Bett

Jag har fått många frågor och kommentarer som undrar vilket bett jag rider på och när och varför jag tänkte att jag kunde svara på det.

I Dressyren rider jag på ett vanligt två-delat. Både jag och Pam trivs det. Hon går lugnt och tar stöd och lyssnar på små hjälper, vilket gör att jag inte behöver att skarpare bett. Dock kan hon bli stark ibland men det brukar fungera bra ändå och jag vill inte sätta på henne ett skarpare, vill rida med så små hjälper som möjligt (starka bett, spö, sporrar, hjälptyglar). Just därför tycker jag att det två-delade bettet är bäst!

I hoppningen använder jag också ett två-delat. Det fungerer jätte bra trotts att hon ganska ofta blir stark men om jag rider ordentligt med vikterna så brukar det gå super. Vill inte heller sätta på ett starkare bett här efter som jag vet att det går utan och därför är det bara vi som behöver sammarbeta.

I terrängen såsom uteritt använder jag ett Baby Pelham. Pam har tendens att bli superstak och glad över att galoppera ute och då känner jag att om hon (motförmodan) skulle dra iväg så skulle jag aldrig få stopp på henne med det två-delade. Därför är Pelhammet perfekt! Hon trivs på det med så då är det absolut inga problem med att använda det!

Har även ett Hackamore som jag tänke prova att rida lite på i ridhuset när jag vill jobba henne extra lång och låg men det har vi inte provat än, men snart, och då ska ni få en utvärdering!


Tvådelat:


Pelham:



Vad rider ni på för bett på era hästar/ponnyer?

Skoldag

Dagen inleddes med ett Matte prov, det handlade om Algebra, ekvationer och kordinationssystemet. Tycker det gick super bra! Men sen kommer även min matte lärare fram och säger att de ska skicka två lag till Pythagoras Quest, en matte tävling, vi har varit med i en del tävling, Det behövs sex personer och eftersom jag var en av de sex bästa betyder det att jag ska till Uppsala och tävla i matte 30 mars! Hur ska det sluta?! Dagen fortsatte bra och skolan känndes som vanligt!

Skrittade ut på Pammie. Idag ökade vi till 50 minuter. Gick super. Försökte gå i djupare snö och arbeta henne lite låg och på vägarna blev det mycket sidverts. Super fin som vanligt!  Hon lyssnar bra  och sticker inte lika mycket på hemvägen. Mycket skönt!


Nya Dator!

Nu sitter jag äntligen vid min nya dator. Gick super snabbt att få igång den, har laddat ner de viktigaste sakerna, är bara lite kvar som ska fixas. Men med mina tekniska fingrar kommer det snart att vara gjort! Ni som undrar vilken dator det blev så är det en Sony Vaio, blå. Helt klart fräck! Oj! det var länge sen man använde det ordet. Jag är i alla fall super glad för att den står här och att den fungerar. Måste få in lite bilder i den men tills dess får ni stå ut med gamla.


Måndag

och vips var man tillbaka till vardagen igen. Dagen blir som en vanlig Måndag, skola och sen iväg för att skritta igång ponnyn. Skolan kommer rulla på som vanligt. Ska träffa alla vänner som man inte sett av på hela veckan och även klassen, vilket kan bli kul! 

Pammie ska få en ordentlig rykt hon med, Hon glänser så fin nu mera, och det vill vi inte förstöra. Hiner inte skriva så mycket inann skolan och jag är ledsen för dåli uppdatering men det är mycket just nu så jag ska göra så gott jag kan.

Pappa ska också åka och hämta min nya dator idag vilket betyder att det här är sista inlägget frånd en här datan



Borta bra men hemma bäst!

Äntligen är jag hemma, Har varit en fantastisk vecka med mycket uppleverser!  Brädan och jag gick super bra tillsammans, skidorna kan slänga sig i väggen, några sånna vill jag aldrig ha på mig! Nej ajg ska inte överdriva men bräda är mycket roligare!

Har varit lite såligt väder men vart och skönt har det varit. 

Har varit i stallet nu på eftermiddagen, Skrittade ut på Älsklings tjejen och det gick super bra! Jag kännde mig hemma! Det ska vara hon och jag och jag har saknat henne.

Orkar inte skriva så mycket, just nu, men komemr mera sen!


Ovisad bild från vetrinären


Hoppbacken

Idag spenderades hela förmiddagen i hoppbacken, det var galet nice! Bev några helt grymma hopp men många sjuka vurpor också! Ni får bilder på både vurpor och grymma hopp!





 Och lite mindre bra...




mer bilder kommer så  fort jag kommit hem


HalliHallå

Idag är det Lördag vilket inebär att det är sista dagen här uppe. Mycket tråkigt men samtidigt vill jag faktiskt hem. Saknar Pam så sjukt mycket, får se om jag hinner rida imorgon, det beror helt på vilken tid vi kommer härifrån. Aja, Idag blir det hoppbacken som gäller. Bror ska med och ta kort så vi får se hur det blir. Kommer säkert bli Awesome. Fast det är dimmigt så vi får hoppas att det går, annars blir vi ledsna....

Åker ut tidigt så har vi kanske den backen för oss själva i några sekunder. Vem vet, jag vet att många inte tror att jag kna hoppa men jag ska fan bevisa det! På ett eller annat sätt! Så hoppas vädret tillåter fotografering.

Ikväll blir det packning och imorgon hem färd!

Hoppas ni inte saknar mina vanliga blogginlägg för mycket, de är tillbaka nästa vecka.

Puss Puss <3

hejsan hoppsan lillebror

nej okej lillebror är inte sant men kändes bra.
Jag har nyss lärt anna hur man trollar bort ett vinglas, mkt intressant!
Idag har vi försökt åka så mycket bräda som möjligt, det var sjukt dimmigt men backarna var super!
Jag ramlade och knäckte ryggen, ruskigt nice!!!! Sen degade vi som vanligt säg!
Sen bar det av till restuarang, goood mat <3 Sen sträckte Anna ryggen, MOHAHA hämd.
Sen kom vi hem och spelade Uno, och vem vann ? Jo jag såklart! Proffset liksom, har vunnit i alla spel vi har spelat här uppe, skills?
Och sen trollade jag som sagt! Och kollat på Annas pappa när han har dansat, mkt vackert.....?

MEN nu ska vi nog sova, för imorn är det sita dagen i backen :``````(
Fast nu börjar ja längta hem liiiite till hesteeen! Men annars kan ja bo kvar här och åka bräda! :D
Tills jag ramlar och bryter ryggen säger Anna...! För det kommer jag göra någon dag säger hon också!
Anna och jag imorn, säger vi..!

JUSTE SÅ VAR DET JU KRISTIN ERNGREN SOM SKREV DETHÄR INLÄGGET TACK OCH HEJ LEVERPASTEJ.
PS anna gillar leverpastej.

SVarta pister

Godmorgon allihopa! Hoppas ni gillade inlägget från min bror. var lite nervös när han skrev det men det blev ju faktiskt ganska bra.

Det är super dimmigt ute men det är varmt och blåser itne så nu ska jag och kristin ta oss upp i de svarta pisterna som vanligt. Hoppas på att det inte är så mcket folk men man vet aldrig! Måste i princip åka nu så vi får se hur det blir. Hopaps jag inte kommer hem med ett brutet ben.

Juste igår morse lyckades jag krossa ett glas men det behöver jag inte nämna mer än såhär mycket.
Har även väntat på de här dagen i över en vecka så vi får se hur den blir, min mobil kommer vara under full kontroll om ni känner för att kontakta mig


Rakt upp i käften.

Då som ni kanske vet är att Anna dvs bloggens innehavande har två stycken bröder.
En heter Mattias och en heter Marcus.
Marcus är då jag. Lite äldre än Anna och yngre än Mattias.
Efter tjat och lite övertalande får jag göra ett inlägg i min lillasysters blogg.

Så för spegla dagen: Tänk er att ni vaknar upp lite för tidigt än ni tänkt er, går upp för att strecha ur er sömnen
ur kroppen.
Ni tittar ut ur fönstret för att checka vädret och inser att ni har vart med om bättre men likförbannat så kommer det vara värre någongång. Men likförbannat är det en skit dag med stort S.

Så här någonstans måste man göra vara lite smart, vill man vara idioten som står där kl 9 och måste vara i backen för att du köpt det där jävla liftkortet som dom suger ut varenda krona av det du har för att du ska upp och ner för ett fjäll helvete som bara finns där.

Efter snabbt tänkt efter och inser att åka i 200m/s suger nått så fruktansvärt och att det finns ett bad strax brevid
så är det inte så svårt.

Så ät frukost, på med bad kläderna som kanske funkade 2006 och så kör man.

Efter att man stått i en kö med familjer med deras bajsmaskiner så kommer man in till vattnet.

Så klart väljer man att ta 1 av två skåp som är "ur funktion" så skåpet är ju låst iaf och det blir ett senare problem.

Så nu står man i en helvetets kö för att åka rutschkana som 30-åring även om man vill lägga en skön armbåge i valfri 14-åring som försöker träng sig förbi så avstår man för att "badfriden" ska infinna sig bland 500:a värdelösa
människor som inte fattar att fart går först.

Så när bror min har satt på sig "headcam" och jag kollar runt för att inte bli gripen för förargelsebeteende.

Men snabbt går det över till test av vattenkamera.

Snabbt översatt känns bra som fan tills man kommer hem och ser att den är filmen som skulla vara så jävla bra
blev mest tunnelseende i svart.

Så lika bra att hinka i sig bärs och jäger och dra till afterski(som mina systrar inte vill gå till?)

Bandet var lika bra som en skidbacke i storm dvs lika bra att inte vara där.

Så nu ska det ätas Anna ska skämmas lite över sin storebror och jag ska fortsätta på ett vinnande koncept dva bärs och jäger.


/Mackan




nya planer

Det är i princip storm ute. Det går absolut inte att åka och det är varningsskyltar överallt. Det slutar med att planerna går till ett äventyrsbad. Mycket roligt! Hela eftermiddagen ska spenderas där så istället för snö så blir det vatten. Går exakt lika bra enligt mig!  Så snart drar vi till Lindvallen!

Imorgon ska vädret vara bättre så då tänkte Kistin och jag vara ute när liftarna öppnar och åka som aldrig förr! Vi är ju grymma!


Saknar älsklingen mycket <3

Det blåser

Förlåt för dålig uppdatering men man har inte så mycket tid. Det är fullt upp hela dagarna med åkning och att sova. Det går super bra! vi åker ner för alla backar enkelt.  Det blåste som sjutton igår och idag ser vi inte fjället bredvid. Det ärsupersåligt för då kan man inte fotaq eller filma för det blir ing bra bilder...

Man ser just nu fler och fler som drar till backen så vi går väll också snart dit. Imorgon ska det bli bättre väder och bara vara -7 grader så dåblir det åka av!

Hoppas alla har det bra

Puss och Kram

kriistiiiiiiiin här

Hejsan allihopa! Anna halvsover här bredvid mig, hon är för grympå brädan så hon blir för trött när hon kommer in! Stooooort problem, ska nog lära henne mer min stil köra några meter sen flyga osv. Blåmärken är mysigt att ha på kroppen. Jag kommer knappt ur sängen på moronen för det gör för ont :( HAHA
Men anna bara glider ner för backen som värsta proffset, fast hon är ju det  iförsej så!

Just nu har vi precis ätit lunch och ska ut i backen sen, om inte anna somnar dvs! hahah
Ikväll vet ja inte vad som händer säkert något skojsigt! 

Eller såtror ja att anna är trött för hon saknar pamis!!!
och ja saknar Indra sjukt mkt :(<3

bästa vän,<3

Tandådalen

Vi överlevde gårdagen utan större skador. Jag har bara lite ont i benen efter att jag sparkar på stegen i sängen. Kristin har dock ont i hela kroppen, Mohaahaahah (A). Aja idag ska vi ut och åka bräda. Kommer bli kul och hoppas att ja får träningsverk sen. Har inte fått det män så länge men jag vil ha det nu! Stort I-landsproblem jag vet. Inte så mycket att uppdatera men jag ska försöka så mycket jag kan. Hoppas att alla har det bra. det har vi i alla fall. Puss och Kram nu väntar backen!

Go Snowboard!

Nu har Kristin och jag invigit backarna på våra brädor, Var ute kl 9 och då var det nästan tomt och backarna var super fina. Första åket gick inte så bra högt upp men sen flöt det på bra. Jag kan ju säga att jag har fått in flytet igen och det går super för Kristin! Ska försöka få henne att åka Svart backe i eftermiddag. Vi får se hur det går men det borde gå bra.  Snart är det dags för lunch och sen ska Kristin och jag ut igen och så ska vi möta upp en kompis. Ska bli super kul!  I slutet av veckan ska ni få se på film! vi komemr vara grymma!


Snowoard brudar

Om ca 40 minuter öppnar backarna och Kristin och jag är så taggade på bräda att vi åker ut på en gång. Ska bara fixa lite först men sen drar vi. Börjar med den enklaste backen bara för att komma igång men sen blir det svårare.  Det är bara -9 grader så det är bra väder också. Aja ni får en rapport vid lunch om hur det gick...

Coola Brudar

Nu är vi framkommna och i säkert förvar! Det är grymt mysigt och just nu sitter vi i soffan och myser. Vi ska snart kolla på någon film som börjar sen blir det sängen. Imorgon ska vi ut i backen på  bräda. Jag tror det kommer gå super för mig men Kristin är lite mer osäker em jag tror det går bra. Vi har även en kompis, Aram, som kommer förbi. Så dagen kommer ´bli grym! 

Men jag måste få klaga på min utrustning jag fick. Först fick jag en svart bräda, Hur kul är det? INTE ROLIGT ALLS!  Sen mina skidor, DE ÄR ROSA OCH VITA! Jag har all rätt att klaga.

Aja nu börjar filmen, så uppdatering kommer imorgon.

Puss och Kram <3


Vi drar till Fjällen...

Kristin komemr när som helst, så nu inväntar jag henne. Resten av familjen är sega som vanligt! Åhhh :@ Aja, inget ovanligt. Allt mitt är packat och klart så så fort K kommer och resten av famlijen är klar åker vi! Vi ska upp till Tandådalen i Sälen men kommer åka lite i Hundfjället också. Kristin och jag tänkte filma lite så ni kan få ha lite roligt när vi kommer hem. Vi kommer ha en grymt vecka! Ni kan ju tänka er världens mest flummiga tjejer i fjällen. Det kan bara sluta perfekt!

Är lite rädd för dålig uppdatering men ni klara er en vecka med lite mindre uppdateringar skulla jag misstänka.
Idag är det söndag så vci åker hela veckan. Fredag kommer bli det helt klart bästa dagen, hopaps jag.

Kristin och jag har även fått i uppgift att ha en mat dag. Ni som är här uppe AKTA ER FÖR FLYGANDE STEKPANNOR OCH BRINNANDE KASTULLER! hahah ja kommer bli en sjukt rolig vecka. Måste dick ta med lite plugg upp...



Ja så här brukar det sluta när vi är tillsammans <3


Den nya Datorn

Vi kolalde ju på dator idag och jag bestämde mig. Det Blir Sonys Vaio i blått. Den är så sjukt snygg! De blev tvunga att beställa den så den kommer på typ onsdag eller torsdag och jag är ju i fjällen så jag får den så fort vi kommer hem. Happy Face!  Nu har jag två anledningar till att länga till nästa vecka...


Tagga!

Nu taggar vi inför imorgon! Väskan är packad och allt är klappat och klart! Nu väntar en mysig kväll innan vi åker imorgon mellan 8 och 9. Komemr troligtvis bli försenade som vanligt men men. Bilresan kommer bli sjukt kul!  Den kan nog inte bli så mycket bättre om Kristin följer med. Imorgon eftermiddag/kväll så blir det att hyra skidor och packa upp, sen blir det att lata sig. Måndag till Lördag blir fullt med bräd och skidåkande. Hela veckan kommer bli grym! Blir förhoppningsvis några videobloggar och när vi komemr hem sätter vi ihope en film. Så vänta på det bästa, Ni får ha tålamod


Utskrittning

Skrittade ut på Pam som vanligt idag. Det gick sjukt bra. Hon har nu slutata titta på fåren när vi skrittar förbi och hon är überpigg hela tiden. Skrittade väldigt mycket "på tygeln" och gjorde mycket skänkelvikningar över vägen. Vi kommer bli proffs på det här innan veckorna tar slut! Skrittade i kanske 40 minuter och det var inte alls så kallt som jag trodde. Men nu är det en vecka kvar tills nästa skritt pass!

Har fått massa fina bilder av Alexandra som kommer upp på bloggen snart.


Första dagen på lovet

och ändå har man fullt upp! Ska in till staden när som helst för att köpa/beställa min nya dator. Beroende på om den finns inne eller inte. Den blir den blå Sony som jag ville ha. Så se om den åker med hem eller om jag får den när vi kommer hem. Tror vi ska fixa lite andra saker också. Köpa det sista inför imorgon.

Ska till Säva och skritta på älsklingen. iMorgon får hon vila i en vecka medans vi är uppe i sälen. Stackars liten. Men det finns ingen jag vågar låta skritta på henne. Så då får hon helt enkelt vila och sen är det bara två veckors skritt kvar innan vi börjar med igång travningen. Åååååhhh jag längtar.

Nej nu på jag klä på mig och fixa sminket. Man kan ju inte se ful ut!


Snart är vi igång igen <3

Hoppträning

Kvällens Hoppträning blev på storhästvalacken Sir Louie. Sjukt fin häst enligt mig. Man bli super glad av att rida på honom och det gick super många gånger.

Blev en helt okej framridning. Gjorde mest Basic saker som volter lite flyttningar och jag tyckte det funkade så vi jobbad einte på så hårt. Men kan jag säga att jag älskar hästens galopp? Helt sjukt underbar att sitta i, Maffig och stor!

Hoppningen gick bra! Hon lyssnade bra på halvhalter och var pigg och framåt. Hästen taggar till ungefär 2 galoppsprång till hindret och man verkligen känner hur man suger tag i hindret. Rolig känsla.

Skulle rida med korta stigbyglar från början. fyra hål kortare och vi hopapde även i de lädrerna och då höll jag på att flyga ur sadeln. Glad att pappa inte fick med det på film.

Resten tyckte jag gick super bra. Tränade ganska mycket omhoppningssvängar, vilket var jätte roligt. Korta svängar och inte långa och snabba. Louie var super duktig på det och jag tyckte det var super super kul!

Sen hoppade vi en liten bana. allt utom första hindret gick super! SÅ jag är nöjd.

Film kommer inom kort!

Lov

Är å sjukt taggad för lovet som kommer inom några timmar. Ska upp med Bästa Kristin till Sälen för att åka Bräda och skidor. Kommer bli en grym vecka. Vi åker på Söndag morgon någongång och kommer hem troligtvis på söndagen efter. Kommer väll upp till stugan på eftermiddagen och packar väll upp skulle jag tro.

Mina brorsor, Mattias och Marcus komemr också upp på söndagen, På Onsdagen kommer Edyta, Matiias flickvän. Hon fick inte ledigt innan så vi får tyvärr klara oss utan henne tills då. 

Men veckan kommer vara full av Bräd och skidåkning och Jag har bestämmt att vi ska fixa en coool film med Mina och Kristins stora failar xD

Hoppas ni längtare efter att se den, men såklart kommer det vara grymma filmer också!



SNÖÖÖÖÖÖÖ!

Fredag :)

Äntligen Fredag. Nu har vi bara 5 timmar och 45 min i skolan kvar innan lov. Inga läxor eller prov! Jag har dock ett prov måndagen direkt efter lovet, Matte, så det är enkelt! Ikväll är det hoppträning. Undrar vem jag får rida. Helst av allt vill jag ju flyga över hinderna tillsammans med Pam. Men i April, då kör vi hårt!

Ska skritta på Älsklingen också. Vi fortsätter på rakt spår ute samt att flytta för skänkeln och bygga muskler i skritten.


Pammie

Pam fick en utskrittning idag som vanligt. Skrittade i kanske 40 minuter i det soliga vädret. Gick super bort från stallet. Mötte massa människor och bilister och allt gick super. Vi flyttade mycket sidverts och jobbadei låg form. Fick ju tipset från vetriären att vi skulle jobba mycket sådant. Så nu ska vi träna sidverts rörelser på alla vägar!

Ni som känner Pam vet att hon blir spänd och stressad när man möter stora fordon. Typ traktorer, lastbilar elelr bussar. Fast det bara när hon är själv. Idag hade vi turen att en slaktbil åkte förbi och de är ju stora. Jag satt av i förbyggande syfte och är glad att jag gjorde det. han var snäll och stannade men Pam skakade och slängde sig ut på åkern. Men vi kom förbi tack vara att han var så snäll och stannade.

Mötte en buss längre fram också. Då satte jag av efter händelsen tidigare och sen gick jag hem. Kände inte att jag var på humör att skritta på en spänd häst.

Hon fick super mycket godis och kärlek. Underbara Ponny. Även om du inte är modigast är du helt klart bäst och den som jag faktiskt alltid kan lita på


Bílder

Bilder från våran as heta idag igår...





Lite bilder på vårat BildProjket också....



Hoppas ni inte tyckte att någon av bildern var för groteska....
Det tyckte i alla fall inte vi...

pam friskförklarad!

Rubriken säger allt! Pam är äntligen friskförklarad! Vi kom till Vetrinären Halv 9 och var klara kvart i. De var sjukt sanbba utan stress. Fick börja med att de kände igenom benen och det sa att det inte kunde vara bättre. Sen blev det springa i gångar. Helt frisk! Ingen markering alls. Gick till Ridhuset och longerade och där fick vi först kommentaren att hon var jätte fin och att Vi tar väl hand om henne, när de kolalde på hennes hårrem och beteende. Efer några varv i trav åt båda hållen så de att hon var friiiisk! Åhhh, gissa hur glad jag blev! sen åkte  vi hem. Broddade på alla broddar och nu går hon i en större sjukhage. Ikväll ska jag skritta ut på henne som vanligt.

Jag kan skriva upp vårat igångsättningsschema här sen så får ni se hur det ser ut :D


Återbesök

Imorgon är det dags för det förhoppningsvis sista återbesöket med Pam på Ultuna. Vi har en tid ganska tidigt på morgonen. De kollar henne först. Ska väll springa lite som vanligt. Vi har även tid för ett ultraljud för att se ärrvävnaden i benet och se så att ingenting trycker på något. Ifall detmöjligtvis skulle göra det kanske det blir en operation till, vilket vi absolut inte vill! Men hittills har allting gått bra och det hoppas vi att det fortsätter göra!

Håll tummarna.

Bilder från olycksdagen 8 december


Skritt på Pam

Ikväll blev det en månskritt på Pam ute i mörkret. Kom inte till stallet fören när klockan var ungefär 18. Då var det redan mörkt ute men månen lyste starkt och det var ca -6 grader. Fullt behagligt att rida. Jag var super trött, irriterad och behövde tömma hjärnan så en utskrittning i den atmosfären på Älsklingen var perfekt. Jag var mycket gladare när jag kom tillbaka. 

Om det är någonting jag älskar är det att komma till min ponny, hon är alltid lika glad och uppskattande när jag kommer. ofta gnäggar hon lite vagt.  När jag sitter på hennes rygg är jag hel. Det är sär jag hör hemma. Det bästa är att vi uppskattar varnadra precis som vi är.

Pam betyder allt för mig och hon är det bästa som någonsin har funnits på denna jord <3


Sjuk Skoldag!

Så nu har nästan hela Onsdagen gått. Skolan var fett flumm. Första lektionen var tyska, där jag tydligen bara satt och klagade på min nagel. Men den gjorde ont! På franskan hade vi ingen lärare, så det slutade med massa klotter på både tavlan och i ansiktet.  Gick ut från lektionen som en katt tillsammans med Elin och vi gick så hela dagen. Lite hörförståelse i svenskan och inget jobb alls på engelskan. Vikarien var super snäll och lät oss göra annat. Bilden är det roligaste i veckan! nu håller vi på och skapar hus! mitt är grymt! Komemr lite bilder på hur långt jag har kommit sen. Komemr bli fett bra när det är klart! Resten av eftermiddagen spenderades med matte. Enkel och bra avslutning på skoldagen!


Snart dags igen

Skrittade ut som vanligt på Pam idag. Hon var fiiin som vanligt. Gud jag kan verkligen göra vad som helst för henne. Skrittade en bit på en väg. Där vi gick lite åt sidorna och så tänkte jag få henne att trampa under sig lite. Dock är det bara rakt fram men det är så kul att bara sitta på hennes rygg, trotts kylan. Hon lyssnade jätte br och börjar vara super på att gå förbi fåren. Inga problem alls.  Verkligen världens bästa ponny. Finns bokstavligt talat ingen bättre.


Imorgon blir det troligt vis en kortare skritt tur då jag först ska till Uppsala och fixa lite saker som har med diabetesen att göra.  Tror mamma droppar mig i staden så får jag ta bussen till säva. Men det går lika bra.

På Torsdag är det dags för återbesök på Ultuna. Nu får vi hopaps att hon är frisk så vi komme igång på allvar! Snart får alla ponny ekipage se upp då vi är ute på banorna igen...



Dagen

Idag är en sådan där iskall dag. Har frusit från första stunden jag klev upp ur sängen. Tog på mig massa kläder på morgonen när jag gick upp ur sängen, både tjocka mjukisbyxor samt jätte tjocka strumpr och en tjock tröja. Rostade ett bröd, och gjorde äggröra. Alltså  en varm frukost.  Belv lite andra kläder till skolan. Idrottade första lektionen, innebandy. Måste säga att jag brukar suga på den sporten men idag avr jag faktiskt nästan duktig.
Hemkunkap efter detdå vi bakade muffins. Jag var såklart så duktig att jag råkade hälla vatten över hela mig. Blöt blev jag men torkade ganska snabbt. Hade flum franska och svenska på eftermiddagen. innan jag åkte till stallet

'

Kommer ni ihåg att jag var Lucia?

Tisdag

Godmorgon alla bloggläsare. Nu ska jag snart klä på mig och gå till skolan. Eller jag tänkte inte gå, pappa är snäll och skjussar för det är -20 grader. Skolan är väll som vanligt. Har idrott första timmen, sen hemkunskap och på eftermiddagen franska och svenska.

Ska sen iväg till stallet och skritta ut på min älskling. Kanske inte bästa dagarna att skritta men man måste göra det man måste göra... och jag plågas faktiskt itne ett dugg av det. Så länge jag får vara med henne så är jag lycklig. Även om jag dör på kuppen!

Ska även iväg på öppet hus på både Katte och Fyris skolorna. Så får vi se hur det blir. Måste välja skola snart vi åker till fjällen som vi ska göra på söndag.

En underbar vecka i fjällen med Kristin, det kan inte bli bättre.


VIKTIGT!

Tja tja bloggeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen <3

Sitter på en lektion, eller lektion och lektion det är lärarens val och vi jobbar inte som vanligt. Eller schhhhhh vi säger att vi jobbar. hahah skulle behöva skriva på min so men det fixar sig.... 
 
Elin BÄRNÖVÄLL sitter brevid och checkar min blogg, scooooore! hahah Nej men seriöst, jag har lite tråkigt just nu.  Hon snodde även min mobil en stund på förmiddagen men var snäll och jag fick tillbaka den (A).

AJA vi har vikarie men han är inte här utan är bort och springer efter killar,  ouuuuppppsssssss... 

Jag sitter och soolar i  fönstret, mycket skööönt!
Mitt headsett dunkar musik och jag mår bara bra aja slut på mitt värdelösa inlägg

Puss älskar er <3

Godmorgon

Godmorgon allihopa. Idag är det Måndag. Det betyder att det är skola som vanligt. Inte så kul men jag får fösöka överleva. Tror vi ska skriva någon Engelska Uppsaltsprov också. Så jag hoppas att det går bra. Det enda som kan vara jobbig är att det isånnafall är lektionen innan lunch. Aja...  Ni får helt enkelt önska mig lycka till :)



Det är -20 grader ute. Helt sjukt vad kallt! Just nu är det enda jag gör att längta till sommaren. Varmt, skönt och soligt. Härliga uteritter med bästa vän och hänga med kompisar. Bara vara hemma. 

Sommaren 2011 kommer bli den bästa någonsin <3


Helg


Gårkvällen hos Josse var väldigt mysig. Vi satt och pratade ganska mycket och kollade på några roliga vidoeklipp från förr. Tvärr så behövde jag gå hem för jag skulle upp till jobbet på morgonen, dvs att jag går upp 6.00, och jobba. Elin och Amanda förlkjde också med, de skulel upp och åka till stallet för Elin skulel hoppträna. SÅ vi hade det sjukt roligt när vi kom hem och var på flumm humör! 




Gick som dagt upp imorse och åkte till jobbet. Elin och Amanda försvann in i klubbis och stannade där ganska länge. medans jag jobbade. Slutade vid halv ett då jag skrittade ut på min underbara lilla tjej. Hon var jätte duktig och lugnare än någonsin vilket uppskattades väldigt mycket så vi flyttade skänkelvikningar och öppnor och slutor över vägen. Hon var super duktig och jag är riktigt nöjd!

Nu sitter jag här hemma och gör nästan ingenting, tänkte städa mitt rum och så måste jag fixa lite annat.


Ridpass

Idag har jag hunnit med att rida två hästar. Först skrittade jag På Pam. Hon var snäll som vanligt, lite pigg men hon lyssnade i alla fall. Älsklings tjejen <3 Hon fick en ordentlig rykt innan också och ett äpple så jag hoppas hon belv nöjd!

Red också ut på Lincoln. En av instruktörernas hästar. Det gick super och han var snäll och fin. Lyssnade på minsta hjälp och skötte sig utmärkt! Jätte fin häst, verkligen. Super rolig att rida också så jag ade det mysigt.

Snart kommer Elin och Amanda hit och sen så ska vi ner till Josse som har fyllt 16 år och fira henne.


Random bild....

Hoppträning/film

Ikväll var det dags för hoppträning men ingen vanlig. Vi hade en Pay and Jump  istället. Jag fick rida Canon igen. Gick riktigt bra för att vara andra gången jag red honom. Han gick fram bra och lyssande på mina hjälper. Dock känner jag mig ganska kort då han bär upp bra men det var jätte roligt att hoppa för andra rundan tände han till och fick världens fart! Ja ni får se själva. Det r i alla fall snabbt för attav ar Canon.

Riktigt roliga var det i alla fall. Första banan nollade vi den låg på 80 och andra var klockren tills sista hindret då jag totalt nästan somnade och glömde bort att skänkla så ett pet men jag tar på mig allting!


Se och Kommentera


Kunskap

Hela min dag har jag vistats på kunskapskolan i Uppsala. En sjukt rolig dag där jag träffade massa nya och gamla vänner. Vilket var jätte kul! Började dagen med att komma dit tillsammans med Elin, Aram och någon kille jag inte känner lite sent. Men men... det var faktiskt snökaos! Elin och Amanda samt Sosso visade mig runt på skolan och det var jätte fint. satte oss i något rum där de "jobbade" men inget jobb blev gjort alls typ. Soft skola! Gick ut och satte mig vid en annan kopmpis ett tag, Philip var det. Drog ner en stund till de andar innan vi åt lunch. Eftermiddagen spenderades i ett rum med många personer. Satt mest ovh spelade på Philips mobil, ett sjukt roligt men svårt spel! haha sen fyllde deras typ handledare år så fick vi fika :>  Stannade en stund på staden innan vi åkte till Säva :)


Mer om hopplektionen kommer sen :D


Fredag

Äntligen Fredag. Vaknade för en halv timme sen men kristin ligger fortfarande i sängen. Slö chey alltså!  Hon bara ligger och frågar hur mycket klockan är hela tiden, sjuuuuukt störiigt, fast nej det är ju Kirstin så hon får göra som hon vill (A). Idag skippar jag skolan. Fast alla läxor till idag är ändå klara! Tro det eller ej men jag har varit duktig den här veckan. Ska med en buss som går 7,38 härifrån så enligt mig är det stress!

Ikväll är det hoppträning och ridkluibben har lagt in en Paynjump så vi kommer få rida den 1½gång istället för att hoppträna som vanligt. Jag ska Hoppa canon 80½ och 90. Vi får se hur det går och om jag kan så blir det en film på rundorna.  Fast bara om ni vil så såklart.

Nej nu ska jag evakuera badrummet så ingen annan kan ta det
Pusss <3

Ska skritta på älsklingen också <3

bara så ni vet är det inte anna som skriver

HEJ ALLA MÄNNISKOR
HEJ IGEN
OCH IGEN
OCH EN SISTA GÅNG!

Så nu kan ja skriva! Anna sitter bredvid mig och har handen för munnen, så hon kan inte säga något! det ända hon gör är att smsa med sin älskling :* GULLIGT ASSÅ JA DÖÖÖÖR !!!!!! SÅÅÅÅ SÖTA <3
aja hoppas hennes päron ser det här så dom vet att hon har något på gång!!!!!!!!!!
oj nu fick hon tre sms från honom också... och jag får inte läsa dom vad ska ja tro? a jag vet inte iaf.
men medans hon smsar med den där pojken så får väl ja uppdatera lite dåååååe!
Anna har besökt Rosendal och Skrapan idag, Rosendal var bra tyyydligen! Och om hon sk agå där blir det nv/nv. HEJ SKA HON HA ETT LIV ELLER? nej....! JAJAJAJAJAJJAJAJA
Och jag har ridit två hestisar idag, jag red Mirando han var söööööt vi hoppade vi hade ingen fart men han tog sig över :D och han bjöd på någon skentur så där men det är niiice! Och sen red ja Florence hon var fiiiin! (inte för att ni ska veta vilka det är men ändå) Och sen har ja inte gjort något mer! eller jo vi longerade Vicky och hon var typ frisk ska rida lite på henne och se vad som händer! HAPPPPPPPPPPYFACE???????? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA<3

Okej nu ska ja sluta skriva mina damp inlägg, SÅ HA ETT BRA LIV ALLESAMMANS!!!!!!!!!!

Jag och PAMMMIIIIIE!!!

bella och florence :*

och sist men minst FINASTE VICKY <3


och som ni kanske förstår är det inte anna som skrivit det här inlägget.
den som gissar rätt på vem det är bra grym alltså!
HEJ SVEJS BLOGGGEN

Tagga!

Om en halvtimme är det dags för nationellt prov. Wiie, eller inte! Ska i alla fall åka till skolan nu. Ikväll blir det skritt på Älsklingen och sen ska jag iväg på två öppna hus. Kristin ska sova här inatt också, Grymt!

Måste sticka nu, ni fick ett litet inlägg ialla fall <3


Nationellt Prov

Imorgon är det som sagt dags för nästa nationella prov. Denna gång Uppsatsdelen i Svenska. Vi har knappt 3 timmar på oss. Men jag hoppas det går bra. Borde det göra men man kan aldrig vara säker eller hur?  Vbi får hålla tummarna och hopaps det går bra. Ska läsa igenom Lathunden några gånger ikväll så kanske det går bättre.
Jag tycker att det är ganska roligt att alla nio har prov samtidigt, för man kan sitta där och tänka att fler utsätts för samma situation just i samma stund. Men inget mer om det här önska mig lycka till :D


Onsdag

Förlåt för  dåligt blaggande idag och igår. Skola som valnigt idag. Hade bara en av 7 lärare som var friska i våran enhet. Det var även den nyaste läraren så det var inte hellt kolla på alla lektioner. Våran franska hade vi tex ingen lärare på utan vi roade oss själva. På bilden håller vi på med världens roligaste projekt. Vi ska bygga hus om 50 år. Jag håller  nu på med mitt hus. Har fått ihop några kartongbitar med ståltråd men mer och snyggare kommer det bli! (bilder kommer)

Åkte till stallet skrittade ut på Älsklingen. Gud avd hon är underbar! Skrittar i god takt bort men när vi vänder är det mera takt och jag får sitta där och kämpa med att hålla tillbaka henne (tacka vetja Pelhambett!) men hon håller sig nästan hela tiden till skritt, vilket är skönt. Men hon är ju en alldeles underbar ponny. Hon går där med öronen framåt och lyssanr på allt. Helt sjukt vad rätt det känns på hennes rygg.

Vi är som ett två bitars pussel som, passar perfekt med varnadra


All for u

I'd catch a grenade for you
Throw my hand on a blade for you
I'd jump in front of a train for you
You know I'd do anything for you

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you.



Filmen och lite annat xD

Nationella gick super bra idag, vi skulle sitta i 80 minuter men var klar efter typ 30 så jag fick sitta där och dryga mig. Tror jag kommer få vg-mvg. Men vi får se. Sen hade vi lite blandade lektioner under dagen, gjorde lite experiment och diverse saker.

Åkte till stallet och skrittade Pam. Så sjukt snäll som bara går där och är jätte glad. Blev lite rädd för ett par soptunnor men efter ungefär 20 sekunder gick hon lätt förbi dem.

 Snart kommer Kristin hit,en snabbis innan hon ska till stallet. Får se vad vi kan hitta på men jag tror jag skulle hjälpa henne med Matte xD

Juste fick reda på hur man ladda upp filmen så här kommer den :D


Måndag

Efter skolan stacka jag en snabbis till stallet. Skrittade ut på Pam medans super snälla Alexandra följde med och fotade så bilder kommer. Pam var super snäll skrittade på bra och trampade bra md bakbenen också under korta stunder. Nu pluggar jag lite Tyskla gloser som vi har tills på torsdag. Det är ändå läxan för mig den här veckan så jag har det chill eller nästan i alla fall. Har ett prov nästa vecka och lite fler läxor som egentligen ska vara tills på fredag.


Det vill sig inte

Jag får inte in filmen på bloggen, hur jag än gör så vill inte koden fastna. Vilket suger!  så jag länkar den istället tills jag fått den att fungera

Klicka Häääär<--------  för att komma till Fredagens hoppträning med Tequila

Dator :D

Nu har mina super snälla föräldrar gått med på att jag ska få en ny dator. De är super duper gulliga och jag är super duper glad. Den dator som det ricktas mot (i mina tankar i alla fall) är en Sony Vaio, Turkos. Sjukt snygg, velar lite mellan grön och turkos men den turkosa är så grymt snygg så blir det en sån datolr blir det någ den turkosa.



Visst är den snygg? Eller vad tycker ni?



Mamma och Pappa Jag vet att ni läser min blogg och troligen det här med och om ni gör det så är jag sjukt tacksam och glad! Även om det inte märk alla timmar jag sitter på mitt rum och lyssnar på hög musik, förlååååt! Men jag är jätte glaaad! Bara så ni vet och hmm förlåt om jag kommer vara stressad på morgonen som vanligt eller att jag äter går in på mitt rum stannar där i alla evighet kommer ut och fixar mig och ni kommer och säger att ni ska sova. Men jag Älskar er! Bara en liten påminnelse om ni ville veta :D


Trist som vanligt!

Imorgon är det en vanligt trist Måndag, men dagen komemr bli en av de bästa så fort jag kommer i närheten av Pam. Vi har helt vanliga lektioner med början av Matte och slutar med en Kemilektion.  Åker som sagt till Pammie sen och skrittar och sen blir det hem och plugga lite språk. På Tisdag har vi läsförståelsen i Svenska av de  Nationella Proven. Vi har 80 minuter på oss och jag tror det kommer gå super bra! På torsdag här vi Uppsatsdelen i svenska också. Då SKA vi sitta i 180 minuter som är hela 2 timmar och 40 minuter. Det lär kännas som en lång tid.

Önska mig lycka till!


Lycka!

Aldrig har jag varit så lycklig på hästryggen som idag.  Pam var super snäll skrittade på. Hon skötte sig utmärkt gick raktfram öronen spetsade och med lysande ögon. Jag satt där på som ett fån, tårarna rann av lycka och jag bara satt och pratade med henne. Vi skrittade i 30 minuter rakt fram och det var helt underbart!

Älskade Ponny, du betyder allt för mig <3


Pammie

Nu ska jag snart iväg och jobba. Börjar vid halv 8 och slutar ungefär 12.30. Då ska jag SKRITTA PÅ PAM. Guuuud, vad jag längtar! Underbara fina ponny. Får se om det blir någon bild på det, om jag vågar låna ut min mobil till pappa som fottar. Han skulle nämligen gå med. Sen ska jag på Uss årsmöte innen jag beger mig ut på nästa häst som är Allison. Skritt där tror jag. Sen händer det inget mer speciellt under dagen tror jag. Jo hela dagen kommer jag vara med Bäääääääästaaste Kristin (L).

Bloggar mer när jag kommer hem, överlevade och sjukt lycklig!


IMORGON

IMORGON SKA JAG FÅ SKRITTA PÅ MIN ÄLSKADE PRINSESSA IGEN. FATTAR NI HUR GLAD JAG ÄR! HAR LÄNGTATA EFTER ATT FÅ SITTA PÅ HENNS RYGG I ÖVER 2 MÅNADER OCH NU SKA JAG ÄNTLIGEN FÅ GÖRA DET IGEN!

ÄLSKAR DIG UNDERBARASTE



förlåt att jag "capsade" hela inlägget :)


Dagens Ridpass

Idag belv det ett enkelt pass på Sapphire. Skrittade upp till ridhuset och red igenom honom med hjälp av mycket böjtspår och sidverts rörelser. Skrittade igång i ganska rask men lugnt. Kolalde så att han svarade på vikkhjälperna men även så han tog stödet i yttertygeln. Det gick hyfsat bra. I början i traven vill det sig inte. Men efter  några varv på en åttvolt släppte det. Sedan var han fin i treven restan av ridpasset, travade i samma lugna takt hela tiden. Galoppen gick helt okej. Skod ganska mycket upp så han skulle bli lite högre i ryggen och jag tyckte det fungerade bra. Kul att man ser framgångarna så tydligt på den hästen :D


Planering

Om sisådär 5 minuter ska jag dra iväg med P och M till Uppsala. Ska åka förbi Ikea där de skulle hämta några gaderober eller liknanade. Sen ska vi åka och kolla på dator åt Sys och Mig. Ska bli jätte kul at´t få nya då min är seg (kan bero på alal filmer och bilder på den (A)  ). Sen hinner jag inte så mycket mer innan jag måste till stallet. Min kpmpis ska rida privatlektion och vi ska se om min dressyr sadel passar på henne Ponny och sen tänke jag kolla lite på när hon rider. Ska väll skritta Allison som vanligt och gå två promenader med Pammie.

Imorgon ska jag sitta på henne rygg igen efter 2 månaders längtan <3


DUMFÖRKLARAD

Kollade precis min kompis blogg och hon dumförklarar mig, Usch så hemskt, Men jag lärde mig i alla fall att man kan säga "Dra dit pepparn växer!"



Hoppträning

Idag var det som sagt för Hoppträning. Fick rida en storhäst, Tequila. Ganska stor och svart. Tyckte faktsikt inte att det gick så bra. På framridningen var hon ganska döv och lyssnade inte alls. Men tillslut fick jag fram henne lite och hon började lyssna. Då känndes det lite bättre. Vi fick göra en övning med tagen bakdel innan vi började hoppa som gick sämst. Hon lyssnade ingenting på ytterskänkel, jag satt och total bankade på henne men hon lyssnade ínte. Hoppnigen gick helt okej me är inte särskillt nöjd då jag inte fick någon känsla alls. Hoppade en bana på kanske 90 cm. Inte så högt men duger för att vara första gången jag hoppar hästen. Fick kanske till något bra språng, men det kändes verkligen inte bra.

 Film kommer så ni får se själva :)


Mobilblogg

Nu sitter vi på engelska lektion, har haft ett grymt roligt muntligt förhör med michelle! Snart ner till idrotten och spela handboll, kommer äga ut alla som vanligtB-) nej skämt åsido. Blir en vanlig fredag kväll med hoppträning och flum med vännera:-D

Dag Nio Mina Djur

Mina djur, har ju både husdjur och hästarna. Kan börja med det minsta.

Duracell är min lilla dvärg hamster, väldigt sööt att kolla på men inte att hålla på med. Ganska aggresiv och bits så därför spenderar han den mesta delen i buren, Han får komma upp ungefär 2 gånger om dagen och springa runt på golvet eller sitta med när jag bloggar. Han är grå med en svart ål över ryggen och en vit mage. I sommar fyller han två år så jag tror hans tid snart är ute, tyvärr. Citattecken han är galen i sesamfrön och nötter citattecken.

Pam Min egna ponny. Henne kan ni läsa om här <-----

Valsgårds Lene Det är min lilla systers ponny, Ett sto på 138 cm född 1996. Renrasig New Forest. Världens sötaste och snällaste. Man skulle kunna säga att hon är lek och gos ponny. Men hoppa är det hon brinner för och hon är väldigt duktig på det. Taggar till ordentlifgt och flyger fram. Så hon är känslig och "kivck" vid ridning. Skulle dock behöva ridas till lite i dressyren då hon inte är så duktig. Men övening ger färdighet och Lisa och Lene har kommit långt på bara 8 månader trots skadan.

Har haft fler husdjur genom åren, 3 dvärghamstrar, Rawiolie, Capputchino och Polly. Även 2 kaniner som hete Smulan och Brauni. Hade inte tänkt skaffa några fler då jag dels tröttnar på dem och att jag vill lägga all satsnig på Pam och våran utveckling


Duracell



Pam



Valsgårds Lene


Mitt Rum

Nu har jag varit duktig och faktiskt städat mitt rum! Ni får både före och efterbild! Låg kläder överallt samt massa annat. Men efter lite plockning och damsugning är allting borta och det är fint men jag kommer inte hitta någonting på några dagar innan det blir stökigt igen!

Klicka på bilderna för att få dem större ;)

Före



Efter






Hela skoldagen var galet rolig då jag lärde mig massa onödiga saker. Sen åkte jag till stallet, gick med Pammie i en halv timme och sen tog jag mig en skritt på Allison. Åkte hem och STÄDADE rummet. Nu blir det Plugg som gäller! Japp idag är jag duktig!

Mobilblogg

Förlåt för dålig uppdatering imorse, hade ingen tid. nu sitter jag på franska lektion och böjer imperfekt och passe compose. Inte särskilt kul. Hade på morgonen och fick reda på att peppar faktiskt växer på träd. Det var något nytt! Snart har vi so och jobbar om andra vk. Nu kommer läraren så kanske borde sluta, som man säger i frankrike ciao :-D

Rubrik

Trotts att jag gick och lade mig ovanligt tidigt, tidigare än på flera år igår så är jag sjukt trött, så idag blir det ingen bloggning, Tyvärr, förlåt :'(


Godmorgon

Usch idag är det Onsdag så det är dags att klaga på alla språklektioner vi har på förmiddagen. Usch och blääää. Men lär ju överleva eftersom vi har bild på eftermiddagen, Happyface! Tro det eller inte men igår pluggade jag båda So och No. Har lite kvar på båda men jag pluggade de ämnerna i alla fall. Ikväll ska jag till stallet en snabbis och rida innan jag åker hem. Lägger ner lite extra tid på plugg just nu för jag känner att båda jag och betygen behöver det.

Påminnelse till mig själv ' Prata med Hanna (mentor)'


Muffin och känsla

Styrkepasset vi hade på idrotten idag kändes inte alls anstängande, Hade jätte mycket energi över så det vara bara bra att den utnyttjades. På Hemkunskapen bakade vi muffins.  Jag var i grupp men en kille i klassen och våra muffins blev suveräna! Helt perfekta, saftiga och fina och... ja de hade allt! Fyllda med Skinka och ost var dem också, super goa! Resten av dagen var chill.

Idag tog jag på Pam hackamoret jag fått av Elin på våran promenad och hon regerade på trycket vilket jag tycker var vääääldigt positivt. Skrittade Allison också. Idag vågade hon ta stöd  och vi flyttade perfekta skänkelvikningar och öppnor.  Så all Ponny Hästar var super duktiga idag.



Dag Åtta Kompisar

Kompisar, ja ni. Jag kan ju börja med att säga att jag har en massa underbara vänner. Allt från dem jag kännt i 15 år till de jag bara har känt i 2 veckor, men alla lika underbara. Vet inte hur jag skulle klara mig utan dem. Vem jag än är med känns det som jag har roligt och alla verkar alltd vara lika glada.

Men måste säga att jag har speciellt två vänner som är särskillt underbara och det är Kristin Erngren och Elin Hagman. De två är de absolut bästa kompisarna man kan ha. Alltid underbara stunder, alltid lika mycket skratt och jag vet inte, Världen blir så mycket bättre när dem är med. Dem gör mina dagar värda att leva. Tänkom alla kunde vara som dem, gud vad jag skulle trivas. Med dem kan jag prata om allt mellan himel och jord och det känns som de alltid är där lyssnar och försöker förstå. Plus att vi alltid har massa roliga idéer för oss. Från att rulla runt i snöhögar till att vara allmänt flum. Jag tor ni förstår min poäng
Jag älskar dem!

Det var lite om mina kompisar såklart har jag många sjukt fina vänner men jag vill inte nänma alkla här då kommer listan bli för lång, så jag tycker det här räcker så orkar ni läsa :)

Kristin <3



Elin <3

 


Styrketräning

Dagen börjar med styrketräning på idrotten. Det är nog det roligaste som finns. Nu måste jag även börja styrketräna själv då jag har fått reda på att syster har magrutor, hon kan ju inte ha det om jag inte har det! Jätte orättvist ju. Så nu blir det styre träning och jag ska också försöka komma ut och springa lite.

Annars har vi bara en hemkunskapslektion och två halvtimmes lektioner. Ska dra snabbt till stallet för jag ska först promenera Pam och sen skritta Allison men tänkte komma hem hyfsad tid. Runt 16 eller liknande. Tänkte hinna med att skriva klart Kemin och skriva lite om anrda världskriget som ska in nästa vecka.


RSS 2.0