Work Work Work

Jobb jobb och ingen vila. Det är just så det är för mig just nu.
I torsdags jobbade jag, från 8.00-12.30. Sen red jag min otroligt fina häst. Han är så bra varje dag nu mera. Stress hem för att åka in till Uppsala. Spela minigolf mot Rikard och några av våra kompisar. Jag lyckades få till en andra plats. Efter det for vi hem till mig och badade och umgicks. Mycket mysigt.
 
I Fredags var det jobb då med. Samma tider. Men fick hoppa in en extra timme efteråt och fixa köket efter ridlägerbarnens lunch.  Sedan iväg och hoppa medsyster. Sen var jag så trött att jag bara kände för att lägga mig i gruset och sova men drog iväg till Rikard. Somnade medan jag försökte skriva ett blogginlägg på bussen. Så gav upp det ganska snabbt. Kom hem till min fina och somnade på direkten. Blev väckt till middagen och var vaken 20 minuter innan jag somnade igen. Vaknade kl. 13 dagen efter. Väldigt sliten.
 
igår åkte jag hem så jag var hemma vid tre tiden. Sen körde jag iväg familjen till Enköping för att fira farfar som fyllde 86 år. Sen hem igen.  Så jag har haft riktigt fullt upp och när jag inte har haft det har det varit sova som gällt.
 
Men nu ska jag iväg och jobba igen. Stalltjänst. Imorgon tills på fredag är jag lekledare på ett ridläger.
Ingen vila här inte! :)
 
Tur att jag har min fina knasboll som muntrar upp mig hela tiden <3
 

Finaste


Värmebölja

 
 
Igår var nog årets varmaste dag. Över trettio grader i skuggan och ingen vind. Det betydde att jag i princip bara låg och latade mig hemma vid poolen. Solade och badade. På eftermiddagen runt halvfem tiden drog jag mig till stallet för att rida lite. Orkade verkligen inte rida ett pass utan det blev en uteritt istället. Så himla roligt och för Hazze finns det inget roligare än att vara ute i skogen! 
Idag blir det vila för båda hästarna för vi ska till Stockholm med Bror min och hans flickvän! Kommer nog bli super roligt!
Imorgon blir det hoppning för hästarna för på Lördag är det tävling!
 
 
 
 
 

Mål med Hopzo

Fick en fråga om vad jag har för mål med Hazze. Jag har både kortsiktiga och långsiktiga mål.
 
Det första målet är att bygga upp kondition och styrka så han orkar gå ordentligt i ungefär en timme. Nu är det så att han lite "dör" efter ca 30 minuter och orkar inte jobba utan mest bara gå framåt. Han blir absolut inte trög, men att försöka ha honom någorlunda på tygeln är svårt.
 
Mål nummer två är att jag ska lära mig sitta ner i hans trav. Just nu försöker jag sitta ner en till två minuter tre gånger per ridpass. Hans trav är omöjlig att sitta i. Alldeles för stor och så extremt mycket häst att jobba med. Jag får kramp efter bara en kort stund nedsittning och måste vila och sträcka ut benen. När vi väl har kommit så långt vill jag ut och tävla dressyr med min fina häst.
 
I hoppningen  har vi fått många lovord från flera personer. Men framförallt min hopptränare. Han har extremt bra stam och väldigt lätt för sig. Bara han bygger upp lite teknik och blir kvickare i steget så kommer han kunna gå de högsta klasserna runt 150-160.  Jag tror dock aldrig vi kommer så långt men jag satsar på att komma upp till 130 eller 140 cm. Jag räknar med att det självklart kan ta flera år och jag har inte särskilt brottom.
 
Jag har inte haft hästen mer än 5 veckor. Jag har inte hunnit bygga upp så mycket mål och förväntningar. Men vi får se vart vi hamnar och hur mycket som ändrasunder det kommande året. Jag ska försöka skriva ett bättre inlägg när jag har mera tankar om hur våran framtid ska se ut :)
 
 
 

Perfection

De två senaste passen med Hoppzan har varit helt fantastiska. Det har verkligen känts som perfektion. Han har lyssnat redan från första stund. Använder ryggen mer och mer och framförallt orkar han mer nu när han har fått bättre kondition.  Vi har tränat mycket på övergångar och tempoväxlingar vilket har fungerat jätte bra. Så nöjd över honom. Just nu är han värd mycket pengar.
 
Har inte kunnat blogga särskilt mycket då jag ju var borta i Stockholm några dagar förra veckan. I torsdags åkte vi iväg till Ljusdal och firade midsommaren där. Kom hem igår kväll men nu är jag här igen.
 
 

Tidig morgon

Vaknade tidigt, hjärnan ville upp men inte kroppen... Men behövde åka iväg för att möta dietisten! Nu jag en liten promenad genom Uppsala innan jag ska hem:)


Zumba Instruktör

Efter två dagars dansande och lärande på SATS i Stockholm är jag nu en licenserad zumba instruktör! Jag är extremt stolt och det ska bli så himla kul! Utbildningen har varit superlärorik och jag har redan anmält mig till en fortsättningskurs i September! Steve var fantastisk och så rolig. Tur att jag får träffa honom snart igen! Så roligt att vara iväg och alla är intresserade av samma sak och verkligen brinner för det!


Half done

Har precis utfört första dagen med zumba utbildningen. Det var så fantastiskt kul men kan knappt hålla ögonen öppna i nuläget. Vi har dansat i ca 5 timmar oxh haft teori i typ 1,5 timme. Jag är så slut att jag när som helstkommer falla ihop men samtidigt har det varit så fruktansvärt kul! Ska gå och lägga mig nu så jag orkar med imorgon också!


Hopzo

Gissa vad vi gjorde idag?

Foto: Andrea Bergstrand


Zumba Instructor Training

 
Ska även på förberedande ridledarutbildning i början på augusti. I fyra dagar. Men jag skriver mer om det då!
 
Nu ska jag packa och sen iväg till min underbara häst som ska få sig ett hopp pass!
 
Lite filmer på Steve
 
 
 

Barbacka

I Fredags kände både jag och Sara (bjerkliden.blogg.se) för att inte vara 100%seriösa med vårt ridpass och sa att vi skulle köra barbacka istället. Jag hade noll fokus på formen eller någonting sånt. Mest att jag inte skulle trilla ner på ridhusbottnen. Men Hazze skötte sig alldeles utmärkt. Red i alla gångarter. Inte vackert alls men vi klarade det. Satte dock på sadeln efter en halvtimme då jag gav upp. För skumpigt och för mycket ont i allamuskler i hela kroppen. Vaknade upp med världens träningsvärk i ryggen i lördags och den sitter fortfarande kvar...
 
 
Jenny var super snäll och fotade våra knaserier så jag snodde lite bilder från hennes blogg (jennyzettergren.blogg.se)
 
 
 

Häst med humor

Kan inget mer än säga att älskar min häst när jag får såna här sms av Lisa


Svar på kommentar

han ser väldigt okomplicerad och lätt riden ut, är han det?
 
Hoppzan är en extremt snäll och god hjärtad häst. Man kan i princip sätta upp en två åring på hans rygg och han kommer bara gå rakt fram. Men när det gäller att rida honom så är det extremt mycket häst att rida. Men jag säger absolut inte att han är komplicerad. Att bara sitta upp och rida är super enkelt. Han gör sitt bästa och det man ber honom om. Men att få honom att gå bra är mycket svårare. Han är som sagt ganska stor alltså blir det väldigt mycket häst att rida. Han behöver också mycket stöd i ridningen så han både förstår och orkar hela vägen. Hans stora steg gör inte saken så mycket lättare. Det är väldigt svårt att sitta ner och rida men jag antar att det kommer med tiden.
 
I hoppningen är det i princip samma visa. Han är hinderglad och bjuder verkligen in de sista galoppsprången innan hindren. Det gäller att inte släppa honom utan försöka samla energin. Sen blir det ofta att det går lite snabbare och snabbare efter varje hinder och rider man än bana är det svårt att hinna få ihop honom innan nästa.
 
Allt detta men han är fortfarande väldigt okomplicerad. Väldigt snäll och gör alltid sitt bästa.
 

 

~Film - Lagga FRK ~

 

Simply the best!

Tävling idag som sagt på Jälla skolans anläggning arrangerat av Lagga FRK. Hur mer kan jag sammanfatta min dag mer än att min häst är fatastisk. Det finns ingen som honom... Började dagen med att vara 8:de ryttare ut i 90 cm klassen. Superfin på framridningen. Lyssnde extremt bra och var riktigt uppmärksam på vad jag ville. Fick superfina språng på framhoppningen och sen in till banan. Gud vilken häst jag har, vilken känsla och vilka språng. Så himla fin. Allting gick klockrent. En bra nolla och en rosett i den klassen!
 
Lagklassen var det spöregn ute och jag var sista start i klassen och även för dagen. Det var riktigt kallt och jag hade en vattenpöl i skorna och i byxorna. Men hästen var lite mer taggad på framridningen men lyssnade fortfarande väldigt fin på hjälperna. Fick superfina språng och allting var perfekt. Sen blev vi inkallade till kollektingring när ryttare nr 27 red och jag var 33. Så fick stå där och vänta ett tag eftersom jag inte heller ville vara ute i regnet. Kom in på banan och rider. Precis samma känsla i den här klassen. Så extremt underbart! Dock så la jag honom fel på första och vi hade väntat så länge på vår tur så vi fick ett pet på första. Men vad gör det! Han var så otroligt bra resten av banan. Flöt på i ett bra och jämnt tempo hela vägen. Hoppade stora fina språng och var allmänt underbar! 
 
Gud jag ryser och får glädje tårar när jag tänker tillbaka på känslan av ritterna! En av de bästa tävlingsdagarna någonsin. Närstan lika bra som nör jag och Pam satte vår första nolla i en LA :)
 

Tävling

Idag ahr jag varit i stallet hela dagen. Jobbade från 7.30-12.30 och sedan blev det ett pass på Hoppzan. Väldigt okomplicerat pass då jag egentligen bara ville sa att allting fungerade som de ska inför imorgon. Min bror Mattias bort hos oss med hans flickvän över helgen och hon var även och provade att sitta på en häst första gången i sitt liv.  En naturbegåvning! 
 
Sedan blev det mest puts och borstning och fick hjälp av Sara som också ska följa med imorgon! Världens snällaste!! Hon står för knopparna på min häst och även massa annat!
 
Imrogon bär det av tidigt. Jag var osäker om jag ville hoppa en 90 cm runda eller 100 cm. Men bestämde mig att det var första tävlingen för oss så att 90 blev bra. Det resulterade dock i att jag är den 8:onde starten på hela dagen. Sedan ska jag vänta till lagklassen innan min andra start. Men men får kolla in massa annat folk!
 
Evvi Rider, super duktigt!
 

Fotboll

Ligger här och myser i soffan med Linus! Vi är hundvakt till och med imorgon. Självklart kollar vi på Sverige-Österrike matchen!


Fullt ös medvetslös

Idag har jag varit igång sen 7.00. Somnade väldigt sent igår men hade bestämt att jag skulle till gymmet. Var där vid 8.30 och körde ett riktigt core och rump pass. Känner det ordetnligt nu efteråt. Extra jobbigt att träna rumpan när jag igår sprang ca 6 km i hettan. Efter det trodde jag att jag skulle få värmeslag så då gav jag upp... 
 
Åkte till sporren när de öppnade. inhandlade ett nytt schabrak som ni får se på söndag. Sen lite snoddar för jag ska vara duktig och knoppa.. Jag är ritkigt kass men jag ska försöka. Sen lite hov produkter, krämer och olja, man och svans utredning samt lite puts grejjor så jag kan ta ordetnlgit hand om min fina sadel. 
 
Nu ska jag iväg och jobba. Ta in lite shettisar, ha en dropp-in grupp och sen ta hand om min fina. Vila idag men han ska borstas och tas om hand om ändå!
 

Pay'n jump, Underberga

Jag och Lisa åkte iväg på Pay'n jump idag på ett ställe utanför knivsta som heter Underberga. Lisa hoppade 80cm och 90 cm och det gick strålande bra! Båda var nollor. Sen var det min tur. Började med 90 cm. Han var superfin på framridningen. Vågade gå fram och ta för sig riktigt ordentligt. Tog det väldigt lugnt dock när det var så varmt. 25 grader i skuggan...  Så red fram, tog en paus och sen hoppade jag fram. Riktigt fin och bra språng!  Sen var det min tur. Det gick lite snabbt på banan men jag hade hyffsad koll. Nollade den klassen väldigt fint!
 
Trotts värmen i andra klassen var han mycket piggare och bjöd på ordentligt frammåt. Hade lite svårt att hinna få tillbaka honom innan nästa hinder bara var några meter framför oss. Men han räddade mig i flera lägen. Väldiht snällt av honom måste jag säga. Vi tog nollan denna klass med. 
 
Mer underbar och snäll häst får man leta efter. Han ställer alltid upp och tycker livet är så himla roligt med många överraskningar.
 
Jag blev akutindragen till Hopplaget div 3 nu på söndag också så det var tur att jag han vara ute någongång innan det!
 
Min fina <3
 
 

Barbacka

Eftersom Hoppzan gick väldigt hårt i söndags så blev det en skritt tur igår. Tog in honom från hagen och borstade honom. Stod och mös ett tag innan jag bestämde mig för att prova att rida barbacka. Det tog lite tid att komma upp men han var världens snällaste väl uppe. Skrittade på i ca 30 minter ute innan vi var tillbaka. Hästen är helt otrolig. Mötte lastbilar, bussar, traktorer och jag red barbacka. Han trampade bara på framåt. Bästa Hoppzan!


~Film~

 

I just wanna jump!

Jag med Hopzo och Lisa med lilla challe var iväg och hopptränade idag för Michael Schultz i utkanten av Enköping. Det var cirka 30 grader varmt och han var riktigt tuff på oss men det visade resultat. Hoppade lite bågar varvat med någorlunda snäva svängar innan vi avslutade på en tre kombination. Väldigt lärorikt och kände att jag lärde mig att korta upp Hoppzan mycket mer än jag vågat innan och han skötte sig alldeles utmärkt. Michael utryckte sig att Hopzo är en häst som har i princip allt, han kommer lycka ta sig upp till de högsta klasserna om vi tränar rätt. Måste även så upp kvickheten på marken så han inte har så långsamma rörelser och lite muskler. Men det fixar vi inom en snar framtid!

I alla fall var hästen superduktig. Både Lisa och jag avslutade på några språng på 130 cm. Vilket var extemt tufft att se henne och Challe göra och känna att min häst hoppar så bra!


RSS 2.0