamma och pappa fick släppa av mig i stallet.  Där mötte jag Kristin och hon höll mig sällskap medans jag städade Pammies box.( Den är nu nästan kliniskt ren. Imorgon ska antibiten på sen är den klar. Det är ganska skönt att ha tid och göra allt lite extra nogrant nu). Vi hade Flumm hahah. Skum överallt och jag förlorade en brottningsmatch. Illa! >Tur att vi han med några vettiga saker iallafall.

Nu är jag hemma, och tänkte fixa lite sen ska jag nog gå och mysa framför TVn. Imorgon blir det jobb som vanligt Börjar dock vid nio så Jippie sovmorgon :D


Lucia

Nu blir det lite längre inlägg om Lucian.  Vi började med genrep halv 9. Det lär sjukt bra och alla var jätte duktiga.
Inte bara duktiga utan fina också. I sina vita linnen och kransar och strutar på huvdet. Jag var ju som sagt Lucia.
Jag ahde dock lite svårt att vara Seriös när de gick förbi mig på vägen ut men annars gick det bra där också.

Kavrt över nio var all tvunga att gå och ställa sig. Bi gjorde dock lite anorlunda att Tärnorna gå in jälva och sluter upp bakom mig på andra sidan innan vi går fram vilket gjorde att jag fick sitta själv i ett rum. Det gjorde det ju inte mindre nervöst. Tåget skulle börja halv så jag fick en kvart för mig själv inna en lärare kommer in och säger att hhon ska tända ljusen och det är 2minuter kvar. Olle läser en vers och sen börjar det. Tärnorna går in. Jag smyger till mitt ställe och när tränorna kommer ikapp går vi frm och ställer oss.

Jag tyckte att de lär jätte bra när dem sjöng och läste verser. Min vers gick också jätte bra fast det bara var fyra rader

Det mörknar allt mer i världen

Kring människornas hem och hus

Mina tärnor det dröjer på färden

Jag har sänt dem att bringa ljus

Allt fortsatte och det gick jäte bra. Även utgången blev lyckad. Men jag måste säga attd et inte är alla tåg som har en egen tomte på släde eller ett dansnummer! Totalt Lyckat Lucia tåg!


Om någon är intresserad komemr kanske film upp :D


Josäfin och Jag



Ja vi var jätte söta (A)

Lördagmorgon

Har man vaknat upp på ännu en lördag. Den här blir i alla fall väldigt lugn. Jag har inga skolarbeten. Eller jo ett prov på onsdag i Engelska, men inget som jag behöver plugga till idag. Jag är hes och mina fötter gör ont efter gårdagens kväll. Det var såå grymt! Man kan inte inte älska gammas Nior! Idag ska jag inte göra något speciellt förutom oroa mig för Pam eller något annat viktigt.Tror jag åker en stund til stallet och städar hennes box så hon får det rent och fint när hon kommer hem. Annars händer ingetning speciellt. Lite tråkigt men ändå.

Vad brukar ni hitta på en lördag?


Bilder från dagen

Bjuder på några få bilder från dagen inan det kommer mera.

Skriver om Nobel imorgon, men lite bilder får ni



Innan jag gjort någonting alls xD


Michelle har fixat mitt hår <3


Jag med min fiiiina klänning,
som jag dock får ångest innan jag sätter på mig den


Lucia :D

Nya Uppdateringar om Pam

Vetrinären har ringt under kvällen och hon mår jätte bra. Hon har varit super snäll och hon har inte krubbitit alls. Igår kväll efter operationen hade hon börjat blöda igen men det var var inte allvarligt utan gick att stoppa efter en stund. Nu får vi tyvärr inte reda på något mer innan måndag. Jag kommer dö där emellan. EFtersom jag inte heller får komma och hälsa på p.g.a. infektions risk. Men nästa vecka kommer hon i alla fall hem. Då blir borstning i timmar! Varför är de jist Min älskling som skulle vara sjuk.

Hennes tänder kommer också att kollas på och fixas på Måndag. Ganska skönt att ha det gjort för ett tag.


Hos Jossan!

Är hemma hos Josäfin. Vi har grymt kul medans vi fixar inför Nobel. Jag är såklart super sexig just nu! Nej men ni får se bilder sen. Är faktiskt grymt taggad och det börjar inte förens om ca 1 och en halv timme. Nu ska Michelle få fortsätta fixa mitt hår. Antingen blire hemskt eller så blire as snyggt. Men eftersom det sitter på mig så blir jag antagligen ganska ful.

Ha en bra kväll. För det tänkte i alla fall jag ha <3

Abstinens

Jag vill att du ska komma hem från Ultuna nu.
Jag saknar dig
Vill ha dig här hos mig.
Jag vill bara vara med dig,
Känna din kraft när vi galopperar över ängarna. 
Så snälla bli frisk.
Jag älskar dig





Luciatåg

Vårat Lucia tåg gick jätte bra. Sången var as bra och allting gick jätte bra. Fick en otrolig känsla av att vi var tillsammans och det var jätte kul. Just jag har inte sagt att det var jag som var Lucia. Mitt hår klarade sig från Searin i Skolan men efter Liljegården var det Försört. Jag har i allaf all någonting att göra i några timmar...

Ikväll är det nobel. Jag är fet taggad och ska åka ner till Josse halv 3 för att vara där innan. Hon är ändå min snygga dejt <3

Bilder kommer :)

Ojdå...

Mitt i l otur jag har nu är det ändå Luciatåg som gälelr ifag. Vi komer vara grymma! Bästa Luciatåget som Örsundsbro någonsin har haft! Dock kommer jag säkert göra bort mig. Det får vi se. Men allting filmas i alla fall så det kommer upp sen när jag har tid. Alltså senast imorgon eftersom ja plötsligt fått så mycket tid.

Ikväll är det Nobel ockdå. Vilket betyder att jag behövde avboka min hopplektion. som jag i annat fall skulle hopapt på ridskolehäst :)



Älskling <3

Pam

Pam mår fortfarande bra. De har inte ringt men senast de ringde sa de att hon nådde bra och var glad. Men jag saknar henne. Det var så tomt på Säva igår. Hatar att jag måste vänta i flera dagar till innan jag får träffa henne. Men så länge hon blir frisk så spelar det ingen roll. Vi kom även på att vi ska kolla om de kan kolla hennes tänder när hon är där. Så när de ringer idag (de ringer varje dag) så ska vi fråga dem.

Älskar dig gumman
Kom hem

Uppdatering

Pam mår bra efter operation. De fick ut ben bitarna och kollade på griffelbenet och upptäckte även en rispa på skenbenet. Men i övrigt gick det bra. Hon får stå kvar där till nästa vecka och jag får inte komma och hälsa på! VÄRLDEN GÅR UNDER! Men det betyder destomer pussar sen :D

Kristin är här och vi ska ha filmmaraton, Dock bara för att hon är glömsk och intekommer ihåg vilken ordning Twilight kommer i. FY FY

Juste Lite tävling om gästbloggning och länkning


HUR MYCKET TROR NI PAM VÄGER?
Närmast vinner!

Ledtråd: Här vägde hon 455 kg



Så här är hon nu :)

Min skadade Ponny

Så här såg hon ut när jag kom. Blod på både ben och svans





Hovskägg är inte alltid det fräschaste


Tvättade av under bandaget så såg det faktiskt lite bättre ut.


Inne på Ultuna. Hon stog helt still och brydde sing inte. med öronen framåt.
trotts att det stack in långa nålar och sydde henne :')


När vi stått ett tag kom plötsligt en stråle med blod som en fontän urforsande ur benet
På bilden har hon inte rört sig men allt blod är hennes, Så så lång sprutade det.
Det ser ganska roligt ut när det händer.


Dock vart hoven och benet inte så fint.


Min trött ursnälla lilla flicka :')



Blod xD


Måste hålla humöret uppe och som hjälp till det har jag bäääästa Kriiistin
(med choklad i handen xD)

Operation Imorgon

Som de flesta redan vet så är det så att Pam är skadad. Just nu är hon inne på Ultuna och kommer få stanna där några dagar.

När jag och Kristin satt och kollade lite på Tv fick jag ett Sms som kritsin läste först. Hon säger så klart de bästa orden "Anna få inte panik nu men din häst är skadad och Nina har kontroll...". Ja jag fick en liten chock menvi åkte till stallet efter kanske en kvart.

Hon blödde ganska rejält och de hade varit tvunga att byta lindan 2 gånger. Vi bestämde att jag skulle ta lektionen på en annan häst, men sen beslutade jag och Nina att det var bäst att ringa vetrinären. Så jag ringde dem och de kom ut efter ca 1 timme.

Efter en nogran kontroll beslutar vi att Åka in till Ultuna med ´henne. Tur var väll det.

Vi kom in runt åtta och fick vänta i ca en halv timme. Kristin och Jag dricker CHOKLAD (!) Medans pappa fyller i papper. Pam var duktig och tog det lugn. Vi vägde henne också. Gissa hur mcyekt hon väger (hahah).

De kollade igenom broddhålet och när de gav henne lugnande för röntgen började det spruta ut en stråle med blod från benet. Så ganska kul ut. Det åtgärdades snabbt med tryck bandage. Pam var super duktig medans de höll på och pillade. Sedan avr det röntgen. där visade det sig att griffelbenet är Kaputski. Inte den roligaste diagnosen men bättre än vad det hade kunnat varit.  Det visade sig också att hon fick 3 lösa benflisor som måste opereras ut.

Så imorgon är det operatin som gäller. Pappa komemr smsa eler ringa mig under dagen så jag vet hur det blir.

Pam kommer få stå kvar några dagar medans hon går på antibiotika.

Lovar att skriva bättre imorgon. Just nu är jag trött och lite förvirrad men det blir nog bättre imorgon.

Kanske lägger upp lite bilder på hur det ser ut senare

Pam är skadad

Fick ett sms från paappa där det stod att pam var skadad. Hon hade trampat sig på en brodd. Sävas personal hade gjort ett jätte bra jobb men vi var ändå tvungna att ta ut vetrinären. De har varit här och de sa att jag ska ta henne vill ultuna. Så dit är vi på väg nu. Skriver mer när jag kommer hem.

Inte som jag tänkt mig

Jag hade ju tänkt lägga in ett inlägg om mina tankar om putsning samt lite tips. Men eftersom mina kvällar just nu bara är fulla med plugg hinner jag inte det. Igår skrev jag t.ex. klart en uppsats på ca 15 sidor. Jag kämpade ganska länge men nu är den äntligen klar. ikväll ska jag skriva en tyska uppsats och plugga matte. Vi har nämligen Höstprov i matte imorgon, vilket inebär att vi har prov på allt vi har gjort den här treminen. Men jag tror att det kommer att gå bra. Känner att näsatan allt går på rinnande vatten. Efter det så ska vi bara träna Lucia hela dagen. Vilket också kommer att vara skönt.

Efter det är det bara själv framträdandet och Nobellkvar på veckan.



Min klänning till Nobell :)

Lucia

Snart är det Lucia. Bara 3 dagar kvar. Vårat Luciatåg kommer att vara det bästa som Örsundsbro någonsin haft, kanske det roligaste också. Det är riktigt roligt att träna till det. Man kommer in i rätt stämmning och det låter så sjukt bra när alla sjunger tillsammans. det svåraste komemr att vara att hålla ett bra stoneface och inte börja skratta och komam ihåg vad som ska sägas. Men det löser sig alltid. Jag är riktigt taggad och längtar faktiskt. Synd att när det är slut så är det 1½ vecka kvar och sen är det lov och efter det är det den sista terminen i 9an och dags att söka gymnasium. Jag vill faktiskt inte sluta 9an. Kommer sakna min klass så himla mycket. Det är nog den bästa man skulel kunna önska sig. Så sorgligt värre kommer det att bli!

Dagens Ridpass

 Hon var så sjukt fin under fram ridningen. Alldeles lösgjord och lyssnade på minsta lilla hjälp. Vi gjorde klockrena skänkelvikningar och öppnor (för er som inte vet har vi väldigt svårt med sidvertsrörelser) vilket inte är så ofta vi gör. Bak- och framdelsvändningar gick okcså förvånansvärt bra. Hon tog stödet väldigt bra i traven och galoppen och vi gjorde några byten. Hon börjar bli riktigt duktig från vänster till höger men den andra måste stärkas mera. Lite tråkigt var att mitt under passet blev hon jätte rädd och vågade inte slappna av fören efter 20 minuter. DÅ red jag i tio minuter till och sen fick det duga. Hon var ju så duktig.

Nu ska kvällen spenderas med Plugg och Kanske lite film.


Kortdag

Idag är det kort skoldag sen drar jag till stallet och rider ett pass. Om det är ljust ute blir det kanske på ute banan eller på någon äng så hon får jobba lite i snön. Det är alltid lika nyttigt.

Film från våran korta rast igår.
Älskar det som händer runt  2,20

Vad kan man säga? Vi är gamma!

Dagens Ridpass

Det blev ett Intensivt pass idag. Började med lite sidförande och böjda spår för att få henne lösgjord. Gjorde samma sak i traven försökte få henne att lyssna på min vikter mer och att lyssna på de förhållanden också. Hon var duktig gav ett bra stöd på tygeln. Jobbade ganska mycket på serpenting bågar och att göra skänkelvikningar på långsidan i form av en båge in och ut från väggen till medelinjen och tillbaka.  Gjorde några ökningar på långsidorna och efterdet så slappnade hon helt av och tog ett verkligen jätte brta stöd och trampade på ordentligt. Då tränade vi lite på samma saker fast la till ganska mycket rakriktningar och lite öppnor och slutor. IO Galoppen gjorde vi några bytensedan gjorde vi lite skänkelvikningar.
Dagens ridpass var ett av sådant slag där man får en sån känsla att man faktiskt kan rida!


Luciaträning

Har som sagt haft Lucia träning nästan hela dagen. Lite virrigt till coh från men annrs gick det super och alla var jätte duktiga. Jag har en vers jag ska säga på ungefär fyra rader. Väldigt lätt att komma ihåg och jag kna den utan till! Hade från att vi började hade vi bara lunch och en paus som rast. Alltså inte så mycket. Men mysket kan hända under en kort Paus. Om ni är intreserade Kommer det en fin film. Där bl.a. Det flyger människor av vagnar och det händer massa roliga saker!

Nästa träning har vi på torsdag. Först har vi höstprov i matte och sen är det Lucia Hela dagen.Riktigt Kul!

FälttävlansBilder



















Alla Bilder är fottade av Amanda Sveberg

(Bilder från lägret i sommras )


Måndag

Den här Måndagen kommer som  sagt inte bli lika seg som alla andra "vanliga måndagar". Idag ska vi nämligen träna Lucia 10->. Så det blir i princip hela dagen. Sen blire som sagt ett pass på Pam. Tror att hon kommer ha lite över energi som vanligt efter att ha stått en dag och att jag ridit ut dagen innan men det blir bara roligare. Jag fick också förslag om att jag skulle skriva om putsning av hästens utrustning, så det hade jag tänkt göra ikväll om någon är intresserad.



Pepparkakor

Jag och Lisa har varit duktiga och bakat pepparkakor. Jag gjorde totalt 157 st


1700

Jobbade som sagt hela formiddagen sen avr det ju tänka att jag skulle rida. Men Pam fick stå. Tänkte efter och hon har gått hårt sen i onsdags och då är hon förtjänt en dags vila och jag med. Jag är riktigt trött. Ikväl lplaerar jag att skriva So uppsats och kolla på Eclipse. Känns som en ganska bra söndag, iaf nästan.  Imorgon börjar vi med en timme matte på morgonen och sen har vi lucia tränin ända tills vi slutar. Så imorgon är en ganska skön dag. Ett pass på Pam på kvällen och hela dagen blir perfekt!

Älskar dig tjejen <3

(foto  Amanda Svedberg)


Svar på komentar; Valsgårds Lene

Amanda R om Jobb/uteritt/hoppning:
Jag undrar om Lene är Lisas häst??
Om hon är det!! Varför tävlar Lisa inte med henne istället för Helmut??

Svar:  Ja Lene är Lisas Ponny. Vi köpte henne i Maj och tyvärr blev hon halt i Juli. Nu är hon under igångsättning. Hon kommer vara helt igång till Februari men får inte hoppa fören någon gång ivår. Kommer dock inte ihåg när. Helmut var Lisas fodervärds häst på säva och eftersom hon inte kan rida ëller tävla Lene så rider och tävlar hon just nu Helmut. Men så fort Lene kommer igång börjar hon rida På henne igen. Hoppas du fick svar på din fråga :)

Lisa och Lene han göra en start i sommras. LD/LC (70/80)  Clerround i LD och två i LCn


Ni komemr att få se upp när de här två är ute på tävlingsbanorna

Jobb/uteritt/hoppning

Det är söndag idag vilket inebär att jag ska jobba. Jag har jobbat två eller tre helger i raf nu så nästa tror jag att jag är ledig. Åker väll iväg som en halvtimme, eller något liknande. Idag ska Pam få jobba lite mera i snön, förhoppningsvis går hon ner lite i vikt av det också. Vet dock inte om jag ska rida på någon änge eller om jag ska försöka rida på någon stig med mycket snö. Får se. Tråkigt att planera hela livet (A)

Idag är det också klubbtävling på säva. inte så många starter runt 38 tror jag, men det betyder ändå att folk kommer komma och gå i stallet och det blir ganska vimsigt. Så får väll försöka skynda oss så vi blir klara snabbt.


Förra året


Skutt

Mobilen och datorn vill inte riktigt sammarbeta så bara ett klipp uppe.

Igga totalt min sits och skänklar. Som förklaring har jag inga stövlar när man är van och alltid ha det. Inte lika bra stöd. Men ni får se själva och döma :)


första ligger på ca 1 m det andra på 1,15 :P

Uteritt

Red ut ett pass också. Det blev på Prinsen tillsammans med underbara Kristin och Vicky. Måste säga att det är något av det roligaste jag gjort.
Prinsen var jättesnäll att sköta i stalelt och snäll i all hantering! Han var lite soänd ibörjan men när vi kom förbi ridhuset släppte det och han gick först med stora kliv. Inte alls som en 5åring brukar. Traven avr lite kort , men den blev längre och mjukare ju mer han slappnade av. Galoppen kan jag inte ens prata om. Så himla underbar! Var en blandning mellan gummibjörn och átt flyga på moln. Så fort han fattade började jag skratta. Tror aldrig jag har haft så roligt. Han var så positiv. En sån super fin häst. Han vågade gå först hela vägen och blev aldrig rädd. Kunde skritta, travaoch galoppera på sitg och äng utan att han gjorde ett försök till bocksprång eller ökning. Så fin. Hoppas verkligen att ridskolan köper honom!


Fuxen är prinsen (Little Prince)

Hoppning

Skulle ju egentligen haft privathoppträning men Katta var sjuk så det blev ingen. Då fick jag för mig att jag skulle hoppa ändå. Snälla Sofie och Kristin följde med upp och hjälpte till. Satte upp två räcken och en oxer.  ERed i ridskor idag för att det är såpass kallt och jag får inget stöd alls. Hatar faktiskt att stövlarna är såpass kalla att de inte går att använda. Skorna får man inget stöd ooch gör det därför svårare att rida. Hon var lite stel när jag redfram men svarade hyfsat. I hoppningen blev hon pigg, försökte ta bettet några gånger men inte så pass mycket att hon sprang iväg. Hopapde 1,15 m på räcke och 1m(?) Oxer. Hon var jätte duktig och sög tag i hindrerna fint.film kanske kommer om dtaorn och mobilen vill sammarbeta :)

 

Stress

Hinner inte blogga just nu, måste dra mig mot bussen. Ska till stan och gå på bio med Kristin och Bella. Vi ska se Saw 3D. Skriver mer om dagen och de två ridpassen när jag kommer hem. Kanske blir lite som filmen också :D

Min lördag belv full så fort. Hade tänkt att bara ligga i soffanhela kvällen men så blev det tydligen inte. Men att gå på bio är faktiskt lite bättre. Måste erkänna att jag borde bli lite mera social!

MobilTjuvar!

Dagen har varit helt sjukt kul! Började med svanska, jobba med argumentation mot dödstraff, språade ur totalt. Sen No fick tillbaka våra prov, min mobil blev stulen och skciakde sms ifrån. Engelska vikarie, berätta om oss själva och det kan inte gå bra i våran klass, plus att min mobil var bortrövad.... (-.-') Dax för Ergonomi prov. Gick Jätte bra! Tror jag i alla fall, får väll se när det kommer tillbaka. Min mobil låg i min ficka! Lunch. Spårade ur när Elin,Michelle och Josäfin fick tag i min mobil och började skicka skumma sms... Tog ett eget rum sista lektionen med dem och nej ingeting blev gjort. Fick tillbaka min mobil till när vi slutade och då såg jag vilka skumma sms de skickade. Tycker faktiskt synd om dem som fick de. Men aja. Nu bor min mobil hemma och jag funderar på att sätt lås på den. På lektionen hade vi teori med fika och så red jag ju två ridpass.

Imorgon är det först öppethus, Sen så hoppa jag lite på Pam själv och sen blire uteritt med Kristin :D


Rycktning

Som det flesta som känner mig vet borstar jag min ponny väldigt nogrant varje dag. Dels för att hon ska få fin och glansig päls och massage och dels för att vi ska bygga upp större förtroende, trivas med varandra och att hon får någonting positivt av mig, så det inte bara blir ridning. JAg tycker att avrje ryttare ska lägga ner tid på sin häst och från början skaffa ett bra förtroende från marken. Sen får man inte glömma att man tar bort all smuts som hästen har så att det inte börjar skava under utrustningen. Jag har också mycket lättare att hitta små sår eller upptäcka skav itid!

När jag borstar Pam börjar jag alltid att borsta med Rotborste borstar henne ren på båda sidor och under magen, alltså i princip över hela kroppen. Sedan tar jag en Rotviska óch borstar av allting som inte åkte bort med rotborsten. Sedan tar jag Piggborste borstar Man och pannlugg, svansen drar jag antingen igenom med händerna eller med piggborste. När jag har gjort det har smutsen från manen hamnat på halsen respektive allt från pannluggen har hamnat i hennes ansikte. Då tar jag fram mjukrotborste den lenaste borsten som finns och borstar av ansikte och kroppen igen. Jag kratsar hovarna med en Hovkrats och sen till slut rycktar jag av henne med ryktborste och ryktskrapa det tar bort det sista av stövet och gör hennes hårrem ännu mera glans.

Kan säga att detta tar ca 20 minuter så det är inte så mycket som det låter och detta är en normal dag. Innan tävling blir det nogrannare och om hon är lerig eller blöt så använder jag lite andra saker också. Men på ett ungefär ser det ut så här.

Pam har som sagt väldigt glansig och fin hårrem som jag är stolt över.

Hur mycket borstar ni era hästar?


Celinda

Ridskolan har 2 hästar på prov (?) Celinda och Prinsen heter dem. Celinda är ett brunt fullblodssto, väldigt nätt och har fint och ädelt huvud och är 10 år. Prinsen är fux halvblod(?)svalack 5 år.  Den som har kommit in bäst i verkasamheten är Prinsen har trivs och är lugn och fin. Celinda såg jag första gången gå i onsdags och det verkade verkligen inte vara en ridskole häst. Pigg och hoppar mer uppochned än går framåt. Idag frågade Nina om jag kunde rida lite på den. Den var jätte mysig att gör iordning så inga problem, perfekt i skötsel alltså. Ridningen var lite mera sisådär. Hon var pigg och känslig för handen och studsade mera upp och ner än att gå framåt. Traven var helt okej vissa steg då det faktsikt kändes som vi fick påskjut men galoppen ger jag inte ens någon kommentar. Vänstergalopp var helt okej men efter som hon inte kan höger tar i inte upp den. Annars hyfsat mysig häst. Världens gulligaste och goaste från marken men inte så rolig att rida tyvärr. Men jag tror att efter lite utbildning kan det bli en fin häst!


Lånade bilden från sävas hemsida.
Närmast Celinda och sen Prinsen :)

Uteritt

Det blev en uteritt iallafall. Kände att jag lika gärna kan rida ut när det är varmt istället för att låte hehnne vara i ridhuset och harva runt. Vi red runt energiskogen igen. Det är så djup snö just vid sidan av 55an så där tränar vi galoppen och man känner hur hon tar i. Fin häst! Sen red vi lite dressyr på ängen. SÅ sjukt fin! Lite spänd som alltid ute i början men sen slappnade hon av och jag måste säga att vi gjorde byte i vartannat 3 gånger!  Annars tränade vi på den låga formen i den djupa snön. Hon var rikgtigt fin och tog halvhalter bra och väntade på mina hjälper! Hon är så fin min ponny :D



...

Sitter i skolan, skrev ergonomiprovet för ca 45 minuter sedan, tog bara 5 minuter och var jätte enkelt, så hoppas på vg. SNart är det lunch. Är jätte hungrig. Tror tyvärr att det inte är någon god mat så vi får väll se. Drar till stallet direkt och ride ut! tror jag iallafall.

Skriver när jag kommer hem

Varmt?

Var nyss ute och det såg ut att vara varmt, -5,6 grader. Det ar ju nästan så man ska ta på sig bikinin och sola om det inte vore för all snö. Om det inte blir kallare kanske jag byter ut longeringen mot att rida ut. Men vi får se hur jag gör. Annrs idag händer inget speciellt. Ergonomiprov lektionen innan lunch och sen är det teori ikväll. Hoppas någon har bakat tårta.

Jag måste läsa igenom ergonomihäftet en gång till så vi får se om jag uppdaterar under dagen annars kommer det inlägg ikväll.


internet...

Mitt internet är inte på den bra listan nu. Han inte fungerat sen 19 och jag har försökt allt med att få den att fungera. Men smart som jag var gick jag och snodde familjen dator. Den fungerar alldeles utmärkt. Har pluggat ergonomi hela kvällen och imogon är det prov. har också chattat lite med krstin om vadvi vill hopa i helgen och vi har en plan. har även målat en banskiss som vi får se ifall katta godkänner. det tog ca 2 minuter för oss att komma på vad vi ville hoppa till att ha det ner ritat! Fatta vad skillade vi är! Jaja inget mera tjat om det. Imorgon tänkte jag skriva ett lite längre inlägg och varför jag borstar så mycket som jag gör och varför jag använder så många borstar. Kanske tillochmed är så seriös så jag gör en videoblogg om just det. haha Vi får se. Bara ni hålelr ut till imorgon.

Dagens ridpass

Idag var det kallt och inte så konstigt att Pam var stel. Fick rida fram längde och gjorde olika tempon i gångarterna så hon skulle komma igång. Men bakbenen ville inte riktigt med och hon var spänd. Inte våran dag idag. Hon kollade flera gånger på koner på vägagrna och hopapde ibland till, Hon kändes som sagt lite stel i båda bakbvene och ville inte riktigft höja ryggen och trampa på. Sista kvarten gick tillslut allt igenom och hon började arbeta på riktigt. Då tränade vi lite galoppombyten och längningar i samma takt. Riktigt duktig och fin. Tror bara att hon behövde komma igång och att det hjade varit kallt ute. Imolrgon tror jaga tt jag longerar. Lite kallt och rida, På lördag blir det troligtvis privat hopplektion med kristin.


Dagens ridpass

Idag var det kallt och inte så konstigt att Pam var stel. Fick rida fram längde och gjorde olika tempon i gångarterna så hon skulle komma igång. Men bakbenen ville inte riktigt med och hon var spänd. Inte våran dag idag. Hon kollade flera gånger på koner på vägagrna och hopapde ibland till, Hon kändes som sagt lite stel i båda bakbvene och ville inte riktigft höja ryggen och trampa på. Sista kvarten gick tillslut allt igenom och hon började arbeta på riktigt. Då tränade vi lite galoppombyten och längningar i samma takt. Riktigt duktig och fin. Tror bara att hon behövde komma igång och att det hjade varit kallt ute. Imolrgon tror jaga tt jag longerar. Lite kallt och rida, På lördag blir det troligtvis privat hopplektion med kristin.


Drar till...

Drar till stallet direkt efter skolan för att slippa att graderna går ner under -20. Blir ett dressyrpass i ridhuset,det blir för klatt att rida ute. Så jag tror vi tränar lite lydnads övningar och sen åker jag hem och pluggar. Om inte mobilen lägger av för att den är kall lovar jag att fotta tränset och schabraket på. Det vart riktigt snyggt!

Så Uppdatering får ni när jag kommer hem :)


Vanlig dag

idag är en vanlig dag så jag måste dra iväg till skolan. Tänke kolla om mamma kunde skjussa för jag vill inte gå 2,5 km i den här kylan.fasten att det bara är -16,5. Lämnar in 4 saker idag en tyska uppsats, en fakta uppsats,en filmreflektion och en svenska berättelse. När jag kommer hem idag så ska jag plugga ergonomi och lite engelska.

Märkte idag att min mobil dör när det är kallt ute. Men vi får se vad vi kan göra åt det.


minus 24 grader

Idag var det minus 24 när man red sitt pass. Dressyr lektion. Tränade på böjda spår. Hon lyssnade relativt bra för att gå i grupp, men jag gillar inte att hon är så spänd. Hon gör allting rätt men vågar inte slappna av. Utan så fort någonting händer rycker hon till, så fort någon rider förbi trär hon att det är tävling. Det funkar lixom inte. Så det kommer bli bättre ivår när vi går över till privatlektioner. Svaret varför jag inte skriver så mycket om just mitt dressyrpass är för att det inte finns så mycket mer att säga än att hon var spänd.

Mina fötter var isbitar när jag kom ner till stallet igen och nu har Pam på sig sitt vintertäcke och jag undrar hur många dagar det tar innan hon måste ha både stalltäcke och vinter täcke.



Puss

Idag har jag skrivit klart 3 uppsatser samt gjort klar 3 andra uppgifter, Duktiiiiiig (A)! Sitter och lyssnar på musik och tänkte dra mig till soffan för att kolla på mina starter på Pam :) Frpn början till slut eller tvärt om! Ska rida vid 18 så uppdaterar mera senare :D


Första December

Dagen inleddes av att klockan ringde 6. JAg gick upp och gjorde frukost och satte på datan. Had elite brottom för jag skulle till tandläkaren men han skrivamin uppsats om konstfibrer så nu är den klar. Tandläkaren var snäll och jag hade inga hål och jag ska fortsätta som jag gör. Så det är positivt att jag behandlar mina tänder bra! Nu ska jag skriva min svenska berättelse som ska ha titeln "Den dagen glömmer jag aldrig" och sen blir det engelska plugg.

Måste kommentera att det var -24 när jag vakande,d et har blivit värsta värme böljan nu är är endast -19. Kommer bli grymt kallt att rida ikväll men livet är hårt om man har häst.


RSS 2.0