Återbesöket

Det är både bra och dåliga nyheter om Pams återbesök.  Vi började att springa i gången och då var hon helt frisk, inte en enda markering på benet.  Sen var det dags för lugnande till ultraljudet. Dock var resultaten inte lika bra där som vi hopapdes på. De delarna som är skadade där inne är inte så ihop läkta som de borde vara. Det blir ett återbesök om 1 månad igen....
Nu får jag dock rida. Jag ska rida två gånger om dagen á 20 minuter. Inga långa rundor men en lite skrittur blir det.

Hoppas

idag ska vi som sagt på återbesök med Pamsan. Vi hoppas på det bästa, vi har tid med vetrinären kl 10.00 och ultraljudstid kl 10.30. Jag hoppas verkligen att det är bra. Att vi får börja sätta igång henne nu. Hon förtjänar bättre än att bara stå i sjukhage hela dagarna.

Dåliga Nyheter

Under bara några timmar på Säva började jag må extremt dåligt. Jag gick ner och satte mig i klubbis för att komma bort från allting. Jag fick efter en kvart ringa pappa och be honom hämta mig då jag bara kände mig sämre och sämre. När jag kom hem somnade jag på en gång och sov till någongång runt 17.30. Så nu vet jag inte riktigt hur jag mår men jag  ska ta det lugnt och hoppas på att bli bättre innan imorgon.

Mot Säva

Nu drar jag snart iväg mot säva och kollar på tävlingarna där, Tänkte fota lite så att jag har lite roliga bilder. Ha en grym dag allihopa.

Div || PH / sportwire cup

Imorgon är det dags för sista omgången i allsvenskan div 2 ponny hoppning och den går på hemmaplan för Säfva RK. Jag ska ju inte tävla den här gången utan nöjer mig med att hjälpa laget när det gäller. Innan tänkte jag finnas till hands och hjälpa de som behöver hjälp. Har inte anmält mig som funktionär eftersom jag inte vill binda upp mig och jag behöver en sovmorgon. Sover åt minstone till 9 och kanske åker till Säva kl 10 och fixar. Måste ladda  både Kamera och videokamera!
Nu kör vi hårt imorgon tjejer!
Förra årets vinst i finalen!
Sabina- Ronda, Anna s - sapphire, Jag - Pam, Kristin - schamilia och så våran underbara lagledare Katarina Brunstedt

Ett ögonblick

Om några minuter så kommer pappas chef hit med sin dotter. Hon har precis flyttat hit från Usa och har lämnat hästar bakom sig i flytten, så det blir lite fika sen åker vi ut en stund och kollar på våra ponnysar. Roligt roligt! Ett problem bara, Ingen svenska får talas och jag ska kunna prata engelska, spanska eller typ franska. Wish me good luck!
Söt bild på Kristin och T

Full fart!

Idag är det verkligen full fart som gäller. Ska iväg och jobba nu på morgonen. Första gången som jag blev sjuk så det är nog kul faktiskt! Sen så ska jag fixa med Pam. Pappas jobbarkompis kommer till oss och han har en dotter som precis flyttat hit från Mexico som älskar hästar så jag ska prata lite med henne också. Ikväll har jag hmliga planer. Vem vet vad jag ska göra. Men en fullproppad skoig dag har jag i alla fall framför mig

det gick som det gick

Dagen gick ganska bra, hade både prov och ett oförberett, men jag tror jg lyckades ganska bra med båda. Sen en lite promenad med Pam, Åh sicken söt ponny!  Mycket puffar och buffar

Lång dag

Idag är det en extremt lång dag. Jag gick upp kvart över 5, ska ta bussen kvart i 7 till Uppsala för att börja idrotten kl 8.00. Vi slutar kl 9 och efter den ja ni då har vi hål till i eftermiddag.... Ganska ovärt om jag får säga mitt. Aja sen blir det i alla fall direkt till Säva för att gå lite med Pam och sen hem och slänga upp någonting på bloggen.

Pepsi

Idag åkte jag till Säva efter skolan, gick en promenix med Pam, hon var glad och buffade och lekte hela vägen. Sen gick jag och elin och gjorde iordning Pepsi och började gå mot ett stall där Kristin har sin häst, eftersom Kristin är borta ska Elin rida hennes Häst Cádiz.  Jag red lilla Pepsi tillbaka och sen blev det lite lite jobb i ridhuset. Senast jag red Pepsi var i våras och jag kan säga att Elin har gjort ett fantastiskt jobb med honom. Det är som en ny häst! Helt underbar att rida på om man jämnför.  Skrittade, travade och galopperade lite enkelt men en liten
film finns det.  Men som sagt hon har gjort ett fantastiskt jobb!

Inställt

Dagens återbesök med Pam blev inställt då ultraljudsmaskinen var trasig.... Ny tid på måndag kl 10.00

Promenad fotoshoooot!



Världens Gulligaste farfar

Jag måste säga att jag faktiskt har världens bästa farfar, Alltid så extremt snäll och bryr sig om allt. Nyss ringde han eftersom han hade haft en dröm inatt och behövde kolla hur min häst mådde. Sötare person får man leta efter. Världens bästa farfar är det i alla fal ♥

Lincoln

Idag åkte jag som sagt till stallet för en promenad med Pam och då fick jag förfrågan av Katta om jag kunde rida ut med henne på antingen Lincoln eller Mio. Såklart blev jag själaglad och gick direkt och satte på mig ridkläderna. En stund senare var vi påväg, jag på Lincoln och Katta och Mio, Supertrevlig uteritt dock lite hoppiga hästar. Föreståelse då det är mörkt ute och personer i vita mössor är väääldigt läskiga! Jag upptäckte verkligen hur mycket jag saknar att rida och jag hoppas verkligen att Pam blir frisk så jag kan börja snart igen, känns som evigheter sen. Har ju bara ridit 2 gånger på en månad.....
Katta och Lincoln

Pammsing

Pam ska få sig en lite promenad idag, som vanligt. Hon verkar också må super efter igår, Vilken underhäst jag har!  Imorgon är det dags för återbesök och då hopppas vi förståss på det bästa.

KOLIK!

Som rubriken säger har Pam varit utsatt för ett kolikanfall idag, dock inte allvarligt. Katta på Säva ringde upp mig runt 16 och sa att de var ute och gick med Pam eftersom hon troligen hade ett kolik anfall. Vi åkte såklart dit på en gång, och började med promenader. Efter två små promenader verkade hon piggare och fick lite betfor som hon slurplade i sig. Hennes ögon började se piggare ut, hon stod upp hela tiden och rörde sig lite bättre. Jag stannade kvar en timme till och gick två promenader till innan jag kände att jag vågade lämna henne ensam. Nu kommer personalen på Säva ha lite koll på henne underkvällen och morgondagen. Jag är så extremt tacksam för att stå på ett så bra stall som Säva. Personalen är verkligen toppen och jag kan inte mer än vara tacksam!
Det är vekligen inte våran höst....

Studiedag

Nu är det fixa det alldra sista på min bokrecension av Våld - En berättelse om Kärlek som gäller. Sen ska jag ut till Pam och sen står min egen träning på schemat. Mycket ska hinnas idag. Sov hos min ´snygging till kille undernatten och vi tog det chill på förmiddagen men jag behövde verkligen åka hem och plugga så jag smet därifrån. Nu blir det en massa saker som ska fixas så kanska jag är fullt ledig till imorgon. Får se hur jag fixar det!

Helt grymt!

Godmorgon allihopa, Helgen ULK har varit helt grymt!  har inte haft såhär roligt på länge och ja vissa saker resulterar i andra kan man väll säga. Har fått veta intressanta saker om djurskyddlagarna, brandsäkerhet och hur man leker med inlärning i olika åldrar.  Om man ser det från andra sidan har jag lärt mig hur det  känns att vakna upp med en bula man inte vet var den kommer ifrån och hur man klättrar upp på tierpsstadsskylt. Ja det finns lite olika saker. Helgen har i alla fall varit helt grym, saknar alla redan. Nu tänkte jag träna lite faktiskt innan jag drar till Säva för att gå med älsklingen och ikväll åker jag till min andra älskling. Fullt Upp, men jaf är iallafall ledig tisdag och onsdag. Men nästa vecka är det lov!

De tre bästa sakerna

Om jag skulle behöva säga vad de tre bästa sakerna i mitt liv var just nu, då skulle det nog vara

Pam
Min underbara ponny, Hon finns alltid där förmig oavsett vad. Vi gör allt tillsammans och det är verkligen den jag faktiskt litar mest på av alla. Underbara älskade ponny. Kärleken till henne är strörre än någonting annat. Jag kommer aldrig klara mig utan henne.






Mina underbara vänner

Utan er skulle jag inte klara av någonting, det är ni som betyder mest. Alltid veta att ni finns där, vad som än händer. Att ha personer att lita på och alltid ha så extremt roiggt med. De får mig alltid på bra humör och jag vet inte vad jag skulle göra utan er







Rikard

Han är en av de bästa sakerna som har hänt mig. Att jag har någon som alltid (och då menar jag alltid) lyssnar och förstår mig. Vi gör så extremt mycket roligt ihop och jag njuter av varje sekund. Är alltid lycklig i hans närvaro. Jag älskar honom mer än jag faktiskt trodde var möjligt. Världens mest underbara pojkvän!



Godmorgon

Godmorgon allihopa, just nu är jag på  ULK men jag kommer hem ikväll om vi inte blir dödade, påkörda mördade eller något annat hemsk, det skulle vara ganska tråkigt faktiskt. Idag händer inte jätte mycket på bloggen men tyvärr får ni stå ut med det.

I know it...

So I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems
life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing in the dark
I'll still believe
Someone Watching over me



DU Är

En låt som alltid får mig på bättre humör, vad som än händer!

ULK

Nu ska jag snart iväg på ULKEN. Är borta tills imorgon, den slutar kl 17.00  så är hemma kanske någongång runt 18. Tror det kokmmer bli en awesome helg faktiskt Det blir nog tyvärr lite dåligt med bloggning. Men jag ska försöka fixa några tidsinställda!

Jesen education

Sitter uppe på Jensen och ska fixa lite företagsekonomi, har precis haft prov i F.ek och det gick faktiskt extremt bra, tror att det slutar på ett A i betyg. Riktigt gladaa tjej assåw! Nej nu måste jag jobba... HA HA HA.. Nästan i alla fall
Söta cheysor!

Kristin were in the building

Igår var Kristin här och det var så extremt längesen, Vi hade as kul och kollade igenom massa minnen. Extyremt roligt, jobbade också med ett projekt till Ulken som faktiskt gick riktigt bra!
Bara för att Kristin är så extremt söt och klär i ägg!

Två prov och Uppgifter

Godmorgon alla morgonpigga. Idag taggar jag för två prov! Först ett i Företagsekonomi och sen ett samhällskunskapsprov som handlar om ekonomi. Jag har läst mycket och tror att det kommer gå lite bra i alla fall. Sen så ska jag träffa Michelle och prata lite om Ulken innan jag måste hem och fizxa en egen sak till det.
Mycket står på schemat idag, jag hoppas jag hinner!
Bli frisk, snälla? ♥

Upplägg

Snart är jag påvä till skolan. Där händer många roliga saker t.ex. två timmars Företags ekonomi. Sen ska jag träffa Rikard (♥) innan jag måste hem och till hästen. Kristin kommer över en stund  ikväll då vi måste planera en aktivitet. Ska göra samma sak med Michelle imorgon.

Nej nu måste jag skynda mig om jag ska hinna med bussen 07.05

Bad day

Jag skulle säga att den här låten stämmer in på mig idag

Inte mycket tid

Jag är extremt ledsen men eftersom jag varit såpass sjuk har jag extremt mycket att ta igen i skolan, försöker blogga så mycket jag kan men det är i princip omöjligt.  Men ska försöka så gott jag kan!

Inte klaga

Hejsan hoppsan min skola dödar mig! Jag har så extremt mycket att göra.... Massa inlämningar och 2 prov på fredag.  Det kommer kallas plugg plugg plugg... Jag har dock världens finaste pojkvän som ska hjälpa mig med min engelska ikväll. Underbart!  Men vad finns det mer att inte klaga på? Vädret kanske?
Dåligt med bloggning idag tror jag, eftersom jag ska till lilla förorten Storvreta.
Får fösöka klämma in ett inlägg..

Lycka

Idag var första gången jag red sen den 2 oktober,  Hela 15 dagar sen. Gud vad det var roligt. Kunde knappt sluta le. Red på Lene för att Lisa bad mig om lite hjälp idag. Blev ett pass på utebanan och ovalbanan. Ponnyn var skit fin, lite liten men underbart fin. Lisa har gjort ett bra jobb med henne. Red bara lite grundsaker men kul!
Lisa & Lene

Första delen på dagen

Nu ska mamma och jag åka till Gränby centrum, inhandla lite kläder. Får se vad det blir, kommer kanske upp lite bilder här sen

Saknad

Usch nu har det varit en hel vecka utan att jag har träffat Rikard, Saknar honom faktiskt extremt mycket. Förhoppningsvis kommer han hit idag så jag äntligen får träffa honom ♥

Reespeeeekt!

Nu hade jag faktiskt tänkt att berätta om någonting jag faktiskt inte har nämn någongång tidigare. Det handlar om min förebild. De/den som jag har som förebild är väldigt smart(a), De kommer alltid med kloka råd om saker. De är lugnet i sig själv. De pratar lugnt och tar ingenting förhastat. De är allmänt coola och om jag fick välja att bli någonting skulle det faktiskt vara en just sån. De förtjänar all Respekt.

Min förebild är ju sköldpaddan(orna) från Hitta Nemo



Hälsning

En liten hälsning från den söta ponnyn i sjukhagen

Uppdraget avslutat...

Jag, mamma och Lisa åkte till Upplands väsby idag för att träffa två av mina bästa vänner någonsin. Jag har inte träffat dem sen den 22 December 2010 och insåg idag hur mycket jag saknar dem. Men de bor på världens bästa ställe och har fått massor av nya bästa kompisar som verklar vara härliga tjejer och kille. Jag hoppas verkligen de trivs tillsammans. Massa pussar och kramar och lite motion blev det, klo klippning och mer pussar. Det är såklart mina gammla kaniner Smulan (Mimmi nu) och Brauni jag pratar om.  Var där i en timme och det blev en massa bilder. Här kommer några

Hemligt Uppdrag

´Nu ska jag på hemligt uppdrag i Upplands väsby. Någonsom kan gissa vart jag ska?



Gammal favorit!

Är det någon som kommer ihåg den här låten från lilla Melodifestivalen? Det var i alla fall en av mina favoritlåtar länge när jag var liten!

Sjuk kryare Frisk!

Är man ensam hemma och har tråkigt så har man, hoppas ni förlåter mig....

2011-10-14

Hello Allihopa. Idag mår jag i princip frisk. Bra svenska där men aja. Jag känner mig pigg och ska ta mig ut på en proemnad strax sen blir det en med hästen senare också. Åh hon är så mysig nu. Om jag bara orkade skulle jag stå och mys i timmar med henne.
Imorgon ska jag på hemligt uppdrag på morgonen. Vad det är får ni se imorgon. Sen är det inackorderingsmöte på dagen. Sen kommer jag nog åka hem direkt och sova. Orkar inte så mycket mer. På söndag får vi se vad som händer. Måndag är det i alla fall skola igen. Jag längtar faktiskt!

Nya vacker dag inomhus

Idag vaknade jag vid halv8. Var faktiskt lite pigg så jag gick upp och la mig direkt på soffan. Men sen gick jag upp.gjorde några mattetal och har läst ca 40 sidor företagsekonomi. Nu väntar Samhällskunskapen och sen blir det lunch fix. Orkar jag efter blir det en promenad på 300 m och sen när jag kommer in kommer jag nog somna på en gång. Vi får se men idag ska jag kämpa för att hålla mig pigg och vaken.
Älsklingen <3

Piggare

Nu är jag faktiskt lite piggare. Snart ska jag upp och göra middag. Koka lite ris och steka kötfärs koka grönsaker så kan jag göra risotto! Sen blir det av en kvart till stallet och gå med Älsklingen.
Sen fastar jag från 19-21 varje dag för då tar jag min antibiotika.
Imorgon ser vi hur mycket jag orkar men jag ska i alla fall slänga upp någonting här och förhoppningsvis göra mer än middag på dagen.

Sjukhus Bilder :D

Myspys på sjukhuset :D

2011-10-10

Som ssagt är jag hemma efter ett par dagar på Akademiska sjukhuset. Jag åkte in i torsdagskväll, De tog en massa blodprover och andra tester. Klämde på mig och jag fick göra ett EKG.  De bestämmde sig för att jag skulle få stanna eftersom jag hade så hög feber och behövdwe en chock dos i blodet av antibiotika.
Jag mådde bättre hela nästa dag dock min feber spökade lite och jag åt verktabletter hela tiden. Rikard och Anton kom och hälsade på och på kvällen fick jag byta avdelning.
Jag har i princip haft hög feber ända till idag och därför fick jag åka hem men de behandlingarna jag fått har varit att jag har fått antibiotika i handen genom en infart 2 gånger om dygnet. sen har de självklart tagit massa blodprover varje dag. En dag stack de mig i foten i sökande efter bra blod och jag har även gjort ett ultraljud på mina njurar, vilket tydligen såg bra ut.
Mina värden är fortfarande inte helt bra och jag ska in imorgon och ta tester igen på morgonen men jag får i alla fall vara hemma nu.
sjukdomen jag har haft är en njurbäcken inflamation som jag sa tidigare men jag har inte svarat på medecineringen som jag skulle, det var därför jag böev så jätte sjuk. Bilder kommer senare

Hemma

Nu är jag äntligen hemma fån sjukhuset, jag skriver mer när jag orkar. Min hälsa går i första hand, jag kan i alla fall säga att jag mår mycket mycket bättre :D

Njurbäckeninflamation

Förlåt för kass uppdatering men jag har varit på barnakuten i princip hela dagen och genomgått undersökningar och provtagningar. Eftersom jag har haft hög feber tillochfrån i några dagar nu. Det visade sig att jag har en sak som heter Njurbäckeninflamation och det är en dold urinvägsinfektion som stigit till njuren utan att jag märkt någonting. Om jag inte blivit bättre innan fredag kommer jag läggas in. Jag har även dåligt blodsocker p.g.a. febern och får vi inte till det innan imorogn kommer jag behövas läggas in redan då. Vi får helt enkelt se hur det blir med bloggandet beroende på hur jag mår.
Söööta cheyor!

Väldigt hög feber

När jag gick och lade mig igår frös jag som jag faktiskt aldrig hade gjort tidigare. Vid 11 vaknade jag med kramper i hela kroppen, de fortsatte framåt till halv1, jag kunde inte röra mig eller göra någonting. Kl 1 gick jag till mina föräldrar, jag hade 40.9 graders feber och mamma ringde sjukvårdsupplysningen de sa en massa saker men jag skullle i alla fall proppa i mig alvedon. Vid det här ögonblicket trodde jag seriöst att jag skullle dö. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv.
Jag är i alla fall vaken nu inte riktigt lika hög feber men jag mår inte alls bra, tyvärr. Får se hur dagen blir. Om jag får liknande kramper igen blir  det att ringa 112 eller sjukvårdsupplysningen på en gång.¨¨

Snowy

Lite bilder på Snowy och Mig ♥

Älsklingen

Imorgon kväll får vi hämta hem älsklings ponnyn från Ultuna. ÅÅÅH jag saknar henne. Det bästa är att jag får börja sätta igång henne om 3 veckor! GRYMT!
Har fått hälsningar från henne ifrån Katta också. Att hon mår bra och är glad.

Snowy Dream LB

LB starten, det är efter kombinationen jag skadar tummen som gjorde min kväll/natt på akuten igår... Men fiiiiina ponny :')

Kork sammanfattning

Går dagens tävling gick väldigt bra skulle jag vilja säga. LC - Snowy gick extremt bra. hon gick frammåt och lyssnade på alla hjälper. Jag fick hjälpa henne lite över hindrerna bara men det var mest bara kul faktiskt. Över sista hindret blev jag taggad för omhoppning ochråkade själv göra så att vi rev sista. surt men sånt är livet LB/Lagklass. Den gick också bra i alla fall första halvan. Hon tog för sig, hade en bra galopp. tog tag i hindrerna och det var verkligen extremt roligt. underlaget släppte dock och vi va nära på att gå omkull, jag tod emot på på henne med handen innan vi fortsatte banan. Totalt blev det 12 fel och jsg fick åka in till akuten direkt efter med min hand. Bilder kommer :)

Fortfarande

Sitterfortfarande pä akuten, har börjat halvgråta för att det gör så ont, kroppen vörker också efter 7 timmars sittande. Nu glädjer dem
Mig med att det bara tar några timmar till innan jag får träffa läkaren....


Min egen akut

Sitter just nu på akuten för min egendel, tävlade ju idag ändå fast på ridskolans ponny och efter en incident lyckades jag skada mig lite men får nog snart hjälp, har ändå bara väntat i 2 timmar...


Två sanna vänner

Bara för att jag har de två underbaraste vännerna i världen som jag vet att ni alltid ställer upp, oavsett vad, Vad som än händer finns ni där, Jag älskar er ♥

akuten med ponnyn

Idag när jag skulle hämta in Pam från hagen märkte jag att hela hennes ben var rött. JAg upptäckte ett sår på insidan av skanken. Så fort man kam i närheten hoppade hon iväg på tre ben. jag tog snabbt in henne och ringde efter hjälp hos Katta. Hon konstaterade att vi borde åka in till Ultuna så det var bara att åka iväg. Hon blev röntgad och frogad de pillade på henne och man såg verkligen hur hon plågades och tyckte att det gjorde ont. Jag höll tårarna tillbaka hela tidem. Det visade sig att hon har en fraktur på benet på insidan av skanken, mer vet de inte men hon ska kollas och så får vi se vad som ska göras. Vi medelas på måndag om vad som händer med henne. Jag sitter här hemma, vet inte vad jag ska göra. Min älskade ponny, fast på ultuna igen. Jag saknar henne mer än vad jag någonsin gjort.
Litet är kanske inte alltid lite
Älsklingen blev i alla fall glad i boxen

Akut till ultuna

Är akut påväg in till ultuna eftersom jag hittade pam i hagen skadad och inte ville stödja på bennet, det visade sig att hon hade ett gsnska litet sår på innre benet men vi misstänker att hon har en spricka i benet, men som sagt får vi se... Berättar mer sen


Jobba, roligare den här gången

Ja idag ska jag iväg och jobba, åker dit alldeles strax och fixar utsläpp och mockning. Sen ska jag hålla en av ridskolans Hopplektioner på morgonen, skoigt skoigt. Sen blir det mer jobb. När vi är klara ska ajg fixa Pammsing för tävling. Imorgon är det ju dags för "sportwirecup" Jag är faktiskt taggad.
Ikväll ska man även umgås med kompisar och så har jag ju en sådan tu att ja ghar världens bästa hästskötare med mig, Elin  <3 samt att pojkvännen vill följa med, det kommer bli awesome

TjejMys

Jo jag har varit I knivsta hela kvällen med alla underbara tjejer i våran klass, Man känner hur vi kommer närmare och närmare varnadra hela tiden! Vi är 14 tjejer och 12 var där idag. Så underbart roligt!
EK11B <3

RSS 2.0